Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zon en Actief Kamperen in Starigrad

Fijne kiezelstranden, kraakhelder water waar je de vissen voor je uit ziet zwemmen. Idyllische vissersbootjes en het prachtige park Paklenica waar je mooie wandelingen kunt maken. In Starigrad kun je van het strand genieten, van de activiteiten op het water maar ook van spectaculaire activiteiten in de bergen van het achterland.

Onze reisleiding organiseert heel veel activiteiten die je samen met de kinderen kan doen. Maar we hebben dit jaar ook reisleiders die de jongste kinderen vermaken terwijl jij een duik neemt of bijvoorbeeld met de oudste een activiteit doet. Ga mee op excursie naar de wereldberoemde Plitvice meren, de vele prachtige watervallen zijn hier ontelbaar. Of leer van onze ervaren instructeurs klimmen & abseilen in een schitterende omgeving.
Lekker afkoelen kan in zee of in het mooie zwembad op de camping. Je verblijft hier op een leuke 4* camping, gelegen in een pijnboombos, met gezellige eenoudergezinnen en waar de reisleiding geweldige activiteiten organiseert. In de buurt is een disco waar de oudere kinderen zich 's avonds goed kunnen vermaken.

Absolute aanrader voor deze zomer!!

Het is mogelijk om per touringcar te reizen naar Starigrad, je vertrekt dan op maandag vanaf Amsterdam, Houten, Eindhoven of Heerlen en komt hier op woensdag weer terug. Kom je met eigen vervoer dan is de aankomst- en vertrekdag op de camping de dinsdag. Wil je per vliegtuig reizen dan raden we je aan om naar Zadar te vliegen. Wij kunnen de transfer (circa 30 minuten) voordelig voor je regelen. Mocht je naar Split vliegen dan kun je ook opgehaald worden tegen betaling van de vervoerskosten, dit vliegveld ligt op circa 1,5 uur rijden van de camping.

Eenoudervakantie Zon en Actief Kamperen in Starigrad
Eenoudervakantie Zon en Actief Kamperen in Starigrad

Ouder & Kids

Tijdens het welkomstdiner (ter plaatse bij te boeken) maak je kennis met de eenoudergezinnen en worden de eerste vriendschappen tussen ouders en kids al gemaakt!! Ook de reisleiding, die de hele vakantie voor je klaarstaat, zorgt voor veel gezelligheid. Op de camping kunnen de kids samen in het zwembad lekker afkoelen en spelen en ook is er een beachvolleybalveld, een speelplaats en er zijn fitness mogelijkheden.

Naast alle faciliteiten die er zijn op de camping worden er ook heel veel activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd. Voor jonge kinderen worden er activiteiten op en rondom de camping gedaan en voor de tieners organiseert de reisleiding mooie excursies en heel veel gave outdooractiviteiten. Zo kun je op relaxte dagtrip per boot naar de Kornati Eilanden of ga voor avontuur met de 'Big Abseil'.

Samen met de kinderen te gekke activiteiten doen? Boek dan vooraf voordelig het voordeelpakket voor € 75,- p.p. (kinderen t/m 12 jaar betalen € 65,-) Het pakket bestaat uit:

Zeekajakken met snorkelen: een dag op het water waarbij je prachtig uitzicht hebt op de baai. Onderweg kun je lekker zwemmen of snorkelen.
Wandeling: een prachtige wandeling door het Nationaal park Paklenica.
Klimmen en Abseilen: er komen jaarlijks bergbeklimmers uit de hele wereld naar dit gebied omdat je hier zo fantastisch kunt klimmen, daarnaast ga je ervaren hoe het is om te abseilen.

