Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonvakantie Rhodos, Griekenland

Geniet samen met je kind(eren) en de andere eenoudergezinnen van het zonovergoten eiland, Rhodos. Ontdek de Griekse cultuur, onderneem diverse leuke activiteiten of relax heerlijk op het strand. Tijdens deze zon- en strandvakantie kan het allemaal. Gaan jullie ook mee?

Langgerekte stranden, prachtige blauwe zee, wuivende palmbomen en een zonnetje wat non-stop schijnt! Rhodos is het eiland met het meest zonnige klimaat van heel Griekenland. Klinkt dit niet als jullie ideale vakantiebestemming?

Op slechts  een paar uur vliegen van Amsterdam vind je het Griekse eiland Rhodos. Dit eiland maakt al jullie vakantiewensen waar. Samen met je kind(eren) kun je genieten van een heerlijke, ongedwongen vakantie vol nieuwe indrukken met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Overdag lekker op het strand, een bezoekje aan Rhodos-Stad, een fietstocht of wat dacht je van een dagje waterpret in het waterpark van Falikari?

Speciaal voor jullie hebben we dit appartementencomplex uitgekozen, op 500 meter afstrand van het strand én met 2 zwembaden. Wat zal het worden? De keuze is helemaal aan jullie. Een ding is zeker en dat is dat genieten centraal staat tijdens deze vakantie. Maak je geen zorgen over de kid(s): je zult je verbazen hoe snel ze allemaal nieuwe kameraadjes hebben gevonden. Spelen in de speeltuin, een spelletje met de reisleiding, of lekker zwemmen in het kinderbad of het zwembad. Niemand zal zich vervelen tijdens deze zonnige zomervakantie onder de Griekse zon! Uiteraard gaat er zoals je van ons gewend bent ook een ervaren reisleid(st)er mee die ervoor zorgt dat het je aan helemaal niets zal ontbreken. Dit is pas ultiem vakantie vieren!

Eenoudervakantie Zonvakantie Rhodos, Griekenland
Eenoudervakantie Zonvakantie Rhodos, Griekenland

Ouder & Kids

Tijdens de zonovergoten vakantie hoef je niet alleen maar op het strand of bij het zwembad te liggen, hoewel lekker relaxen natuurlijk ook geen straf is. Op het eiland Rhodos is genoeg te beleven voor jong en oud! De reisleiding zorgt ervoor dat er allemaal leuke excursies en activiteiten kunnen ondernomen worden. Een fietstocht door Rhodos-Stad, een bezoek aan de stadsmuur, een Jeepsafari of een dagje waterpret? Uiteraard zal de reisleid(st)er ook leuke (water)spelletjes op het programma hebben staan, hoeven de kids zich niet te vervelen, maar kan er ook heel veel samen worden ondernomen!

Bij voldoende belangstelling kunnen onder andere de volgende excursies worden georganiseerd:

Rhodos-Stad
Rhodos-Stad is zonder twijfel een van de mooiste stukjes van Rhodos. Het oude deel van de stad is bijna 2500 jaar oud. Binnen de stadmuur vind je veel charmante straatjes vol terrasjes, mooie bezienswaardigheden en leuke winkeltjes. Wandel door de straatjes en ontdek deze prachtige stad. Extra leuk voor de kinderen is de 4 km lange stadsmuur, welke je ook deels kunt bewandelen. Breng ook een bezoekje aan de Mandráki haven. Geniet van een ijsje of drankje en bekijk alle schepen en boten die hier aanleggen. Naast het hotel vindt je de bushalte. Hier vandaan rijdt er ieder half uur een bus naar Rhodos-Stad. Voor een retourtje ben je ca. €5 p.p. kwijt.

Fietstour Rhodos-Stad
Geen zin om te wandelen, maar toch benieuwd naar Rhodos-Stad? Stap dan op de fiets en neem deel aan de toffe fietstocht. Ontdek de mooiste plekjes van Rhodos-Stad en de omgeving. Je kunt ook zelf een fiets huren om de omgeving te verkennen.

