Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweeds Lapland

Een special treat hebben wij voor jou en je kids… Ervaar deze avontuurlijke winterreis in Zweeds Lapland met krakende witte sneeuw, bevroren wateren vol met winters vertier.

Willen jij en je kids iets mooi beleven? Tijdens deze expeditie nemen wij jullie mee naar de wondere wereld van Zweeds Lapland, het ongerepte Kallsedet. Het weergaloze landschap, de pure natuur, de rust en stilte en de uitgestrektheid maakt dit gebied tot een van de mooiste sneeuwbestemmingen van Zweden. Hier vind je het echte Nordic-gevoel en zullen alle facetten van een echte winter hier aanwezig zijn.

Zo trekken we met de sledehonden de prachtige winterwereld in, maken we een sneeuwschoenwandeling en kijken we wie de grootste vis kan vangen tijdens het ijsvissen. Heb je wel eens sleetje  gereden achter een sneeuwscooter? Hoe cool is dat? Een dagje skiën in het meest beroemde Zweedse wintersportdorp Åre  mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze avontuurlijke winterreis zullen spectaculaire activiteiten, welke je terug kunt vinden in het programma,  worden afgewisseld met gezelligheid en typisch Zweedse gebruiken.

We verblijven in onze Vandrarhem, ons vakantiehuis, gelegen aan een groot meer met schitterend uitzicht op de bergen. Hier kunnen de kinderen in hun vrije tijd lekker ravotten, iglo’s bouwen, sleetje rijden  en sneeuwballen gooien. Door de unieke ligging van dit gebied kun je tevens, met grote regelmaat, het Noorderlicht zien dansen.

We verblijven op basis van volpension en een winter barbecue in de gril hut tijdens dit verblijf mag natuurlijk niet ontbreken.

De Nederlandse reisleiding zal er voor zorgen dat het jou aan niets zal ontbreken.

Een bijzondere winterbeleving vol bucketlist ervaringen!

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweeds Lapland

Ouder & Kids

Programma Kerstvakantie en voorjaarsvakantie *

Dag 1
Vandaag gaat het avontuur beginnen! We reizen vanaf Amsterdam naar onze bestemming. Op de luchthaven zal de transfer klaar staan en worden jullie naar de accommodatie in Kallsedets gebracht. De rest van de dag gebruiken we om elkaar beter te leren kennen!

Dag 2
Na een lekker ontbijt kleden we ons warm aan, inden we de speciale sneeuwschoenen onder en vertrekken we voor een winterwandeling door de winterse, besneeuwde omgeving. We beginnen rustig op het sneeuwscooterpad, maar daarna gaan we door de diepe sneeuw! We passen de route aan aan de kids die mee gaan tijdens de reis. Onderweg bouwen we een kampvuur voor een lekker warm kopje koffie of warme lingonsap. ’s Avonds houden we een winter BBQ in de grillkatån: de typische Zweedse grillhut

Dag 3
Tijd voor actie! Vandaag gaan we een activiteite doen die bij veel reizigers op de bucketlist staat: we gaan een hondesledetocht maken! We gaan eerst kennismaken met de honden, zodat iedereen zich vertrouwd voelt en we krijgen een uitleg. Met jouw team sledehonden trekken we de winterwereld in en komen we op plaatsen waar we alleen met dit vervoersmiddel kunnen komen! Na deze tocht vol avontuur en beleving vertrekken we richting de bevroren watervallen. Na een uur of 5 komen we weer terug bij de accommodatie en kunnen we ’s avonds doen waar we zin in hebben.

Dag 4
Wie vangt de eerste of de grootste vis? Vandaag betreden we met eenijsboor en minihengel het bevroren meer achter onze accommodatie en gaan we kijken of de vissen willen happen! Geen geluk met het vissen? Misschien zijn jullie wel de beste wafelbakkers van vandaag. We bakken lekkere, warme wafels voor de kids in de grillkatån en houden daarna een leuke movie-night. Voor de ouders staat er een gezellige avond grillen op het programma in de grillkatån.

