Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Corfu

Op Corfu heb ik eigenlijk altijd het Dolce Vita gevoel. Niet gek, want je vindt hier ontzettend veel Italiaanse invloeden terug in bijvoorbeeld de gebouwen en het heerlijke eten. Ik weet zeker dat je enorm gaat genieten deze week !

Corfu (of Kerkyra) staat bekend als het bloemeneiland van Griekenland. Je vindt hier niet alleen ontzettend veel bloemen, maar ook prachtige stranden, tradtionele dorpjes, het paleis van Sissi en nog veel meer! Iedere dag kan je wel op pad gaan en iets nieuws ontdekken. Hoe je je vakantie wil indelen is uiteraard aan jou! We bieden een paar mooie excursies aan, maar gewoon een weekje zwembad en strand kan natuurlijk ook.

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Corfu
Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Corfu

Ouder & Kids

Tijdens deze reis weet je zeker dat er andere alleenstaande ouders mee zullen gaan door onze Gelijkgestemden Garantie. We zorgen er voor dat je voor en tijdens de reis makkelijk contact kunt leggen met deze ouders. Meld je bijvoorbeeld voor vertrek aan voor de besloten Facebook pagina en tijdens de reis kan je met de andere ouders makkelijk contact leggen via Whats App groep. Zo kan je makkelijk afspreken wat je gedurende de dag gaat doen en je samen veel gezellige dingen kunt ondernemen.

Door de reisleiding van Corendon wordt bovendien een speciale welkomstmeeting georganiseerd. Tijdens deze meeting en de gezellige borrel erna kan je direct kennismaken met de andere ouders. 

Excursies:
Boottocht
Er gaat echt niets boven een heerlijke boottocht en vorig jaar heb ik zelfs dolfijnen gezien! De kapitein vaart langs de kust en we meren op verschillende plekken aan. Op een verlaten strandje gaan we heerlijk BBQen. Dit is een dag waar je echt van zult genieten!

Corfu-stad
Wij verzorgen de transfer en dan kan je een middag rondlopen door deze prachtige stad. Lekker shoppen of een museum bezoeken: het kan allemaal!

Aqualand:
Onze meest geboekte excursie is een heerlijk dagje met de kinderen naar het grootste waterpretpark van Griekenland. In dit veelzijdige en opwindende waterpark van 75.000 m² met 36 verschillende glijbanen, zoals bv. de 'Kamikaze' en 'het zwarte gat', 15 verschillende zwembaden, een grote jacuzzi en honderden kinderattracties, zoals bv. 'de schreeuwende kikker' en de 'paddestoeldouche' is er voor ieder wat wils. Ook buiten het water is plezier gegarandeerd. Speelplaatsen, miniautos, biljart, computerspelletjes en nog veel meer laten je een fantastische dag beleven.

Eilandtour Corfu-Noord:
Tijdens deze tour ontdek je per bus de noordkant van Corfu. Je brengt een bezoek aan het paleis van Sissi met zijn prachtig aangelegde tuinen. Hierna vervolgt de bus zijn weg en wordt er regelmatig in typisch Corfiotische dorpjes gestopt. Er wordt een bezoek gebracht aan een oud klooster en een Grieks-Orthodoxe kerk.

Eilandtour Corfu-Zuid:
Bezoek het paleis van keizerin Sissi met zijn prachtig aangelegde tuinen. Daarna bezoeken we het muizeneiland en kun je het Vlácherna klooster bezichtigen.De route vervolgd zijn weg naar het groene zuiden en je krijgt hier een goed beeld van hoe de Corfioten leven. In het dorpje Sinarades wordt het folkloristisch museum bezocht en kun je in het tapijtknoperijfabriekje zien hoe tapijten geknoopt worden. Tijdens deze excursie is er ook mogelijkheid voor een frisse duik, vergeet je zwemkleding dus niet.De terugweg gaat langs de zuidoost kust van Corfu. 

Jeepsafari:
Met een jeep wordt er over de ruige binnenwegen van Corfu gereden, je komt op plekken waar je met de normale auto niet kunt komen. Onderweg naar de Pantokrator top wordt er gestopt in het prachtige dorpje Paleo Perithia. Hier wordt de lunch genuttigd. De tocht vervolgd zich verder de top op, eenmaal op de top heb je een prachtig uitzicht over Corfu. Je kunt hier het klooster bezoeken en in het winkeltje ernaast wat leuke souvenirs kopen.

Typisch Griekse avond:
Je bent niet echt in Griekenland geweest als je geen Griekse avond hebt meegemaakt. In één van Corfu's beste tavernes zul je onder het genot van een heerlijke maaltijd die is samengesteld uit traditionele gerechten genieten van een avondvullend programma met lokale en Griekse dansen en muziek en ervaar je wat men bedoelt met de Griekse gastvrijheid. Vergeet vooral de foto/videocamera niet mee te nemen om dit geweldige spektakel vast te leggen.

Mountainbike tour:
Vind je het leuk om sportief bezig zijn? Dan is deze excursie echt wat voor jou! Deze 38 kilometer lange tocht voert je langs landweggetjes en ezelpaden door het prachtige landschap en langs veel traditionele dorpjes. Tijdens deze tocht is er mogelijkheid tot het nemen van een frisse duik, vergeet dus je zwemkleding niet.