Verder kun je ter plaatse onder andere de volgende activiteiten boeken:
Try scuba € 55,-
Klimmen en abseilen € 39,-
Toprope klimmen € 55,-
Big abseil € 39,-
Wandeling NP Paklenica € 15,-
Krupa Hike € 55,-
Bungeejumpen € 59,-
Excursie Plitvice meren € 85,-
Boottocht Kornati eilanden € 65,-.
Speleologie € 39,-
2-daagse Hike € 85,-
Welkomstdiner € 12,50
Barbeque € 12,50
Arrangement Konoba Batella € 30,-: 3x dineren in het restaurant van de camping
Zeekajakken € 35,-
Bridging € 50,-
Zrmanja-kanotocht € 55,-
2-daagse kanotocht € 85,-
Kano safari € 49,-
Avond boottocht € 20,-
Krka watervallen € 69,-

Wil je alle dagen iets leuks doen en zeker alle topactiviteiten doen? Boek dan de outdoorspecial voor € 250,- p.p. Je gaat dan de volgende activiteiten doen:
toprope klimmen, Zrmanja kayaktour, try scuba, Krupa hike, Zadar by nigth, speleologie. 

Bij al onze activiteiten zijn de transfers van en naar de locatie inbegrepen.

Verder kun je veel watersportactiviteiten doen zoals jetskiën, een waterscooter huren of banaanvaren. Ook kunnen wij het vervoer verzorgen naar Zadar, de parel van Dalmatië. Als je met minimaal 6 personen bent, brengen wij jullie voor € 15,- p.p. naar deze te gekke stad.

Indien je in Starigrad gaat meedoen met de activiteiten dan dien je in het bezit te zijn van een reisverzekering met gevaarlijke sportendekking (bergsportdekking). Informeer bij jouw reisverzekering of dit gedekt is. Het is ook mogelijk om een reisverzekering inclusief deze dekking (comfortdekking is inclusief bergsportdekking) via ons af te sluiten voor slechts € 2,- p.p.p.d. en éénmalig € 5,95 poliskosten.

Eenoudervakantie Zon en Actief Kamperen in Starigrad
Eenoudervakantie Zon en Actief Kamperen in Starigrad

Verblijf

Verblijf Camping Paklenica eenouders

Beschrijving

Camping Paklenica****
Camping Paklenica, een viersterrencamping gelegen vlakbij zee in een pijnboombos. Het is een mooie, vlakke, groene camping met zowel schaduw- als zonplekken. De camping ligt direct aan een kiezelstrand met fijne kiezels (tip: neem waterschoenen mee). Hier kun je in de zon lekker genieten van het kristalheldere water en het uitzicht op het Velebitgebergte. Op ons eigen terrein vind je ook een centrale plaats met tafels en banken. De kinderen kunnen hier gezellig met elkaar knutselen of een spannend spellen spelen en ‘s avonds is dit voor de ouders een heerlijke plek om gezellig samen koffie of een wijntje te drinken!

Ligging: Op 1,5 km van het National Park Paklenica en het centrum van Starigrad ligt op circa 10 minuten lopen.  De camping ligt pal aan zee en aan het kiezelstrand.

Faciliteiten: de camping beschikt over een receptie met pinautomaat (in directe omgeving van camping zijn nog 3 pinautomaten), buitenzwembad, restaurant, bar, 2 sanitairgebouwen (het nieuwste sanitairgebouw ligt op slechts 25 meter van ons kamp) en een supermarkt. Er is gratis wifi op de camping. Het is mogelijk om op de camping een privé badkamer met toilet te huren voor circa € 10 p.d. Bij de receptie zijn ook kluisjes te huur.

Huurtent: Je overnacht in een compleet ingerichte opblaasbare Karsten-huurtent voor de ouders en een aparte tweepersoonstent voor de kinderen.  Er zijn 2 één-persoonsbedden in de Karstentent aanwezig en in de tent voor de kinderen liggen 2 matrassen/luchtbedden. Zijn er meer kinderen mee dan is het mogelijk om een extra bijzettentje met luchtbed bij te boeken.
De compleet ingerichte huurtenten staan gezellig bij elkaar. Nieuw dit jaar in de tenten zijn de elektrische koffiezet apparaten. 

Lakenpakket: Voor € 17,50 per persoon kun je een lakenpakket via ons huren. Wij zorgen dan dat er 2 lakens, een kussensloop, kussen en een zomerdeken aanwezig zijn. Het heerlijke klimaat zorgt ervoor dat je niet onder de deken wilt, maar mocht je dat toch fijner vinden, dan liggen ze klaar. Standaard zijn er geen kussens en dekbedden aanwezig in de tent. 

