Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonnig Genieten in Macedonie

Vliegen naar Macedonie duurt slechts 2,5 uur. Aangekomen in Ohrid, St. Paul The Apostle Airport, zal het je direct opvallen dat de bevolking zeer gastvrij is. Je zult echter het meest verstelt staan van het werkelijk prachtige landschap.

Macedonië kent een landklimaat met warme zomers. In de zomermaanden is het gemiddeld tussen de 30 en 35 graden in de hoofdstad en bereikt het kwik zo nu en dan de 40 graden in het zuiden. Kortom, Macedonie heeft alles in huis voor een overheerlijke welverdiende zonvakantie!

Vandaag de dag is Ohrid het levendige en gezellige toeristische centrum van Macedonië, samen met de badplaatsen Struga en Pestani. Alle badplaatsen aan het meer zijn trekpleisters voor zonliefhebbers, watersporters en duikers. Het meer van Ohrid is een van de grootste meren van de Balkan én tevens een van de oudste meren ter wereld!

Macedonië is een land vol historie, vele culturele bezienswaardigheden, maar ook een land met prachtige meren, bossen en gebergten. De toeristische plaats Ohrid ligt hoog op de oever van het Meer van Ohrid wat zorgt voor prachtige vergezichten. De stad is een van de oudste Europese nederzettingen en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ohrid heeft een historische binnenstad en is met zijn kleurrijke architectuur, oude huizen en eeuwenoude monumenten een lust voor het oog. Je vindt er kleine kerken en kloosters, rijk versierd met indrukwekkende iconen en oude fresco’s.

De Macedonische keuken is absoluut de moeite waard. Er is keuze uit meerdere, eenvoudige salades. De Macedonische meze (vergelijkbaar met de Turkse) van koude, gekookte groenten met kruiden, uien en knoflook, ham en Parmezaanse kaas en vooral ajvar van gegrilde pepers zijn verrukkelijk. Vlees- en zoetwater visgerechten vormen de hoofdmoot van de Macedonische keuken. Lamsvlees geldt als luxer, skara (varkensvlees of kip) is erg populair en op straat bij stalletjes verkrijgbaar, evenals kebab. Nagerechten zijn baklava, vers fruit of ijs. Meer bijzonder zijn ravanija en gurabii (twee soorten cake).

Verzorging Zomer 2018: Drim Hotel
Je verblijft in het Drim Hotel op basis van All Inclusive: ontbijt (07.00-10.00), lunch (12.30-14.30) en diner (19.00-21.30) in buffetvorm. Koude of warme snacks (10.30-12.00 en 15.00-16.30). Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische en alcoholvrije drankjes van 10.00 tot 22.00 uur.

Eenoudervakantie Zonnig Genieten in Macedonie
Eenoudervakantie Zonnig Genieten in Macedonie

Ouder & Kids

Tijdens deze reis weet je zeker dat er andere alleenstaande ouders mee zullen gaan door onze Gelijkgestemden Garantie. Maris Life zorgt er voor dat je voor en tijdens de reis makkelijk contact kunt leggen met deze ouders. Meld je bijvoorbeeld voor vertrek aan voor de besloten Facebook pagina en tijdens de reis kan je met de andere ouders makkelijk contact leggen via Whats App groep. Zo kan je makkelijk afspreken wat je gedurende de dag gaat doen en je samen veel gezellige dingen kunt ondernemen.

Door de reisleiding van Corendon wordt bovendien een speciale welkomstmeeting georganiseerd. Tijdens deze meeting en de gezellige borrel erna kan je direct kennismaken met de andere ouders.

Tijdens deze eenoudervakantie kan je (tegen betaling) mee op één van onze mooie excursies. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottocht of een jeep safari? Of wordt het toch een bezoekje aan het Aquapark Water Planet? Uiteraard is het bezoeken van het centrum van Alanya ook meer dan de moeite waard. Bekijk de rode toren en de citadel!

Eenoudervakantie Zonnig Genieten in Macedonie
Eenoudervakantie Zonnig Genieten in Macedonie

Verblijf

Verblijf Hotel Drim

Beschrijving

Drim is een uitstekende keuze voor jouw vakantie in het prachtige en onontdekte Macedonië. Dit hotel heeft haar naam te danken een de gelijknamige rivier die naast het hotel ligt en ontspringt in het Meer van Ohrid. In Drim geniet jong en oud van een onvergetelijke vakantie!