Eiland tour
Deze dagtour per bus laat je al het moois zien wat Rhodos te bieden heeft! De eerste stop is bij Filerimos. Hier kun je de Akropolis van Ialyssos bezichtigen en het prachtige uitzicht vanaf een plateau op 267 meter hoogte. De tweede stop is naar de Vlindervallei: hier kun je mooie wandelingen maken door de groene vallei. Lindos, een prachtig dorp met witte huisjes, smalle straatjes waar je leuk kunt winkelen en een heerlijk zandstrand staat als derde op de stoplijst. Ook hier hebben ze een Akropolis welke je kunt beklimmen via de 500 traptreden. Als laatste rijden we richting de 7 bronnen. Rond de klok van 17:00 uur zullen we weer terug bij ons hotel zijn. Vanaf ongeveer €25 inclusief Engels sprekende gids.

Filérimos klooster
Op de plek waar vroeger de Akropolis van Ialyssós te vinden was, staat tegenwoordig het Filérimos klooster. Hier vind je de bodemplaten, trommels van zuilen en enkele stenen van muren. Behalve het klooster, de restanten van de tempel en de kloosterkerk staat er op de berg ook een enorme betonnen kruis. Vanaf het plateau waarop het kruis staat heb je een prachtig uitzicht over een stukje van Noord-Rhodos.

Waterpark in Falikari (Entree: kids t/m 12 jr €16 p.p., vanaf 12 jr €24 p.p.)
Tijd voor waterpret! Op 20 minuten rijden van de accommodatie vindt je het waterpark van Falikari. We gaan ons vermaken in de verschillende zwembaden, bij de vele glijbanen en tussendoor rusten we even uit bij een van de zonneterrasjes. Voor zowel de jongere kids, de oudere kids en de ouders is het park een echte aanrader, aangezien er voor iedereen van alles te doen is. Vanaf Rhodos-Stad kunnen we de gratis transferbus pakken die ons naar het waterpark brengt.

Eenoudervakantie Zonvakantie Rhodos, Griekenland
Eenoudervakantie Zonvakantie Rhodos, Griekenland

Verblijf

Verblijf Kassandra Appartementen

Beschrijving

Net buiten de accommodatie vind je de leuke boulevard van Ialysos met diverse winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Op 500 meter ligt het strand, waar jullie heerlijk kunnen relaxen. Rhodos-Stad, de hoofdstad van het eiland, ligt op ongeveer 5,5 kilometer van het hotel. De stad is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken en vlakbij het hotel vind je ook nog eens een bushalte. Bussen vertrekken elk half uur naar Rhodos-Stad, Kalithea en Faliraki vanaf 7 uur ‘s ochtends tot 12 uur ’s nachts.

Faciliteiten
Kassandra Appartementen beschikt over een receptie, lounge, lift en een groene tuin. Je kunt een verfrissende duik nemen in een van de 2 zwembaden, met je kind(eren) spelen in de 2 kinderbaden of heerlijk relaxen op het zonneterras op je ligbedje of onder je parasol. Het complex biedt een badhanddoekenservice (met borg). Kinderen kunnen fijn spelen met leeftijdsgenoten in de speeltuin. Voor je hapjes en drankjes kun je terecht in het restaurant, de bar of in de snackbar. Bij de receptie kun je gratis gebruikmaken van Wi-Fi. Eén keer per week is er een Griekse avond met live-muziek bij de accommodatie.

Kamers
2 personen: Je verblijft samen met je kind in een eenvoudige, maar netjes verzorgde studio. De studio heeft een woon/slaapruimte met televisie, kluisje, tafel en een kleine kitchenette. De kitchenette is voorzien van een 2-pits kookplaat, koelkastje en waterkoker. Daarnaast heeft iedere studio zijn eigen badkamer met bad of douche, wc en een föhn. Alle studio’s hebben een eigen balkon of terras met zitje.

3 of 4 personen: Kom je samen met 2 of 3 kinderen? Dan heb je de beschikking over een 2-kamer appartement. Deze zijn hetzelfde als de studio’s zoals hierboven beschreven, echter met een aparte slaapkamer.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kassandra Appartementen
Kassandra Appartementen

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie vakantie
Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar je jullie reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met jullie mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan op het vliegveld verwelkomen. Boeken jullie deze reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat jullie een ander vluchtschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Alles mag, niets moet
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje.  Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of activiteiten.

Tijd voor en met elkaar
Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen.De reisleiding informeert je over de  leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes. Tijdens onze eenoudervakanties worden er activiteiten georganiseerd welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten.  ‘We go with the flow!’

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonvakantie Rhodos, Griekenland
Eenoudervakantie Zonvakantie Rhodos, Griekenland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c