NieuwsEen buiging voor alleenstaande ouders!

Boek nú, betaal later

Een buiging voor alleenstaande ouders!

Een buiging voor alleenstaande ouders!
13 nov. 2016

Een buiging voor alleenstaande ouders!

Alleenstaande ouders liggen mij na aan mijn hart, omdat ik ervaringsdeskundige ben en weet hoe kinderen je leven verrijken maar ook hoe zwaar het is om alleenstaand ouder te zijn. Al vanaf 2003 organiseren wij vakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen en het artikel van Lore de Vilder wil ik dan ook graag met jullie delen. Ik maak een diepe buiging voor jullie, want zoals Lore zegt ‘jullie zijn échte superhelden’ en wel omwille van deze 15 redenen:

1. Ze vervullen in hun eentje de rol van mama én papa

2. Ze moeten echt álles alleen doen; het huishouden, de opvoeding, klusjes in huis, noem maar op. Geen beurtrol om de vuilnis buiten te zetten of het toilet te poetsen dus, het is allemaal voor hen.

4. Het is schipperen tussen carrière en de zorg voor de kinderen, want fulltime werken, 's morgens de kinderen op een deftig uur naar school brengen en toch op tijd terug aan de opvang staan voordat die sluit, dat is echt niet altijd mogelijk.

5. Financieel is het zeker niet gemakkelijk, want een heel gezin moet rondkomen met één loon, dat is niet vanzelfsprekend.

6. En er moet heel hard gepland worden om alles vlot te kunnen organiseren; werk en school, naschoolse activiteiten, het huishouden, ... Hoe slagen ze er toch altijd in om alles te combineren?

7. Me-time is voor hen helemaal een ongekend begrip. Aangezien ze de zorg voor de kindjes nooit aan de andere ouder kunnen overlaten is het niet evident om ook eens iets voor zichzelf te doen.

8. En ze kunnen nooit een off-day hebben, want ze moeten elke dag paraat staan, dag in dag uit. Ook als ze ziek zijn.

9. Ze ook alle beslissingen alleen nemen, van "welke geschenkjes brengt Sinterklaas" tot "naar welke school gaan de kindjes", wat doen we met de vakantie, er is niemand om die beslissing samen mee te nemen.

10. En hebben ze niemand om tegen te ventileren na een lastige dag.

11. Ze kunnen die ongelooflijke liefde voor hun kindjes ook niet delen met de andere ouder. En dat is net zo zalig.

12. Maar ze zorgen wel in hun eentje voor een warm thuis. En daar kan je alleen maar respect voor hebben.

13. En ze zetten hun kindjes altijd op de eerste plaats, terwijl dat niet altijd zo gemakkelijk is.

14. Ze mogen ook trost zijn op hun kroost, want die goeie opvoeding of dat leren fietsen, dat hebben ze enkel en alleen aan zichzelf te danken!

15. Kort gezegd: eigenlijk zijn het gewoon superhelden!

Als je al het bovenstaande leest: diepe buiging en keiveel respect voor jezelf, echt waar! High five voor alle single mama's en papa's en keep up the good work!

Moment geduld...
0

Favoriete vakanties

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete vakanties
0 Mijn favoriete reizen