Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Zakynthos

Of je nu toe bent aan rust en lekker niets doen, of juist het Griekse nachtleven wilt ontdekken: het kan allemaal tijdens een vakantie Zakynthos! In zo’n 3 uur vliegt je naar de Griekse zon in Zakynthos.

Waarom een vakantie Zakynthos? Zakynthos is het op twee na grootste eiland in de Ionische Zee. Het eiland staat ook bekend onder de (Italiaanse) naam Zante of Zacinto. Het toerisme op Zakynthos is kleinschalig, massatoerisme komt amper voor. Het natuurschoon van Zakynthos is daarom ook ongerept en overweldigend mooi. Langs de kustlijn vindt je diverse baaien met exotische zand- en kiezelstranden. Deze liggen in een dramatische setting met torenhoge kliffen die oprijzen uit het meest helder blauwe zeewater dat je ooit gezien hebt. Zelfs op een diepte van 3 meter is de zeebodem nog te zien!  

Zakynthos is daarnaast gezegend met heerlijk mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog met een temperatuur tot 30 graden en 12 uur zonneschijn per dag. 

Navagio Beach, ook wel ‘Shipwreck Beach’ genoemd, is een van de mooiste stranden van Europa – en misschien zelfs ook van de wereld. Een absolute aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie naar Zakynthos! Dit beroemde strand ligt in een schitterende geïsoleerde baai die wordt omringd door dramatische kalkrotsen met groene toppen. Op het zandstrand ligt een scheepswrak genaamd ‘Panagiotis’, wat vermoedelijk een smokkelaarsschip was en begin jaren ’80 is aangespoeld. Andere mooie stranden op Zakynthos zijn Laganas, Kalamaki, Agios Sostis en Vassilikos. Geen wonder dat ik verliefd ben geworden op Zakynthos en ik weet zeker dat jij na een vakantie op Zakynthos dat gevoel ook zult hebben! 

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Zakynthos
Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Zakynthos

Ouder & Kids

Kids programma Light 
De reisleiding zorgt voor een leuk programma. Immers…als de kinderen de hele dag de grootste lol hebben met hun nieuwe vakantievriendjes, dan kan jouw vakantie toch eigenlijk ook niet meer stuk?

Onze reisleiding maakt een weekprogramma dat past bij de bestemming en de leeftijd van de kinderen. Er wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de kinderen!

De reisleiding organiseert (afhankelijk van animo en excursies) 6 dagen per week, 2x per dag animatie. Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen is het mogelijk dat de groep wordt opgesplitst, zodat er voor elke leeftijdscategorie leuke animatie is! Denk hierbij aan; allerlei spelvormen in het water Van tikspelen tot de mooiste duik en van waterpolo tot de spartelcompetitie. Maar denk ook aan een minidisco, spelletjes middag of aan een gezellige chips & cola of bonte avond, dus neem je verkleedspullen mee!

Tijdens een vakantie Zakynthos kun je echt schitterend snorkelen of duiken. Onder water leven kleurrijke vissen en schildpadden en je kunt er verschillende scheepswrakken bewonderen. De beste manier om kennis te maken met de schoonheid van Zakynthos is vanaf een zeilboot of jacht. Nog een aanrader zijn de blauwe grotten of ‘blue caves’ waar het zonlicht heel mooi weerspiegelt in het zeewater. 

Deze excursie is inclusief:  

Banana beach
Wat er absoluut niet mag ontbreken tijdens deze vakantie is een bezoek aan het grootste en mooiste strand van het eiland Zakynthos. Het eiland is beroemd om de exotische wateren die schitteren in het zon licht. Het strand onderscheidt zich door het rotsachtige landschap en het zachte gouden zand.

Zoek je liever nog wat actie tijdens je vakantie? Op Banana Beach zijn ook diverse watersport mogelijkheden zoals: Paraglide, Jetski, Waterski, Waterbanaan, Crazy Ufo, Flying Fish, Ringo, en Flyboarden.

De volgende activiteiten zijn niet inclusief: 

Boot tour 
Lekker genieten van een dagje op het water. Onze kapitein zal ons een geweldige dag bezorgen! We zullen meerdere stops maken om heerlijk te zwemmen of te relaxen op het strand. We zullen o.a. stoppen bij het verlaten eilandje Marathonissi (Turtle Island) en we komen ook langs de beroemde blauwe grotten waar we ook zullen zwemmen! 

Prijs voor de boot tour is ca. € 50, excl. Lunch.

Fiets tour
Al dat lekkere eten en drinken wordt langzaamaan misschien wel zichtbaar, dus vandaag gaan we lekker even sportief doen! We stappen op de fiets en maken een mooie tocht vanaf Zakynthos stad richting het Noorden langs leuke bergdorpjes en mooie uitzichten. Onderweg stoppen we natuurlijk voor een lekkere lunch en een zwemstop! De tocht is goed te doen, we maken veel tussenstops om wat te drinken en te rusten. Het landschap is heuvelachtig, dus je fietst regelmatig bergopwaarts, maar daarna weer lekker bergafwaarts natuurlijk!

Beach day
Bezoek een van de leukste stranden van het eiland: Saint Nikolaos Beach. Op het strand zijn meerdere watersport mogelijkheden aanwezig, zoals de Jetski, Paragliden, waterboarden en nog veel meer! Gegarandeerd een heerlijke relaxte dag op een gezellig strand!

