Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonnig Genieten aan de Costa del Sol

De Costa de Sol ligt in de Spaanse landstreek Andalusië. Andalusië is een schitterende bergachtige streek waar groene heuvels, droge bergen, blauwe meertjes en prachtige pittoreske dorpjes elkaar afwisselen. Het is werkelijk waar schitterend om te zien. Elke plaats heeft zijn eigen charme. Langs een zonovergoten kuststrook van ruim 300 kilometer zijn er talloze baaien met mooie stranden. Op de stranden is het gezellig druk. Je kunt er genieten van de vele spetterende watersportmogelijkheden  maar er zijn ook spectaculaire aquaparken voor de kinderen.

De Costa del Sol heeft ook prachtige historische steden, als Córdoba, Granada en Sevilla. Je kunt er zelf op uit en een auto huren maar er zijn ook volop excursie mogelijkheden waar onze reisleiding jullie alles over kan vertellen. Ik geef je alvast een tipje van de sluier: een absolute aanrader tijdens is de oude stad Ronda, waar witgekalkte huizen dramatisch gebouwd zijn aan de rand van een klif. 
Ook bijzonder is de Britse enclave Gibraltar, waar je de enorme kalkstenen rots ‘The Rock’ kunt bewonderen.  Ik was onder de indruk! En natuurlijk zijn er ook de plaatsen waaronder Torremolinos  waar mijn vooroordelen worden bevestigd. Van Nederlandse kroegjes tot aan Spaanse tapas restaurantjes aan de boulevard van Torremolinos vind je het allemaal en weet je…stiekem is het eigenlijk best gezellig (voor een dagje).

Hotel Torreblanca is gelegen in de badplaats Fuengirola. Je kunt hier  flink genieten van het brede zandstrand. Op zee zijn een paar kleine waterparkjes, ideaal voor de kids.  Er zijn ook genoeg gezellige restaurants  of ga in de avond naar de gezellige haven met diverse winkels, barretjes en restaurantjes.

Ik ben erg enthousiast over de Costa del Sol en wil mijn vooroordelen bij dezen terugnemen. 
Alle alleenstaande ouders; met kleine of grote kinderen, of je nu een ontspannen zonvakantie wilt of juist een actief dagje, een cultureel dagje of een avondje gezellig stappen,  of je wilt elke dag afwisselen aan de Costa del Sol (tingeling tingeling) daar kan het echt allemaal!

 
Eenoudervakantie Zonnig Genieten aan de Costa del Sol
Eenoudervakantie Zonnig Genieten aan de Costa del Sol

Ouder & Kids

Kids programma Plus 
Ons team zorgt i.s.m. Kids & Co voor een groot "vakantiefeest" voor kinderen. Maar stiekem natuurlijk net zo’n groot feest voor jou als vader of moeder. Want zeg nou zelf; als de kinderen de hele dag de grootste lol hebben met hun nieuwe vakantievriendjes en de coole jongens en meiden van het Kids & Co Team, dan kan jouw vakantie toch eigenlijk ook niet meer stuk?

Ons team maakt een weekprogramma dat past bij de bestemming en de leeftijd van de kinderen en houdt altijd rekening met de wensen van de kinderen! Het team organiseert (afhankelijk van animo en excursies) 6 dagen per week, 4x per dag animatie. Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen is het mogelijk dat de groep wordt opgesplitst, zodat er voor elke leeftijdscategorie leuke animatie is! Denk hierbij aan; allerlei spelvormen in het water. Van tikspelen tot de mooiste duik en van waterpolo tot de spartelcompetitie. Maar denk ook aan een minidisco, spelletjes middag of aan een gezellige chips&cola of bonte avond, dus neem je verkleedspullen zeker mee.

De reis is inclusief een excursie: Bioparc Zoo Fuengirola.

Dit is een educatieve/eco verantwoorde excursie en ook nog eens echt leuk om te doen! Het bioparc is onlangs nog gemoderniseerd en heeft uitstekende gebieden waar de dieren, zonder kooien of tralies, vrij kunnen lopen. De dierentuin is opgebouwd uit veel loopbruggen die door de dierenverblijven heenlopen. De Fuengirola dierentuin neemt ook deel aan fokprogramma's voor 35 Europese bedreigde diersoorten. Er zijn verschillende gratis shows en ook een gratis rondleiding elke 30 minuten. 

Wil je naast deze excursie nog meer van de Costa del Sol zien en niet elke dag in het hotel verblijven? Vraag de Maris Life reisbegeleiding om tips, er is echt genoeg te doen aan de "zonnekust".

