Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Toscane

Uitgevonden in Toscane, bij uitstek de mooiste regio van Italië. Cultuur, natuur, eten, weeromstandigheden: idealer kan het niet in Cecina Mare. Met steden als Siena, Pisa, Lucca en nog vele andere idyllische plaatsen achter de hand is afwisseling gegarandeerd: vandaag aan het strand, morgen weer een ongetwijfeld indrukwekkende stad bezoeken.

Toscane is het Italië van de ansichtkaarten. Van de glooiende landschappen, de hier-staat-de-tijd-al-eeuwen-stil-dorpjes, het verrukkelijke eten en de eeuwige zon. Zeg eens eerlijk: wat heb je méér nodig voor een geslaagde vakantie? Een prima camping natuurlijk. Die is er: La Tamerici. Compleet met zwembad, een speeltuin, een restaurant, pinautomaat, gratis internet en op loopafstand van zee. Het enthousiaste team organiseert daarnaast nog eens hele leuke excursies. Kortom, Cecina Mare is dé vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee, strand en lekker eten!

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Toscane
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Toscane

Ouder & Kids

De week van Cecine Mare
Cecina Mare is de perfecte plek voor een onvergetelijke zonvakantie in Italiaanse sferen. Toscane is wereldberoemd en met steden zoals Siena en ruwe parels als Volterra en Bolgheri om de hoek is je vakantie al snel gevuld. Onze camping ligt op loopafstand van de zee: dat beloven vele zonnige uurtjes aan het strand te worden. Met de excursies die we organiseren hoef je niets van het moois in Italië te missen!

Activiteitenprogramma
In Cecina Mare kom je bijna tijd te kort, zóveel is hier te doen. Met de zee voor de deur organiseren we veel activiteiten in en rondom het water voor de kleinste kinderen. Kijk uit voor de zeerovers, ze kunnen zomaar ergens opduiken. Ook kan het zomaar zijn dat je in een Olympisch dorp terecht komt waarbij je deelneemt aan onze eigen Olympische Spelen. Welk team staat op het podium en wint goud?

Iets ouder? Dan kan je meedoen aan onze activiteiten voor oudere kinderen. Bijvoorbeeld lekker chillen en met elkaar pizza’s eten. Aansluitend doen we een potje pizza dozen werpen. Doe mee met levend stratego, crazy 88 en weet jij de weg naar de camping terug te vinden tijdens onze dropping? Op vakantie met je ouders is alles behalve saai.

Activiteiten voor iedereen
We nodigen je op zondag graag uit voor onze Italiaanse avond, terwijl de kinderen worden vermaakt door het activiteiten team. Zo kunnen jullie elkaar even op een ontspannen manier leren kennen. Zin in wat meer actie? Daag elkaar dan uit tijdens onze bos challenge of ga mee naar het aquapark.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Zoals de voorbeelden hieronder, de definitieve prijzen en dagindeling kun je bekijken op de locatie.

- Aquapark
Veel glijbanen en zwembaden en een heerlijke ligweide om lekker uit te rusten in het zonnetje. Ook zijn er shows en speciale activiteiten voor de kleinere onder ons. Voor elk wat wils dus. Ga een dagje mee naar het spetterende aquapark. Waterplezier voor jong en oud (vooral jong...).
4-12 jaar: circa € 16
Vanaf 13 jaar: circa € 23

- Smullen tijdens de BBQ
De vakantie is eigenlijk niet compleet zonder een barbecue. Dat wordt lekker smullen met z'n allen. Hamburgers, saté of een lekker stokbroodje met kruidenboter: wat lust jij het liefst?
0 t/m 4 jaar: gratis
5 t/m 12 jaar: circa € 7,50
Vanaf 13 jaar: circa € 15,-

