Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Strandvakantie op Kos

Kos is zo’n gemoedelijk eilandje waar je binnen de kortste keren vrienden mee bent met het hele gezin. Dat maakt het tot het ideale Griekse eiland voor je zomervakantie!

Het is niet voor niets dat wij Nederlanders van die Griekenland-fans zijn. En vooral Kos is al jaren populair. Onze bestemming is net buiten Kos-Stad, een overzichtelijk stadje dat ook voor kinderen leuk is om te ontdekken. Paar winkeltjes bezoeken, een drankje bij een taverne en natuurlijk nog even een fotomoment bij de plataan van Hippocrates, op het Plataanplein. Ja zeker, de bekende Hippocrates! 

Kos heeft namelijk een eeuwenoude historie. Trouwens, dat zie je wel aan de vele oude gebouwen en de vele archeologische opgravingen. Kos-Stad ligt direct aan zee, zodat waterplezier verzekerd is. We verblijven er in Appartementen Denise, vlakbij het strand, keurig onderhouden en met een groot zwembad. Het complex ligt maar 25 kilometer van de luchthaven. Kijk niet verbaasd op als je regelmatig fietsers spot: het is een echt fietseiland. Juist doordat Kos een eiland is, is het er ook in de zomer eigenlijk altijd prima vertoeven. Er staat altijd een heerlijk briesje dat de warmte draaglijk maakt. En anders nemen we toch gewoon weer een duik?

Eenoudervakantie Strandvakantie op Kos
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kos

Ouder & Kids

De week van Kos
Op het mooie Kos is genoeg te doen. Natuurlijk zorgt ook het team voor een leuke middag of avond. Terwijl de kinderen zich onder begeleiding van het team prima vermaken geniet jij ondertussen zelf op het strand, bij het zwembad of in Kos-stad. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen of en aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Activiteiten programma
We gaan er voor de kinderen een onvergetelijke vakantie van maken. Wat dacht je van waterolympics, foto bingo, levend boter kaas en eieren, dromenvangers maken, kraak de code en schatduiken in het heldere zeewater. Ook het programma is om naar uit te kijken. Wat dacht je van een avondspel in zee, minute to win it, blind parcours, bootcamp, moordspel of gewoon een middagje chillen op het strand?

Activiteiten voor iedereen
Samen met de gezellige eigenaar van het appartementencomplex organiseren we meerdere avonden per week spellen waaraan iedereen mee kan doen. Ga gezellig met de andere ouders naar het mooie Kos-stad om te winkelen en heerlijk te eten.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Voor wie wil is een ruime keuze aan bij te boeken activiteiten beschikbaar, een selectie daarvan zie je hieronder. Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Onderstaande prijzen zijn ter indicatie en kunnen dus afwijken met de werkelijkheid.

Watersportmiddag
Watersportliefhebbers zijn op Kos aan het goede adres! Via het fietspad langs zee bereik je in ongeveer 15 minuten de surfschool waar je allerlei watersporten kunt beoefenen. Je kunt hier onder meer kiezen uit een wilde rit op de banaan, kanoën of wat dacht je van waterskiën.

Afhankelijk van de activiteit van € 15,- tot € 50,-

Boottrip naar het eiland Nisyros
We gaan het water op en varen tijdens deze excursie naar het kleine vulkanische eiland Nisyros. In de verte herken je de witte huisjes van de hoofdstad Mandraki al en het kasteel dat op een steile rots boven het eiland uittorent. We bekijken de vulkaan op het eiland en een dorpje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Tip: draag vandaag dichte schoenen. De actieve vulkaan op dit eiland verwarmt namelijk de grond en dat kan voor hete voetjes zorgen!
t/m 11 jaar: € 22,-
vanaf 12 jaar: € 44,-

Happen & Stappen in Kos- Stad (16+)
Hou je van een feestje? Of wil je een avondje lekker met de voetjes van de vloer? Dan zit je goed op Kos! We nemen de jeugd ouder dan 16 jaar mee voor een avond stappen in de leukste kroegen en discotheken van Kos stad. Dit wordt een (stap)vakantie om nooit te vergeten.
€ 17,50

Frietjesfeest
Zijn alle ouders weg? Dan zijn de jongsten klaar voor het Frietjesfeest. Daar maak je de kids toch blij mee? Nadat Chef Patat is uitgebakken starten we met een gezellig avondspel.
€ 5,-

Pizza party on the Beach
Zwaai alle ouders maar even uit. Let's go party... Pizza Party, on the beach! Dat wordt een avond lang genieten van heerlijke pizza’s, veel gezelligheid en hopelijk een schitterende zonsondergang.
€ 8,50

