Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonnig Genieten in de Algarve

Quinta das Figuerinhas is een ruim opgezet resort met verschillende ruime appartementen die verspreid liggen in een mooi verzorgde tuin. Het resort ligt nabij het centrum en vissersplaats Armaçao de Pêra, wat een ideale uitvalsbasis is voor een heerlijke gezinsvakantie aan de Algarve.

Je kunt zelf kiezen: een druk strand met strandtentjes en watersport mogelijkheden of een klein baaitje dat je zo goed als voor jezelf en jouw kids hebt, de keuze is aan jou! Bezoek ook de eeuwenoude stadjes Albufeira, Portimão en Lagos met hun rijke historie. En in het kleurrijke achterland van de Algarve is genoeg te zien. Uitgestrekte citrus-, olijf- en vijgenboomgaarden sieren het landschap. Aanradertje is een bezoek aan het hoogste punt ‘Foie’ van de Algarve in het Monchique-gebergte. Snuif op de terugweg ook meteen nog wat cultuur op in de oude Moorse hoofdstad Silves, prachtig gelegen aan de voet van het gebergte. 

De historische badplaats Lagos wordt vanwege z’n authentieke centrum (historische kastelen en forten) ook wel het kroonjuweel van de Algarve genoemd. Ook is het leuk om een boottocht te maken en de fraaie rotsachtige kust eens vanaf het water te bewonderen. En wist je dat de wereldstad Lissabon op nog geen 3 uur rijden van de Algarve ligt? Leuk om te combineren of als afwisseling tussen een aantal stranddagen in te plannen. 

Had ik al gezegd dat je in Portugal lekker kunt eten? En dat de bevolking erg vriendelijk is? De kamers zijn ruim en de kinderen (van alle leeftijden!) zullen zich geen moment vervelen. Je ziet…. Portugal heeft het allemaal. Dus als je verzekerd wilt zijn van mooi weer, een vriendelijke bevolking en een eeuwenoud cultureel erfgoed, dan is een vakantie naar Portugal de beste keus! 
Eenoudervakantie Zonnig Genieten in de Algarve
Eenoudervakantie Zonnig Genieten in de Algarve

Ouder & Kids

Kids programma Light 
De reisleiding zorgt voor een leuk programma. Immers…als de kinderen de hele dag de grootste lol hebben met hun nieuwe vakantievriendjes, dan kan jouw vakantie toch eigenlijk ook niet meer stuk?

Onze reisleiding maakt een weekprogramma dat past bij de bestemming en de leeftijd van de kinderen. Er wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de kinderen!

De reisleiding organiseert (afhankelijk van animo en excursies) 6 dagen per week, 2x per dag animatie. Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen is het mogelijk dat de groep wordt opgesplitst, zodat er voor elke leeftijdscategorie leuke animatie is! Denk hierbij aan allerlei spelvormen in het water, van tikspelen tot de mooiste duik en van waterpolo tot de spartelcompetitie. Maar denk ook aan een minidisco, spelletjes middag of aan een gezellige chips & cola of bonte avond, dus neem je verkleedspullen mee!

Eenoudervakantie Zonnig Genieten in de Algarve
Eenoudervakantie Zonnig Genieten in de Algarve

Verblijf

Verblijf Quinta das Figuerinhas

Beschrijving

Quinta das Figuerinhas is een ruim opgezet familieresort met verschillende appartementen die verspreid liggen in een mooi verzorgde tuin. Het resort ligt nabij het centrum en vissersplaats Armaçao de Pêra.

Ligging:
Quinta das Figueirinhas is rustig gelegen op ca. 800 meter van het Senhora da Rocha strand en ca. 2 kilometer van het centrum van Armaçao de Pêra waar diverse (sport)activiteiten te vinden zijn.  

Faciliteiten: 
Dit complex beschikt over 65 appartementen, een receptie en internethoek (tegen betaling). In de goed verzorgde tuin bevindt zich het grote zwembad met apart kinderbad, zonneterras, ligbedden en parasols. Voor de allerkleinsten is er een speeltuintje. 

Voor alle maaltijden kan je terecht in het à-la-carterestaurant en in de snackbar. Verder biedt Quinta das Figuerinhas in de ochtend de mogelijkheid om verse broodjes te kopen. Bij de receptie is de Wifi gratis beschikbaar.

Appartementen:
De moderne en rustig gelegen 2-kamerappartementen (max. 4 personen) liggen op de begane grond of 1e verdieping. Alle appartementen zijn ruim en verzorgd en beschikken over een woon-/slaapkamer met slaapbank, een kluisje (tegen betaling), telefoon en televisie. Kitchenette met koelkast, koffiezetapparaat, oven, magnetron en strijkfaciliteiten. De aparte slaapkamer heeft airconditioning. Badkamer met bad/douche en toilet. Balkon of terras met zitje.

Sport & Ontspanning:
Je kunt er volleyballen en er is een gameroom met o.a. biljart (beide tegen betaling). De grasvelden lenen zich uitstekend voor diverse andere sportmogelijkheden zoals voetbal.

Er is regelmatig een gratis shuttle busje naar zowel het strand als het centrum (m.u.v. zon- en feestdagen). In het centrum kun je alle boodschappen doen! 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Quinta das Figuerinhas
Quinta das Figuerinhas

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er een vluchttoeslag van toepassing is communiceren we deze eerst met jou. Je hebt vervolgens 3 dagen de tijd om te beslissen of je hiermee akkoord gaat. Zonder reactie van jouw kant is de boeking definitief.

Reisleiding
De reisleiding staat 24/7 voor je klaar, zodat het je aan niks zal ontbreken tijdens de vakantie. De reisleiding kent de bestemmingen als geen ander en kan jou de leukste tips geven. Bovendien organiseert de reisleiding leuke activiteiten tijdens de vakantie: van speurtocht tot jeepsafari! Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens je vakantie, dus mocht je onverhoopt een arts nodig hebben, dan is de reisleiding er voor jou.

Sfeer
Elke bestemming is anders, maar één ding is overal gelijk: de sfeer is ontspannen en relaxt, niets moet en alles mag! Terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, heb jij even een moment voor jezelf. Je kan lekker op je gemak een boek lezen, een mooie strandwandeling maken of gezellig een borrel drinken met andere eenouders.

Baby
Reis je met een baby (0 t/m 1 jaar)? Neem dan contact met ons op en dan laten we je onze speciale baby-tarieven weten!

Onze garantie
Kies je voor deze alleenstaande ouder vakantie dan kies je voor een groepsreis waarbij je de volledige vrijheid hebt. Het woord “moeten” bestaat niet en jij bepaalt de invulling van jouw vakantie. Kids maken snel nieuwe vriendjes en omdat de kinderen genieten, geniet jij ook. Je hebt gezelligheid met andere ouders maar onthoud; niets moet, alles mag. Meedoen aan activiteiten of excursies is vrije keuze want het is per slot van rekening jouw vakantie! Bovendien zijn er nooit extra toeslagen: onze prijs is onze prijs! Dus je kan met een gerust hart direct boeken!

Speciaal voor deze eenoudervakantie!
- De aanbetaling is maar 30% en de rest betaal je pas 6 weken voor je vakantie! - Andere vakantieplannen of wil je graag naar een andere bestemming? Je kunt tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken naar een aantal andere bestemmingen. Neem contact met ons op als je dit graag wilt.

Portugal
Let op: Als je vanaf Brussel vliegt dan kan je kiezen voor een 8- of 15-daagse vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonnig Genieten in de Algarve
Eenoudervakantie Zonnig Genieten in de Algarve

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c