Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zon en Actief in Kroatie

Fijne kiezelstranden, kraakhelder water waar je de vissen voor je uit ziet zwemmen. Idyllische vissersbootjes en het prachtige park Paklenica waar je mooie wandelingen kunt maken. In Starigrad kun je van het strand genieten, van de activiteiten op het water maar ook van spectaculaire activiteiten in de bergen van het achterland.

Onze reisleiding organiseert heel veel activiteiten die je samen met de kinderen kan doen. Maar we hebben dit jaar ook reisleiders die de jongste kinderen vermaken terwijl jij een duik neemt of bijvoorbeeld met de oudste een activiteit doet.
Ga mee op excursie naar de wereldberoemde Plitvice meren, de vele prachtige watervallen zijn hier ontelbaar. Of leer van onze ervaren instructeurs klimmen & abseilen in een schitterende omgeving. Lekker afkoelen kan in zee of in het mooie zwembad op de camping. Je verblijft hier op een leuke 4* camping, gelegen in een pijnboombos, met gezellige eenoudergezinnen en waar de reisleiding geweldige activiteiten organiseert. In de buurt is een disco waar de oudere kinderen zich 's avonds goed kunnen vermaken.

Absolute aanrader voor deze zomer!!

Reisleiding
Onze reisleiding organiseert vele gave activiteiten en neemt jullie mee om op een sportieve manier de omgeving te ontdekken. Samen een stevige wandeling maken door het National Park Paklenica, klimmen en abseilen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je kajakken op zee en een excursie maken naar de Plitvice meren of de Krka watervallen.’ S avonds kunnen we gezellig bij elkaar zitten en napraten over de leuke activiteiten van de dag. Zadar by Night is een echte aanrader. Het is een prachtige stad waar je lekker kunt eten, wandelen over de boulevard, bewonder het zee-orgel en verwonder je over de mooie lichteffecten van 'Greetings to the Sun'. Lekker een avondje uit met de andere één-ouders? Gewoon doen, want in overleg met de reisleiding is er veel mogelijk. Wij maken een dag- en soms een avondprogramma waarbij er de gelegenheid is om even zonder kinderen en/of met de andere ouders op pad te gaan. Op de aankomstdag gaan wij al met de kinderen op pad zodat ze elkaar leren kennen. De dag erna gaan we met z’n allen groepsspellen doen en zo maken we een programma door de hele week heen. Dit is een programma naast onze mooie en uitdagende activiteiten die jullie kunnen doen. Tijdens de wekelijkse wijnproefavond op vrijdag zorgt onze reisleiding voor een avondprogramma voor de kinderen.

Eenoudervakantie Zon en Actief in Kroatie
Eenoudervakantie Zon en Actief in Kroatie

Ouder & Kids

Activiteiten voor kinderen en jongeren
Tijdens jullie vakantie organiseert ons animatieteam verschillende activiteiten voor de kinderen. Denk hierbij aan leuke kennismakingsspellen op de aankomstdag, een teken/kleurochtend/-middag, waterspellen, bingo en andere gezelschapspellen, een spannende speurtocht, pannenkoeken bakken enz. Met al hun nieuwe vakantievriendjes en -vriendinnetjes maken we er een onvergetelijke vakantie van! Voor de oudere kinderen organiseren we sporttoernooitjes en excursies met daarnaast genoeg momenten om gewoon lekker samen te chillen.  Mag uw zoon of dochter ook een keer mee uit in het centrum dan spreken we die optie met elkaar af. Verder zit inclusief in het programma de activiteit zeekajakken. Samen met de instructeur maak je een tocht over zee, genietend van de schitterende uitzichten. Onderweg pauzeren we om lekker te zonnen of snorkelen.

Voor de ouders
In Starigrad hebben ook de ouders een tijd van hun leven. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan de hike in het nationaal park Paklenica of langs de Krupa. Zijn uw kinderen hier te klein voor of willen ze niet mee dan hebben wij voor de kinderen een programma zodat je zelf wel mee kunt gaan. En natuurlijk kan je ook gezellig mee gaan met onze wijnproefavond op het schitterende landgoed Micanovi Dvori, want de kinderen zijn gewoon lekker bij ons team.

Activiteiten en excursies
Naast alle leuke activiteiten die onze reisleiding organiseren, kun je op de camping ook verschillende excursies boeken bij onze reisleider. Een greep uit het aanbod vind je hieronder. Prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud. Eenmaal op de camping aangekomen, ontvang je van de reisleiding de exacte informatie over het actuele aanbod, de prijzen en mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om een voordeel pakket te boeken voor: 
€89
€79 (kinderen tot 12 jr)
De volgende activiteiten zijn dan inbegrepen:
Wandeling: Wandeling door het Nationaal park Paklenica.
Klimmen en Abseilen: we klimmen en klauteren via diverse klimroutes in het Nationaal Park en je gaat het abseilen beleven.
Zadar by Night:  Een avond gezelig naar Zadar. Breng een bezoek aan het levendige centrum en geniet van wat Zadar je te bieden heeft. Flaneren door de winkelstraatjes en heerlijk genieten op een terrasje. 

