Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonvakantie kamperen in Saumur

De dal van de Loire is bekend bij vakantiegangers. En geef ze eens ongelijk: het is de streek van de eeuwenoude kastelen en burchten, pal langs een indrukwekkende rivier. Vooral in de buurt van Saumur is de Loire één groot geschiedenisboek uit de 17e eeuw. Wat veel minder bekend is, is dat je er ook met kinderen een heerlijk weekje tegemoet gaat. Is het niet op de camping met z'n vele faciliteiten, dan toch zeker in de omgeving van het stadje Saumur.

Hier vind je alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Voor kinderen van verschillende leeftijden is er heel veel te doen. En je hoeft er niet eens lang voor te reizen: vanaf Utrecht is Saumur nog niet eens 800 kilometer, dus eigenlijk vlakbij. En toch heb je er het echte Frankrijkgevoel te pakken, compleet met afwisselende natuur in een glooiend landschap, van die dorpjes waar niets gebeurt en een aangenaam klimaat in de zomer.

Eenoudervakantie Zonvakantie kamperen in Saumur
Eenoudervakantie Zonvakantie kamperen in Saumur

Ouder & Kids

De week van Saumur
In en rond Saumur is er van alles te doen. Je kunt meedoen aan verrassende activiteiten en er staan ook nog leuke excursies op het programma. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Activiteiten programma
Het activiteiten programma voor kinderen op de basis- en middelbareschool is bij de reis inbegrepen. 

Het activiteitenteam in Saumur heeft met de Loire in de buurt natuurlijk genoeg inspiratie. Veel activiteiten spelen zich af op de strandjes en in het water. En altijd is het team in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Trek gekregen? Dan kunnen ze smullen tijdens het grote pannenkoekenfeest! 

Ga je met oudere kinderen naar Saumur? Dan belooft het activiteiten programma voor de middelbarescholieren één en al actie. Wat dacht je van een QR dropping, bootcamp les, potje weerwolven óf lekker chillen op het strand. Het strand is trouwens ook het decor voor de Pizza Party. 

Het exacte weekprogramma maakt het team bekend wanneer je vakantie in Saumur begint.

Activiteiten voor iedereen
Op zondag leer je elkaar kennen tijdens de Franse avond. Ben je liever wat sportiever bezig? Ga dan mee kanoën of fietsen. Speciaal voor de ouders organiseren we een UIT avond. Verder is iedereen welkom tijdens de barbecue en is het een keer smakelijk wakker worden tijdens ons Familie Ontbijt.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Zoals de voorbeelden hieronder, de definitieve prijzen en dagindeling kun je bekijken op de locatie.

- Activiteit voor de basisschool kinderen, pannnekoekenfeest
De ouders zijn op stap dus is het tijd voor een feestje! Wij organiseren een pannenkoekenfeest. Naast stroop en suiker hebben wij misschien ook wel slagroom, hagelslag en andere gekke ingrediënten bedacht om op je pannenkoek te doen! Lekker kliederen en smikkelen met je vriendjes. Jij bent er toch ook bij?
Circa € 5,-

- Activiteit voor de middelbare school kinderen, Pizza Party
We organiseren een Pizza Party aan de voet van de rivier de Loire. Dat wordt een leuke avond waarbij we genieten van heerlijke pizza’s, gezelligheid, potje weerwolven en hopelijk een schitterende zonsondergang.
Circa € 8,50

- UIT avond
Eventjes een avond zonder de kinderen op stap. Gezellig met andere ouders genieten van een lekker avondje uit. Lekker eten en drinken met elkaar. Het team past in de tussentijd op de kinderen en stoppen ze in bed als het bedtijd is. Even de tijd voor jezelf, dat is de UIT avond!
Circa € 25,-

- Familie ontbijt
Wat is er nu fijner dan lekker wakker worden tijdens het Familie Ontbijt? We verzorgen een goed ontbijt voor jullie allemaal. Super gezellig én je kunt er weer tegenaan vandaag!
Circa € 5,50

- Smullen tijdens de BBQ
De vakantie is eigenlijk niet compleet zonder een barbecue. Dat wordt lekker smullen met z'n allen. Hamburgers, saté of een lekker stokbroodje met kruidenboter: wat lust jij het liefst?
0 t/m 4 jaar: gratis
5 t/m 12 jaar: circa € 7,50
Vanaf 13 jaar: circa € 15,-

- Indrukwekkende fietstocht
Het fietsparcours tussen Saumur en Montsoreau is misschien wel het meest indrukwekkende fietstraject van de Vallei van de Loire. Al vanaf de 12e eeuw hebben de inwoners van Saumur hier ondergrondse gangen gegraven voor de winning van tufsteen waarmee ze huizen en indrukwekkende monumenten bouwden. Je fietst langs rivier de Loire naar Montsoreau. Montsoreau is één van de mooiste dorpen van Frankrijk en bekend geworden door de minnaars van Alexandre Dumas.

