Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Wil je eens een hele andere winterbeleving? Ga dan mee op deze avontuurlijke winterreis naar Zweden. Dit wordt er één om nooit te vergeten! Samen met je kid(s) op ontdekkingstocht door het prachtige winterlandschap van Johannisholm.
Een huskysafari, sneeuwscootersafari, ijsvissen en een dag skiën zijn alvast inbegrepen maar er is nog veel meer.... Ben jij klaar voor dit te gekke avontuur?

Deze vakantie zit vol onvergetelijke activiteiten. Zo sta je de ene dag op de ski's, knuffel je met een sleehond of zijn jullie een gat aan het boren om een vis te vangen uit het meer. Een compleet en divers programma, waarbij de coolste activiteiten zich afwisselen met typische Zweedse gebruiken. Met paps of mams op de sneeuwscooters, schaatsen op bevroren meren of op huskysafari met de prachtige husky honden die ons die ons per slee door het weergaloze winterse landschap zullen trekken.

We nemen je mee naar de provincie Dalarna, een prachtig gebied in het midden van Zweden. De meren, heuvels en bossen lenen zich bij uitstek voor de activiteiten die op het programma staan. Een plaats om optimaal te genieten van elkaar, de rust, gezelligheid en avontuur! We verblijven op basis van volpension, waaronder twee typische Zweedse diners. De reis staat onder leiding van professionele, lokale begeleiding. De reisleiding neemt jullie mee op dit onvergetelijke avontuur en zal de hele week aanwezig zijn om jullie reis tot een groot succes te maken. Het gebied kennen ze op hun duimpje!

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Ouder & Kids

Dag 1
Vandaag vertrekken we met het vliegtuig vanuit Nederland naar Zweden voor dit winteravontuur met een gezellige groep medereizigers. Nadat we zijn geland, worden we opgehaald met een transferbusje door de reisleider/chauffeur die ons van de luchthaven naar het prachtige Johannisholm zal brengen. Het is een stukje rijden, dus we hebben de tijd om elkaar alvast wat beter te leren kennen! Na aankomst kunnen jullie intrekken in jullie kamer en de omgeving verkennen. ’s Avonds staat er een lekkere maaltijd klaar, kunnen de kinderen nog een spelletje spelen (afhankelijk van aankomsttijd) en duiken we daarna lekker onder de wol!

Dag 2
We gaan beginnen aan ons winteravontuur, trek de sneeuwschoenen maar aan! We gaan vandaag een wandeling maken door de sneeuw met de GPS, met speciale sneeuwschoenen. We maken een tocht door de witte wonderwereld, gaan onderweg ‘back to basic’ lunchen bij het kampvuur en kunnen volop genieten van het geweldige uitzicht. Eenmaal terug in Johannisholm kunnen we nog sneeuwpoppen gaan bouwen.

Dag 3
Heb jij al ervaring met skiën of snowboarden of wordt het de eerste keer? Vandaag trotseren we de skipistes bij Salenfjallen waar een pak sneeuw ligt. Er zijn pistes voor alle niveaus, van beginnend tot gevorderd. Heb je nog geen/weinig ski-ervaring dan kun je evt. een les boeken. Of kies je liever voor een duik in het zwembad en een bezoek aan de lokale spa (excl.). Eenmaal terug in de stuga kunnen we genieten van een warme douche, warme chocolademelk bij de openhaard en we kunnen de spieren laten bijkomen in de sauna (excl.).

Dag 4
Een bucketlist-activiteit van vele kids én ouders staat op het programma. We vertrekken vandaag vroeg in de morgen voor een avontuurlijke sneeuwscootertocht. We verkennen het Zweedse landschap en volgen de avontuurlijke wegen die speciaal voor sneeuwscooters zijn aangelegd. Dit is een van de hoogtepunten van de reis!  Maar deze dag wordt nog mooier, want de honden staan te trappelen om ons mee te nemen het oneindig uitgestrekte, witte landschap in. We gaan op hondensledetocht! Na kennis te hebben gemaakt met de honden nemen de kids plaats in het sleetje, de ouders staan aan het stuur. Wat zal dit een gave ervaring worden!

