Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Watersport Idromeer, Italië

Noord-Italië is niet voor niets zo populair. Vanuit Nederland is het prima aan te reizen. En ook het noorden is al op en top Italië. Dromerige dorpjes - sommige zelfs uit de Middeleeuwen - en hoge bergen wisselen elkaar af in het landschap. Het klimaat is verrukkelijk: de zomers aangenaam warm met veel zon, de avonden behaaglijk genoeg om buiten te zijn. (En mug-vrij, want die zijn er niet!) En de Italiaanse keuken ken je: bellissimo! 

Het Idromeer is eigenlijk het Gardameer in het klein. Vriendelijk, sfeervol en authentiek. Met tal van mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Van activiteiten op het water tot uitstapjes door de regio of een bezoek aan bekende steden. Onze camping ligt direct aan het Idromeer. Stap je tent uit en je krijgt geen genoeg van het schitterende uitzicht. Kom op, wakker worden iedereen, we gaan genieten!

Combivakantie met het Gardameer of Dimaro
Wil je naast een week Idromeer ook nog even lekker ontspannen aan het Gardameer of nog een week vol avontuur in de natuur? Dat kan! Combineer het Idromeer met een heerlijke vakantie aan het Gardameer of Dimaro. Deze combinatie is met eigen vervoer of bustransfer te reserveren. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het Gardameer en 1,5 uur naar Dimaro. Bel of mail onze vakantiespecialisten voor meer informatie over de combinatie met het Gardameer of Dimaro.

Eenoudervakantie Watersport Idromeer, Italië
Eenoudervakantie Watersport Idromeer, Italië

Ouder & Kids

Dagprogramma Idromeer

Welkom aan het Idromeer! Gek op water? Dat komt goed uit. Dan zit je helemaal goed hier. Met een camping pal aan het meer, geen gebrek aan watersporten. Het meer is dé ideale plek om te leren windsurfen. Of wat dacht je van kanoën, waterfietsen of suppen? Naast het meer bieden de omliggende bergen ook tal van mogelijkheden. Fietsen, wandelen of waag je aan de Via Ferrata. Stil blijven zitten is hier lastig. Maar dat mag natuurlijk wel! Even lekker relaxen bij het zwembad of met je voeten in het meer.

Fun en avontuur
Natuurlijk is er ook een hoop fun en avontuur in het programma is bij de reis inbegrepen. Aan het Idromeer staat het team voor de kinderen klaar om er een avontuurlijke vakantie van te maken. Bij aankomst op de vakantiebestemming ontvang je het complete activiteitenprogramma. Tijdens de fun en avontuur momenten ontmoeten je kinderen leeftijdsgenoten. Samen ondernemen ze bijzondere, stoere en leuke activiteiten onder begeleiding van het team.

Activiteiten voor iedereen
We beginnen de vakantie op een hele leuke manier: samen met elkaar gaan we op ontdekking in de omgeving. Zo leer je elkaar en de prachtige omgeving meteen wat beter kennen. Wist je dat naast alle watersportmogelijkheden er ook een aantal culturele hot spots zijn die je niet mag missen aan het Idromeer? Neem de veerboot naar de overkant van het meer en beklim het oude militaire fort Roca d’Anfo waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het meer. Of wandel naar het Idyllische Crone, de weekmarkt op woensdag mag je zeker niet overslaan.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Kijk dan even naar de activiteiten die je kunt bijboeken. Het programma en de prijzen zijn onder voorbehoud. Houd er rekening mee dat er op de locatie nog iets kan zijn gewijzigd. De onderstaande prijzen zijn daarom indicaties.

Watersportdag
Ben je ook zo’n liefhebber van water? Doe dan mee aan onze watersportdag. Je kan kiezen uit de leukste watersportactiviteiten die je op het meer kunt doen. Heb je weleens op een SUP plank gestaan? Of vanaf een waterfiets lekker van de glijbaan af het meer in plonsen? Goed nieuws, dat is vandaag allemaal mogelijk. Het ene onderdeel is nog leuker dan het andere. We hebben allerlei activiteiten voor je in petto.
Variërend per activiteit van € 15,- tot € 25,-

Windsurfen (9+)
Altijd al eens willen windsurfen? Grijp dan nu je kans. Het Idromeer is namelijk een van de beste surf meren in Italië. Windsurfen kan iedereen leren, samen met de ervaren instructeurs leer je alle kneepjes van het surf vak. Heb je de smaak te pakken, dan kun je er zelfs voor kiezen om voor de 4-daagse surfcursus te gaan!