Island tour
Deze eiland tour is de beste manier om het eiland beter te leren kennen en de belangrijkste bezienswaardigheden te zien! Onderweg maken we 11 belangrijke stops bij o.a. een ecologische olijfoliefabriek, en de aller oudste olijfboom van het Mediterrane gebied. We komen door pittoreske bergdorpjes en het klooster in Anafonitria. We zullen het Verzagio volksmuseum bezoeken. Dit is een reconstructie van een traditioneel Zakynthisch huis. Onderweg komen we ook langs het wijnhuis Callinico waar we enkele wijnen kunnen proeven en als klap op de vuurpijl mogen we het scheepswrak bezichtigen van bovenaf! Je zult versteld staan van dit uitzicht en van de onvoorstelbare helderblauwe kleur van het water!

Jeepsafari
Ontdek het ongerepte Zakynthos tijdens deze onvergetelijke safari! Je komt op plaatsen waar je normaal gesproken niet kunt komen en waar zelfs sommige eilandbewoners nog nooit zijn geweest! We rijden door het Vrachionas gebergte langs verborgen plekjes. We zullen ook stoppen in traditionele bergdorpjes en rijden zelfs naar het ‘dak van het eiland’, het hoogste punt van Zakynthos! Vaar je ook een stukje mee op de speedboot door de blauwe grotten? Een avontuurlijke dag die je niet mag missen!

 

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Zakynthos
Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Zakynthos

Verblijf

Verblijf Manthos Appartementen

Beschrijving

Waarom Manthos Appartementen op Zakynthos? 

Ligging: 
Manthos Appartementen ligt in het rustige toeristenplaatsje Agios Sostis, waar je diverse winkeltjes en restaurants vindt. Het strand ligt op slechts 10 meter van het complex. Het levendige centrum van Laganas ligt op ongeveer 30 minuten loopafstand. 

Faciliteiten: 
Manthos Appartementen is een kleinschalig complex met 13 kamers verdeeld over 2 gebouwen met maximaal 2 verdiepingen. Er is geen lift aanwezig. Buiten vind je een heerlijk zoetwaterzwembad met een apart kinderbad dat wordt omringd door een zonneterras met ligbedden waar je gratis gebruik van kunt maken. Tevens kun je bij het zwembad gratis gebruikmaken van wifi. 

Studio/appartement:
De studio’s (2-3 personen) in Manthos Appartementen zijn eenvoudig, maar netjes en beschikken over een woon/slaapkamer, airconditioning (tegen betaling), televisie, huurkluisje, een kitchenette met koelkastje, een 2-pits kookplaat, keukengerei, koffiezetapparaat en een waterkoker. De badkamer is voorzien van een douche en een toilet. Alle studio's en appartementen hebben een balkon met zitje.

Verzorging:  
Je verblijft in Manthos Appartementen op basis van Logies. In de directe omgeving (ca. 30 m) kun je bij de Syrtaki Taverna terecht voor snacks, eten en drinken.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Manthos Appartementen
Manthos Appartementen

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er een vluchttoeslag van toepassing is communiceren we deze eerst met jou. Je hebt vervolgens 3 dagen de tijd om te beslissen of je hiermee akkoord gaat. Zonder reactie van jouw kant is de boeking definitief.

Reisleiding
De reisleiding staat 24/7 voor je klaar, zodat het je aan niks zal ontbreken tijdens de vakantie. De reisleiding kent de bestemmingen als geen ander en kan jou de leukste tips geven. Bovendien organiseert de reisleiding leuke activiteiten tijdens de vakantie: van speurtocht tot jeepsafari! Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens je vakantie, dus mocht je onverhoopt een arts nodig hebben, dan is de reisleiding er voor jou.

Sfeer
Elke bestemming is anders, maar één ding is overal gelijk: de sfeer is ontspannen en relaxt, niets moet en alles mag! Terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, heb jij even een moment voor jezelf. Je kan lekker op je gemak een boek lezen, een mooie strandwandeling maken of gezellig een borrel drinken met andere eenouders.

Baby
Reis je met een baby (0 t/m 1 jaar)? Neem dan contact met ons op en dan laten we je onze speciale baby-tarieven weten!

Onze garantie
Kies je voor deze alleenstaande ouder vakantie dan kies je voor een groepsreis waarbij je de volledige vrijheid hebt. Het woord “moeten” bestaat niet en jij bepaalt de invulling van jouw vakantie. Kids maken snel nieuwe vriendjes en omdat de kinderen genieten, geniet jij ook. Je hebt gezelligheid met andere ouders maar onthoud; niets moet, alles mag. Meedoen aan activiteiten of excursies is vrije keuze want het is per slot van rekening jouw vakantie! Bovendien zijn er nooit extra toeslagen: onze prijs is onze prijs! Dus je kan met een gerust hart direct boeken!

Speciaal voor deze eenoudervakantie!
- De aanbetaling is maar 30% en de rest betaal je pas 6 weken voor je vakantie! - Andere vakantieplannen of wil je graag naar een andere bestemming? Je kunt tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken naar een aantal andere bestemmingen. Neem contact met ons op als je dit graag wilt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Zakynthos
Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Zakynthos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c