Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zon en Actief kamperen met eigen tent

Op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, midden in de natuur, ligt camping Olympia, pal aan de kronkelende rivier de Amblève. Deze camping is ingericht speciaal voor outdoorgasten. Op Camping Olympia wacht een team die samen met jullie spannende en uitdagende activiteiten gaat ondernemen. Samen met de andere eenouders is deze week van alles te beleven. Er heerst een fijne vrije sfeer en door de ligging van de kampeerplekken is een praatje met andere eenouders al gauw gemaakt. Er is een grote omheinde speeltuin, een kabbelende rivier en ’s avonds een gezellig kampvuur waar je kinderen al snel vriendjes maken. Je overnacht op een campingplek in je eigen tent/caravan/vouwwagen.

Wil je iets minder actie? Dat kan uiteraard ook want op deze camping kun je natuurlijk ook gewoon kamperen en lekker relaxen. Pak een boek en geniet! Bij de rivier is een klein strandje waar je heerlijk kunt bijkomen, in de rivier is het verfrissend om te pootje baden of zwemmen. De kids vermaken zich op het voetbal- of volleybalveld of in de omheinde speeltuin. Struin door het toeristische Aywaille, laat je verwennen in de thermen van Spa, bezoek Plopsaland in Coo of bezoek de stad Luik. 

Op de camping kun je binnen poolen, air hockey en tafelvoetbal spelen, darten of gewoon lekker loungen op de bank of op de zitzakken. 's Avonds wordt vaak het kampvuur aangestoken. Ook worden er 's avonds activiteiten aangeboden zoals een film- of disco avond. Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen vakantie met de kinderen!

Deze veelzijdige bestemming ligt op korte afstand van Nederland, je bent dus snel op je bestemming en er toch even helemaal tussenuit.
Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen eenoudervakantie, heerlijk genieten samen met de kinderen en de andere eenouders!

Eenoudervakantie Zon en Actief kamperen met eigen tent
Eenoudervakantie Zon en Actief kamperen met eigen tent

Ouder & Kids

Ter plaatse kun je onder andere de activiteiten boeken:

Carriënta Outdoordôme € 42,- p.p.
In onze groeve gaan we een aanéénschakeling doen van activiteiten. Obstakels moeten overwonnen worden. Denk aan het oversteken van een touwbrug, klim langs de bergwand omhoog met de klettersteig, loop/klauter door het bos met onze bushwalk, netklimmen en roetsj naar beneden aan de unieke tokkelbaan: Tokkel Grand Vitesse. (vanaf ongeveer 7 jr, min. 1.40 m en max. 100 kg)
Bivak € 12,50 p.p.
Je eigen hut bouwen om de nacht door te komen? Leer de fijne kneepjes om je eigen maaltijd te bereiden en hoe je het warm kan hebben in de koude nachten.
Mountainbiken € 22,- p.p.
Op een stoere fiets de berg op en dan downhill naar beneden, dit alles onder begeleiding van een instructeur.
FREEK Outdoorsteppen € 19,- p.p.
(vanaf 10 jaar), een fijne activiteit welke inspannend en gezellig is.
Kanovaren € 22,- p.p
In een kano stuur je met een peddel en leert een aantal slagen en steunen om scherpe bochten te maken en jezelf overeind te houden. (afhankelijk van de waterstand).
Vlotvaren € 10,- p.p. en € 7,50 p.p. tot 12 jaar
Met grote tonnen en met touwen maken we een vlot en proberen met de groep deze drijvend op de rivier te krijgen.
Shooting € 12,- p.p.
Bestaande uit vier onderdelen; Handboogschieten, blaaspijpschieten, katapult schieten en luchtbuksschieten. 
Shoot Out € 15,- p.p.
In een uitgezet veld ga je in teams aan de slag. Je kan het vergelijken met paintball of lasertag. Alleen nu is het met pijl en boog. Natuurlijk zitten er op de pijlen zachte kussentjes.
Adventure hike met tablet € 10,- p.p.
Per tablet met max. 6 personen: een mooie route die je loopt aan de hand van een tablet met opdrachten via GPS.
Wie is de Belgische Mol Hike € 5,- p.p.
Een prachtige route lopen door de mooie natuur van de Belgische Ardennen, terwijl je ondertussen verschillende opdrachten doet om de mol te ontmaskeren. 
Bushcraft € 10,- p.p.
Bij de bushcraft leer je de vaardigeheden die je nodig hebt om in het bos te overleven. Maak het verblijf in het bos zo aangenaam mogelijk. 
Flintstone wagenrace € 10,- p.p. en € 7,50 p.p. tot 12 jaar
Maak met andere jou eigen flinstone auto. Wanneer je de auto af hebt ga je racen tegen andere teams en kijk je wie de snelste flinstone auto heeft!