Paardrijden:
Er iets niets leukers dan te paard genieten van het prachtige groene landschap van Corfu. Deze excursie is voor zowel kinderen en volwassenen geschikt, of je nu een ervaren ruiter bent of een beginner. De paarden zijn zeer betrouwbaar en helemaal gewend aan deze tochten. Er zijn verschillende routes beschikbaar, aangepast aan het niveau van de ruiter.

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Corfu
Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Corfu

Verblijf

Verblijf San Marco Villa's

Beschrijving

San Marco is rustig gelegen, op een heuvel waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over het pittoreske dorpje Aghios Marcos en de zee. Als je vanaf appartementen San Marco de weg naar beneden loopt kom je vanzelf bij het strand en de dorpjes Pirgi en Ipsos terecht.

Ligging: Appartementen San Marco in Agios Markos
San Marco ligt op een heuvel aan een licht hellende weg. Het strand ligt op ca. 400 meter en in de directe omgeving vind je winkels en restaurantjes. Er is een bushalte op ca. 100 meter.

Faciliteiten: Appartementen San Marco

San Marco telt 40 appartementen verdeeld over 6 gebouwen met maximaal 2 verdiepingen. Het complex beschikt over een receptie, een restaurant en een pool bar. Buiten vind je het zwembad met kinderbad omringd door een zonneterras met ligbedden en parasols. Op het strand zijn de ligbedden en parasols tegen betaling. Je kunt tegen betaling gebruikmaken van wifi. Deze accommodatie is niet geschikt voor mindervaliden. Rondom de appartementen bevinden zich veel trappetjes.

Jouw studio/appartement:
De studio’s van San Marco, geschikt voor 1-3 personen, zijn ruim en netjes ingericht en beschikken over een televisie, kluisje (gratis), wifi (tegen betaling), airconditioning (tegen betaling), een kitchenette met koelkast, 2-pits kookplaat en een waterkoker. Tevens een balkon of terras met zitje. Een badkamer met douche, toilet en föhn. De 2-kamerappartementen, geschikt voor 2-4 personen, zijn gelijk aan de studio, echter met een aparte slaapkamer en de badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en föhn. 

Sport & Ontspanning:

Je kunt in San Marco gratis gebruikmaken van de fitnessruimte. Twee keer week is er live muziek in de avond.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

San Marco Villa's
San Marco Villa's

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er een vluchttoeslag van toepassing is communiceren we deze eerst met jou. Je hebt vervolgens 3 dagen de tijd om te beslissen of je hiermee akkoord gaat. Zonder reactie van jouw kant is de boeking definitief.

Reisleiding
De reisleiding staat 24/7 voor je klaar, zodat het je aan niks zal ontbreken tijdens de vakantie. De reisleiding kent de bestemmingen als geen ander en kan jou de leukste tips geven. Bovendien organiseert de reisleiding leuke activiteiten tijdens de vakantie: van speurtocht tot jeepsafari! Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens je vakantie, dus mocht je onverhoopt een arts nodig hebben, dan is de reisleiding er voor jou.

Sfeer
Elke bestemming is anders, maar één ding is overal gelijk: de sfeer is ontspannen en relaxt, niets moet en alles mag! Terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, heb jij even een moment voor jezelf. Je kan lekker op je gemak een boek lezen, een mooie strandwandeling maken of gezellig een borrel drinken met andere eenouders.

Baby
Reis je met een baby (0 t/m 1 jaar)? Neem dan contact met ons op en dan laten we je onze speciale baby-tarieven weten!

Onze garantie
Kies je voor deze alleenstaande ouder vakantie dan kies je voor een groepsreis waarbij je de volledige vrijheid hebt. Het woord “moeten” bestaat niet en jij bepaalt de invulling van jouw vakantie. Kids maken snel nieuwe vriendjes en omdat de kinderen genieten, geniet jij ook. Je hebt gezelligheid met andere ouders maar onthoud; niets moet, alles mag. Meedoen aan activiteiten of excursies is vrije keuze want het is per slot van rekening jouw vakantie! Bovendien zijn er nooit extra toeslagen: onze prijs is onze prijs! Dus je kan met een gerust hart direct boeken!

Speciaal voor deze eenoudervakantie!
- De aanbetaling is maar 30% en de rest betaal je pas 6 weken voor je vakantie! - Andere vakantieplannen of wil je graag naar een andere bestemming? Je kunt tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken naar een aantal andere bestemmingen. Neem contact met ons op als je dit graag wilt.

Gelijkgestemden garantie
Tijdens deze reis weet je zeker dat er andere alleenstaande ouders mee zullen gaan. Van tevoren wordt er een whats app groep aangemaakt zodat je makkelijk af kan spreken met de andere ouders en samen veel gezellige dingen kunt ondernemen tijdens je vakantie. In het restaurant zijn bovendien tafels voor onze ouders en kinderen gereserveerd dus je kunt altijd bij elkaar aanschuiven! 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Corfu
Eenoudervakantie Zonnig Genieten op Corfu

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c