Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Winters Avontuur 'Weissensee' Oostenrijk

De Oostenrijkse Weissensee is dan ook ‘the place to be’ voor schaatsers die eens de alternatieve Elfstedentocht willen schaatsen. De Weissensee is al jaren de nummer 1 bestemming waar deze wedstrijd wordt gereden en waar gezinnen graag komen voor een ontspannen schaatsavontuur.

Dagelijks ondernemen we een schaatstochtje welke zal worden aangepast aan ieder niveau. Daarnaast staan er ook rodelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelingen met prachtige panorama’s rond het bevroren meer en een fatbike-tocht op het programma. Hoe cool is dat? Winterfietsen op sneeuw en ijs… De kids will love it. Uiteraard staan alle activiteiten onder professionele begeleiding en deze kunnen ter plaatse bijgeboekt worden.

Nog een hit is het kleine maar fijne skigebied zonder eindeloze wachttijden. Plezierig glijden over de gezinsvriendelijke pistes, veilig en zorgeloos. Winterpret en ski-avonturen voor alle kinderen en ouders zijn hier gegarandeerd.

Na een dag in de buitenlucht is het fijn thuiskomen in het heerlijke typisch Oostenrijks hotelletje wat wij hebben gereserveerd, op slechts één minuutje lopen van het ijs. Ook de sauna is al voorverwarmd zodat je heerlijk kunt nagenieten. De kids kunnen zich even lekker terugtrekken in de speelkamer voordat het diner wordt geserveerd met natuurlijke, Karintische gerechten. Wie schuift er aan?

Beleef een sprookjesachtige winterbestemming vol met avontuur, inspanning en ontspanning tijdens deze eenouderreis naar de Weissensee, waar alles mag en niets moet!

Verzorging
Tijdens deze reis verblijven we op basis van Halfpension. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor ons klaar. Na een dag vol inspanning kunnen we aanschuiven voor een heerlijk diner. De eigenaresse heeft een liefde voor koken, die zich uit in de heerlijke diners vol lokale, natuurlijke producten.

Eenoudervakantie Winters Avontuur 'Weissensee' Oostenrijk
Eenoudervakantie Winters Avontuur 'Weissensee' Oostenrijk

Ouder & Kids

Winter? Sneeuw? Schaatsen? Skiën? Sneeuwschoenwandeling of fatbike-tour? Dit is allemaal mogelijk tijdens deze reis! Geen andere regio in Oostenrijk biedt je zoveel mogelijkheden tijdens de vakantie als hier bij de Weissensee.

Inclusief
Schaatsentraining
Van maandag t/m donderdag binden we de ijzers onder en hebben we in de ochtend een leuke schaatstraining op het programma staan. We verdelen de groep in 2 groepen op basis van het schaatsniveau en we gaan onder leiding van een trainer goed leren schaatsen op de Weissensee: de plaats van de alternatieve Elfstedentocht en vele andere schaatstochten.

Schaatsen
Wij raden je aan om je eigen schaatsen mee te nemen. Het is eventueel ook mogelijk om schaatsen te huren (tegen betaling), maar dit zijn dan Salomon schaatsen: afneembare klapschaatsen (zeer professioneel). Dit zal anders schaatsen dan op de schaatsen die wij in Nederland gewend zijn. De kosten voor eventuele (professionele Salomon) schaatshuur zijn: 5 dagen €76 p.p. / 6-7 dagen €95 p.p.

Sneeuwschoenwandeling
Op de zondag trekken we met speciale sneeuwschoenen het winterse landschap in. Onder leiding van een gids leren we elkaar en de winterse omgeving kennen tijdens de 2 uur durende sneeuwschoenwandeling. De regio heeft verschillende geweldige panorama sneeuwschoenwandelpaden, waarvan we de leukste uitkiezen!

Optioneel
’s Middags heb je de keuze om een leuke optionele activiteit te ondernemen. De omgeving leent zich voor vele uiteenlopende activiteiten, waardoor jullie je niet hoeven te vervelen!

Rodelen (€15 p.p.)
Tijd voor wat actie! We gaan rodelen op de Naggler Alm, welke wel 5 km lang is. We gaan met de Weissensee Bergbahn naar boven en dalen op onze slee af. Wie is als eerste beneden? Deze excursie is inclusief de lift en materiaalhuur.

