Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Tossa de Mar, Spanje

Het gebied rond Tossa de Mar is ook heel bijzonder. Een dagje Barcelona, waterpret in Waterworld of een zeekajaktocht?

Tossa is een van de mooiste plekjes van de Costa Brava. Het is een bestemming die al jarenlang onverminderd populair is bij onze gasten. Je kunt er relaxen op het strand met een nieuwe thriller, je kunt de omgeving verkennen én je kunt actief bezig zijn. Maak er maar gerust een comfortabele vakantie van: zo'n luxe camping vind je niet snel, zeker niet op zo'n adembenemende locatie. Genieten van de eerste tot de laatste minuut!

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Tossa de Mar, Spanje
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Tossa de Mar, Spanje

Ouder & Kids

De week van Tossa de Mar
Tossa is een uitstekende bestemming voor iedereen. Een strand onder de Spaanse zon bij de hand, dus veel meer heb je eigenlijk al niet nodig. Maar je kunt hier niet alleen lekker luieren, Tossa is ook de plek voor tal van activiteiten. Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen of en aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Activiteiten programma
Het activiteiten programma is bij de reis inbegrepen. 

Het team in Tossa de Mar maakt overuren: ongelooflijk, wat is hier veel te doen! De bosrijke omgeving en het strand lenen zich uitstekend voor de leukste en gezelligste activiteiten. Denk voor de groep onder de 12 jaar aan levend stratego, waterpret, spelletjes en een spannende speurtocht. Ons team weet precies wat de kinderen leuk vinden.

En als ze iets ouder zijn, schakelt het team over op een gaaf programma met andere activiteiten. Natuurlijk doe je op z'n tijd mee aan de actieve dingen (als je zin hebt...). Wat dacht je van een actief fotospel, try before you die of minute to win it. Maar we nemen het er ook af en toe van: kom, even chillen op het strand of bij het zwembad. O ja, en je bent direct bij het begin van de vakantie al in de stemming: de kick-off is een stapavondje in Lloret del Mar (wel vanaf 16+).

Activiteiten voor iedereen
Op zondagochtend nodigen we iedereen uit voor onze kennismakingswandeling langs de kust naar het historische centrum van Tossa. Niet alleen een prachtige wandeling, maar ook een prima moment om eens te horen en te zien wie je vakantiegenoten zijn. 

Met Barcelona om de hoek heb je bijna geen excuus meer om die citytrip nog even in je vakantieprogramma in te lassen. Kom (ver)dwalen door de steegjes van de Barri Gotic, bekijk de bouwwerken van Gaudi of slenter op je gemak langs de vele winkeltjes en boetiekjes. Het is geen enkel punt om de kinderen bij ons te laten. Ze kunnen zelfs met ons mee eten.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Zoals de voorbeelden hieronder, de definitieve prijzen en dagindeling kun je bekijken op de locatie.

- Banaanvaren
Banaanvaren is een leuke activiteit voor jong en oud. Wie blijft er het langst zitten terwijl de banaan alle kanten op gaat, en wie haalt er een nat pak? Heb je je zwemdiploma? Ga dan mee!
Vanaf 6 jaar: circa €12,-

- Bacelona excursie
Alles is mogelijk in Barcelona? (Ver-)dwalen door de steegjes van de Barri Gotic, de bouwwerken van Gaudi bekijken of gewoon lekker slenteren langs de vele winkeltjes en boetiekjes aan de Ramblas.
4-12 jaar: circa €32,-
Vanaf 13 jaar: circa €48,-


- Boottocht langs de Spaanse kust
Geniet van het lekkere weer en het prachtige uitzicht tijdens een boottocht die je langs de kust van Spanje voert.
0-6 jaar: gratis
7-12 jaar: circa €11,-
Vanaf 13 jaar: circa €14,-

- Dali museum in Figueras
Ga mee naar het bijzondere museum van Salvador Dali in Figueras. Het museum heeft een gevarieerde tentoonstelling van het werk van Dali. Variërend van tekeningen tot schilderijen en van sculpturen tot foto's met een totaal van 1.500 verschillende werken. Niet alleen de meest recente of populaire werken van deze beroemde kunstenaar worden tentoongesteld. Ook een aantal van zijn eerste artistieke experimenten zijn te zien.
4-9 jaar: circa €25,-
Vanaf 10 jaar: circa €25,-