- Chateau de Brézé
Kijk mee in de grootste vesting van Europa. Het Brézékasteel. Gebouwd tussen de 11de en 19de eeuw. Het kasteel heeft veel ondergrondse tunnels, best spannend voor de kinderen. De tour gaat langs het oude landhuis, de stallen, de ophaalbrug, een gang langs de borstwering, keukens, kelders en persen.
0 t/m 6 jaar gratis
7 t/m 14 jaar circa € 8,-
Volwassenen circa € 14,50

- Kanovaren
Ga mee kanovaren, ontdek de Loire en de Vienne vanuit je kano! Tijdens deze leuke familieactiviteit leer je elkaar pas echt kennen. Door goed samen te werken kom je vooruit of gaan jullie misschien wel achteruit? Gelukkig zal het team jullie van enkele tips voorzien.

- Autotocht door de wijngaarden
De ideale manier om nader kennis te maken met de Franse wijncultuur en om te genieten van de omgeving. Een twee uur durende tocht met je eigen auto door de wijngaarden van Saumur-Champigny. We eindigen in een echte wijnkelder, hier kan je meedoen aan een kleine wijnproeverij. 

 

 

 

Eenoudervakantie Zonvakantie kamperen in Saumur
Eenoudervakantie Zonvakantie kamperen in Saumur

Verblijf

Verblijf Camping l’Ile d’Offard

Beschrijving

De camping
Op camping Ile d'Offard voel je je meteen thuis. Alleen al de ligging: op een eilandje in de Loire! Op een oppervlakte van zo'n vijf hectare vind je veel natuur. Het is een gemoedelijke camping, niet te druk. En ondertussen heb je er alles wat je nodig hebt: een verwarmd buitenbad met een klein pierenbadje, een wellness met sauna, hammam en een jacuzzi, een speeltuin, een springkussen, een sportveld, een jeu de boulesveldje en een tafeltennistafel. Ook kun je er fietsen huren. Omdat je veel fietspaden langs de Loire hebt, is het een ideale manier om de streek te ontdekken. Het centrum van Saumur is trouwens maar een kilometer verder, zodat je er snel heenwandelt.

Verzorging
Je verblijft op camping Ile d'Offard op basis van logies. Op de camping zelf vind je alles om de dag met een gevulde maag door te komen. In de campingwinkel ben je welkom voor verse croissants en baguettes, maar ook voor andere levensmiddelen, dranken, magazines en speelgoed. Een keertje geen zin om zelf voor het eten of drinken te zorgen? Strijk dan even neer bij de bar of het restaurant op de camping. Of ga er even op uit naar Saumur: rond het gezellige stadspleintje wemelt het van de echt Franse eettentjes en terrasjes. 'Un plat du jour,s'il vous plait!'

Je tent
Je verblijft in een luxe bungalowtent Comfort of Espace. De tent Comfort is ruim 16 vierkante meter en de ruimere tent Espace is 25 vierkante meter groot. Beide tenten hebben grote slaapcabines met echte bedden van 2 meter lengte. De voortent is ruim genoeg om binnen te eten en met het 4-pits gasfornuis in de keuken zet je een lekkere maaltijd op tafel. De tenten kun je boeken met minimaal 2 en maximaal 4 personen.

Bijzettent
Onze luxe bungalowtenten zijn geschikt voor maximaal 1 volwassene en 3 kinderen. Wanneer je met meerdere personen bent dan kun je voor € 40,- per week een bijzettent huren (indien beschikbaar). De bijzettentjes zijn voorzien van luchtbedden en er kunnen maximaal twee kinderen in slapen.   

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping l’Ile d’Offard
Camping l’Ile d’Offard

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonvakantie kamperen in Saumur
Eenoudervakantie Zonvakantie kamperen in Saumur

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c