Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Deze winterreis naar Zweden is er een om nooit te vergeten. Samen met je kinderen op ontdekkingstocht door het schitterende Zweden. Tijdens deze gezellige eenoudervakantie zijn de volgende excursies inbegrepen: huskytocht, sneeuwscootertocht, ijsvissen en slapen in een iglo. Zijn jullie klaar om dit te gekke avontuur aan te gaan in Zweden? 

Deze vakantie zit vol onvergetelijke activiteiten. Een compleet en divers programma, waarbij de coolste activiteiten zich afwisselen met typische Zweedse gebruiken. IJscurling, een tour op sneeuwscooters, schaatsen op bevroren meren en we worden meegenomen door sledehonden, die ons per slee meenemen door het weergaloze winterse landschap.

We nemen je mee naar de provincie Dalarna, een prachtig gebied in het midden van Zweden. De meren, heuvels en bossen lenen zich bij uitstek voor de activiteiten die op het programma staan. Een plaats om optimaal te genieten van elkaar, de rust, gezelligheid en avontuur!

We verblijven op basis van volpension, waaronder 2 typische Zweedse diners. De reis staat onder leiding van professionele, lokale begeleiding. De reisleiding neemt jullie mee op dit onvergetelijke avontuur en zal de hele week aanwezig zijn om jullie reis tot een groot succes te maken. Het gebied kennen ze op hun duimpje!

Verzorging
Het verblijf in Johannisholm Adventure is op basis van volpension. Zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen, waaronder 2 typische Zweedse diners. De lunch zal bestaan uit een lunchpakket, welke meegenomen kan worden naar de activiteiten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Ouder & Kids

Dag 1
Vandaag vertrekken we met het vliegtuig vanuit Nederland naar Zweden voor dit winteravontuur met een gezellige groep medereizigers. Nadat we zijn geland, worden we opgehaald met een transferbusje door de reisleider/chauffeur die ons van de luchthaven naar het prachtige Johannisholm zal brengen.

Dag 2
Trek de sneeuwschoenen maar aan! We gaan vandaag een wandeling maken door de sneeuw met de GPS, gaan onderweg ‘back to basic’ lunchen bij het kampvuur naast een bevroren meer en we kunnen volop genieten van het geweldige uitzicht.

Dag 3
Tijd om te gaan wintersporten: ski- of snowboardschoenen aan en gaan! Vandaag trotseren we de skipistes van Johannisholm waar een pak sneeuw ligt. Heb je nog geen ski-ervaring? De reisleiding leert je graag de basis om de berg af te komen. Eenmaal terug in de stuga kunnen we genieten van een warme douche, warme chocolademelk bij de openhaard en we kunnen de spieren laten bijkomen in de sauna.

Dag 4
Een bucketlist-activiteit van vele reizigers staat op het programma. De honden staan te trappelen om ons mee te nemen het oneindig uitgestrekte, witte landschap in. We gaan op hondensledetocht! Wat zal dit een gave ervaring worden! Aan het eind van de middag is het tijd voor andere talenten. We bouwen onze eigen iglo’s of shelters waar we ook in kunnen slapen. De volgende morgen genieten van een schitterende zonsopgang op een manier zoals je die nog nooit hebt meegemaakt. 

Dag 5
Na de bijzondere beleving van vannacht, vertrekken we vandaag vroeg in de morgen voor een avontuurlijke sneeuwscootertocht! We verkennen het Zweedse landschap en volgen de avontuurlijke wegen die speciaal voor sneeuwscooters zijn aangelegd. Daarna binden we de ijzers onder en gaan we genieten van een middagje schaatsen op het prachtige meer (optioneel / €5 schaatshuur).

Dag 6
Vandaag gaan we de omgeving verkennen op een andere manier: op de cross country ski’s. Er zijn verschillende loipes, zodat het voor iedereen leuk en toegankelijk is!

Dag 7
Wie vangt de eerste of de grootste? Weer tijd voor iets nieuws: we gaan vandaag ijsvissen. Kleed je warm aan, want we nemen ons visgerei mee en leren hoe je vis kunt vangen op een bevroren meer. Wie wordt de ice-curl kampioen van de groep? In deze omgeving is ice curlen een heuse competitie. Onze reisleiding weet er alles van en vandaag zullen we met de liefhebbers erachter komen wie er een natuurtalent is in deze sport (optioneel / ca €20 p.p. inclusief vervoer).

Dag 8
Na het ontbijt zit dit winteravontuur er helaas al weer op. We pakken onze spullen en maken ons klaar voor de terugreis naar Nederland. 


* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met de weersomstandigheden.
** De activiteiten schaatsen en ice curling zijn optionele activiteiten en los bij te boeken ter plaatse. Alle overige genoemde activiteiten zijn inbegrepen in de reissom.

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Verblijf

Verblijf Johannisholm Adventure *

Beschrijving

In Johannisholm, op 36 km van Mora, liggen in een rustige, bosrijke omgeving de zogenaamde stuga's: de traditionele Zweedse huisjes waarin wij zullen verblijven tijdens deze reis. Johannisholm ligt tussen het Venjanmeer en het Örklingenmeer in, in een prachtige winterse omgeving.

Kamers en faciliteiten
Alle traditioneel ingerichte stuga's zijn voorzien van een woonkamer, keukentje, douche en toilet. Samen met je kind(eren) heb je een eigen kamer in de stuga. De overige faciliteiten in de stuga deel je met een ander eenoudergezin uit de groep.

Alle stuga's in Johannisholm hebben een televisie met dvd-speler in de woonkamer. Ze zijn eenvoudig ingericht en voorzien van eenvoudig meubilair en houten vloeren. Volgens traditie beschikken enkele stuga's over een stapelbed. Het sanitair deel je met het andere eenoudergezin uit de groep waarmee je de stuga deelt. Tevens wordt er bedlinnen en 2 handdoeken uitgedeeld (een grote en een kleine). Mocht je meer handdoeken nodig hebben, dan kan dit op aanvraag worden verzorgd. Wi-Fi is gratis beschikbaar bij de receptie, maar de verbinding is beperkt. Op aanvraag zijn ook de houtgestookte sauna en hot-tub en twee grill-hutten beschikbaar.

Verzorging
We verblijven in Johannisholm Adventure  op basis van Volpension. Zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen, waaronder 2 typische Zweedse diners. De lunch zal grotendeels bestaan uit een lunchpakket, welke we meenemen naar de acitiveiten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Johannisholm Adventure *
Johannisholm Adventure *

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie winteravontuur
Jullie vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jullie je reisgenoten zullen ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vluchttoeslagen voorkomen?
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op duurdere vliegtickets. De kans is dan aanwezig dat er een toeslag wordt berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken!    

Reisleiding Zweden Johannisholm
De reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De Engelstalige of Nederlandse reisleiding is een lokale gids, die het gebied op zijn/haar duimpje kent en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden
Eenoudervakantie Winters Avontuur in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c