Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Winterwonderland in Zweden

Veel van ons zullen bekend zijn met Zweden. De elanden en de prachtige natuur zijn maar enkele voorbeelden. Maar wist je al dat Zweden de perfecte plaats is voor een avontuurlijke familievakantie? Veel reizigers gaan naar Zweden om een bepaalde reden: het sleeën met de huskyhonden! Maar Zweden biedt nog veel meer en dat kun je ontdekken tijdens deze 8-daagse winterreis! Geniet na het dagprogramma heerlijk van de hot tub of sauna!

In Nederland en België kennen we geen winters zoals in Zweden: dikke sneeuwpakken, ijspegels en heel veel wintersport. Deze combinatie zorgt er voor dat Zweden in de winter een betoverende uitstraling heeft die je niet snel zult vergeten. Je kunt hier ultiem genieten van de sneeuw en elkaar eens even goed uitdagen tijdens een sneeuwballengevecht! Naast de sneeuwpret, gaan we deze week nog veel meer winterse activiteiten doen.. IJsvissen, sneeuwscootertocht, huskysafari en nog véél meer. We overnachten zelfs een nacht in een echte tipi tent om de ervaring helemaal compleet te maken!

We overnachten in een rustige omgeving, omringd door bossen en meren. ’s Avonds heb je hier zelfs de kans om wilde dieren te spotten! Heb je het koud? Stap dan in de hot tub of sauna en warm jezelf weer lekker op. De accommodatie wordt beheerd door gezellige eigenaren die er alles aan zullen doen om deze week onvergetelijk te maken. Uiteraard samen met onze eigen reisbegeleider. 

Omdat we in de winter afreizen naar Zweden, is er een grote kans dat het koud zal zijn. De exacte temperatuur is nu nog niet bekend, maar hou rekening met minimaal -5 graden Celsius overdag. Hou vlak voor vertrek de weersvoorspellingen goed in de gaten. De reisbegeleider zal dit uiteraard ook doen. De oplossing tegen kou? Véél kleding laagjes!

Eenoudervakantie Winterwonderland  in Zweden
Eenoudervakantie Winterwonderland  in Zweden

Ouder & Kids

Dag 1 - Ready to take off!
Nadat we zijn aangekomen op het vliegveld in Stockholm,  staat de reisbegeleider ons al op te wachten en rijden we naar de accommodatie toe. Dit is een rit van 4 uur, maar wees niet getreurd: in de omgeving is veel te zien dus kijk je je ogen uit. Misschien kunnen we zelfs wel bingo spelen in de bus! Eenmaal aangekomen bij de accommodatie, kunnen we genieten van een heerlijk Zweeds gerecht. Na het diner zullen we het programma voor morgen doornemen. Dan is het tijd om lekker in bed te kruipen en goed uit te rusten voor de volgende dag!

Dag 2 - Sneeuwscooteren
Vandaag is een bijzondere dag.. na het ontbijt vertrekken we met de bus naar het vertrekpunt van de sneeuwscootertocht! Vandaag gaan we de omgeving eens verkennen per sneeuwscooter! Halverwege de tocht zullen we een mooie plek uitkiezen om ons lunchpakketje te nuttigen. Dit is ook het moment om wat coole foto’s te maken van de kids op de sneeuwscooter. Na de tocht komen we weer terug bij de accommodatie waar we verzamelen in de Tipi om te eten. Na het eten is het tijd om even te ontspannen in de hot tub.

Dag 3 - Langlaufen of skiën (optioneel)
Vandaag gaan we vroeg ontbijten zodat we op tijd kunnen vertrekken. We gaan langlaufen! We vertrekken naar een prachtig skigebied waar zowel de kids als de papa’s en mama’s zich kunnen uitleven. Langlaufen is net weer even anders dan skiën, kan jij het al?

Uiteraard kunnen we ook lekker gaan sleeën voor wie zin heeft!

Dag 4 - IJsvissen en winterkamp – overnachten in een tipi
Een drukke dag vandaag! We ontbijten vroeg en dan vertrekken we met de minibus naar het ijsvismeer. We gooien onze vishaak door een gat in het ijs en proberen vissen te vangen! Dat is nog eens wat anders dan aan de rivierkant. Wist je dat er zelfs wedstrijden georganiseerd worden voor ijsvissen? Laten we kijken wie bij ons als eerste een vis vangt! Na het ijsvissen vertrekken we terug naar Johannisholm om hier een winter tour te houden. Vanavond staat er nog iets bijzonders op de planning: we gaan winterkamperen in de Tipi Tent! Kleed je warm aan!