Avondactiviteiten: 

Bingo € 2,- per kaartje: Een spelletje vol ontspanning en gezelligheid, kom ook en maak kans op leuke prijzen! 
Bowlen en pannenkoeken eten € 12,50 p.p.: Een combi avond van eten en sportief bowlen! Eerst lekker met elkaar pannenkoeken eten om vervolgens een uurtje te gaan bowlen! 
Bowlen € 7,50 p.p./ € 32,50 per baan/ 1 uur: Lekker bowlen met en tegen je vrienden! Gooi jij de strike en behaal je de meeste punten?
BBQ-avond en kampvuur € 15,- p.p. en € 10,- p.p. tot 12 jaar: Geen zin om te koken? Maar wel zin in een heerlijk stuk vlees? Geniet dan van onze BBQ en sluit de avond af met elkaar om het kampvuur heen! 
Pizza avond € 7,50 p.p.: Beleg je eigen pizza! Je krijgt van ons een pizzabodem om deze vervolgens zelf te gaan beleggen met wat jij erop wilt! Dan gaat de pizza even heerlijk de oven in en kun je genieten van je eigen gemaakte pizza! 
Hamburgeravond € 7,50 p.p.: Heerlijk hamburgers eten met een broodje samengesteld hoe jij je broodje hamburger wilt hebben, bij de hamburgers worden ook heerlijke frietjes geserveerd. 

De prijzen dienen ter indicatie. Ook kan er een activiteit niet doorgaan wegens te weinig aanmeldingen. 

Eenoudervakantie Zon en Actief kamperen met eigen tent
Eenoudervakantie Zon en Actief kamperen met eigen tent

Verblijf

Verblijf Camping Olympia

Beschrijving

Deze veelzijdige bestemming ligt op korte afstand van Nederland, je bent dus snel op je bestemming en er toch even helemaal tussenuit. 
Kortom een perfecte plek voor een actieve en/of ontspannen eenoudervakantie.

Omgeving:
Tussen de bossen, in het hart van de Belgische Ardennen, net onder Luik ligt Remouchamps. Hier zijn supermarkten, wandelroutes, een ijssalon en natuurlijk de beroemde grotten van Remouchamps! In het dichtbij gelegen gezellige, toeristische dorpje Aywaille kun je lekker shoppen in de kleine winkeltjes met leuke kleding en snuisterijen of genieten van een drankje op een van de vele gezellige terrasjes. De omgeving biedt genoeg mogelijkheden om leuke activiteiten te doen. Je hoeft hier dus absoluut niet stil te zitten. Aan de rand van het dorpje Aywaille ligt een binnenzwembad met daarbij een grote speeltuin met moderne speeltoestellen. Hier kunnen je kinderen zich lekker een paar uur uitleven terwijl jij op een bankje in het zonnetje zit.

Ligging:
Camping Olympia ligt op één van de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen, pal aan de kronkelende rivier de Amblève en op slechts 2 km van het plaatsje Remouchamps met winkels, supermarkt, restaurants en de grotten van Remouchamps.

