NieuwsAls alleenstaande ouder op vakantie? Bereid je voor!

Boek nú, betaal later

Als alleenstaande ouder op vakantie? Bereid je voor!

Als alleenstaande ouder op vakantie? Bereid je voor!
22 jul. 2021

Als alleenstaande ouder op vakantie? Bereid je voor!

Ga je als alleenstaande ouder met je kinderen op eenoudervakantie naar het buitenland? Goed plan. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent. Het zou toch zonde zijn als je op het laatste moment niet op vakantie kunt. Welke verplichten zijn er? En waar moet je op letten? We leggen het hier graag uit.

Reizen naar het buitenland
De vakantieperiode komt er weer aan. En we zijn eraan toe. Lekker onbezorgd genieten met de kids. Gaat jouw reis naar het buitenland? Dan zijn er een aantal belangrijke verplichtingen. Als alleenstaande ouder ben je, als je kinderen minderjarig zijn, verplicht om hiervoor schriftelijke toestemming te hebben van de andere ouder. Als de andere ouder niet akkoord is, kan je vervolgd worden voor internationale kinderontvoering. En dat wil natuurlijk niemand.

Per kind een apart toestemmingsformulier
Twijfels bij de douane wil je liever voorkomen. Zorg dus dat je per kind een apart toestemmingsformulier ingevuld hebt. Ook raden we aan om een

  • kopie van zijn of haar paspoort,
  • geboorte-akte,
  • bewijs van ouderlijk gezag
  • en het ouderschapsplan

mee te nemen. Daar komen de gezondheidsverklaringen nog bij. Denk ook aan de corona testuitslagen of digitale corona certificaten die veel reizigers bij zich moeten hebben. Zorg ervoor dat je de benodigde documenten op zak hebt. Dan is er niks aan de hand en kan je samen met de kids genieten van een topvakantie.

Met de auto op vakantie
Ga je met de auto op vakantie en blijf je binnen de Europese grenzen? Dan is de kans kleiner om gecontroleerd te worden. Echter is ook binnen het Schengengebied toestemming vereist.
Is de andere ouder overleden? Dan moet je dit kunnen aantonen met een overlijdensakte. Ook het uittreksel uit de gemeentelijke Basisregistratie Personen (BRP) van het kind is nodig.

Eenoudervakanties ‘Veilig op vakantie’: coronaproof vakanties
Naast de documenten die moeten worden meegenomen, hebben we nog steeds te maken met maatregelen rondom corona. Met het label 'Veilig op vakantie' op onze website wordt aangegeven dat deze eenoudervakanties voldoen aan de RIVM- richtijnen én de richtlijnen in het vakantieland van jouw keuze. Deze vakanties zijn met een gerust hart te boeken. Voordat je vertrekt ontvang je ook nog uitgebreide reisinformatie. Zo kun je met de eenoudervakanties, die zijn voorzien van het label 'Veilig op vakantie', onbezorgd op avontuur met de kinderen. Welke reis boek jij?

Aarzel je nog of heb je vragen? Bel of mail ons gerust!    

Moment geduld...
0

Favoriete vakanties

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete vakanties
0 Mijn favoriete reizen