Dag 5 - Sneeuwschoenwandelen
Na deze bijzondere nacht ruimen we de kampeerspullen weer op. Daarna verzamelen we bij de receptie en trekken we onze sneeuwschoenen aan. We wandelen vandaag door de nabije omgeving en maken kennis met de sneeuwschoenen. Halverwege de tocht kiezen we een mooie plek uit om onze lunch te eten. Bij terugkomst is het weer even tijd om te ontspannen. ’s Avonds gaan we winter barbecueën!

Dag 6 - Huskies knuffelen en tour
Vandaag zitten we weer vroeg aan het ontbijt, want er staat een unieke activiteit op de planning. Na een stuk rijden in de minibus, kun je misschien al horen waar we zijn.. Het geblaf van de honden betekent dat ze er heel veel zin in hebben! Vandaag kruipen we in de slee en laten we ons leiden door de husky’s. Na deze indrukwekkende tocht is het ’s avonds tijd om eens heerlijk bij te komen in de houtgestookte Hot Tub of Sauna.

Dag 7 - Schaatsen
De vakantie is al weer bijna ten einde! Maar wees niet getreurd, vandaag gaan we nog wat leuks doen. In de winter leggen de Zweden een natuurijsbaan aan en daar kun je goed op schaatsen! Met een stopwatch kunnen we een klein toernooi organiseren. Wie is de snelste schaatser van ons allemaal? Nadat we moe zijn van het schaatsen kunnen we heerlijk genieten van een pizza bij terugkomst bij de accommodatie.

Dag 8 - Tack Sverige
Helaas.. de tijd vliegt als je het leuk hebt. Vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. ’s Ochtends ontbijten we nog gezellig samen en daarna pakken we onze spullen. We verzamelen bij de receptie en wisselen gegevens uit voordat we vertrekken naar het vliegveld. Bij thuiskomst kunnen we elkaar de foto’s toesturen en een datum afspreken voor een reünie! We zien elkaar snel weer!

Eenoudervakantie Winterwonderland  in Zweden
Eenoudervakantie Winterwonderland  in Zweden

Ski-info

SKIGEBIED Sälen

Sälen is een van de grootste skigebieden van Noord-Europa en bestaat uit vijf verschillende skigebieden die in totaal goed zijn voor 116 kilometer aan pistes. Ondanks het feit dat dit zo'n groot gebied is, is het er nooit druk en komen wachtrijen nauwelijks voor.
In Lindvallen vind je een snowpark dat ideaal is voor kinderen en beginners, en heeft daarnaast ook nog een groot gebied voor kinderen om te skiën. Voor een ontspannen dag zit je hier ook goed, het gebied beschikt namelijk over een wellness en een subtropisch zwembad.  
In Högfjallet beginnen alle pistes vanuit hetzelfde punt, waardoor je elkaar niet snel kwijtraakt. Dit gebied staat bekend om de brede carvingstrecks.
Wil je liever wat meer uitdaging? Ga dan naar Tandådalen. Hier bevinden zich veel zwarte pistes en ook bevindt zich hier een van de grootste snowparken van Scandinavië. Voor mooie, lange afdalingen moet je in Hundfjallet zijn. Ook vind je hier verschillende funparks voor zowel kinderen als freestylers. 

Verblijf

Verblijf Johannisholm - EV

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we in een typische Zweedse stuga bij Johanissholm Adventure. Elk gezin krijgt zijn eigen kamer. Sanitair is voorzien in de stuga en wordt gedeeld met maximaal 1 ander gezin. Elke stuga heeft eigen sanitair (wc en douche) en een keuken. 

Alle maaltijden zijn bij deze reis inbegrepen. Deze wordt geserveerd in het hoofdgebouw of tijdens de activiteiten. Hierbij moet je denken aan het braden van worstjes, pizza-dag, enkele typische Zweedse gerechten (zoals Köttbullar of Kåldolmar), wraps en BBQ.

Het bedlinnen en 2 handdoeken zijn inbegrepen.

1 overnachting is een tipi op het winterkamp. Een hele unieke beleving! De materialen die we daarvoor nodig hebben zijn inbegrepen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Johannisholm - EV
Johannisholm - EV

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Geen aanbetaling - volledige betaling 6 weken voor vertrek
Voor onze zomerreizen geldt er geen aanbetaling. Je betaalt de volledige reissom uiterlijk 6 weken voor vertrek. Let op! Dit is wel een officiële boeking. Bij annulering handelen we volgens de annuleringsvoorwaarden van de bijzondere reisvoorwaarden.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Winterwonderland  in Zweden
Eenoudervakantie Winterwonderland  in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c