Lloret Experience 
Wanneer je houdt van een feestje, of een avondje lekker met de voetjes van de vloer, dan zit je goed in Tossa de Mar! We nemen de jeugd ouder dan 16 jaar mee voor een avond stappen in de leukste kroegen en discotheken van Lloret de Mar. Dit wordt een (stap)vakantie om nooit te vergeten!
Vanaf 16 jaar: circa €15,-

- UIT Avond
Eventjes een avond zonder de kinderen op stap. Gezellig met andere ouders genieten van een lekker avondje uit inclusief diner en een paar lekkere wijntjes. Het activiteiten team organiseert in de tussentijd een pannenkoekenfeest voor de kinderen en stoppen ze in bed als het bedtijd is. Even de tijd voor jezelf, dat is de UIT avond!
Circa €20 - €25

- Waterpark Waterworld
Ontdek de Anaconda, de Black Hole of de Twister. Relax en geniet van je kinderen die spelen in het Minipark of roetsjen in een van de vele glijbanen. Een leuk dagje uit voor jou en je kind(eren).
Tot 1.20 meter: circa €17,-
Vanaf 1.20 meter: circa €30,-

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Tossa de Mar, Spanje
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Tossa de Mar, Spanje

Verblijf

Verblijf Camping Cala Llevadó

Beschrijving

De camping
In de schaduw van de oude pijnbomen en kurkeiken staan de luxe en compleet ingerichte bungalowtenten. Deze luxe terrassencamping ligt direct aan het strand. Via diverse trappetjes en een steile weg sta je binnen tien minuten op het strand, bij een kristalheldere zee. De voorzieningen op camping Cala Llevado zijn buitengewoon: luxe en schoon sanitair, twee zwembaden, sportvelden, speeltuintjes, een supermarkt en een restaurant met panoramisch uitzicht over de baai. Er zijn tegen betaling kluisjes aanwezig op de camping. Tegen betaling per dag of per week is het mogelijk om gebruik te maken van de wifi op de camping. Deze camping is door de ANWB al meerdere malen verkozen tot ‘camping van het jaar' en dat is niet voor niets!

Ligging tenten
Onze tenten staan opgesteld in drie verschillende laantjes welke verdeeld zijn over drie terrassen boven elkaar. Via diverse trappen zijn de verschillende terrassen met elkaar verbonden en bereik je het sanitair gebouw bovenaan de heuvel. Rondom de tenten staan veel bomen, dit zorgt voor veel schaduwplekken.

Gezamenlijk terras
Op het onderste plateau direct naast de tenten is het gezellige gezamenlijke terras te vinden. Het terras is overdekt en exclusief ingericht voor onze gasten. Dit is het verzamelpunt voor alle activiteiten en natuurlijk een gezellige plek om elkaar te ontmoeten. 

Bijzettent
Onze luxe bungalowtenten zijn geschikt voor maximaal 1 volwassene en 3 kinderen. Wanneer je met meerdere personen bent dan kun je voor € 40,- per week een bijzettent huren (indien beschikbaar). De bijzettentjes zijn voorzien van luchtbedden en er kunnen maximaal twee kinderen in slapen.  

Vervoer op bestemming
Tossa de Mar ligt op drie kilometer van de camping. Met de bus is Tossa goed bereikbaar. Tegen een kleine vergoeding ben je er met de bus in 5 á 10 minuten. Ook wandelen naar Tossa is mogelijk. Via een bospad langs de kust is de wandeling te maken van zo'n drie kilometer, wel met enig stijg- en daalwerk. Wij adviseren dit voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Voor de camping stoppen de bussen. Deze gaan naar Tossa de Mar en naar Llorett de Mar, ieder half uur vertrekt er een bus. Vertrektijden bij receptie verkrijgbaar. Vanuit deze plaatsen is het mogelijk om nog verder te reizen met het openbaar vervoer. Er wordt een excursie aangeboden naar Barcelona, maar op eigen initiatief naar deze wereldstad afreizen, is met het openbaar vervoer ook mogelijk.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Cala Llevadó
Camping Cala Llevadó

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Tossa de Mar, Spanje
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Tossa de Mar, Spanje

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c