3 uur durende introductie les: € 55,-
4-daagse surf cursus t/m 12 jaar: € 155,-
4-daagse surf cursus vanaf 13 jaar: € 175,- 

SUP aan het Idromeer (12+)
Is windsurfen iets te heftig voor jou? Probeer dan eens op een andere manier het water op te gaan tijdens het SUPPEN. Rustig wakker worden op het water met de prachtige bergen op de achtergrond. Alle ingrediënten om er een geslaagde SUP les van te maken op het Idromeer.
€ 15,-

Via Ferrata (+130cm)
Zin in actie en geen last van hoogtevrees? Mooi. Dan hebben we de perfecte activiteit voor je. Via Ferrata. Doe je helm op, klimuitrusting aan, touwen mee en gaan. Via Ferrata betekent letterlijk ijzeren weg. In de bergen wandel en klim je samen met de instructeur via een met staalkabel beveiligde route naar boven. Aan deze staalkabel zeker je jezelf middels een klettersteigset, waardoor je bij een val aan de staalkabel blijft hangen. Wel zo handig. Op de route kunnen diverse hulpmiddelen zijn aangebracht, waardoor je eenvoudiger naar boven kan komen.
€ 35,-

Pannekoekenfeest
Psst. Zin in een feestje? Mooi. Dan kan het pannenkoekenfeest beginnen! Gezellig samen met je vriendjes lekker pannenkoeken eten. Borden en bestek? Die heb je vandaag niet nodig. Een heerlijke pannenkoek met stroop of suiker of wat dacht je van Nutella of vers fruit?
€ 5,-

Pizza party
Zwaai alle ouders maar even uit. Let's go party... Pizza Party! Dat wordt een avond lang genieten van heerlijke pizza’s, lekker chillen en veel gezelligheid.
€ 8,50

Avond uit
Ga mee voor een culinaire en gezellige avond samen met de andere ouders. Even een avond zonder de kinderen op stap. Want het is ook jouw vakantie. Dat is de UIT avond. Het team bouwt in de tussentijd een groot feest met de kinderen.
€ 25,-

Genieten tijdens de BBQ
We gaan een avondje heerlijk smullen met elkaar. Hamburgers, saté of een lekker stokbroodje met kruidenboter: wat lust jij het liefst? Natuurlijk staan ook de lekkerste salades voor je klaar. Drankje erbij? Doen we.

t/m 4 jaar: gratis
5 t/m 12 jaar: € 7,50
Vanaf 13 jaar: € 15,-

 

Eenoudervakantie Watersport Idromeer, Italië
Eenoudervakantie Watersport Idromeer, Italië

Verblijf

Verblijf Camping Rio Vantone

Beschrijving

Camping Rio Vantone ****
Onze camping aan het Idromeer is Rio Vantone. Met vier sterren weet je meteen al dat je het nodige mag verwachten. Het begint al met de ligging; direct aan het water van het meer, aan een kiezelstrandje. We hebben er een eigen deel voor de eenouders. Al onze tenten staan gezellig aan een laantje. De faciliteiten op de camping zijn ongeëvenaard. Hou je vast: het grote zwembad met apart kinderspeelbad, een speelplaats, een beachvolleybalveld, een tafeltennistafel, skelters en een klimwand. Wil je fietsen rond het meer? Dan huur je een mtb op de camping. Liever vissen op het meer? Dat kan ook.

Als er ’s middags een vriendelijk windje opsteekt rond het meer, kun je gaan waterfietsen, kiten, zeilen of surfen - het is er allemaal te huur. En met een surfschool kun je er zelfs het startschot geven voor je surfcarrière. Om van de Italiaanse keuken te genieten hoef je het terrein niet af: je bent welkom in restaurant La Tovalo. Liever een snelle hap? Dan begin je bij de snackbar en eindig je bij de gelateria. (‘Doe maar een bolletje extra!’) En ook een supermarkt voor je dagelijkse boodschappen ontbreekt niet. Het sanitair is keurig verzorgd. Wat wil je nog meer?

De accommodatie
Je verblijft in een luxe bungalowtent Comfort of Espace. De tent Comfort is ruim 16 vierkante meter en de ruimere tent Espace is 25 vierkante meter groot. Beide tenten hebben grote slaapcabines met echte bedden van 2 meter lengte. De voortent is ruim genoeg om binnen te eten en met het 4-pits gasfornuis in de keuken zet je een lekkere maaltijd op tafel. De tenten kun je boeken met minimaal 2 en maximaal 4 personen. Wanneer je met 5 of 6 personen komt, krijg je een bijzettentje bij de tent. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Rio Vantone
Camping Rio Vantone

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Watersport Idromeer, Italië
Eenoudervakantie Watersport Idromeer, Italië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c