Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie vol ontspanning in de Ardennen

Omgeving
Hoe exclusief je officiersverblijf ook is: trek er vooral lekker op uit. Eenmaal buiten de poort wandel je zó het stadje Vielsalm in. Leuk stadje, waar het net lijkt alsof de tijd al een eeuw of wat stil staat. Het is nét een plaatjesboek van vroeger. 

Voor de kleintjes: plan een bezoek in aan het Huis van het Salmland. Vroeger vertelden de inwoners elkaar de mooiste legenden over heksen. Die verhalen keren in een moderne uitvoering hier terug, ook in het Nederlands verteld. 

Met een ligging middenin de Ardennen is het niet lang zoeken naar een mooi bosparcours. Wandelend of fietsend op de mtb: je komt dwars door uitgestrekte bossen waar je de enige bent. (Hooguit dat je ergens een hert verschrikt ziet wegschieten.) 

Vooral de stadjes en dorpjes in de omgeving zijn de moeite waard. Ook in plaatsen als Wanne en Houffalize vind je het echte Ardennen-karakter. Max Verstappen-fans in de familie? Het circuit van Francorchamps ligt een klein stukje (plankgas, dat wel…) verderop. Het circuit heeft zelfs een eigen museum, dat op een héél bijzondere plek ligt: in de Abdij van Stavelot. Een jaar of vijftien terug is het gebouw gerenoveerd. In de achttiende eeuw is het herbouwd, in de stijl waarin het ooit (in 1501) was opgetrokken. Prachtig om te zien! 

Wat kinderen ook altijd spannend vinden: grotten! Je bent er hier vlakbij, in Hotton en Remouchamps.

Verzorging
Je komt bij ons om heerlijk vakantie te vieren. En omdat het vakantie is, kun je erop rekenen dat we je extra in de watten gaan leggen. Koken en afwassen is niet nodig: je bent op basis van volpension te gast in Domaine des Officiers, inclusief drank (fris, bier en wijn) tijdens de maaltijden. We beginnen de dag met een ontbijtbuffet. Denk erom: de buitenlucht maakt hongerig, dus ga met een goed gevulde maag van tafel. Dan zien we jullie weer tijdens de lunch. Naar goed Belgische gewoonte staat er ook nu weer een compleet buffet op je te wachten. 

In de middag serveren we thee of limonade met wat lekkers erbij. En ja, de grande finale is elke dag het diner. Ook met de kleintjes houden onze koks rekening. De kinderen eten 2 avonden met het team een half uurtje eerder, terwijl de ouders nog even kunnen borrelen. De ouders kunnen daarna rustig eten, want de kinderen vermaken zich prima met het team. Een feest voor kinderen en de ouders!

De kamers
Natuurlijk ga je voor de gezelligheid mee naar Domaine des Officiers in Vielsalm. Maar is het ook niet even heerlijk om je met je kinderen te kunnen terugtrekken in je eigen kamer? Verdeeld over de hoofdvilla, de conciergerie en het poortgebouw telt het terrein 21 slaapkamers. De slaapkamers zijn allemaal verschillend, op en top modern, en toch ervaar je overal nog de sfeer van vroeger. Plezierig is dat je de beschikking hebt over een eigen badkamer. En ook die is van een niveau om elke officier jaloers te maken! Alle kamers hebben eenpersoonsbedden.

Heeft u 3 of meerdere kinderen neem dan telefonisch contact met ons op. 
Eenoudervakantie vol ontspanning in de Ardennen
Eenoudervakantie vol ontspanning in de Ardennen

Ouder & Kids

De week van Vielsalm
Als eenoudergezin loopt alles vaak nét even anders en dat geldt helemaal als je nog jonge kindjes hebt. Speciaal daarvoor hebben wij Benjaminvakanties. Waarbij je volop kunt genieten van je tijd samen, maar waarbij jij ook even rustig kunt douchen, iets ondernemen of een boek kunt lezen. Zo kun je samen genieten want die kleine kabouter of prinses van jou is bij ons in goede handen! 

De Ardennen is dé perfecte plek voor een verwenweek voor jou en je kleintje(s). Kom heerlijk bij in de wellness, terwijl de kinderen zich met ons team vermaken. Wanneer je een middag wat meer van de omgeving wilt zien kun je lekker wandelen of fietsen door het bos. Ook de bourgondische dorpjes in de omgeving zijn een bezoek meer dan waard. Maar doe vooral waar je zin in hebt, want het is jouw vakantie. Niks moet en veel kan. Wij gaan ervoor zorgen dat het een vakantie wordt om nooit te vergeten.

Benjaminprogramma
Heb je kinderen in de leeftijd vanaf 1 t/m 4 jaar? Dan is deze Benjaminvakantie ideaal voor jou! Deze vakantie is helemaal toegespitst op ouders met kinderen van deze leeftijd. Er is er een enthousiast team aanwezig om je kinderen een topvakantie te bezorgen. Wat is er nu leuker om met allemaal kinderen van dezelfde leeftijd op vakantie te zijn? 

Het Benjaminprogramma is bij de reis inbegrepen.
Het team organiseert vier ochtenden per week gezellige en leuke activiteiten voor de kinderen: spelletjes, knutselen, schilderen, lekker spelen in de zandbak en verhaaltjes voorlezen. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen en samen een fruithapje eten. Ook kunnen de kinderen poppenkast of een tekenfilmpje kijken. Belangrijk is vooral, wat de kinderen zelf willen en kunnen.

