Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Outdoor camp in Twente

Klaar voor avontuur, niet te ver van huis? Ieder zijn eigen tent, een leuk programma maar ook de ruimte voor individuele vakantie met je kids. Boek nu het Outdoor Camp in Twente!

Tijdens de 8-daagse outdoor camp Twente komen de échte avonturiers naar boven. Hoe tof is het om samen met je kind nog eens de scouts of chiro tijd te herbeleven? Outdoor cooking, vlotten bouwen, bosspelletjes en natuurlijk ook quality time voor de papa’s en mama’s. Tijdens deze vakantie kunnen de kinderen hun avonturieren-paspoort laten vol stempelen, om vervolgens een échte avontuur te worden!

Bij aankomst hebben onze reisbegeleiders de tenten opgezet. Ieder gezin krijgt zijn eigen sfeervolle bell-tent. Een unieke accommodatie midden in het bos van Twente en op loopafstand van een toffe recreatieplas!

De komende week zullen de mini’s worden omgetoverd tot échte avonturier. Zo gaan we verschillende kids-survival trucks leren zoals een kampvuur maken. Dit vuur gaan we vervolgens gebruiken voor het bakken van pannenkoeken, pizza’s, brood, marshmallows en veel meer…

Er staan verschillende leuke bosspelletjes op het programma, gaan we leren vlotten bouwen, hebben we een speurtocht en zoeken we verfrissing in het zwembad. We hebben op het kamp zelf ook voldoende (outdoor) spelletjes! ’s Avonds is het natuurlijk tijd voor volwassen kampvuur-verhalen en een biertje. Doe je liever niet mee aan een activiteit? Niets is verplicht! 

Eenoudervakantie Outdoor camp in Twente
Eenoudervakantie Outdoor camp in Twente

Ouder & Kids

Dag 1 - Let the adventure begin…
Yes, vandaag is het eindelijk zover! Onze vakantie naar Twente gaat beginnen! We verzamelen ons om 16:00 uur bij de accommodatie. Na een korte kennismaking is het tijd om onze tent voor de komende week in te richten. Gelukkig hebben de reisbegeleiders de tent al voor je opgezet en het vuur aangestoken.

Vanavond staat er een heerlijke BBQ op het programma, zodat we kennis met elkaar kunnen maken. Onze reisbegeleiders zullen vanavond ook de Avonturieren paspoorten uitdelen. Er kunnen namelijk verschillende stempels verdiend worden deze vakantie. Als je alles vol hebt, ben jij aan het einde van de vakantie een échte avonturier!

Dag 2 - Vlotten bouwen & waterpistolen gevecht
Na een heerlijk ontbijtje met elkaar is het tijd om te wandelen richting Het Rutbeek. Deze zwemvijver is super geschikt om te leren vlotten bouwen. We gaan teams vormen en kijken wie als eerste aan de overkant komt. Uiteraard zullen onze reisbegeleiders en de papa’s en mama’s ook de strijd met elkaar aangaan.  

Nadien zoeken we een heerlijk plekje op om te gaan picknicken en is er tijd om te zwemmen. We nemen de waterpistolen mee voor een waterpistolengevecht!

’s Avonds bereiden we gezamenlijk een lekkere maaltijd voor.

Dag 3 - Survival en bosspelletjes
Vandaag blijven we lekker op ons kamp want het is tijd om outdoor technieken aan te leren. We moeten ten slotte nogal wat stempels verzamelen…

We gaan op zoek naar hout en proberen samen een vuurtje te maken. Natuurlijk moeten we dat vuurtje goed gebruiken dus is het tijd om pannenkoeken en brood te bakken!

In de namiddag hebben de reisbegeleiders enkele leuke bosspelletjes uitgezet. Zo gaan we oud-hollands zaklopen, dennenappeldarten, boompje wisselen, omgekeerd verstoppertje en nog veel meer… we worden al steeds meer een échte avonturier!

Dag 4 - Papa/mama-kind dag
Vandaag is het tijd om wat tijd met je eigen gezin door te brengen. We zullen jullie voorzien van de leukste tips!

Misschien zien we elkaar vanavond weer aan het kampvuur en anders tot morgen

Dag 5 - Kids only dag; Speurtocht en pizza bakken
Gisteren hebben onze reisbegeleiders niet stilgezeten, want ze hebben een hele avontuurlijke speurtocht voor jullie uitgezet. Na het ontbijt is het dus opnieuw tijd voor veel avontuur!

We nemen voor heel even afscheid van onze papa’s en mama’s want het is tijd voor de kids only dag! 

Na de speurtocht gaan we de speciale pizza oven aansteken en kan iedereen zijn eigen pizza versieren.

Gaan we nog een avond bos-wandeling maken?

Wat gaan de papa’s en mama’s doen? Dat hebben we al even besproken aan het begin van de reis. De keuze is aan jullie! Gaan we een ritje mountainbiken, een stukje kanovaren, SUPPEN, wandelen, het centrum van Enschede in en een biertje drinken in het café? De keuze is aan jullie, maar er gaat natuurlijk een reisbegeleider mee!

Dag 6 - Plons!
Yes! Vandaag is het weer tijd voor water, want we zoeken verkoeling in het zwembad. Afhankelijk van het weer zal dit een binnen- of buitenzwembad in de buurt zijn. Gelukkig hebben we genoeg keuze in Twente!

We sluiten de dag af met lekkere frietjes! Daar hebben we volgens mij allemaal wel zin in.

Dag 7 - De keuze is reuze…
Alweer de allerlaatste volle dag in Twente. Die gaan wij even goed benutten, maar de keuze laten we aan jullie! Gaan we nog een keer zwemmen, willen papa en mama toch nog graag een dag met de kids alleen zijn?

We steken vanavond nog 1 keer het kampvuur aan voor een echte outdoor maaltijd en halen natuurlijk de leuke verhalen van afgelopen dagen naar boven. 

Dag 8 - Ik ben een avonturier!
Heb jij jouw paspoort vol? Dan ben je een échte avonturier en dat verdient een leuke verrassing!

Maar helaas betekent dat ook dat de avonturenvakantie in Twente erop zit. 

Na het ontbijt ruimen we onze spullen weer op en vertrekken we richting huis. 

Wat was jouw hoogtepunt?

Eenoudervakantie Outdoor camp in Twente
Eenoudervakantie Outdoor camp in Twente

Verblijf

Verblijf Buitencentrum de Voshaar

Beschrijving

Tijdens deze vakantie krijgt elk gezin zijn eigen sfeervol-ingerichte Bell-tent. In de tent is ruimte voor 1 volwassene en maximaal 3 kinderen. Er liggen slaapmatjes voor jullie klaar. Jullie dienen enkel nog slaapzakken of dekbedden mee te brengen.
Uiteraard ben je vrij om je eigen slaapmatje mee te brengen.

Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens deze vakantie. Deze zullen veelal op het kampvuur worden bereid samen met de groep (de kookmaterialen zijn inbegrepen). Heb je dus speciale dieet wensen, laat het ons weten i.v.m. de inkoop van de boodschappen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Buitencentrum de Voshaar
Buitencentrum de Voshaar

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Geen aanbetaling - volledige betaling 6 weken voor vertrek
Voor onze zomerreizen geldt er geen aanbetaling. Je betaalt de volledige reissom uiterlijk 6 weken voor vertrek. Let op! Dit is wel een officiële boeking. Bij annulering handelen we volgens de annuleringsvoorwaarden van de bijzondere reisvoorwaarden.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Outdoor camp in Twente
Eenoudervakantie Outdoor camp in Twente

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c