Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonnig Genieten Sicilie

Sicilië, in het uiterste zuiden van Italië, bij het puntje van de laars, is het grootste eiland in de Middellandse Zee en een populaire vakantiebestemming. Het eiland heeft naast de nog altijd actieve vulkaan de Etna een ware schat aan historische en natuurlijke monumenten die getuigen van een rijke geschiedenis met invloeden uit alle windstreken. Denk: Griekse tempels, Romeinse amfitheaters, Arabische moskeetorens, tempels en fascinerende steden. De kust van Sicilië is grillig met vooral in het oosten vele prachtige goudgele zandstranden en indrukwekkende rotspartijen. Het landschap wordt verder gekenmerkt door glooiende heuvels, rijk aan olijven en bloeiende planten, en een bergachtig binnenland met schilderachtige dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Het grootste vulkanische gebergte wordt gevormd door de vulkaan de Etna. Natuurlijk heeft het eiland ook prachtige stranden te bieden, evenals historische steden zoals Palermo, Agrigento en Syracuse. Boek nu jouw vakantie naar Sicilië en maak ook kennis met dit schitterende eiland!”. 

Eenoudervakantie Zonnig Genieten Sicilie
Eenoudervakantie Zonnig Genieten Sicilie

Ouder & Kids

Op het eiland Sicilië is veel te ontdekken, deze activiteiten laten je deze prachtige bestemming zien. 

Bezoek aan Agrigento en “Scala dei Turchi”
Sicilië staat bekend om haar vele culturele schatten. Tijdens deze dag gaan we naar de stad Agrigento waar je de Vallei der Tempels vindt. Dit gebied werd opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO in 1997 en je vind hier de resten van zeven antieke tempels. 

In het centrum van Agrigento vind je ook meerdere bezienswaardigheden. Denk hierbij aan een schitterend theater, een bijzondere kathedraal en nog veel meer. Een bezoek aan deze prachtige stad is dus meer dan de moeite waard!

Na Agrigento gaan we richting de Scala dei Turchi. Deze prachtige rots ligt in een klein gehucht net buiten Agrigento. Scala betekent trap en de witte kalksteenklif is prachtig uitgesleten in, inderdaad, een soort trap. Vroeger waren er piraten te vinden in deze buurt, nu vind je hier alleen nog maar toeristen en zonaanbidders. Op warme zonnige dagen is dit een geliefde plaats om te zonnebaden en te genieten van de mooie groene zee.

Bezoek aan Trapani, Erice en Segesta
Tijdens deze excursie bezoeken we drie belangrijke steden op Sicilië. We beginnen in de stad Trapani, gelegen aan de westkust van Sicilië. Deze stad is een belangrijke vissershaven en de belangrijkste toegangspoort tot de nabijgelegen Egadische eilanden. Bezoek deze mooie middeleeuwse stad en dwaal rond door de kleine straatjes, drink een lekkere cappuccino op het terras en vergeet de gelato niet!

Na het bezoek aan Trapani gaan we naar Erice waar we een wandeling maken door deze middeleeuwse stad. In de middag gaat de excursie naar Segesta waar we de de prachtige Doric Tempel bezoeken.

Boottocht naar de eilanden Favignana en Levanzo  
Aan boord van een comfortabele boot ontdek je de schoonheid van de Siciliaanse kust en varen we bovendien naar de eilanden Favignana en Levanzo; kleine baaien, grotten en de mooiste stranden trekken aan ons voorbij. Niks beters dan een dagje varen, dus deze fijne dag op zee mag je zeker niet missen!

Eenoudervakantie Zonnig Genieten Sicilie
Eenoudervakantie Zonnig Genieten Sicilie

Verblijf

Verblijf Hotel Hopps

Beschrijving

Waarom Hotel Hopps op Sicilië? 

Ligging
Hopps Hotel ligt direct aan de kust én in het sfeervolle Mazara del Vallo met vele terrasjes en cultuur. Je kunt voor jouw maaltijden terecht bij het buffetrestaurant of het Pizzeria à-la-carterestaurant en ontspannen kan bij het zwembad. Het animatieteam zorgt elke dag voor vertier. Vanuit het hotel loop je via de boulevard zo naar het strand en naar diverse bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal. Bovendien vind je in het gezellige centrum vele winkels, restaurants, bars en ijssalons.

