Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zon, Zee en Strand op Sardinië

Ga deze zomer mee naar het Italiaanse eiland Sardinië en geniet van een heerlijke zonvakantie met leuke mogelijkheden! Pasta's, helder water, mooie stranden, lekkere pizza en leuke uitstapjes. Ga mee naar het waterpark, ontdek het eiland Asinara met haar albino ezeltjes tijdens een leuke tocht, neem een verfrissende duik in het zwembad of loop via de hotel tuin richting één van de twee kleine baaitjes met fijn zand. Verblijf op basis van All-Inclusive én een Nederlandse reisleiding die zorgt voor extra gezelligheid. 

Tijdens jullie vakantie verblijven jullie in een kamer van 3-sterren hotel Stintino Calas in de prachtige omgeven van Cala Lupo in het noorden van Sardinië. Het hotel ligt aan 2 baaitjes, waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Een dagje niet naar het strand? Uiteraard is dit ook mogelijk en kan je lekker bij het hotel ontspannen bij het zwembad. Het hotel ligt op een kwartiertje lopen van het gezellige Stintino, welke erg leuk is om te bezoeken. Geniet lekker van een drankje of ijsje in het karakteristieke haventje.

Tijdens de vakantie rijden er shuttles richting diverse prachtige stranden en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Picknicken in het zand, leuke spelletjes bij het zwembad of op het strand en allerlei leuke excursies. Zo kun je het relaxen afwisselen met leuke activiteiten. Gegarandeerd plezier dus!

Eenoudervakantie Zon, Zee en Strand op Sardinië
Eenoudervakantie Zon, Zee en Strand op Sardinië

Ouder & Kids

Genieten staat centraal tijdens je vakantie. Uiteraard is er naast relaxen ook nog van alles te doen. De Nederlandse reisleiding zal zorgen voor leuke activiteiten, zoals verschillende spelletjes en uitstapjes.

Enkele mogelijkheden tijdens de vakantie:

Het eiland Asinara
Asinara was ooit een gevangenis, maar sinds 1997 is het eiland een prachtig, beschermd natuurgebied. Op het eiland vind je allerlei verschillende flora en fauna, waaronder de albino-ezel waar het eiland naar is vernoemd. Vanaf Stintino gaan er verschillende bootjes naar Asinara. Je kunt het eiland te voet ontdekken, maar er rijdt ook een elektrisch treintje over het eiland. Ook is het mogelijk om een mountainbike te huren en zo op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Zie jij liever Asinara vanaf het water? Huur dan een kano en peddel langs de mooie kust!

Boottocht ca. €35 – €50 p.p.
Lekker genieten op het water? Ga mee op een van de leuke boottochtjes. Dolfijnen spotten, snorkelen, zwemmen in kristalhelder water, genieten van het prachtige uitzicht langs de kust. Kijk wat jullie het meeste aanspreekt!

Waterparken vanaf €12 p.p. excl. vervoer
Kiezen jullie voor het Splash, het grootste drijvende waterpark van Italië op zee vol opgeblazen glijbanen en klimtoestellen, spellen en speeltoestellen, of voor Water Paradise vol zwembaden, glijbanen en andere attracties? Vermaken doen jullie je hier zeker. Vanaf het hotel is het naar beide waterparken een klein uurtje rijden.

Klimmen in Alghero va €15 p.p. excl. vervoer
Op een uurtje rijden van de accommodatie kunnen jullie je helemaal uitleven in Avonturenpark La Ragnatele. Klimmen, klauteren, tokkelen en abseilen. Het park heeft 8 verschillende routes met verschillende moeilijkheidsniveaus. Daarnaast is er ook nog een speeltuin aanwezig. Hier beleef je een dag vol actie die leuk is voor zowel de kids als de ouders! Let op: het is belangrijk dat je minimaal 1m40 lang bent, met gestrekte armen om deel te kunnen nemen aan het klimgedeelte.

