Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Tijdens deze expeditie reizen we samen met de andere eenoudergezinnen af naar de witte winterwereld van Stöten in Zweden. Tijdens dit groepsavontuur waan je je in een avontuurlijk sprookje. Zijn jullie klaar voor een week vol met gave activiteiten, waaronder een hondensleetocht, sneeuwscootertocht en sneeuwschoenwandeling? 

Deze vakantie is volop genieten van een winterwonderland vol onvergetelijke activiteiten. Zo sta je de ene dag op de ski’s, knuffel je met een sledehond of maak je een uitdagende wandeling door de natuur op sneeuwschoenen. Een divers programma, waarbij de coolste activiteiten zich afwisselen met prima ski-mogelijkheden op de pistes van Stöten. Met paps of mams op de sneeuwscooter en een huskysafari met de prachtige honden die ons die ons per slee door het weergaloze winterse landschap zullen trekken, een geweldige ervaring! 

We nemen je mee naar de provincie Dalarna, een prachtig gebied in het midden van Zweden. De heuvels en bossen lenen zich bij uitstek voor de activiteiten die op het programma staan. Een plaats om optimaal te genieten van elkaar, de omgeving, gezelligheid en avontuur!  Onze reisleiding neemt jullie mee op dit onvergetelijke avontuur en zal de hele week aanwezig zijn om jullie reis tot een groot succes te maken.

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Ouder & Kids

Dag 1
Vandaag vertrekken we met het vliegtuig vanuit Nederland (Schiphol) naar Zweden voor dit winteravontuur met een gezellige groep medereizigers. Nadat we zijn geland op Scandinavian Mountains Airport, worden we opgehaald met een transferbus die ons in ca. 20 minuten naar het wintersportgebied van Stöten zal brengen. Omdat we waarschijnlijk al vroeg aankomen is er tijd om alvast naar de skiverhuur te gaan en evt. de eerste pistes te gaan verkennen. Ook kunnen we naar het centrum toe lopen voor de boodschappen of een drankje doen in een gezellig barretje.

Dag 2 – dag 7
Geniet volop van de sneeuw in het prachtige winterse Zweden. Onze appartementen liggen direct bij de pistes, dus je skiet zo de deur uit en in! Stöten is een van de leukste skigebieden van de regio Sälen. Er zijn 32 kilometer aan pistes met een hoogte tussen 450 en 830 meter. Door de noordelijke ligging is het skigebied erg sneeuwzeker en kun je hier het hele winterseizoen terecht voor volop sneeuwplezier. De skipistes van Stöten zijn geschikt voor zowel kinderen als de meer gevorderde wintersporter. Een van de pistes is ’s avonds verlicht, zodat je zelfs ’s avonds nog even de latten kunt onderbinden.

Inbegrepen activiteiten
Tijdens jullie reis hebben we drie gave activiteiten geregeld die niet mogen ontbreken aan jullie winteravontuur!

Sneeuwscootersafari
Wat dachten jullie van een avontuurlijke sneeuwscootertocht? We verkennen het Zweedse landschap en we gaan vanuit Stöten door schitterende ongerepte landschappen en maken kennis met de winterse wildernis. Boven de boomgrens van Granfjäll hebben we een geweldig uitzicht over de wijde omgeving. Dit is winters Zweden op z’n best! Vergeet je camera niet mee te nemen! De scooters worden bestuurd door de ouders, kinderen boven 130 cm kunnen plaats nemen achter op de scooter. Kleinere kinderen kunnen plaats nemen in een slee achter de scooter van de gids.  Speciale kleding en helm zijn inclusief. Tijdsduur: ca. 1,5 uur.

Sneeuwschoenwandeling
Maak kennis met de Zweedse natuur tijdens een geweldige sneeuwschoenwandeling met lokale gids. Diep in de natuur, ver van de pistes en wandelpaden wacht jullie de winterse wildernis van Zweden. We wandelen door de diepe, ongerepte sneeuw maar door de speciale sneeuwschoenen zakken we niet ver weg in de sneeuw. De gids neemt jullie mee op een mooie route en laat jullie kennis maken met de winterse natuur, maar vertelt ook hoe de natuur hier in de zomer is en welke bijzondere dieren hier leven. Sneeuwschoenen en stokken zijn inclusief. Tijdsduur: ca. 2 uur.

Hondensleetocht – husky safari
Op de laatste dag beleven we een fantastische hondensleetocht met husky’s. Voor een verdere beschrijving zie dag 8.

Overige mogelijkheden
In Stöten zijn ook andere mogelijkheden dan alleen winterse activiteiten. Het zwembad Vattufjäll nodigt uit om heerlijk in te plonzen en een paar uurtjes zwemplezier te beleven. Naast het zwembad zijn er ook wellness- en massage-mogelijkheden bij Stöten Spa. Verder zijn er 4 bowlingbanen waar jullie met elkaar een spannend potje bowling kunnen spelen.