Dag 5
Vandaag is het tijd voor andere talenten. We bouwen onze eigen iglo’s of shelters waar we komende nacht ook in kunnen slapen. Lukt het jullie om een mooie stevige iglo te maken? Natuurlijk kunnen we ook ander spelletjes in de sneeuw gedaan worden, kun je binnen even lekker opwarmen en voor de maaltijden wordt gezorgd. De volgende morgen genieten we van een schitterende zonsopgang op een manier zoals je die nog nooit hebt meegemaakt.

Dag 6
Na de bijzondere beleving van de afgelopen nacht en een lekker ontbijtje gaan we de omgeving verkennen op een andere manier: op de cross country ski’s. Misschien ken je deze activiteit wel als langlaufen? Er zijn verschillende loipes, zodat het voor iedereen leuk en toegankelijk is. Na terugkomst bij de accommodatie warmen we ons lekker op met warme choco en kun je een gezellig spelletje met elkaar spelen.

Dag 7
Vandaag speelt niet de sneeuw maar het ijs de hoofdrol. Wie vangt de eerste of de grootste vis? Weer tijd voor een activiteit die je niet iedere dag doet! Kleed je warm aan, want we nemen ons visgerei mee het bevroren meer op en leren hoe je vis kunt vangen midden in de natuur. ’s Middags binden we de Zweedse ijzers onder. We gaan lekker schaatsen in een sprookjeswereld. Wie schaatst als snelste het rondje of maakt de mooiste pirouette? (Optioneel / ca. €15 schaatshuur).

Dag 8
Na het ontbijt zit dit winteravontuur er helaas al weer op. We pakken onze spullen en gaan ons opmaken voor de terugreis naar Nederland.

Materiaalhuur en extra's
Skihuur (vanaf ca. €35)
Crosscountry skihuur (ca. €45)
Schaatshuur (ca. €15)
Fakkelwandeling (ca. €15)
Houtgestookte hottub of sauna (ca. €100-120 per groep)

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met de weersomstandigheden.

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Verblijf

Verblijf Johannisholm Adventure *

Beschrijving

In Johannisholm, op 36 km van Mora, liggen in een rustige, bosrijke omgeving de zogenaamde stuga's: de traditionele Zweedse huisjes waarin wij zullen verblijven tijdens deze reis. Johannisholm ligt tussen het Venjanmeer en het Örklingenmeer in, in een prachtige winterse omgeving.

Kamers en faciliteiten
Alle traditioneel ingerichte stuga's zijn voorzien van een woonkamer, keukentje, douche en toilet. Samen met je kind(eren) heb je een eigen kamer in de stuga. De overige faciliteiten in de stuga deel je met een ander eenoudergezin uit de groep.

Alle stuga's in Johannisholm hebben een televisie met dvd-speler in de woonkamer. Ze zijn eenvoudig ingericht en voorzien van eenvoudig meubilair en houten vloeren. Volgens traditie beschikken enkele stuga's over een stapelbed. Het sanitair deel je met het andere eenoudergezin uit de groep waarmee je de stuga deelt. Tevens wordt er bedlinnen en 2 handdoeken uitgedeeld (een grote en een kleine). Mocht je meer handdoeken nodig hebben, dan kan dit op aanvraag worden verzorgd. Wi-Fi is gratis beschikbaar bij de receptie, maar de verbinding is beperkt. Op aanvraag zijn ook de houtgestookte sauna en hot-tub en twee grill-hutten beschikbaar.

Verzorging
We verblijven in Johannisholm Adventure  op basis van Volpension. Zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen, waaronder 2 typische Zweedse diners. De lunch zal grotendeels bestaan uit een lunchpakket, welke we meenemen naar de acitiveiten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Johannisholm Adventure *
Johannisholm Adventure *

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie winteravontuur
Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jullie je reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vluchttoeslagen voorkomen?
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!    

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Reisleiding Zweden Johannisholm
De reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De Engelstalige of Nederlandse reisleiding is een lokale gids, die het gebied op zijn/haar duimpje kent en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c