De volgende activiteiten zijn niet inclusief: 

Hotel Torreblanca ligt nabij een treinstation, die richting het westen als eindpunt Fuengirola Centrum heeft en richting het oosten Malaga stad. Je kunt dan ook alle kanten op tijdens je vakantie. Hieronder vind je wat leuke tips. 

 

Een bezoek aan Malaga stad
Malaga stad is een absolute topper aan het worden, met de trein op 30 minuutjes; 

Museum Picasso, Museum Thyssen en het net geopende Museum Centre Pompidou, de nieuwe haven "Muelle 1" Het hele centrum is autovrij, dus je kan lekker ergens aan terrasje zitten, tapas eten terwijl je kids rondrennen zonder zorgen.

Aqua Park Mijas
Waterparken zijn altijd een leuk dagje uit voor zowel volwassenen als de kinderen. Een dagje van de meest spectaculaire glijbanen. Er zijn diverse restaurantjes, garderobes, kleedkamers, douches en er zijn kluisjes beschikbaar. Ligbedden zijn tegen betaling.  

Vlindertuin Benalmadena
Benalmadena is de thuisbasis van een van de grootste vlindertuinen van Europa. Het hoofdgebouw in dit park is een glazen serre met tropische tuin met een oppervlakte van 900 vierkante meter en is 8 meter hoog. In deze uitgestrekte prachtige omgeving kun je meer dan 1500 exotische vlinders  zien.  

Selwo Marina Dolfinarium Benalmadena
Klein dolfinarium, met een leuke dolfijnen show. Buiten de dolfijnen en zeehond show zijn er onder andere pinguïns, ara's, schildpadden, alligators, en vissen. Voor kleine kinderen is het een leuk park niet te groot en de dolfijnenshow is erg leuk. 

Tivoli Attractiepark
Het is een familie attractie park waar vooral voor de jongere kinderen veel te beleven is. In het park zijn er vele verschillende shows te bekijken zoals de Wild-West, Disney en Flamenco show. Daarnaast zijn er zo’n 40 gevarieerde attracties in het park.

Sealife Benalmadena
Ontdek het onderwaterleven in het Sealife aquarium aan de haven van Benalmadena. Haaien en verschillende tropische vissen zwemmen op slechts enkele centimeters van je af. Leuk voor jong en oud.

Aqua Land Torremolinos
De glijbanen in Aqualand variëren van snelle steile tot glijbanen waarin je op een band naar beneden moet. Er is ook een gedeelte voor de wat kleinere kinderen genaamd Mini park.  

Plaza Mayor Málaga
Een middagje winkelen in het winkelcentrum Plaza Mayor is de ideale activiteit als je eens even iets anders wil dan cultuur of strand. Het winkelcomplex beschikt over meer dan 300 winkels. Je vindt er ook tal van restaurants, bar en een bioscoop. 

Selwo Aventura - Safari Park
In het park leven meer dan 2000 dieren in semi-vrijheid op een oppervlakte 100 hectare. De natuurlijke leefomgeving van de dieren is zoveel mogelijk nagebootst. AVENTURE SELWO onderscheidt zich als een park doordat het constant nieuwe aanwinsten krijgt, zowel nieuwe diersoorten als nieuwe plantensoorten, maar ook door ontwikkelingen ter behoud van bedreigde soorten. Er hebben in Selwo Adventure bijzondere geboorten plaatsgevonden: Bengaalse tijgers, een kluizenaars ibis, Angolese giraffen, rode panda's, keizer tamarins, en in 2008 het eerste Aziatische olifant in Spanje geboren.


Maar je kunt ook naar de Nerja Grotten, El Chorro kloof en nog heel veel meer. Ter plaatse krijg je van onze reisbegeleider een uitgebreid programma.

 

 

Eenoudervakantie Zonnig Genieten aan de Costa del Sol
Eenoudervakantie Zonnig Genieten aan de Costa del Sol

Verblijf

Verblijf Hotel Torreblanca

Beschrijving

Een complex dat van alle gemakken is voorzien: heerlijk eten, 2 mooie zwembaden, leuke animatie en een uitstekende service.

Ligging:
Het hotel ligt rustig, maar op steenworp afstand (ca. 150m) van het prachtige zandstrand Las Gaviotas, de gezellige boulevard van Fuengirola en diverse winkels. Ook plaatsen als Benalmadena, Torremolinos en Málaga zijn gemakkelijk bereikbaar via treinverbindingen, waarbij het station op korte loopafstand ligt. Erg leuke  manier om de kust te ontdekken!

