Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zomers Avontuur Duitsland - Münsterland

Niet ver over de grens in Duitsland vind je familiecamping Borken am See in een mooie groene omgeving. De camping ligt direct aan de Pröbstingsee met een heerlijk strand. Neem je een verfrissende duik in het meer of plonzen de kinderen liever in het zwembad terwijl jij op een ligbed geniet van een verkoelend drankje?

Maar er is hier nog zoveel meer te beleven! De kids kunnen zich uitleven op het springkussen, de airtrampoline en diverse speeltoestellen of in de indoor speelhal. Voor sport en spel zijn er vele mogelijkheden zoals voetbal, tafeltennis, badminton en minigolf en ook het animatieteam zorgt voor leuke spelletjes en activiteiten.

Avonturiers beleven een geweldige tijd in het klimbos direct naast de camping. Er zijn 10 verschillende klimroutes op diverse hoogtes en voor verschillende leeftijden. Van boom naar boom via netten, bruggen, balken, kabels en zelfs ski’s! Achter elke boom schuilt weer een nieuwe verrassing!

De omgeving is mooi en groen en nodigt uit voor wandel- en fietstochten door bossen, heidevelden en uitgestrekte weilanden. Een aanrader is de Planetenwandeling, die mooi en leerzaam tegelijk is en direct bij de camping start.

Voor dagjes uit zijn er volop mogelijkheden. Beleef spanning en sensatie in Movie Park Germany met leuke attracties voor jonge kinderen en duizelingwekkende achtbanen en rides voor de tieners. Een dag speelplezier beleef je ook bij het park Ketteler Hof. In Oberhausen kunnen we de spannende onderwaterwereld ontdekken bij Sea Life, de mooiste Legofiguren bewonderen in Legoland Indoor of shoppen in Europa’s grootste shoppingcenter CentrO.

Genoeg te beleven dus. Samen met de andere eenoudergezinnen maken we er een fantastische week van!

Eenoudervakantie Zomers Avontuur Duitsland - Münsterland
Eenoudervakantie Zomers Avontuur Duitsland - Münsterland

Ouder & Kids

Tijdens deze reis is er geen standaard programma. De reisleiding zal tijdens de welkomstbijeenkomst alle mogelijkheden bespreken en die zijn er hier natuurlijk volop! Zo kunnen jullie samen met de andere eenoudergezinnen kijken waar jullie zin in hebben en zo een programma samenstellen. Uiteraard is het ook mogelijk om samen met je kind(eren) er een (mid)dagje op uit te trekken. Een heerlijke vakantie naar eigen invulling.

De reisleiding zal in overleg met jullie diverse leuke spelletjes en activiteiten organiseren nabij de accommodatie en in de omgeving. Tijdens deze vakantie zijn daarnaast onder andere onderstaande excursies (ter plaatse) mogelijk:

Klimbos
Direct bij de camping vind je een heerlijk klimbos. In de groene loofbossen zijn 10 verschillende klimroutes uitgezet op afwisselende hoogtes en voor verschillende leeftijden. Klauter van  boom naar boom via kabels, balken, netten, bruggen en zelfs ski’s! Lekker uitdagend en verrassend en een feest voor jonge avonturiers! Vanzelfsprekend staat veiligheid voorop.
Richtprijs: €6 - €20 p.p.

Minigolf
Op vakantie is een potje minigolf voor de kids altijd geslaagd. Ga de strijd aan tussen jong en oud of met de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes die de kinderen hebben leren kennen. De adventure golf op de camping heeft 18-holes en is in een spannende piratensfeer.
Richtprijs: €5

Waterfietsen en roeien op de Pröbstingsee
Op een kilometer afstand van de camping kun je bij het boothuis terecht voor waterfietsen en roeiboten. Waterfun doet het altijd goed bij de kids. En blijf je zelf liever op de vaste wal, dan kun je hier heerlijk genieten op het terras met uitzicht op het water.
Richtprijs waterfietsen: €16 per uur

Wandelen en fietsen
De camping is gelegen in een mooie natuurrijke omgeving en een wandeling of fietstocht is dus ook zeker de moeite waard. De Planetenweg die direct bij de camping begint is mooi en leerzaam tegelijk. Hoeveel planeten zijn er, hoe groot is de zon en hoe ver staat deze van de aarde? Je leert het allemaal tijdens deze 6 kilometer lange wandeling (of fietstocht). Ook zijn er volop wandelmogelijkheden over bospaden, landweggetjes en heidevelden. Bij de receptie zijn verschillende routes verkrijgbaar.