Ouders
Voor de ouders is er tijdens de Benjaminweken ook een divers aanbod van activiteiten. De avonden zijn heerlijk rustig, zodat je lekker kunt genieten. Eindelijk even rust en de tijd voor jezelf of genieten samen met andere ouders met jonge kinderen.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Kijk dan even naar de activiteiten die je kunt bijboeken. Het programma en de prijzen zijn onder voorbehoud. Houd er rekening mee dat er op bestemming nog iets kan zijn gewijzigd. De onderstaande prijzen zijn daarom indicaties.

- Heerlijk ontspannen
Speciaal voor de ouders. Een ontspannen massage. Dat is maximaal vakantiegevoel. En lekker makkelijk want je hoeft de deur niet eens uit. In Spa des Officiers hebben we onze eigen massageruimte. Ondertussen past het team op de kinderen. We weten het zeker. Je komt helemaal tot rust.
Vanaf € 40,-

- Spetteren in het tropisch zwemparadijs
Neem je zwemspullen mee want je kan lekker gaan zwemmen. Het zwemparadijs in Vielsalm heeft diverse glijbanen, een golfslagbad, bubbelbaden. Maar de allerkleinsten vermaken zich in een kinder-doe-bad met de glijbanen en fonteintjes.
t/m 2 jaar: gratis
vanaf 3 jaar: € 14,95

- Grotten van Remouchamps
De tocht door de grotten wordt in de twee delen afgelegd. Via een schilderachtig en kleurrijk decor wandel je door verschillende zalen. Het tweede deel van het bezoek in de vorm van een boottocht. De boot vaart langzaam door de langste onderwaterrivier ter wereld. In mysterieuze stilte bewonder je de ondergrondse wereld.
t/m 2 jaar: gratis
vanaf 3 jaar: € 11,-

- Speciaal voor de ouders: bezoek aan Monschau
Omgeven door groene heuvels, een klaterend waterstroompje, een kasteel op een heuvel en traditionele vakwerkhuizen. Ga mee en bezoek de parel van de Eifel. Monschau in de Duitse Eifel is een pittoresk stadje. Het is heerlijk om door de middeleeuwse binnenstad te lopen! Het oude stadscentrum heeft veel cafés, restaurants, souvenir- en kunstwinkeltjes. Goed om te weten: deze activiteit vindt plaats tijdens onze oppasdag. Als ouder kan je dus gewoon mee terwijl het team op de kinderen past.

Eenoudervakantie vol ontspanning in de Ardennen
Eenoudervakantie vol ontspanning in de Ardennen

Verblijf

Verblijf Domaine des Officiers

Beschrijving

Domaine des Officiers: het klinkt niet alleen chic, het is het ook. Het is dat het middenin het stadje Vielsalm ligt, anders zou je het een buitenplaats kunnen noemen. Ooit was het terrein in gebruik bij het Belgische leger. Het was het hoofdverblijf van de officieren die begin vorige eeuw als opdracht hadden om de grenzen te bewaken. In de gebouwen was er gelegenheid om wat te ontspannen en te genieten. Daar was ook alles op ingericht. Als officier mogen verblijven in het Domaine: veel hoger kon je het niet schoppen… 

Het Belgische leger is vertrokken, de gebouwen zijn blijven staan. Gelukkig maar. Rond een sfeervolle binnenplaats staan onder meer de hoofdvilla, de conciergerie en het poortgebouw. In elk van die gebouwen zijn slaapkamers gerealiseerd. Die zijn één voor één de laatste jaren flink onder handen genomen. Het resultaat: het is nog altijd karakter van vroeger, maar dan met de luxe van vandaag. 

Die luxe vind je bijvoorbeeld terug in de Spa des Officiers, die nog niet zo lang geleden een plek heeft gevonden onder de hoofdvilla. Het is een echt wellnessdomein, waar het na een Ardennetocht overdag heerlijk uitblazen is. Zin om in de 10 persoons whirlpool bij te komen? Stoom afblazen in de sauna? Of de sensatie ervaren van de regendouche of de koude waterval? En voor nóg meer rust: de wellness is alleen toegankelijk voor de ouders. 

Een tv-kamer ontbreekt niet. En hoor je het houtvuur al knisperen in de open haard? De binnenplaats is een grote tuin, waar we met z’n allen neerstrijken rond de vuurkorf. En als het weer een beetje meewerkt: potje tennis met de kinderen of tegen een van de andere ouders?

De kamers:
Natuurlijk ga je voor de gezelligheid mee naar Domaine des Officiers in Vielsalm. Maar is het ook niet even heerlijk om je met je kinderen te kunnen terugtrekken in je eigen kamer? Verdeeld over de hoofdvilla, de conciergerie en het poortgebouw telt het terrein 21 slaapkamers. De slaapkamers zijn allemaal verschillend, op en top modern, en toch ervaar je overal nog de sfeer van vroeger. Plezierig is dat je de beschikking hebt over een eigen badkamer. En ook die is van een niveau om elke officier jaloers te maken! Alle kamers hebben eenpersoonsbedden. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Domaine des Officiers
Domaine des Officiers

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie vol ontspanning in de Ardennen
Eenoudervakantie vol ontspanning in de Ardennen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c