Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Wintersport in Sauerland

Heb je zin in een heerlijke wintersport vakantie samen met de kids dan is de wintersport naar Sauerland jou op het lijf geschreven! Het skigebied van Sauerland is met name goed geschikt voor de beginnende skiër. Doordat het een klein skigebied is, is het ook ideaal wanneer je kleine kinderen hebt. 

Ben je niet zo'n ski fanaat? Dan is hotel Sauerland Stern ook de ideale uitvalsbasis voor jouw Krokusvakantie. Het hotel heeft je veel te bieden en ook in de omgeving valt er ontzettend veel te doen! Je kunt bijvoorbeeld mooie fietstochten maken, naar de klimmuur, huifkar- of arresledetochten maken, kastelen bezichitgen, een rondvaart maken of ga je mee naar het tropische zwemparadijs?

Eenoudervakantie Wintersport in Sauerland
Eenoudervakantie Wintersport in Sauerland

Ouder & Kids

Voor je kinderen (vanaf 3 jaar) organiseert de reisleiding leuke animatie. Er worden allemaal spelletjes in de sneeuw gedaan zoals natuurlijk een sneeuwballen gevecht, wedstrijdjes, estafettes, etc . 1x per week is er een bonte avond (dus neem je disco kleding mee)!  Per dag doen we 2 activiteiten van 1 uur. Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen is het mogelijk dat de groep wordt opgesplitst, zodat er voor elke leeftijdscategorie leuke animatie is!

Het Sauerland Stern Hotel in hartje Duitsland is hèt vakantieparadijs voor de gehele familie. Het staat in een prachtig landschap in Noord-Hessen, aan de voet van de Ettelsberg in de ski-wereldbeker-plaats Willingen met de hoogstgelegen heidevlakte van Europa. Het Sauerland Stern Hotel beschikt over veelomvattende, ideale sport- en recreatiefaciliteiten die de vakantie afwisselend en gezellig maken – grenzeloze vakantiepret dus!


Het mountainbike-parcours, de avontuurlijke midgetgolfbaan, het dino- en recreatiepark en de nieuwe Hochheidetoren op de Ettelsberg (de hoogste klim- en uitzichttoren in Noord-West-Duitsland in de directe omgeving maken het aanbod compleet. Korte dagtripjes naar het pretpark Fort Fun en de dichtbij gelegen Diemel- en Edersee zijn bij iedereen zeer gewild.

Let op: bij deze reis is geen excursie inclusief.

Eenoudervakantie Wintersport in Sauerland
Eenoudervakantie Wintersport in Sauerland

Ski-info

SKIGEBIED Willingen-Ettelsberg

Willingen-Ettelsberg is het nummer twee skigebied van Sauerland, dankzij de lange pistes en de prachtige uitzichten. 

Met de gondellift word je naar het hoogste punt van de berg gebracht. Vanaf hier zijn er genoeg uitdagende pistes te vinden voor de beginnende wintersporters. Voor kinderen is dit gebied ook super! Je vindt hier verschillende kinderskischolen met loopbanden, die de kinderen veilig en gemakkelijk omhoog brengen. 

Langlaufers kunnen zich hier met maar liefst 80 kilometer aan loipes prima vermaken. Een groot deel van deze loipes liggen boven 750 meter hoogte, waardoor ze ook heel sneeuwzeker zijn.

Willingen is klein en gemoedelijk, maar ook zeker een echt wintersportdorp dankzij de gezellige restaurants en barretjes.

Verblijf

Verblijf Sauerland Stern Hotel

Beschrijving

Ligging: Sauerland Stern Hotel in Willingen
Hotel Sauerland Stern is gunstig gelegen op 200 meter van het centrum van Willingen. De omgeving met prachtige bossen, riviertjes en meren leent zich ideaal voor wandelingen en fietstochten. Tevens kun je het gehele jaar door terecht op de overdekte schaatsbaan en het lagune-avonturenbad.

Faciliteiten
Dit mooie hotel heeft bijna te veel faciliteiten om op te noemen:

Standaard kamers
De standaardkamers zijn comfortabel ingericht en je kunt hier met maximaal 4 personen op 1 kamer slapen. Je kamer heeft een bad/docue, toilet, fohn, tv, radio, telefoon, minibar, WiFi (tegen betaling) en een balkon

Verzorging
Je verblijft op basis van half pension. Dagelijks is er een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Sauerland Stern Hotel
Sauerland Stern Hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Prijzen onder voorbehoud
De prijzen op de website zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien er een vluchttoeslag van toepassing is communiceren we deze eerst met jou. Je hebt vervolgens 3 dagen de tijd om te beslissen of je hiermee akkoord gaat. Zonder reactie van jouw kant is de boeking definitief.

Reisleiding
De reisleiding staat 24/7 voor je klaar, zodat het je aan niks zal ontbreken tijdens de vakantie. De reisleiding kent de bestemmingen als geen ander en kan jou de leukste tips geven. Bovendien organiseert de reisleiding leuke activiteiten tijdens de vakantie: van speurtocht tot jeepsafari! Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens je vakantie, dus mocht je onverhoopt een arts nodig hebben, dan is de reisleiding er voor jou.

Sfeer
Elke bestemming is anders, maar één ding is overal gelijk: de sfeer is ontspannen en relaxt, niets moet en alles mag! Terwijl de kids lekker aan het spelen zijn, heb jij even een moment voor jezelf. Je kan lekker op je gemak een boek lezen, een mooie strandwandeling maken of gezellig een borrel drinken met andere eenouders.

Baby
Reis je met een baby (0 t/m 1 jaar)? Neem dan contact met ons op en dan laten we je onze speciale baby-tarieven weten!

Onze garantie
Kies je voor deze alleenstaande ouder vakantie dan kies je voor een groepsreis waarbij je de volledige vrijheid hebt. Het woord “moeten” bestaat niet en jij bepaalt de invulling van jouw vakantie. Kids maken snel nieuwe vriendjes en omdat de kinderen genieten, geniet jij ook. Je hebt gezelligheid met andere ouders maar onthoud; niets moet, alles mag. Meedoen aan activiteiten of excursies is vrije keuze want het is per slot van rekening jouw vakantie! Bovendien zijn er nooit extra toeslagen: onze prijs is onze prijs! Dus je kan met een gerust hart direct boeken!

Speciaal voor deze eenoudervakantie!
- De aanbetaling is maar 30% en de rest betaal je pas 6 weken voor je vakantie! - Andere vakantieplannen of wil je graag naar een andere bestemming? Je kunt tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken naar een aantal andere bestemmingen. Neem contact met ons op als je dit graag wilt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Wintersport in Sauerland
Eenoudervakantie Wintersport in Sauerland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c