Qua fietsen is er o.a. een kastelenroute of kun je zelfs flamingo’s gaan bekijken bij het Zwillbrocker Venn. Fietshuur is alleen mogelijk voor volwassenen, kinderfietsen kun je zelf mee brengen en bij je mobile home neerzetten.

Movie Park Germany
Een heerlijk dagje uit voor jong en oud beleef je in Movie Park Germany op nog geen half uur rijden vanaf de camping. Waan je in de wereld van filmsterren of op de set, beleef spectaculaire rollercoasters, een vrije val en spetterende waterattracties. Voor de jongere kinderen is er Nickland met SpongeBob, Dora, de figuren van Paw Patrol en leuke attracties als draaimolen, zweefmolen, hovercraft en watergevechten.
Richtprijs: vanaf €24 (groepsprijs indien vooraf besteld) tot €38 (individuele prijs)

Ketteler Hof
Ook een geweldig attractiepark op ca. 35 kilometer afstand van de camping. Je kunt hier rodelen, skelteren, klimmen en nog veel meer. Er is ook een prachtig natuurpad waar je alles te weten komt over de flora en fauna van deze omgeving. Klim in de afwisselende klimtorens, ga spetteren in de waterspeeltuin, vaar over het water met een vlot of duik de waterglijbaan af in een rubberen band. Leef je uit op de springkussens, slinger als een aap aan een liaan of maak kennis met de dieren op de kinderboerderij. Hebben we een buitje, dan kun je ook terecht in de grote indoor speeltuin bestaande uit 9 themagebieden van de Alpen tot de Noordpool.
Richtprijs: €15

Oberhausen
Op ongeveer een half uur rijden ligt Oberhausen. Hier vind je diverse attracties. Maak kennis met de wonderlijke onderwaterwereld in Sea Life en bekijk de haaien van wel heel dichtbij! Spelen je kids graag met Lego, dan mag een bezoek aan Legoland Indoor niet ontbreken. Hier zie je de meest fantastische legoconstructies en levensgrote Legofiguren. Wil je ook even shoppen? Leef je dan uit bij Europa’s grootste shoppingcenter CentrO met een duizelingwekkend aanbod aan winkels en gastronomie.
Richtprijs: combiticket Sea Life en Legoland €29,50 volwassenen, €27,50 kinderen

Ponyrijden en speeltuin
Kinderen en dieren doen het altijd goed. Rijd een rondje met een van de pony's of laat de kinderen in de grote speeltuin spelen terwijl je zelf geniet van een hapje en drankje op het terras.
Richtprijs: €2 entree, ponyrijden €2 tot €4

Zoo Duisburg
Nog veel meer dieren vind je in de Zoo van Duisburg met maar liefst 9000 dieren en meer dan 400 verschillende soorten. Van indrukwekkende tijgers en slingerende apen tot de meest kleurrijke vogels van het Amazonegebied en de vrolijke dolfijnen.
Richtprijs: €17,50 volwassenen, €10 kinderen

Plaatsjes in de omgeving
Het centrum van Borken ligt op 4 km en heeft leuke restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Een wat grotere stad is Bocholt op ongeveer een kwartiertje rijden. Het staat bekend als een goede winkelstad. Geniet van de vele cafés en restaurants langs het riviertje de Aa of op één van de gezellige pleinen en straten in het centrum van de stad.

We kunnen zelfs nog even de grens over voor een bezoek aan Winterswijk, dit is ongeveer 20 km rijden.

Eenoudervakantie Zomers Avontuur Duitsland - Münsterland
Eenoudervakantie Zomers Avontuur Duitsland - Münsterland

Verblijf

Verblijf Camping Borken am See

Beschrijving

Ligging
Beleef een heerlijke vakantie op familiecamping Borken am See, gelegen aan het zwem- en recreatiemeer de Pröbstingsee. Het ligt net over de grens op slechts 20 kilometer afstand van Winterswijk en biedt volop activiteiten en plezier.  Het dorpje Borken ligt op ca. 4 kilometer. We staan met onze groep gezellig naast elkaar, maar je hebt wel de luxe van een eigen mobile home voor jou en je kids.

Faciliteiten
Op en rond camping Borken am See is alles aanwezig voor een heerlijke familievakantie! Je wordt vriendelijk ontvangen bij de receptie, waar ze je kunnen helpen als je vragen hebt en ook zijn er hier spelletjes te leen. Voor een lekkere maaltijd kun je terecht bij de brasserie aan het meer, met ook een heerlijk terras.

