NieuwsExtra controle op luchthavens voor eenoudergezinnen

Boek nú, betaal later

Extra controle op luchthavens voor eenoudergezinnen

Extra controle op luchthavens voor eenoudergezinnen
12 jun. 2017

Extra controle op luchthavens voor eenoudergezinnen

Ga als eenoudergezin dit jaar nog beter voorbereid op vakantie. Zorg voor een ingevuld formulier 'Toestemming voor reizen met een minderjarige naar het buitenland'. Dit formulier kan nu ook digitaal ingevuld worden!

Om internationale kinderontvoering te voorkomen gaat de Koninklijke Marechaussee controleren of er daadwerkelijk toestemming van de andere ouder is om je kind(eren) mee te nemen voor een vakantie in het buitenland. Want niet elk kind dat de grens over gaat, gaat op vakantie zoals je ook kunt zien in het televisieprogramma van John van den Heuvel 'Ontvoerd'.

Wanneer de toestemming niet duidelijk is, volgt ter plekke extra onderzoek dat niet aan de balie gedaan kan worden. Een vervelende situatie voor jou en voor je kinderen. We adviseren je daarom om op tijd te vertrekken, want anders bestaat de kans dat je je vlucht mist vanwege de controles op Schiphol.

Om het je gemakkelijker te maken goed voorbereid op vakantie te gaan heeft het Centrum Internationale Kinderontvoering samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Koninklijke Marechaussee een formulier ‘Toestemming voor reizen met een minderjarige naar het buitenland’ ontwikkeld. Dit formulier is een middel om aan te tonen dat de benodigde toestemming er is.

Vul het digitaal in en ga met een gerust hart op vakantie!

Moment geduld...
0

Favoriete vakanties

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete vakanties
0 Mijn favoriete reizen