Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Strandvakantie op Kreta

Die Kretenzer cultuur, de feestelijke Griekse keuken, alles wat we met de kinderen organiseren én je eigen appartement direct aan het strand maakt dit tot een supervakantie. Vakantie op Kreta, dat wordt (ont)wennen thuis...

Je vakantie op Kreta vier je in het gezellige Stalida, direct aan de kust. Vanuit de tuin van ons hotel sta je meteen op het strand. Ons hotel heeft een ruime tuin met volop speelruimte voor de kinderen en ligt tussen de boulevard en het strand, dichtbij alle leuke winkeltjes en restaurantjes. Pela Sofia is een gezellig en luxe complex waar de vriendelijke Griekse eigenaar je van harte welkom heet!

Zie je jezelf al zitten met een koel glas Retsina op een luie stoel? Neem het er maar van, terwijl de kinderen zich met ons team in het zwembad vermaken. Wil je er op uit? Op Kreta is veel te doen. Met de kinderen naar Aquaworld of een boottocht maken? Een jeepsafari of een ontdekking door authentiek Kreta? En dan 's avonds gezellig eten bij een van de restaurantjes aan zee!

Benjaminvakantie
Als eenoudergezin loopt alles vaak nét even anders en dat geldt helemaal als je nog jonge kindjes hebt. Wij gaan ervoor zorgen dat het een vakantie wordt om nooit te vergeten. 

Speciaal daarvoor hebben wij Benjaminvakanties. Waarbij je volop kunt genieten van je tijd samen, maar waarbij jij ook even rustig kunt douchen, iets ondernemen of een boek kunt lezen. Zo kun je samen genieten want die kleine kabouter of prinses van jou is bij ons in goede handen!

Benjaminweek - 1 t/m 4 jaar
Heb je kinderen in de leeftijd vanaf 1 jaar? Dan zijn onze Benjaminweken wat voor jou! Benjaminvakanties zijn helemaal toegespitst op ouders met kinderen van deze leeftijd. Tijdens de Benjaminweken is er een enthousiast  team aanwezig om je kinderen een topvakantie te bezorgen. Wat is er nu leuker om met allemaal kinderen van dezelfde leeftijd op vakantie te zijn?

Wanneer?
De Benjaminweek op Kreta is met vertrek op 25 juni en 2 juli.

Activiteiten
Het team organiseert vier ochtenden per week gezellige en leuke activiteiten voor de kinderen: spelletjes, knutselen, schilderen, lekker spelen in de zandbak en verhaaltjes voorlezen. De kinderen kunnen naar hartenlust spelen en samen een fruithapje eten. Ook kunnen de kinderen poppenkast of een tekenfilmpje kijken. Belangrijk is vooral, wat de kinderen zelf willen en kunnen.

Ouders
Voor de ouders is er tijdens de Benjaminweken ook een divers aanbod van activiteiten. Op het tabblad ‘Programma’ van de bestemming lees je precies wat er te doen is. De avonden zijn heerlijk rustig, zodat je lekker kunt genieten. Eindelijk even rust en de tijd voor jezelf of genieten samen met andere ouders met jonge kinderen.

 

Eenoudervakantie Strandvakantie op Kreta
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kreta

Ouder & Kids

De week van Kreta
Heb je zin om er dit jaar een heel veelzijdige vakantie van te maken? Kom dan naar Kreta! Ken je het alleen maar van de strandvakanties? Kreta is echter veel meer: het is ook een ideale bestemming als je van watersport houdt, je kunt er veel cultuur proeven en er zijn tal van excursies mogelijk. Met de kinderen valt er veel te ondernemen. En anders zorgt ons team wel voor een leuke middag of avond. Kun je zelf lekker met een boek naar het strand of een paar uur winkels kijken en terrasjes pakken in Heraklion. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen of en aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Activiteiten voor iedereen
Zullen we maar 'ns beginnen met een mooie wandeling naar het dorpje Stalida, met z'n allen? Zo ben je direct op de hoogte van alle hotspots. Je vindt er van die kleine Griekse restaurantjes met een authentieke uitstraling (en héél lekkere gerechten...).

Programma meivakantie
Het programma in het voor- en naseizoen wijkt iets af van het programma in de zomervakantie. Bepaalde activiteiten zullen niet mogelijk zijn, hiervoor bieden we uiteraard alternatieven aan. Natuurlijk zorgen we voor een compleet programma waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Gegarandeerd.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Kijk dan even naar de activiteiten die je kunt bijboeken. Het programma en de prijzen zijn onder voorbehoud. Houd er rekening mee dat er op de locatie nog iets kan zijn gewijzigd. De onderstaande prijzen zijn daarom indicaties.

Watersportdag
Ben je ook zo’n liefhebber van water? Doe dan mee met onze Watersportdag! Een dag lang doen we de leukste spelletjes die je maar op en in zee kunt doen. Heb je weleens aan banaanvaren gedaan? Of op een band achter een boot door het water geroetsjt? Het ene onderdeel is nog leuker dan het andere. We hebben een zee aan activiteiten voor je in petto.
Variërend per activiteit van € 15,- tot € 35,-.