Langlaufen met trainer (€27 p.p.)
De oevers van de Weissensee biedt verbindingen met prachtige langlaufloipes. De beste tips & tricks krijg je van de begeleider die ons 2 uur meeneemt op de langlaufski’s en ons omtovert in échte langlaufer. Aan het einde glijden me met z’n allen op de langlaufski’s door de loipes en wellicht kunnen we zelfs een stukje skaten! Het materiaal is bij de ‘schnupperkurs’ inbegrepen. Liever zonder gids langlaufen? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Samen met de reisleiding kun je materiaal huren.

Fatbiken (€30 p.p. )
Als je denkt dat fietsen niet in de winter kan, heb je het mis! Wil jij deze vakantie iets onwijs tofs doen? Ga dan mee met de fatbike-tour. Fietsen op sneeuw, door het met sneeuw bedekte landschap in het natuurpark Weissensee met sneeuwklare mountainbikes! Met Fatbikes gaan we over besneeuwde bospaden, bevroren weiden en over het met ijs bedekte meer.

Skiën
Het skigebied Naggler Alm – Techendorf ligt in op 5 minuten rijden vanaf het hotel. Het is een klein gebied met 6km aan blauwe en rode piste en 5 liften: 1 stoeltjeslift en 4 sleepliften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 930 tot 1.324 m. De skipas prijzen voor dit gebied zijn tussen de €15 en €31,50, afhankelijk van leeftijd en type skipas.

Meer uitdaging nodig? Je kunt er ook voor kiezen om een middag of dag te gaan skiën in het Skigebied Nassfeld. Hier vind je 110 km aan piste en 30 liften. De skipas prijzen voor dit gebied zijn tussen de €21 en €48, afhankelijk van leeftijd en type skipas.

Schaatstocht van 50, 100 of 200 km (prijs op aanvraag)
Op vrijdag heb je de mogelijkheid om alle schaatstrainingen in de praktijk te brengen. Je kunt deelnemen aan een schaatstocht van 50, 100 of 200 km over de Weissensee. Wanneer je de tocht hebt voltooid, krijg je een medaille als aandenken!

* Het programma met bijbehorende prijzen is onder voorbehoud van wijzingen. Voor de optionele activiteiten geldt een minimale deelname van 4 personen.

Eenoudervakantie Winters Avontuur 'Weissensee' Oostenrijk
Eenoudervakantie Winters Avontuur 'Weissensee' Oostenrijk

Verblijf

Verblijf Hotel Arlbergerhof Vital

Beschrijving

Op 3 minuten lopen vanaf de Weissensee vind je Hotel Arlbergerhof Vital. Eigenaar Peter, zelf fanatiek sporter, kent het meer en de regio als geen ander! Direct tegenover het hotel vind je de bushalte. Vanaf hier rijdt er ieder half uur (tussen 09:00 en 16:00 uur) een skibus richting de skipiste.

Kamers en faciliteiten
Wat is er gezelliger dan na een leuke dag lekker een drankje te drinken in de gezellige huisbar? De kids kunnen er een spelletje doen, terwijl jij met de andere ouders kunt bijkletsen. In de bar en het restaurant heb je gratis Wi-Fi verbinding.

Ontspannen kan in de kleinschalige saunaruimte. Met een prachtig uitzicht over het winterse landschap kun je heerlijk ontspannen.

Alle kamers zijn comfortabel ingericht, maar allen anders van stijl. Ze zijn voorzien van een TV, zithoekje, koelkastje en beschikken over een balkon. De badkamer beschikt over een douche, toilet en föhn. Handdoeken zijn aanwezig. Alle kamers zijn niet-roken kamers.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Arlbergerhof Vital
Hotel Arlbergerhof Vital

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding Weissensee
De schaatslessen zijn onder leiding van een Nederlandse schaatstrainer. De optionele activiteiten worden uitgevoegd door lokale begeleiding.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Winters Avontuur 'Weissensee' Oostenrijk
Eenoudervakantie Winters Avontuur 'Weissensee' Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c