Ligging: Drim Hotel in Struga
Het Drim Hotel ligt aan het Meer van Ohrid en het gezellige centrum van Struga vind je circa 300 meter verderop. Via de tuin wandel je direct naar het privéstrand.

Faciliteiten: Drim Hotel
Het fijne 4-sterren Drim Hotel beschikt over 200 kamers ondergebracht in een hoofdgebouw. Bij de 24-uurs receptie vind je de kluisjes, 3 liften en een lobby. Het Drim Hotel beschikt over een buffetrestaurant en een à-la-carterestaurant. Voor verfrissende drankjes kun je terecht bij de lobby bar, pool bar of bij de beach bar.
In de tuin ligt het zwembad met apart kinderbad omringd door een zonneterras met ligbedden en parasols. Op het strand kun je gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols. Het hotel biedt een gratis handdoekenservice. Voor de kinderen is er een kinderhoek ingericht met een speeltuintje en een miniclub (3-11 jaar). Verder tref je in het hotel een wasservice, minimarkt en juwelier (alle tegen betaling). Wifi is in de openbare ruimtes beschikbaar (gratis).

Hotelkamer:
De verzorgde standaardkamers (max. 2 volw. + 2 kind.) in het Drim Hotel zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar (tegen betaling), kluisje (gratis), telefoon en gratis wifi. De badkamer beschikt over een bad of douche, toilet en föhn. Alle kamers hebben een balkon of terras.

Sport & Ontspanning
Je kunt tijdens je verblijf in het Drim Hotel gebruikmaken van volleybal, de fitnessruimte en massages (op aanvraag). Het hotel kan een vergoeding vragen voor de faciliteiten. Een aantal avonden in de week is er live muziek

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Drim
Hotel Drim

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er een vluchttoeslag van toepassing is communiceren we deze eerst met jou. Je hebt vervolgens 3 dagen de tijd om te beslissen of je hiermee akkoord gaat. Zonder reactie van jouw kant is de boeking definitief.

Reisleiding
De reisleiding staat 24/7 voor je klaar, zodat het je aan niks zal ontbreken tijdens de vakantie. De reisleiding kent de bestemmingen als geen ander en kan jou de leukste tips geven. Bovendien organiseert de reisleiding leuke activiteiten tijdens de vakantie: van speurtocht tot jeepsafari! Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens je vakantie, dus mocht je onverhoopt een arts nodig hebben, dan is de reisleiding er voor jou.

Sfeer
Elke bestemming is anders, maar één ding is overal gelijk: de sfeer is ontspannen en relaxt, niets moet en alles mag! Terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, heb jij even een moment voor jezelf. Je kan lekker op je gemak een boek lezen, een mooie strandwandeling maken of gezellig een borrel drinken met andere eenouders.

Baby
Reis je met een baby (0 t/m 1 jaar)? Neem dan contact met ons op en dan laten we je onze speciale baby-tarieven weten!

Onze garantie
Kies je voor deze alleenstaande ouder vakantie dan kies je voor een groepsreis waarbij je de volledige vrijheid hebt. Het woord “moeten” bestaat niet en jij bepaalt de invulling van jouw vakantie. Kids maken snel nieuwe vriendjes en omdat de kinderen genieten, geniet jij ook. Je hebt gezelligheid met andere ouders maar onthoud; niets moet, alles mag. Meedoen aan activiteiten of excursies is vrije keuze want het is per slot van rekening jouw vakantie! Bovendien zijn er nooit extra toeslagen: onze prijs is onze prijs! Dus je kan met een gerust hart direct boeken!

Speciaal voor deze eenoudervakantie!
- De aanbetaling is maar 30% en de rest betaal je pas 6 weken voor je vakantie! - Andere vakantieplannen of wil je graag naar een andere bestemming? Je kunt tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken naar een aantal andere bestemmingen. Neem contact met ons op als je dit graag wilt.

Gelijkgestemden garantie
Tijdens deze reis weet je zeker dat er andere alleenstaande ouders mee zullen gaan. Van tevoren wordt er een whats app groep aangemaakt zodat je makkelijk af kan spreken met de andere ouders en samen veel gezellige dingen kunt ondernemen tijdens je vakantie. In het restaurant zijn bovendien tafels voor onze ouders en kinderen gereserveerd dus je kunt altijd bij elkaar aanschuiven! 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonnig Genieten in Macedonie
Eenoudervakantie Zonnig Genieten in Macedonie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c