Faciliteiten
Het heerlijke 4-sterren Hotel Hopps telt 235 kamers verdeeld over één gebouw met 5 verdiepingen. In de ruime lobby met zitjes vind je de 24-uurs receptie en 2 liften. Er worden heerlijke internationale en lokale gerechten in het buffetrestaurant geserveerd. In het Pizzeria à-la-carterestaurant kun je tijdens de lunch en het diner onder andere terecht voor een pizza, pasta, een hot dog of een hamburger. Drankjes zijn te verkrijgen bij de lobby bar, de pool bar en de beach bar.

Buiten vind je een heerlijk zwembad met een afgescheiden kinderbad. Het zwembad is omringd door zand. Op het zand staan de ligbedden en parasols voor jullie klaar. Op het strand kun je ook gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols.
Tegen betaling biedt Hopps Hotel een winkeltje, een doktersservice (op aanvraag) en wifi in de lobby. 

Jouw hotelkamer
De ruime standaardkamer (1-3 personen) in Hopps Hotel is eenvoudig maar netjes ingericht en beschikt over airconditioning, televisie, telefoon, kluisje (gratis), wifi (tegen betaling) en een koelkastje. De badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en föhn.
Ben je met 3 kinderen? Dan kan je kiezen voor een familiekamer. Dit is een ruime standaardkamer zonder balkon. Babybedjes zijn op aanvraag en ter plaatse tegen betaling.

Sport & Ontspanning
Genoeg geluierd bij het zwembad of aan het strand en even wat actiever bezig zijn? Hopps Hotel bied je aerobics, yoga, boccia en darts. Ontspannen kan tijdens een massage of een schoonheidsbehandeling (beide tegen betaling en op afspraak). Er wordt elke dag een leuk entertainmentprogramma aangeboden.

Toeristenbelasting
In Italië is het gebruikelijk dat er bij aankomst een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. De kosten bij verblijf in Hopps hotel zijn €1,50 per persoon per dag voor personen vanaf 12 jaar en ouder. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Hopps
Hotel Hopps

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er een vluchttoeslag van toepassing is communiceren we deze eerst met jou. Je hebt vervolgens 3 dagen de tijd om te beslissen of je hiermee akkoord gaat. Zonder reactie van jouw kant is de boeking definitief.

Reisleiding
De reisleiding staat 24/7 voor je klaar, zodat het je aan niks zal ontbreken tijdens de vakantie. De reisleiding kent de bestemmingen als geen ander en kan jou de leukste tips geven. Bovendien organiseert de reisleiding leuke activiteiten tijdens de vakantie: van speurtocht tot jeepsafari! Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens je vakantie, dus mocht je onverhoopt een arts nodig hebben, dan is de reisleiding er voor jou.

Sfeer
Elke bestemming is anders, maar één ding is overal gelijk: de sfeer is ontspannen en relaxt, niets moet en alles mag! Terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, heb jij even een moment voor jezelf. Je kan lekker op je gemak een boek lezen, een mooie strandwandeling maken of gezellig een borrel drinken met andere eenouders.

Baby
Reis je met een baby (0 t/m 1 jaar)? Neem dan contact met ons op en dan laten we je onze speciale baby-tarieven weten!

Onze garantie
Kies je voor deze alleenstaande ouder vakantie dan kies je voor een groepsreis waarbij je de volledige vrijheid hebt. Het woord “moeten” bestaat niet en jij bepaalt de invulling van jouw vakantie. Kids maken snel nieuwe vriendjes en omdat de kinderen genieten, geniet jij ook. Je hebt gezelligheid met andere ouders maar onthoud; niets moet, alles mag. Meedoen aan activiteiten of excursies is vrije keuze want het is per slot van rekening jouw vakantie! Bovendien zijn er nooit extra toeslagen: onze prijs is onze prijs! Dus je kan met een gerust hart direct boeken!

Speciaal voor deze eenoudervakantie!
- De aanbetaling is maar 30% en de rest betaal je pas 6 weken voor je vakantie! - Andere vakantieplannen of wil je graag naar een andere bestemming? Je kunt tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken naar een aantal andere bestemmingen. Neem contact met ons op als je dit graag wilt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonnig Genieten Sicilie
Eenoudervakantie Zonnig Genieten Sicilie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c