Wil je het uitdagender zoeken? Kies dan voor het outdoor pakket voor:
€199
€189 (voor kinderen tot 12 jr)
De vier volgende activiteiten zijn dan inbegrepen:
Bridging t.w.v. €50
Top Rope klimmen t.v.w. €59
Krupa Hike t.v.w. €59
Zrmanja kajaktocht t.v.w. €59 

Verder kun je ter plaatse onder andere de volgende activiteiten boeken:
Klimmen en abseilen €45
Toprope klimmen €59
Big abseil €39
Wandeling NP Paklenica €17,50
Krupa Hike €59
Excursie Plitvice meren €95
Speleologie €39
Barbeque €15
Sunset Speedboot tour €25
Zeekajakken €35
Bezoek Zadar €17,50
Bridging €50
Zrmanja-kanotocht €59
Stappen in Pag €39
Kano safari €49
Krka watervallen €69

Bij al onze activiteiten zijn de transfers van en naar de locatie inbegrepen.

Indien je in Starigrad gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering met gevaarlijke sportendekking (bergsportdekking). Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering inclusief deze dekking (comfortdekking is inclusief bergsportdekking) via ons af te sluiten voor slechts € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.

Eenoudervakantie Zon en Actief in Kroatie
Eenoudervakantie Zon en Actief in Kroatie

Verblijf

Verblijf Camping Paklenica eenouders

Beschrijving

Camping Paklenica****
Camping Paklenica, een viersterrencamping gelegen vlakbij zee in een pijnboombos. Het is een mooie, vlakke, groene camping met zowel schaduw- als zonplekken. De camping ligt direct aan een kiezelstrand met fijne kiezels (tip: neem waterschoenen mee). Hier kun je in de zon lekker genieten van het kristalheldere water en het uitzicht op het Velebitgebergte. Op ons eigen terrein vind je ook een centrale plaats met tafels en banken. De kinderen kunnen hier gezellig met elkaar knutselen of een spannend spellen spelen en ‘s avonds is dit voor de ouders een heerlijke plek om gezellig samen koffie of een wijntje te drinken!

Ligging: Op 1,5 km van het National Park Paklenica en het centrum van Starigrad ligt op circa 10 minuten lopen.  De camping ligt pal aan zee en aan het kiezelstrand.

Faciliteiten: de camping beschikt over een receptie met pinautomaat (in directe omgeving van camping zijn nog 3 pinautomaten), buitenzwembad, restaurant, bar, 2 sanitairgebouwen (het nieuwste sanitairgebouw ligt op slechts 25 meter van ons kamp) en een supermarkt. Er is gratis wifi op de camping. Het is mogelijk om op de camping een privé badkamer met toilet te huren voor circa € 10 p.d. Bij de receptie zijn ook kluisjes te huur.

Huurtent: Je overnacht in een compleet ingerichte opblaasbare Karsten-huurtent voor de ouders en een aparte tweepersoonstent voor de kinderen.  Er zijn 2 één-persoonsbedden in de Karstentent aanwezig en in de tent voor de kinderen liggen 2 matrassen/luchtbedden. Zijn er meer kinderen mee dan is het mogelijk om een extra bijzettentje met luchtbed bij te boeken.
De compleet ingerichte huurtenten staan gezellig bij elkaar. Nieuw dit jaar in de tenten zijn de elektrische koffiezet apparaten. 

Lakenpakket: Voor € 17,50 per persoon kun je een lakenpakket via ons huren. Wij zorgen dan dat er 2 lakens, een kussensloop, kussen en een zomerdeken aanwezig zijn. Het heerlijke klimaat zorgt ervoor dat je niet onder de deken wilt, maar mocht je dat toch fijner vinden, dan liggen ze klaar. Standaard zijn er geen kussens en dekbedden aanwezig in de tent. 

Handdoekenpakket: Voor € 12,50 per persoon zorgen wij dat er een handdoekenpakket is voor jou, bestaande uit één grote en twee normale handdoeken.

Schoonmaak: De optionele schoonmaakkosten zijn € 35.  

Verzorging: Je verblijft op basis van logies. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Paklenica eenouders
Camping Paklenica eenouders

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Minimum aantal deelnemers
Voor deze vakantie en activiteiten geldt een minimum aantal deelnemers. Wordt dit minimum niet gehaald, dan kunnen wij besluiten om de reis niet door te laten gaan. Hierover word je uiterlijk 10 dagen voor vertrek geinformeerd per mail. 