Handdoekenpakket: Voor € 12,50 per persoon zorgen wij dat er een handdoekenpakket is voor jou, bestaande uit één grote en twee normale handdoeken.

Schoonmaak: De optionele schoonmaakkosten zijn € 35.  

Verzorging: Je verblijft op basis van logies. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Paklenica eenouders
Camping Paklenica eenouders

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis


Kosten ter plaatse Huurtent
Ter plaatse betaal je de volgende kosten:€2,25 toeristenbelasting per persoon per nacht €1,25 milieuheffing per persoon per nacht €3,50 gasbijdrage per persoon per weekstroom €0,50 per persoon per nacht. Buiten deze verplichte kosten, is ook een borg van € 100. Deze dien je bij aankomst contact te betalen bij de reisleiding.

Eindschoonmaak en eindcontrole
Op de dag van vertrek dien je je accommodatie om 10.00 uur te hebben verlaten. Wil je heel vroeg vertrekken, maak daar dan eerder in de week een afspraak over met de reisleiding (ook i.v.m. het kunnen vertrekken met de auto vanaf de camping). Uiteraard dien je je accommodatie veegschoon, heel en compleet achter te laten, zodat de volgende gasten er weer met plezier gebruik van kunnen maken. Geef je de eindschoonmaak liever uit handen? Boek dan vooraf de eindschoonmaak bij voor € 29,50-. Ben je klaar voor vertrek, neem dan contact op met de reisleiding en doe samen de eindcontrole. Is alles in orde, dan ontvang je direct de borg terug. Is iets niet compleet of defect, dan moet je dit artikel helaas vergoeden. De prijzen van de artikelen staan op de checklist die je bij aankomst krijgt. Reis je met de touringcar, dan kun je jouw bagage bij de reisleiding achterlaten tot de bus vertrekt.

Verzekeringen
We raden je aan om een reisverzekering (met bergsportendekking voor de outdoorlocaties) én een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan iedereen gebeuren dat je eerder naar huis moet door bijvorbeeld omstandigheden in je naaste familie of jij of één van je kinderen moet ter plaatse naar een ziekenhuis. Vervelende dingen die extra vervelend worden als je niet verzekerd bent, want dan kost het je namelijk veel geld.Voor € 15,00 per boeking heb je een reisverzekering inclusief bergsportdekking. De annuleringsverzekering kost € 17,50 per boeking. De poliskosten bedragen éénmalig € 4,50.

Verblijf op basis van Volpension
De gehele week worden alle maaltijden voor jullie verzorgd. Van een compleet verzorgd ontbijt buffet tot en met de de avondmaaltijden, bereid door onze kok.  

Inventaris Starigrad huurtent
Wat zit er allemaal in de tent? 2x1-persoonsbed (+in het aparte kindertentje is 2 x 1-persoons luchtbed aanwezig),  koelkast, 2-pits kooktoestel, kast, pannenset (3 delig), onderzetters, thermoskan, koffiefilterhouder, koffiemaatschep, maatbeker, 4x bord groot, 4x bord klein, 4x beker, 4x soepkom, 4x bierglas, 4x wijnglas, bestek 4-delig, opscheplepels, broodmes, vleesmes, bestekbak, rasp, schaar, blikopener, kurketrekker, kaasschaaf, asbak, sla-/beslagkom, jerrycan, afdruiprek, vergiet, emmer, afvalemmer, 4x stoel, tafel, bijzettafel, bezem, stoffer en blik, lamp, kabel met stekkerdoos, wasrek, spiegel, dienblad, koelbox, koelelementen.(deze lijst is onder voorbehoud van kleine wijzigingen)

Bijzettentje bij huurtent Starigrad
Er is een 2-persoons Karsten huurtent aanwezig en een apart tentje voor de kinderen. Heb je een gezin met meer dan 3 kinderen? Dan staat er naast de tenten voor de 5e en eventueel 6e persoon een bijzettentje met luchtbed.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zon en Actief Kamperen in Starigrad
Eenoudervakantie Zon en Actief Kamperen in Starigrad

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c