Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Zeilvakantie Zeilen op de wadden

Toe aan een actieve, maar vooral gezellige vakantie?
En vind je het belangrijk dat jouw kids de tijd van hun leven hebben?
Ga dan mee met deze groepsreis speciaal voor eenoudergezinnen met een bomvol activiteitenprogramma, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen!
Voor de jongere garde maken we er helemaal een mooi feestje van, denk hierbij aan zwemmen, pannenkoeken bakken, bootjes vouwen en natuurlijk een spetterend waterpistolengevecht aan dek. Als klap op de vuurpijl overnachten jij en de kleine piraten in een heuse kajuit aan boord van het schip…het wordt een fantastische zomervakantie! 

Eenoudervakantie met kids
Het is niet altijd makkelijk om er alleen voor te staan met één of meerdere kinderen. Daarom staat ons team voor jou klaar, om ervoor te zorgen dat jij ook eens lekker achterover kan leunen. Onze éénoudervakantie is ideaal wanneer je als alleenstaande ouder even een lekker weekje vakantie wilt pakken, want vooral voor de kids hebben wij een hele rits avontuurlijke activiteiten in petto. En hebben jij en de andere ouders bijvoorbeeld zin om lekker uit eten te gaan zonder kinderen? Dan regelen wij entertainment, want het is ook jouw vakantie.

Werelderfgoed Waddenzee
Tijdens een zeilvakantie op de Waddenzee mag het spectaculaire droogvallen natuurlijk niet ontbreken. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit een unieke beleving. Als de omstandigheden het toelaten gaan we ook wadlopen en zwaaien we op de terugreis naar Harlingen naar de zeehondjes op de zandbank bij Terschelling. Er is werkelijk niet een mooiere manier om de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren!

Waarom deze éénoudervakantie?

Eenoudervakantie Zeilvakantie Zeilen op de wadden
Eenoudervakantie Zeilvakantie Zeilen op de wadden

Ouder & Kids

De hele week staat in het teken van ontspanning voor de ouders en vermaak voor de kinderen. Tijdens deze zeilreis kunnen we meerdere activiteiten ondernemen en is er ook genoeg ruimte voor eigen inbreng of eventueel inviduele activiteiten .

Aankomstdag -
vrijdag 23 juli heet de bemanning en reisleiding jullie vanaf 20.00 uur welkom aan boord. De thuishaven van de Rode Swan is Harlingen. Als iedereen is 'aangemeerd zul je een hut toegewezen krijgen, ook kunnen de jongere kinderen op bed gelegd worden. Daarna zal er een voorstelronde georganiseerd worden met een hapje en een drankje. Zo kan iedereen elkaar al een beetje leren kennen.

De rest van de week - zaterdagochtend zal er een stevig ontbijt voor jullie klaar staan. Na het ontbijt zullen we de zeilen hijsen en gaan we de Waddenzee ontdekken, misschien komen we onderweg wel zeehonden tegen. Ook staan er tijdens deze vakantie meerdere activiteiten op het programma, onder andere; pannenkoeken bakken, pizza's maken, een eigen piraten shirt maken, waterpistolengevecht. Alles is vrijblijvend, als je graag samen met jou dochter/zoon iets wil ondernemen is dat altijd mogelijk! Van zondag tot vrijdag staat er elke dag een ontbijt en lunch voor jullie klaar. En van zondag tot donderdag diner.

Uiteraard gaan we deze week ook op zoek naar een geschikte zandbank om een keer droog te vallen voor de nacht. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit een unieke beleving. Als de omstandigheden het toelaten gaan we ook wadlopen. Wat is er mooier dan de natuur van de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren?

De route ligt nog niet vast, het is onder andere afhankelijk van het weer. Maar ook hebben jullie inbreng, gooi dus gerust in de groep waar je behoefte aan hebt om te zien of juist niet te zien. 

De laatste dag - op de laatste dag zal er na het ontbijt terug gevaren worden naar de thuishaven Harlingen. Onderweg wordt er nog een heerlijk lunch geserveerd en rond 15.00 zullen jullie weer aanmeren in Harlingen.

Eenoudervakantie Zeilvakantie Zeilen op de wadden
Eenoudervakantie Zeilvakantie Zeilen op de wadden

Verblijf

Verblijf Klipper de Rode Swan

Beschrijving

Klipper de Rode Swan – de Rode Swan zag het levenslicht op scheepswerf Rijker in Rotterdam in het jaar 1880. Na een ingrijpende verbouwing is de Rode Swan sinds 1996 in gebruik als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Aan boord – Het schip beschikt over brede gangboorden, een gezellige kuip en veel dekruimte om optimaal van de zee en het uitzicht te genieten. Rondom is het dek omringd met een hoge verschansing, zodat ook kleine kinderen zich veilig aan boord kunnen bewegen.

Benedendeks – In het knusse dagverblijf vindt u een radio, cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een kast vol spelletjes. Op gure dagen kan het vertrek worden verwarmd door middel van CV, dit maakt het mogelijk om in elk seizoen te zeilen.

Slaapvertrek Een goede nachtrust staat voorop en de comfortabele bedden zorgen ervoor dat je ’s ochtends weer uitgerust aan de dag kan beginnen. De slaaphutten hebben een wastafel met warm en koud stromend water, 220V en CV. Op de bedden hebben wij lakens, beddengoed en een kussen klaargelegd, u hoeft enkel zelf een slaapzak mee te nemen. Als extra verzekering zijn alle kamers individueel afsluitbaar met een hotelslot.

Sanitaire voorzieningen – de Rode Swan is uitgerust met 3 toiletten en 3 douches. Elke hut is voorzien van een eigen wastafel met stromend water.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Klipper de Rode Swan
Klipper de Rode Swan

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie
Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden
Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

Man/vrouw verhouding
Wij streven naar een gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Wijzigingen door weer en/of getij
Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Door het weer en getij is het mogelijk dat we meer of minder eilanden aandoen dan vooraf gepland. In dat geval zorgen wij voor een leuk alternatief op het IJsselmeer.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Zeilvakantie Zeilen op de wadden
Eenoudervakantie Zeilvakantie Zeilen op de wadden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c