Eilandtour: €55,-
Duiken: vanaf €95,-

Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Informatie en verdere mogelijkheden ontvang je ter plaatse van onze reisleiding!

Eenoudervakantie Zon, Zee en Strand op Sardinië
Eenoudervakantie Zon, Zee en Strand op Sardinië

Verblijf

Verblijf Stintino Calas

Beschrijving

Aan de noordkant van het prachtige Sardinië, in Cala Lupo, vind je het 3-sterren hotel Stintino Calas. Via de tuin loop je via een klein paadje zo naar de twee kleine strandjes, gelegen in een baai. Fijn zand, kristalhelder water en een aflopende zeebodem zorgen ervoor dat dit een fijne strandplek is. Liever een duik in het buitenzwembad van het hotel? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. De prachtige stranden van La Pelesa en La Saline liggen op enkele kilometers afstand van het hotel.

Faciliteiten
Hotel Stintino Calas is verdeeld over een hoofdgebouw, waar de receptie en het restaurant zich bevinden en 2 bijgebouwen. De 39 kamers van het hotel zijn over de twee bijgebouwen verdeeld. Wil je een hapje eten? Dan kan je terecht in het restaurant/pizzeria. Voor een drankje en snacks kun je terecht bij de kiosk bar bij het zwembad, waar je kunt zitten op het terras waarbij je uitkijkt over de zee. Genieten van het zonnetje kan ook op het zonneterras rond het buitenzwembad, waar de ligbedden en parasols gratis ter beschikking staan voor je. Verder kun je gebruik maken van de gratis Wi-Fi en het beachvolleybal veld. In de tuin vind je ook een speeltuintje waar de kids kunnen spelen.

Wil je naar een van de omliggende strandjes? Voor slechts 1 euro brengt de hotelshuttle je naar de strandjes van bijvoorbeeld Saline, Tonnare, Tanca Manna, Cala Reale, Le Vele, Punta Negra of Capo Falcone.

Kamers
Alle kamers van het Stintino Calas Hotel zijn eenvoudig ingericht in de Sardijnse stijl. Je hebt de beschikking over gratis airconditioning, tv en een gratis Wi-Fi. Een kluisje is tegen betaling beschikbaar. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche en toilet. Je hebt of een terrasje of een balkon bij je kamer.

Kamertype
Bij deze reis heb je de beschikking over een 2-persoonskamer of 3-persoonskamer. Hebben jullie graag uitzicht op zee? Bij de 2-persoonskamers is dit, op basis van beschikbaarheid, mogelijk tegen een toeslag van €94,- per week. Alle 3-persoonskamer hebben uitzicht op de tuin van de accommodatie.

Verzorging
Jullie verblijven in Hotel Stintino Calas op basis van de All Inclusive-formule van het hotel. Deze houdt in:

• Ontbijt in buffetvorm
• Lunch in buffetvorm of een lunchpakket (op reservering)
• Diner in buffetvorm
• Afternoon snacks tussen 16:00 en 17:00 uur
• Fris, water, huiswijn en bier tijdens de maaltijden
• Lokale likeur (Mirto, Grappa, Limoncello) na de lunch en het diner
• Fris, sap, water, huiswijn en tapbier tussen 11:00 - 12:30 + 14:30 - 19:30 bij de poolbar
• Fris, sap, water, huiswijn en tapbier tussen 12:30 - 14:30 + 19:30 - 21:30 bij het restaurant

Voor de kinderen is er 's avonds een speciale keuze.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Stintino Calas
Stintino Calas

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie vakantie
Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar je jullie reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met jullie mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan op het vliegveld verwelkomen. Boeken jullie deze reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat jullie een ander vluchtschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Tijd voor en met elkaar
Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen.De reisleiding informeert je over de  leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes. Tijdens onze eenoudervakanties worden er activiteiten georganiseerd welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten.  ‘We go with the flow!’

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zon, Zee en Strand op Sardinië
Eenoudervakantie Zon, Zee en Strand op Sardinië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c