Op de camping vind je een heerlijk zwembad van 22 x 11 meter. Het loopt geleidelijk af en is dus ook geschikt voor jongere zwemmers. Rond het zwembad vind je ligstoelen en parasols en is een kiosk aanwezig voor een drankje, ijs en snacks. Om te zwemmen kun je ook terecht in het recreatie- en zwemmeer de Pröbstingsee dat direct bij de camping ligt. Je vindt hier ook een ligweide, strandje en leuke speeltoestellen. Aan de andere kant van het meer kun je ook terecht voor diverse watersporten zoals waterfietsen en roeien (tegen betaling). 
Voor de kinderen zijn er verdere diverse speeltuintjes, klimtoestellen, springkussens, een grote airtrampoline en een 30 meter lange kabelbaan. Of ga je liever een potje minigolfen op de 18-holesbaan (kosten €5 p.p.)?
Het outdoorcenter en het klimbos zijn een letterlijk hoogtepunt van de camping. Er zijn 10 verschillende klimroutes op diverse hoogtes van 1m20 tot 15 meter en voor verschillende leeftijden. Van boom naar boom via netten, bruggen, balken, kabels en zelfs ski’s! Achter elke boom schuilt weer een nieuwe verrassing. Kosten variëren van €6 tot €20. Is het weer iets minder, dan kan er ook binnen volop gespeeld worden met diverse spelletjes, touch screens, speelautomaten en o.a. airhockey.

Animatie
Tijdens onze reizen zorgen onze eigen reisleiders natuurlijk voor leuke activiteiten in de omgeving. Op de camping zelf is ook een animatieteam aanwezig dat 5 dagen in de week een divers programma voor de kinderen organiseert.

Parkeren
Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van de camping, de camping zelf is autovrij zodat de kinderen vrijuit kunnen spelen. Voor het vervoer van bagage en boodschappen naar de mobile homes is een golfkarretje aanwezig.

Mobile Home
Elk gezin beschikt over een eigen mobile home (type Country) van ca. 24 m². De stacaravans hebben een ruime eigen plaats op een gezellig familieveld met in het midden een kleine speelplaats met duikelrek. Je mobile home heeft ook een ruime houten veranda voorzien van luifel, parasol en tuinmeubilair zodat je heerlijk buiten kunt zitten.

Er zijn twee slaapkamers, een met een 2-persoonsbed (140x190) en een kinderslaapkamer met 2 x 1-persoonsbed (70x190). In de kinderslaapkamer is ook nog een extra uitklapbaar bed (65 x 175, max 40 kg) aanwezig, deze is geschikt voor kinderen tot maximaal 10 jaar oud. Bedlinnen hebben we al voor jullie gereserveerd.  De woonruimte is voorzien van een bank, eethoek en een keuken met koelkast, 4-pitsgasfornuis, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en volledige keukeninventaris.  De badkamer heeft een badkamermeubel, wastafel, douchecabine en toilet. De mobile homes zijn voorzien van airconditioning en in de slaapkamers zijn horren aanwezig. Handdoeken zijn niet aanwezig en moet je zelf meenemen.

Verzorging
We verblijven op basis van Logies. Voor het ontbijt kun je bij de receptie terecht voor verse broodjes en in Borken kun je verdere boodschappen doen. ’s Avonds kijken we met de groep wat we doen met het eten. Bij de brasserie op de camping kunnen we genieten van o.a. hamburgers, pizza’s en Duitse schnitzels. Een avondje gezellig barbecueën kan natuurlijk ook of we gaan naar een leuk restaurantje in de omgeving. Ook beschikt je mobile home over een eigen keuken als je zelf wat lekkers wilt klaar maken.

Inclusief

Borg
De borg is €50 per mobile home, kan zowel cash als met creditcard voldaan worden. De borg ontvang je na het verblijf terug als je het vakantieverblijf conform voorwaarden achterlaat.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Borken am See
Camping Borken am See

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Alles mag, niets moet
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat, je dan kiest voor een groepsreis waarbij jij je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje.  Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jullie vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod. Denk hierbij aan een leuke excursie, een tip voor spelletjes of activiteiten.

Reisleid(st)er
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij /zij organiseert de leukste activiteiten en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep.  Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Tijd voor en met elkaar
Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen.De reisleiding informeert je over de  leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes. Tijdens onze eenoudervakanties worden er activiteiten georganiseerd welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten.  ‘We go with the flow!’

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zomers Avontuur Duitsland - Münsterland
Eenoudervakantie Zomers Avontuur Duitsland - Münsterland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c