Dag 5
Tijd voor nog meer winterpret! In de sneeuwzekere winter is er van alles te doen. Natuurlijk mag een sneeuwballen gevecht niet ontbreken, maar gaan we ook igko’s bouwen, een kampvuur maken en wie bouwt er van jullie de mooiste sneeuwpop? De ouders krijgen een uitleg over het besturen van de sneeuwscooter, durven de kids er op een sleetje achteraan?

Dag 6 **
We stappen op de latten in het beggebied van Äre-Björnen. Of het skiën of langlaufen wordt, dat beslissen jullie zelf. Het is mogelijk dat de helft van de groep wil gaan skiën en de andere helft wil gaan langlaufen. Geen probleem! De langlaufloipes leiden je de beren in en laten je de stilte en overweldigende natuur beleven. Aan het einde van de middag wisselen we de verhalen uit en kunnen we ’s avonds relaxen en bijkomen van de inspanning.

Dag 7
Meet & Greet de rendieren! In het noorden van Scandinavië, onder andere in Zweeds Lapland, leven de Samen: een bevolkingsgroep van meer dan 2000 jaar oud met de Samische cultuur. Vandaag ontmoeten we de Sami en hun rendieren bij Suaja in Jänsmässholmen. We ontdekken onder andere hoe deze Samische familie samenleeft met hun dieren.

Dag 8
Helaas zit na vandaag deze fantastische vakantieweek er al weer op. We gaan de spullen inpakken en vertrekken met de transfer richting de luchthaven voor onze terugvlucht.


Programma Mei-vakantie *

Dag 1
Vandaag gaat het avontuur beginnen! We reizen vanaf Amsterdam naar onze bestemming. Op de luchthaven zal de transfer klaar staan en worden jullie naar de accommodatie in Kallsedets gebracht. De rest van de dag gebruiken we om elkaar beter te leren kennen!

Dag 2 **
Vandaag gaan we skiën of langlaufen in Åre-Björnen. Het skigebied Åre ligt in Jämtlands en is een uitgebreid gebied met 91 km aan pistes en heel toegankelijk voor beginners en gevorderde wintersporters. Ter plaatse kan je kiezen of je wilt skiën of langlaufen.

Dag 3
Klaar voor een beestachtig bezoek? In het noorden van Scandinavië, onder andere in Zweeds Lapland, leven de Samen: een bevolkingsgroep van meer dan 2000 jaar oud met de Samische cultuur. Vandaag ontmoeten we de Sami en hun rendieren bij Suaja in Jänsmässholmen. We ontdekken onder andere hoe deze Samische familie samenleeft met hun dieren.

Dag 4
Vandaag heeft iedereen een vrije dag en kan je lekker gaan doen waar je zin in hebt! Mocht je nou niet weten wat je wilt gaan doen? Dan hebben wij een programma met excursiemogelijkheden. ’s Avonds is het BBQ avond in de grillhut. Gezellig met z’n allen grillen en chillen.

Dag 5
Trek vandaag je sneeuwschoenen maar aan, want we gaan een fantastische sneeuwschoenwandeling maken door de mooie witte omgeving van Kallsedet. De tocht zal maar liefst 2 dagen duren met uiteraard een overnachting in een renvaktarstuga (hutje van de Samenbevolking) in de bergen. De tocht zal beginnen op het sneeuwscooterpad en zich daarna vervolgen in de diepe sneeuw (afhankelijk van het weer). Tijdens de tussenstop drinken we een lekker warm kopje koffie of warme lingonsap drinken naast een knetterend kampvuurtje.

Dag 6
Op dag 6 wandelen we weer vanaf de renvaktarstuga terug naar onze accommodatie. Uiteraard zal er weer een tussenstop zijn met een vers kopje koffie of warme lingonsap.

