Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Strandvakantie in Bodrum

Je kunt hier van alles doen én beleven. Zonnen en luieren, natuur en cultuur, land en water, rust en gezelligheid. Nooit geweten dat je ook zó vakantie kon vieren in Turkije, hier in Bitez!

Of je nu de rust wilt opzoeken óf juist de gezelligheid - bijvoorbeeld shoppen in het bekendere en meer toeristische Bodrum - er is hier genoeg te doen. Bitez is zo'n heerlijk dorpje aan een schitterende baai, met een kilometers lang zandstrand. Je vindt hier alles voor ontspanning én inspanning. Aan de boulevard buitelen de kleine restaurantjes over elkaar heen, met de gratis ligstoelen al in de aanslag. Prinselijk word je dus verzorgd en voorzien van een lekker drankje of hapje. En dat alles tegen de bekende redelijke Turkse prijzen.

Je verblijft in het hotel op basis van all inclusive. Onze kok zorgt iedere ochtend voor een vers ontbijt op het terras. De lunch is à la carte en 5 avonden in de week wordt er een heerlijk 3-gangendiner geserveerd. Alle drankjes (fris, water, bier en wijn) tot 23.00 uur zijn inbegrepen! Heerlijk toch?

Eenoudervakantie Strandvakantie in Bodrum
Eenoudervakantie Strandvakantie in Bodrum

Ouder & Kids

De week van Bitez
Bitez is het schiereiland van Bodrum. Reken dus op de perfecte combinatie van een strandvakantie en een gevarieerde vakantie. Dat maakt Bitez tot een strandvakantie met nét dat beetje meer. De afwisselende kuststreek heeft zóveel te bieden: natuur en cultuur, uitgaan en historie! Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen aan welke activiteiten je meedoet.

Activiteitenprogramma
Het activiteitenprogramma is bij de reis inbegrepen. 

Met het strand in de achtertuin weet je één ding al helemaal zeker: kinderen gaan zich geen moment vervelen. Het team maakt er een sport van om elke dag weer iets anders te bedenken. Natuurlijk is de zee een geweldige plek om spelletjes in het water te doen: de spectaculaire Zwembad Olympics of avontuurlijk schatduiken in zee! Ook het programma voor 12+'ers  zit vol met activiteiten. Kom in actie tijdens het volleybaltoernooi of zoek de relaxmodus op met een middagje loungen aan het strand. En wat zou je denken van een avondje stappen in Gümbet?

Activiteiten voor iedereen
Tijdens de Bitez Citytour van het team ontdek je meteen alle hotspots van deze gezellige stad. We komen langs de leukste plekjes en de mooiste gebouwen uit de historie van Bitez. Zo weet je meteen waar je zijn moet als je er zelf nog een keer op uittrekt. Tijdens deze vakantie organiseren we ook een groot avondspel. Aan de Turkse kust wordt het een afwisselende vakantie. Er zijn heel veel mogelijkheden voor watersporters en je kunt veel excursies doen.

Programma april, mei en oktober
Het programma in het voor- en naseizoen wijkt iets af van het programma in de zomervakantie. Bepaalde activiteiten zullen niet mogelijk zijn, hiervoor bieden we uiteraard alternatieven aan. Natuurlijk zorgen we voor een compleet programma waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Gegarandeerd.

Deze activiteiten kun je bijboeken:
Wil je nog meer doen? Zoals de voorbeelden hieronder, de definitieve prijzen en dagindeling kun je bekijken op de locatie. 

Aquapark 
Voor de waterratten onder ons is het Aquapark één groot waterparadijs. Oneindig glijden van pijlsnelle glijbanen, klimmen op de watertoestellen in het zwembad: je bent verzekerd van een dag non-stop waterplezier. Alleen in de zomervakantie geopend.
6-12 jaar: 30 TL (circa €13,-)
Vanaf 13 jaar: 40 TL (circa €17,-)

-Boottocht langs de Turkse kust
Geniet van het lekkere weer en het prachtige uitzicht tijdens een boottocht die je langs de kust van Bitez en Bodrum voert. Onderweg kun je ook een duik maken in het water om ook de onderwaterwereld te kunnen bewonderen. Je gaat toch wel mee?
6-12 jaar: 18 TL (circa €8,-)
Vanaf 13 jaar: 35 TL (circa €15,-)