Even afkoelen in het waterpark
Ga een dagje mee naar het spetterende Aquaplus zwemparadijs. Waterplezier voor jong en oud!
0-4 jaar: gratis
5 t/m 12 jaar: € 22,-
vanaf 13 jaar: € 30,-

Pizza party on the Beach
Zwaai alle ouders maar even uit. Let's go party... Pizza Party, on the beach! Dat wordt een avond lang genieten van heerlijke pizza’s, veel gezelligheid en hopelijk een schitterende zonsondergang.
€ 8,50

Puur Grieks
Bij Griekenland hoort natuurlijk een Griekse avond! Wij nemen je mee naar een restaurant waar de Sirtaki wordt gedanst en waar heerlijk wordt gegeten. Dit moet je hebben meegemaakt!
Kinderen: € 15,-
Volwassenen: € 25,-

Pannenkoekenfeest
Wat is leuker en lekkerder dan een pannenkoekenfeest? Natuurlijk met stroop of suiker, maar wat dacht je van slagroom, hagelslag en andere gekke ingrediënten? Lekker kliederen en smikkelen samen met je vriendjes.
€ 5,-

UIT avond
Eventjes een avond zonder de kinderen op stap. Gezellig met andere ouders genieten van een lekker avondje uit inclusief diner en een paar lekkere wijntjes. Het team neemt de kinderen in de tussentijd ook mee uit eten en stoppen ze in als het bedtijd is. Even de tijd voor jezelf, dat is de UIT avond!
Tussen € 15,- en € 25,-

Jeepsafari
Het eiland heeft veel meer te bieden dan de zon en de zee! Tijdens deze safari ga je de binnenlanden van Kreta ontdekken in een Jeep. Onderweg wordt er voor koffie en water gezorgd. Goed geregeld dus.
t/m 12 jaar: € 35,-
vanaf 13 jaar: € 40,-

Genieten tijdens de BBQ
Wat is er nu leuker dan de BBQ opstoken en genieten van een Souflaki spies, Griekse worstjes en een frisse tzaziki. Geen vakantie zonder een BBQ. Zeker niet bij ons. We staan bekend om onze lekkere BBQ. Het vlees, de héérlijke salades en drankjes staan voor je klaar. Waar wacht je nog op?
t/m 12 jaar: € 10,-
vanaf 13 jaar: € 15,-
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kreta
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kreta

Verblijf

Verblijf Appartementen Pela Sofia

Beschrijving

De omgeving
Stalida ligt op Oost-Kreta iets voorbij de grotere en bekendere badplaats Chersonissos. In afstand niet eens zo ver, maar wel een wereld van verschil: Stalida heeft ook barretjes en restaurantjes, maar het is er gezelliger en bescheidener. In Chersonissos is het erg leuk uitgaan voor de 15+ jeugd, waarbij onze begeleiding natuurlijk meegaat. Het bij de jeugd populaire Star Beach ligt tussen Stalida en Chersonissos in. De hoofdstad Heraklion met het gelijknamige vliegveld ligt op een half uurtje rijden.

Appartementenhotel Pela Sofia
Idealer kun je het niet krijgen, Pela Sofia ligt tussen het lange zandstrand en de boulevard in. Vanuit je appartement lig je zo in het zwembad, want Pela Sofia is niet groot en erg overzichtelijk. Het complex beschikt over een receptie, tv-ruimte, lobbybar en snackbar. Natuurlijk hebben we een lekker groot zwembad voor een verfrissende duik. Het bad heeft een afgescheiden kindergedeelte en in de grote tuin rond het zwembad staan ligbedden en parasols.

De appartementen
Pela Sofia is een bijzonder netjes onderhouden complex. De studio's zijn geschikt voor 2 personen met 2 aparte bedden. De 2-kamerappartementen zijn geschikt voor 3 tot 4 personen en hebben 4 aparte bedden. Alle studio's en appartementen zijn voorzien van een balkon, een badkamer met douche en keukentje met 2-pits elektrische kookplaat, koelkast en waterkoker. Wifi is gratis en heb je in alle openbare ruimtes. Airconditioning is optioneel en kan ter plaatse geregeld worden. Ook een kluisje is ter plaatse tegen betaling beschikbaar. Er wordt zes keer per week goed schoongemaakt en je krijgt twee keer per week schone handdoeken.

De ligging
Door haar ligging in een baai heeft Stalida een mooi langgerekt zandstrand. Heerlijk om 's avonds met de kinderen even langs te slenteren. Vanuit het appartementencomplex wandel je via de mooie groene tuin direct naar het zandstrand. Aan de voorzijde stap je direct Stalis in. Een lange straat vol met restaurants en winkels. Waaronder ook een buurtsuper en pinautomaat. Dit alles is in dezelfde straat te vinden, eenvoudig en vlakbij Pela Sofia.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Appartementen Pela Sofia
Appartementen Pela Sofia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Strandvakantie op Kreta
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kreta

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c