UIT avond
Eventjes een avond zonder de kinderen op stap. Gezellig met andere ouders genieten van een lekker avondje uit inclusief diner en een paar lekkere wijntjes. Het team organiseert in de tussentijd een pannenkoekenfeest voor de kinderen en stoppen ze in bed als het bedtijd is. Even tijd voor jezelf, dat is de UIT avond!
€ 18,50

Genieten tijdens de BBQ
Wat is er nu leuker dan de BBQ opstoken en genieten van een Souflaki spies, Griekse worstjes en een frisse tzaziki. Geen vakantie zonder een BBQ. Zeker niet bij ons. We staan bekend om onze lekkere BBQ. Het vlees, de héérlijke salades en drankjes staan voor je klaar. Waar wacht je nog op.
€ 10,-

Dagje naar Bodrum
Wist je dat het Turkse Bodrum hemelsbreed maar 5 kilometer van Kos af ligt? Je ziet de Turkse stad al liggen aan de overkant. Er is genoeg te zien en te doen in Bodrum. Slenter rond over de markt en vind de leukste souvenirs voor thuis of breng een bezoek aan het kasteel. Tijdens de excursie naar Bodrum pik je een leuk stukje Turkije mee tijdens je vakantie!
t/m 11 jaar: € 16,-
vanaf 12 jaar: € 31,-

Even afkoelen in het waterpark
Ontdek de Giant, de Black Hole of de Hydro tube. Relax en geniet van je kinderen die spelen in het Minipark of roetsjen in een van de vele glijbanen. Een leuk dagje uit voor jou en je kind(eren).
t/m 11 jaar: € 13,-
vanaf 12 jaar: € 17,-
 
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kos
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kos

Verblijf

Verblijf Appartementen Denise

Beschrijving

De omgeving
Doet de naam Kos-stad je misschien denken aan een grote stad? Integendeel, het is eerder de sfeer van een gemoedelijke badplaats. Het is echt zo'n ansichtkaartenstadje, compleet met een haven, een boulevard en veel pleintjes die worden omzoomd door bomen. Gezellige terrasjes, winkels en tavernes zijn hier genoeg. Maar wist je dat Kos ook bekend is vanwege de vele oude archeologische opgravingen die je herinneren aan de tijd dat de Griekse filosoof Hippocrates hier nog leefde? Een heerlijk eiland om tot rust te komen of om juist actief bezig te zijn op het water. Ook kun je een bezoek brengen aan bergdorp Zia. Eenmaal in de bergen is het uitzicht richting en over zee prachtig. Zia is het bekendste bergdorp van het eiland. Het dorp is kleurrijk, heeft veel leuke winkeltjes en taverna’s.

Appartementen Denise
Een kleinschalig complex met een mooie groene tuin: dat kun je verwachten bij Appartementen Denise. Neem een verkoelende duik in het grote zwembad. Kom vervolgens heerlijk tot rust op een ligstoel met parasol. Voor de allerkleinsten is een apart kinderbad aanwezig. Bij de receptie kan je een kluisje huren voor het veilig opbergen van je waardevolle spullen. Verder kun je met elkaar een potje biljarten, tv kijken en een hapje eten. Voor degenen die graag contact houden met het thuisfront hebben we ook goed nieuws. In de gemeenschappelijke ruimte, op het terras en rondom het zwembad is gratis Wi-Fi aanwezig. Op 10 minuten lopen van de appartementen vind je een supermarkt met een ruime assortimentskeuze.

De kamers
Je verblijft in een comfortabele kamer. Handdoeken zijn ook in de kamer aanwezig en worden twee keer per week voor je schoongemaakt. Je kunt kiezen uit een studio (max 2 personen) of 2-kamerappartement (max 4 personen).

De kamers beschikken allemaal over een balkon met zitje. In de kamer is ook een keuken aanwezig met daarin een koelkast met vriesvak, tweepits kookplaat en waterkoker. Alle kamers hebben een aparte badkamer met daarin een wastafel, douche en toilet. 

De 2-kamerappartementen hebben een bad in plaats van douche. Ook is er een aparte slaapkamer met 2 slaapplaatsen (1 x tweepersoonsbed of 2 x eenpersoonsbed).

Als je behoefte hebt aan extra (ver)koeling kan je tegen betaling gebruik maken van airconditioning.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Appartementen Denise
Appartementen Denise

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Strandvakantie op Kos
Eenoudervakantie Strandvakantie op Kos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c