Activiteit zeekajakken voor het hele gezin inclusief
Inclusief in het programma zit de activiteit Zeekajakken voor het hele gezin. Samen met de instructeur maak je een tocht over zee, genietend van de schitterende uitzichten. Onderweg pauzeren we om lekker te zonnen of snorkelen. Deze activiteit is dus gezellig samen met de kinderen. (zwemdiploma verplicht) 

Lakenpakket wel zo handig
Lakenpakket: Voor €17,50 per persoon kun je een lakenpakket via ons huren. Wij zorgen dan dat er 2 lakens, een kussensloop, kussen en een zomerdeken aanwezig zijn. Het heerlijke klimaat zorgt ervoor dat je niet onder de deken wilt, maar indien je dat wel wilt, ligt het klaar voor jou. Standaard zijn er geen kussens en dekbedden aanwezig in de tent. 

Borg
Je dient ter plaatse bij aankomst (wanneer je een huurtent hebt geboekt) een contante borg van €50,- te voldoen. Deze krijg je bij vertrek weer terug als de tent schoon (eindschoonmaak is bij te boeken), netjes, compleet en in goede staat is bevonden door de medewerkers.

Babybed en kinderstoel
Het is mogelijk om een babybedje en kinderstoel te reserveren voor € 20,- per week. Aangezien deze beperkt beschikbaar zijn raden we je aan deze tijdig te reserveren. Huur je een babybed dan moet je zelf voor een lakenpakket zorgen.

Auto op camping
Onze compleet ingerichte accommodaties staan op een aparte plek op de camping. Kom je met eigen auto, dan is het niet mogelijk om deze pal naast de accommodatie te plaatsen (wel altijd voor het in-en uitladen). Dit heeft als voordeel dat het er een stuk vriendelijker uit ziet. Je kunt de auto natuurlijk wel altijd op een veilige centrale parkeerplaats zetten, niet ver van de accommodatie.

Kosten ter plaatse Huurtent
Ter plaatse betaal je de volgende kosten:€2,25 toeristenbelasting per persoon per nacht €1,25 milieuheffing per persoon per nacht €3,50 gasbijdrage per persoon per weekstroom €0,50 per persoon per nacht. Buiten deze verplichte kosten, is ook een borg van € 100. Deze dien je bij aankomst contact te betalen bij de reisleiding.

Eindschoonmaak en eindcontrole
Op de dag van vertrek dien je je accommodatie om 10.00 uur te hebben verlaten. Wil je heel vroeg vertrekken, maak daar dan eerder in de week een afspraak over met de reisleiding (ook i.v.m. het kunnen vertrekken met de auto vanaf de camping). Uiteraard dien je je accommodatie veegschoon, heel en compleet achter te laten, zodat de volgende gasten er weer met plezier gebruik van kunnen maken. Geef je de eindschoonmaak liever uit handen? Boek dan vooraf de eindschoonmaak bij voor € 29,50-. Ben je klaar voor vertrek, neem dan contact op met de reisleiding en doe samen de eindcontrole. Is alles in orde, dan ontvang je direct de borg terug. Is iets niet compleet of defect, dan moet je dit artikel helaas vergoeden. De prijzen van de artikelen staan op de checklist die je bij aankomst krijgt. Reis je met de touringcar, dan kun je jouw bagage bij de reisleiding achterlaten tot de bus vertrekt.

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Handdoekenpakket
Het handdoekenpakket bestaat uit een badlaken en twee handdoeken. Deze kun je vooraf voor €12,50 per pakket bij boeken. Dit scheelt je weer ruimte in de tas.

Inventaris Starigrad huurtent
Wat zit er allemaal in de tent? 2x1-persoonsbed (+in het aparte kindertentje is 2 x 1-persoons luchtbed aanwezig),  koelkast, 2-pits kooktoestel, kast, pannenset (3 delig), onderzetters, thermoskan, koffiefilterhouder, koffiemaatschep, maatbeker, 4x bord groot, 4x bord klein, 4x beker, 4x soepkom, 4x bierglas, 4x wijnglas, bestek 4-delig, opscheplepels, broodmes, vleesmes, bestekbak, rasp, schaar, blikopener, kurketrekker, kaasschaaf, asbak, sla-/beslagkom, jerrycan, afdruiprek, vergiet, emmer, afvalemmer, 4x stoel, tafel, bijzettafel, bezem, stoffer en blik, lamp, kabel met stekkerdoos, wasrek, spiegel, dienblad, koelbox, koelelementen.(deze lijst is onder voorbehoud van kleine wijzigingen)

Bijzettentje bij huurtent Starigrad
Er is een 2-persoons Karsten huurtent aanwezig en een apart tentje voor de kinderen. Heb je een gezin met meer dan 3 kinderen? Dan staat er naast de tenten voor de 5e en eventueel 6e persoon een bijzettentje met luchtbed.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zon en Actief in Kroatie
Eenoudervakantie Zon en Actief in Kroatie

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c