Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zon en Outdoor Kamperen in Saint Crepin

De Franse Alpen bieden de ideale omgeving voor spectaculaire (water)sportactiviteiten. Een prachtige wandeling door de bergen, raften over de rivier de Durance, canyoningen of klettersteigen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden deze week.

Bij aankomst op zaterdag worden jullie verwelkom geheten door onze reisleiding. 's Avonds organiseren zij een welkomstbarbeque (ter plaatse bij te boeken) waarbij je, onder het genot van een hapje en een drankje, kunt kennis maken met de andere gezinnen en onze reisleiders en instructeurs. Onze reisleiding informeert jullie graag over alle activiteiten. Na inventarisatie van de activiteiten zullen zij het weekprogramma samenstellen zodat je samen met de andere ouders en kinderen een te gekke week te wachten staat.

Wil je een dagje wat minder actief of zin in een verfrissende duik na een activiteit dan kun je terecht in het zwembad op de camping. Even lekker relaxen met een boekje terwijl de kinderen een duik nemen, heerlijk! 's Avonds steken we het kampvuur aan, gezellig!

Eenoudervakantie Zon en Outdoor Kamperen in Saint Crepin
Eenoudervakantie Zon en Outdoor Kamperen in Saint Crepin

Ouder & Kids

Mensen hebben verschillende redenen om een eenoudervakantie te boeken bij ons. De één voelt zich een vreemde eend tussen allemaal stelletjes en is liever tussen gelijkgestemden en de ander vindt de bestaande 1-oudervakanties saai en onbetaalbaar. Er zijn ook mensen die zoeken naar een actieve outdoor vakantie, maar geen mogelijkheid zien dit te combineren met kinderen. 

Onze eenouders staan op de camping gezellig bij elkaar. Er is gelegenheid om 's avonds in de gezamenlijke tent samen te kletsen en een drankje te drinken.

En natuurlijk hopen sommige ouders op een gezellige vriendschap die ook na de vakantie stand houdt. Wat ook de reden mogen zijn, onze eenoudervakanties zijn al jaren een daverend succes. Ouders en kinderen hebben een fantastische, spannende, gezellige en onvergetelijke vakantie.

Er is een ontspannen 'niets-moet-en-alles-mag-sfeer' in ons camp. Alles is voorhanden, van een spannend outdoor avontuur tot een rustig dagje voor de tent en een gezellig kletspraatje met een mede eenouder.

Op vakantie samen met je kind of kinderen spannende dingen ondernemen is het leukste dat er is. Er valt bij ons voor jullie allemaal wat te beleven. Reken maar dat jullie een vakantie zullen hebben om nooit te vergeten!

Voordeelpakket St. Crépin
Dit is een pakket van € 75,- p.p. (kinderen t/m 12 jaar betalen € 65,- p.p.) dat vooraf bij te boeken is en bestaat uit de volgende activiteiten:

Klimmen en abseilen: Eerst leren we de benodigde technieken. Daarna beetje voor beetje proberen we steeds steilere bergwanden te beklimmen en vervolgens gaan we abseilen.
Ducky raften: De rivier de Durance bedwingen in een 1 of 2 persoons raft. Onder begeleiding met onze instructeur bevaren we een stuk van de rivier en krijgen uitleg over de technieken van het ducky raften.
Bergwandelen: Samen de bergen in en een mooie route wandelen met prachtige uitzichten. 

Meer activiteiten ter plaatse:
Raften: vanaf € 38,- p.p.
Canyoning: vanaf € 45,- p.p.
Hydrospeed: vanaf € 40,- p.p.
Klettersteig: vanaf € 39,- p.p.
Rotsklimmen en abseilen: vanaf € 35,- p.p.
Bergwandeling: € 19,- p.p.
Welkomst BBQ : € 15- p.p. (kinderen € 10,-)
Bivak: € 19,- p.p.
Ducky raften: € 38,- ( voor 1 of 2 personen ) 

Indien je op deze locatie activiteiten gaat doen dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering met gevaarlijke sportendekking (bergsportdekking). Deze verzekering is via ons af te sluiten voor € 2 p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten. Heb je een doorlopende reisverzekering informeer dan bij de verzekeringsmaatschappij of gevaarlijke sporten gedekt zijn.