Duiken; ontdenk de onderwaterwereld
Altijd al eens kopje onder willen gaan en prachtige flora en fauna bewonderen? Wij nemen je mee op de boot, waar we na een instructie in kleine groepjes gaan duiken. Er is genoeg aandacht voor iedereen en genieten is gegarandeerd!
Vanaf 12 jaar: 95 TL (circa €41,-)
Niet duiken, wel mee: 35 TL (circa €15,-)

Culturele en avontuurlijke jeepsafari (6+)
Klaar voor een flinke dosis avontuur? We gaan met open jeeps op pad om de schitterende groene omgeving van Bitez te verkennen. Het ongerepte Turkije!
6 t/m 11 jaar: 75 TL (circa € 19,-)
vanaf 12 jaar: 140 TL (circa € 35,-)

Hammam, lekker ontspannen in het Turkse badhuis 
De hamam is een oeroude traditie in de Turkse geschiedenis. De hamam is een plaats van lichamelijke reiniging en ontspanning. We bezoeken eerst een sauna. Daarna gaan we naar het badhuis waar het ook heel warm is en er een hoge luchtvochtigheid is. Daar wordt je lichaam gescrubd om de dode huidcellen te verwijderen en ten slotte krijg je een heerlijke zeepmassage zodat de huid helemaal schoon en zacht aanvoelt. Tegen een meerprijs kun je ook diverse massages, maskers en andere behandelingen bijboeken.
6 t/m 12 jaar: 15 TL (circa € 7,-)
Vanaf 13 jaar: 30 TL (circa € 13,-)

Ouders avondje uit 
Er wordt gelachen, gegeten, gedanst en gedronken tijdens dit avondje uit. Een avond uit exclusief voor de ouders op deze eenouder-vakantie. Wij nemen jullie mee naar het centrum van Bitez waar we eerst lekker gaan eten. We sluiten de avond af met een heerlijke cocktail of een Turkse koffie, het is hier goed vakantie vieren. Het centrum van Bitez is erg gezellig. Struin langs allerlei kleine souvenirkraampjes, leuke winkeltjes en gezellige eettentjes. Ons team zorgt voor een eenvoudige maaltijd voor je kind(eren) en past op totdat iedereen weer terug in het hotel is.

Eenoudervakantie Strandvakantie in Bodrum
Eenoudervakantie Strandvakantie in Bodrum

Verblijf

Verblijf Exclusief Eenouder Hotel

Beschrijving

Je verblijft in het sfeervolle driesterren hotel. Het hotel bestaat uit twee kleine gebouwen met in totaal eenentwintig kamers. Tien kamers bevinden zich op de begane grond, met een terrasje voor de deur en tien kamers bevinden zich op de eerste verdieping. We bieden je ook nog een kamer met ruim dakterras aan. Deze bevindt zich boven het receptiegebouw.

Een team runt het hotel, dat is dus gezellig. Het hotel is rustig gelegen op 200 meter lopen van het strand en de gezellige terrasjes aan de boulevard. Met de zomerse temperaturen is een duik in zee of een koel glas rosé dus altijd dichtbij.

Het hotel heeft een groot zwembad dat uiteraard favoriet is. Bij het zwembad staan lekkere ligstoelen en de bar voor een lekkere cocktail is altijd dichtbij. In het midden van het hotel staat een enorme boom, met daaronder grote kussens, waar je heerlijk in de schaduw een boek kunt lezen of even wat lekkers kunt drinken. Wij zorgen er voor dat het je aan niets ontbreekt. Het is mogelijk om een kluisje te huren en in het hotel is gratis WiFi aanwezig.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Exclusief Eenouder Hotel
Exclusief Eenouder Hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Visum
Om naar Turkije te kunnen reizen moet je in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort of identiteitskaart. Je legitimatiebewijs dient nog minimaal 60 dagen geldig te zijn na afloop van de visumperiode. Het e-visum voor Turkije is 6 maanden geldig en je kunt daarmee maximaal 90 dagen in het land verblijven. Het visum is niet verkrijgbaar in Turkije en dien je daarom voorafgaand aan je vakantie online te kopen. De kosten voor het e-visum bedragen 20 dollar (ongeveer €18) per persoon. Betaling gaat via Visacard of MasterCard. Je kunt het e-visum aanvragen via: www.evisa.gov.tr/en. Via Visa 4 Turkey kun je ook een e-visum kopen voor Turkije. Deze website is in het Nederlands en betalen is naast een creditcard ook gewoon mogelijk via iDEAL of PayPal. De kosten voor het visum zijn €24,50 per persoon.

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Strandvakantie in Bodrum
Eenoudervakantie Strandvakantie in Bodrum

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c