Faciliteiten: 
Hotel Torreblanca is tijdens de winter maanden volledig gerenoveerd en beschikt over 189 kamers, onderverdeeld in 1 gebouw met 10 verdiepingen. Bij binnenkomst is er een ruime lobby met zitjes waar je gratis gebruik kunt maken van wifi. Er is in de ruime een internethoek (tegen betaling), een 24-uurs receptie en liften.

In de grote tuin zijn er 2 zwembaden (waarvan 1 rustiger gelegen) met apart kinderbad omringd door een zonneterras/-weides met ligbedden en parasols. Op het strand zijn de ligbedden en parasols tegen betaling. Voor de maaltijden kun je terecht in het sfeervolle buffetrestaurant. Drankjes zijn te verkrijgen bij de pool/snackbar en in het gezellige café met buitenterras en zeezicht. Voor de kinderen is er een speeltuintje.

Hotelkamer: 
De standaardkamers (1-4 personen), ruim en comfortabel ingericht en beschikken over een huurkluisje, wifi (tegen betaling), satelliet televisie, telefoon, koelkastje, airconditioning en een badkamer met bad, toilet en föhn. Balkon of terras met zitje en (zij)zeezicht gericht op het zuiden.

Sport & Ontspanning:
Darts, tafeltennis, volleybal, paddle tennis en tennis (laatste 2 op vaste tijden). Tegen betaling is er een game room en poolbiljart. ’s Avonds kun je genieten van o.a. shows, bingo en een aantal maal per week live muziek.

Verzorging:  All Inclusive.  ontbijt (08.00-10.00), lunch (13.00-15.00) en diner (19.30-21.30), alle in buffetvorm. Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische en lokale alcoholvrije drankjes zijn inbegrepen van 11.00 tot 23.30 uur. Diverse warme en koude snacks zijn verkrijgbaar tussen 11.00-13.00 en van 16.30-18.30 uur. Ook is er in het café een koffie/thee uurtje met gebakjes en koekjes van 16.30-18.30 uur. Voor kinderen tot 12 jaar zijn ijsjes inbegrepen van 11.00-23.30 uur.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Torreblanca
Hotel Torreblanca

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er een vluchttoeslag van toepassing is communiceren we deze eerst met jou. Je hebt vervolgens 3 dagen de tijd om te beslissen of je hiermee akkoord gaat. Zonder reactie van jouw kant is de boeking definitief.

Reisleiding
De reisleiding staat 24/7 voor je klaar, zodat het je aan niks zal ontbreken tijdens de vakantie. De reisleiding kent de bestemmingen als geen ander en kan jou de leukste tips geven. Bovendien organiseert de reisleiding leuke activiteiten tijdens de vakantie: van speurtocht tot jeepsafari! Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens je vakantie, dus mocht je onverhoopt een arts nodig hebben, dan is de reisleiding er voor jou.

Sfeer
Elke bestemming is anders, maar één ding is overal gelijk: de sfeer is ontspannen en relaxt, niets moet en alles mag! Terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, heb jij even een moment voor jezelf. Je kan lekker op je gemak een boek lezen, een mooie strandwandeling maken of gezellig een borrel drinken met andere eenouders.

Baby
Reis je met een baby (0 t/m 1 jaar)? Neem dan contact met ons op en dan laten we je onze speciale baby-tarieven weten!

Onze garantie
Kies je voor deze alleenstaande ouder vakantie dan kies je voor een groepsreis waarbij je de volledige vrijheid hebt. Het woord “moeten” bestaat niet en jij bepaalt de invulling van jouw vakantie. Kids maken snel nieuwe vriendjes en omdat de kinderen genieten, geniet jij ook. Je hebt gezelligheid met andere ouders maar onthoud; niets moet, alles mag. Meedoen aan activiteiten of excursies is vrije keuze want het is per slot van rekening jouw vakantie! Bovendien zijn er nooit extra toeslagen: onze prijs is onze prijs! Dus je kan met een gerust hart direct boeken!

Speciaal voor deze eenoudervakantie!
- De aanbetaling is maar 30% en de rest betaal je pas 6 weken voor je vakantie! - Andere vakantieplannen of wil je graag naar een andere bestemming? Je kunt tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken naar een aantal andere bestemmingen. Neem contact met ons op als je dit graag wilt.

Costa del Sol
Let op: Als je vanaf Brussel vliegt dan kan je kiezen voor een -, 11- of 15-daagse vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonnig Genieten aan de Costa del Sol
Eenoudervakantie Zonnig Genieten aan de Costa del Sol

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c