Dag 7
Meet & Greet de sledehonden. Vandaag brengen we een bezoek aan de sledehonden. In overleg met de musher kunnen we (als dat mogelijk is) in plaats van een tochtje op de slee ook op een karretje een korte tocht maken. Hoe vet is dit: gewoon achter de sledehonden aan glijden!

Dag 8
Helaas is dit alweer de laatste dag van dit onvergetelijke avontuur. We gaan met de transfer terug naar het vliegveld en daar vliegen we weer terug naar Schiphol.

Het kan voorkomen dat we het Noorderlicht gaan zien. Als dit het geval is, laten we alles uit onze handen vallen en het enige wat je hoeft te doen is het pakken van je camera en vol op te genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel. Je krijgt van de reisleiding de uitleg over het Noorderlicht en de tips en tricks over het maken van de perfecte foto’s en de beste filmpjes kan maken van dit bijzondere natuurverschijnsel zullen ook zeker aan bod komen!

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met weersomstandigheden.

** De huur van het ski/langlauf materiaal is niet inbegrepen, evenals de skipas. De kosten voor skimateriaal inclusief pas zijn ongeveer €50 p.p., voor het langlaufen €27.

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweeds Lapland

Verblijf

Verblijf Fjällcenter Kallsedets

Beschrijving

Het Fjällcenter met Eko-Silver label van Tripadvisor, ligt ten noorden van het alom bekende wintersportgebied Åre, centraal gelegen tussen de vliegvelden van Trondheim en Åre/Östersund. Door deze ligging waan je je ook in april nog in een winter-wonderland. Deze locatie sluit aan bij de winterbeleving die je krijgt tijdens deze reis, ver weg van alle hordes toeristen. Het groepshuis ligt aan een groot meer met een schitterend uitzicht op de bergen. Door de unieke ligging is met grote regelmaat het Noorderlicht te bewonderen!

Kamers en faciliteiten
We verblijven in de kamers van de ‘Vandrarhem’:  het groepshuis exclusief voor onze groep. In het groepshuis zijn 5 kamers beschikbaar. Er zijn 2 drie-persoonskamers en 3 vier-persoonskamers met twee losse bedden en een stapelbed. Op alle kamers is het bedlinnen aanwezig. Je zult je kamer niet delen met een ander gezin. Het gedeelde sanitair bestaat uit 3 douches en 4 toiletten, waarbij ook de handdoeken aanwezig zullen zijn!

Het groepshuis heeft een gedeelde woonkamer met tv en grote, volledig uitgeruste keuken en (beperkte) Wifi-verbinding. Wil je gebruik maken van de wasmachine en/of droger? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding. Op het terrein zijn onder andere een kleine supermarkt en het fjällcafé te vinden. Hier kun je gezellig een drankje doen, een goed boek lenen of wat snacken. De meeste gebruikelijke medicijnen zijn te koop bij de apotheek op het terrein.

Eigen stuga
Bij de reis op 24 februari, 21 april en 28 april zijn er enkele stuga’s voor beschikbaar. Dit zijn traditionele stuga’s met eigen douche, toilet en keuken die je enkel met jouw gezin deelt. Deze zijn op aanvraag te boeken.

Verzorging
Het verblijf is op basis van volpension. Dit houdt in dat zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. De lunch zal zijn in de vorm van een lunchpakket, zodat je deze mee kunt nemen naar een excursie. Het diner zal plaatsvinden in het Fjällcafé. Tijdens het diner zijn water en sap inbegrepen. In het groepshuis is onbeperkt koffie, thee en sap beschikbaar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Fjällcenter Kallsedets
Fjällcenter Kallsedets

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie winteravontuur
Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jullie je reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reisleiding Zweeds-Lapland
De Nederlandse reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De lokale reisleider(s) zijn bekend in de omgeving en zij zullen jou ter plekke wegwijs maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweeds Lapland
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweeds Lapland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c