Faciliteiten:
Receptie met Nederlands sprekend personeel, een sanitairblok met meerdere toiletten en gratis warme douches, wasmachine, omheinde speeltuin, voetbal- en volleybalveld, kampvuurplaats, fietsverhuur, tafeltennistafels, chill-lounge, bar, dartroom, tafelvoetbal, air hockey, 2 poolbiljarts, jeu de boules veld, bar met restaurant, BBQ terras, snackbar, centrale parkeerplaats. Aan het einde van de dag kun je gezellig op het terras zitten om van een drankje te genieten. 's Avonds wordt vaak een dvd gedraaid in de gezellige lounge waar je onderuit kunt hangen op zitzakken.

Campingplek:
Als je een campingplek hebt geboekt dan heb je de beschikking over de volgende faciliteiten:

- Een plek van minimaal 90m².
- 10 ampère stroom. (exclusief - bij boeking te voldoen)
- Een waterkraan in de buurt van jouw tent.
- Een parkeerplek voor jouw auto op de parkeerplaats.
- Gebruik van centraal sanitair met gratis warme douche.
- Gratis gebruik van alle centrale faciliteiten.
Let op: Je dient dus zelf je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper mee te nemen.

Borg:
Bij aankomst op de camping dien je een contante borg te voldoen. Deze bedraagt € 35,- en krijg je bij vertrek meteen weer retour als de plek schoon, zonder brandplekken in het gras en leeg is opgeleverd.

Stroom:
Je kan bij boeking aangeven of je stroom wil bijboeken. De kosten hiervoor bedragen € 32,- per week.

Huisdieren:
Je kunt maximaal 2 huisdieren bijboeken, de kosten hiervoor bedragen € 5,- per dier per nacht.

Op de camping geldt nadrukkelijk een aanlijn- en opruimplicht. Ook mag jouw huisdier niet alleen worden achtergelaten. Het is bij de meeste activiteiten niet mogelijk om je huisdier mee te nemen. Overleg hierover met de instructeur en/of reisleiding.

Bijzettentje:
De campingplek is geschikt voor één eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Wil je hiernaast nog een tentje op de campingplek opzetten, boek dan het bijzettentje bij tijdens het boeken.

Verzorging:
Het verblijf is op basis van logies. In het restaurant kun je broodjes bestellen zodat je de volgende ochtend lekker vers brood bij het ontbijt hebt. Ook kun je in het restaurant terecht voor bijvoorbeeld een tosti als lunch en ook 's avonds kun je er een hapje eten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Olympia
Camping Olympia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Animatieteam Le Confluent
Activiteiten voor kinderen en jongeren inclusiefTijdens jullie vakantie organiseert ons animatie team verschillende activiteiten voor de kinderen. Denk hierbij aan een gezellig welkomstwoordje waarbij je gelijk andere kinderen kunt ontmoeten.  We organiseren een welkomstmeeting met gratis drankje, fakkeltocht voor de kinderen, kampvuur leren maken, wandeling door de omgeving naar het blauwe meer, gratis midgetgolftournooi (kinderen tot en met17 jaar gratis, ouders voor € 2,50), kampvuur met worstjes. Verder organiseren we een bingo-avond (€ 1,- per kaartje).  Voor de oudersVoor de ouders is er volop te doen op camping le Confluent. Je kunt bijvoorbeeld optioneel meedoen aan de spannende Outdoor dag in steengroeve Carriënta of wandelingen maken door de mooie heuvels van de Ardennen en indien de kinderen te klein zijn om mee te gaan of hebben ze er geen zin in dan doen ze gezellig met ons team en de andere kinderen mee met het animatie programma. Dan kunt u de andere ouders goed leren kennen!. Voor de ouders word er een gratis welkomstmeeting en een leuke bingo georganiseerd op ons terras.(€ 1,- per kaartje)

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zon en Actief kamperen met eigen tent
Eenoudervakantie Zon en Actief kamperen met eigen tent

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c