Eenoudervakantie Zon en Outdoor Kamperen in Saint Crepin
Eenoudervakantie Zon en Outdoor Kamperen in Saint Crepin

Verblijf

Verblijf Camping de l'Ile

Beschrijving

Omgeving
Deze camping ligt midden in de prachtige natuur van het Nationaal Park Parc des Ecrins.

Ligging
Een gezellige, rustige en schaduwrijke camping direct gelegen aan de rivier de Durance. Het dichtstbijzijnde dorpje is Saint Crepin. In Guillestre kun je terecht voor leuke restaurantjes, barretjes en grote winkelketens, afstand is 6 kilometer.

Faciliteiten
Receptie, goede sanitaire voorzieningen, ruim zwembad (strakke zwembroek verplicht voor heren), wasmachines, restaurant met pizzeria en bar, jeu de boules baan, volleybalveld, tennisbaan, kampvuur faciliteit, Wifi.

Huurtent
Compleet ingerichte huurtent voor 4 personen. Heb je meer kinderen dan staat er een bijzettentje naast de huurtent voor de 5e en eventueel 6e persoon. Onze 1-oudertenten staan gezellig bij elkaar. Er is een grote, algemene tent met banken, tafels en stoelen waar we gezellig bij elkaar kunnen zitten.

Verzorging
Het verblijf is op basis van logies.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping de l'Ile
Camping de l'Ile

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Activiteiten en excursies inclusief
De volgende activiteiten zijn al inclusief in de reissom.  Excursie naar Florence Florence is te beschrijven als een van de meest veelzijdige steden van Italië. De stad leent zich voor een uitgebreide wandeling langs de vele mooie bezienswaardigheden. Tevens kan je er heel goed winkelen of een van de vele musea bezoeken.. Excursie Rome: Eén van de mooiste steden van Europa, met een grote historische waarde. Hier moet je zijn geweest! Pasta Party: Om elkaar beter te leren kennen organiseert de reisleiding een gezellige pastaparty,pasta, diverse sauzen en een drankje erbij.


Kosten ter plaatse Huurtent
Ter plaatse betaal je de volgende kosten:€2,25 toeristenbelasting per persoon per nacht €1,25 milieuheffing per persoon per nacht €3,50 gasbijdrage per persoon per weekstroom €0,50 per persoon per nacht. Buiten deze verplichte kosten, is ook een borg van € 100. Deze dien je bij aankomst contact te betalen bij de reisleiding.

Eindschoonmaak en eindcontrole
Op de dag van vertrek dien je je accommodatie om 10.00 uur te hebben verlaten. Wil je heel vroeg vertrekken, maak daar dan eerder in de week een afspraak over met de reisleiding (ook i.v.m. het kunnen vertrekken met de auto vanaf de camping). Uiteraard dien je je accommodatie veegschoon, heel en compleet achter te laten, zodat de volgende gasten er weer met plezier gebruik van kunnen maken. Geef je de eindschoonmaak liever uit handen? Boek dan vooraf de eindschoonmaak bij voor € 29,50-. Ben je klaar voor vertrek, neem dan contact op met de reisleiding en doe samen de eindcontrole. Is alles in orde, dan ontvang je direct de borg terug. Is iets niet compleet of defect, dan moet je dit artikel helaas vergoeden. De prijzen van de artikelen staan op de checklist die je bij aankomst krijgt. Reis je met de touringcar, dan kun je jouw bagage bij de reisleiding achterlaten tot de bus vertrekt.

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Bijzettentje bij Huurtent
De huurtent is geschikt voor 4 personen en heeft 2 1-persoonsbedden en 2 luchtbedden. Heb je een gezin met meer dan 3 kinderen? Dan staat er voor de 5e en eventueel 6e persoon een bijzettentje met luchtbed naast de huurtent.

Verblijf op basis van Volpension
De gehele week worden alle maaltijden voor jullie verzorgd. Van een compleet verzorgd ontbijt buffet tot en met de de avondmaaltijden, bereid door onze kok.  

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zon en Outdoor Kamperen in Saint Crepin
Eenoudervakantie Zon en Outdoor Kamperen in Saint Crepin

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c