Dag 8
Alweer de laatste dag van jullie winterse avontuur, maar wel een hele mooie laatste dag! In de ochtend checken we uit bij het appartement en hebben nog even de tijd om bijv. de piste op te gaan om de laatste kilometers te maken. ’s Middags sluiten we onze vakantie in stijl af. Een bucketlist-activiteit van vele kids én ouders staat dan namelijk op het programma. De honden staan te trappelen om ons mee te nemen het oneindig uitgestrekte, witte landschap in. We gaan op hondensleetocht! Na kennis te hebben gemaakt met de honden nemen de kids plaats in het sleetje, de ouders staan aan het stuur. Wat zal dit een gave ervaring worden! De tocht duurt ongeveer 3 uur en is inclusief een goede en warme lunch na ongeveer de helft van de route. We passeren prachtige berggebieden en eten onze lunch in een gezellige tipi waar we kunnen opwarmen bij de kachel. Na afloop van deze geweldige excursie worden we met de transferbus naar de airport gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met de weersomstandigheden.

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Ski-info

SKIGEBIED Stöten

Stöten wordt door vele toeristen, maar ook door de Zweden zelf, beschouwd als het leukste skigebied van Sälen. Het is geschikt voor alle skiërs en heeft de hoogste afdaling van Sälen. De hoogte geeft een prachtig uitzicht over zowel de Zweedse als de Noorse zijde, omdat het niet zo ver van de grens ligt: geniet dus vooral even van het uitzicht voor je de piste af suist. Het skigebied is ideaal voor kinderen en goed overzichtelijk. Zowel beginners als skiërs met ervaring gaan hier een geweldige week beleven. Daarnaast zijn er verschillende goede restaurants, cafés en tal van (winterse) activiteiten te beleven.

Het gebied is gebouwd op basis van drie knooppunten: Skikaart Stöten. Dit maakt het allemaal erg overzichtelijk en duidelijk. Bij Soltorget zijn vooral pistes voor kinderen en beginners met goede blauwe en groene afdalingen. Hier bevinden zich ook de skischolen. De hellingen zijn bereikbaar met de Värgy Express, een supersnelle stoeltjeslift. Vanaf de top van deze lift kun je de langste piste van het skigebied Sälen nemen: de Mormor Styrtløb (oma’s piste). Dit is een groene piste waar iedereen op zijn eigen tempo kan afdalen. Bij Soltorget is er ook de nieuwe Ravinlift, die diverse pistes bereikbaar maakt.

Verblijf

Verblijf Appartementen Pistbyn

Beschrijving

Appartementen Pistbyn
In de wintersportplaats Stöten, direct aan de pistes gelegen vind je de appartementen Pistbyn met een mooi uitzicht over de omgeving. De nieuwe moderne appartementen zijn een genot om in te verblijven. Naast de goede locatie direct bij de pistes, ligt Stötentorget met alle faciliteiten, zoals supermarkt, restaurants, skiverhuur, zwembad en bowling op loopafstand. Met drie slaapkamers, twee badkamers en een eigen sauna per appartement is het een ideale uitvalsbasis voor een fantastisch winters avontuur in Zweden.

Appartement en faciliteiten
De appartementen beschikken over 3 slaapkamers, woonkamer, keuken, 2 badkamers en een sauna. De woonkamer is ruim en heeft een televisie, hoekbank en eettafel/stoelen voor 8 personen. Vanaf de bank heb je een mooi uitzicht over de winterse omgeving. De open keuken is volledig ingericht met elektrisch fornuis, oven, magnetron, koffiemachine, koelkast met vriesvak en een vaatwasser. Ook een wasmachine is aanwezig. Het appartement heeft twee slaapkamers met een uit elkaar te schuiven 2-persoonsbed en een derde slaapkamer met twee stapelbedden voor max. vier personen. Er zijn twee badkamers met douche/toilet en één van de twee badkamers heeft een sauna. Gratis Wi-Fi is aanwezig, net als bedlinnen en handdoeken. De eindschoonmaak is bij het tarief inbegrepen.

Verzorging
Het verblijf is op basis van Logies, de maaltijden zijn dus voor eigen rekening. In de nabij gelegen supermarkt kun je boodschappen doen zodat je in de keuken met fornuis, oven en magnetron zelf je maaltijden kunt bereiden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om uit eten te gaan, op loopafstand bevinden zich meerdere restaurants.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Appartementen Pistbyn
Appartementen Pistbyn

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie winteravontuur
Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jullie je reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vluchttoeslagen voorkomen?
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!    

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c