- Dagje Siena
Ontdek het ongerepte stadje Siena. Door het zeer goed behouden middeleeuwse stadsbeeld en zijn bijzondere geschiedenis behoort Siena tot de belangrijkste toeristentrekkers van Italië. Wandel door de kleine smalle straatjes en bekijk onder meer de Kathedraal van Siena. Strijk neer met een Italiaans ijsje op het Piazza del Campo, het beroemde schelpvormige licht hellende plein. Het plein is tevens het decor voor de spannende Palio paardenrace, die 's zomers tweemaal worden gehouden. Ook de shopliefhebbers zullen zich prima vermaken in Siena!
Excursie Siena t/m 12 jaar circa € 35,50
Excursie Siena vanaf 13 jaar circa € 39,50

- Wijntour
Het is natuurlijk geen echte vakantie in Toscane zonder wijn proeven. Toscane staat bekend als wijnbouwstreek. Rij mee door de mooiste wijnvelden van Toscane en combineer zo het prachtige Toscaanse landschap samen met een wijnproeverij. Bezoek de wijnhuizen, ontdek de geheimen van de Toscaanse wijnbereiding en proef van de prestigieuze Toscaanse wijn.

- Activiteit voor de basisschool kinderen, Pannenkoekenfeest
De ouders zijn op stap dus is het tijd voor een feestje! Wij geven een pannenkoekenfeest! De tafels bedekken we met aluminiumfolie en naast stroop en suiker hebben wij misschien ook wel slagroom, hagelslag en andere gekke ingrediënten bedacht om op je pannenkoek te doen! Lekker kliederen en smikkelen met je vriendjes. Jij bent er toch ook bij?
Circa € 5,-

- Activiteite voor de middelbareschool kinder, Pizza Party
We organiseren een Pizza Party op het strand. Dat wordt een leuke avond waarbij we genieten van heerlijke pizza’s, gezelligheid en een schitterende zonsondergang!
Circa € 8,50

- UIT avond
Eventjes een avond zonder de kinderen op stap. Gezellig met andere ouders genieten van een lekker avondje uit inclusief diner en een paar lekkere wijntjes. Het team organiseert in de tussentijd een pannenkoekenfeest voor de kinderen en stoppen ze in bed als het bedtijd is. Even de tijd voor jezelf, dat is de UIT avond!
Circa € 25,-

- Beleef Toscane
De stad Volterra is gebouwd op een rotsachtige heuvel ruim 500 meter boven het zeeniveau. Geniet van de historische architectuur en de mooie uitzichten over de heuvels. Eigenlijk is Volterra één groot openluchtmuseum. Elk gebouw en elke kerk heeft een eigen unieke geschiedenis. Dwaal door de vele straten van dit kleine stadje. Bekijk één van de oudste paleizen van Toscane, Palazzo dei Priori. Genieten van een heerlijke cappuccino terwijl de zon straalt aan het prachtige centrale plein Piazza dei Priori of Piazza San Giovanni.

Even verder naar het zuiden ligt het dorpje Bolgheri. De toegangsweg naar dit bij veel wijnliefhebbers bekende plaatsje is een kilometerslange kaarsrechte glooiende weg die aan beide kanten wordt afgebakend door torenhoge cipressen. Rond Bolgheri bulkt het van de hoogwaardige wijngaarden en de wijnen zoals de Castello di Bolgheri en de Sassicaia. Een bezoekje aan het pittoreske dorpje Bolgheri is zeker de moeite zeker waard en als het niet om de wijn te doen is, dan wel om de uitstekende restaurants.

- Watersportdag
Ben je ook zo’n liefhebber van water? Doe dan mee aan onze watersportdag. Je kan kiezen uit de leukste watersportactiviteiten die je op zee kunt doen. Heb je weleens op een surfplank gestaan? Of vanaf een waterfiets lekker van de glijbaan af de zee in plonsen? Goed nieuws, dat is vandaag ook mogelijk. Het ene onderdeel is nog leuker dan het andere. We hebben een zee aan activiteiten voor je in petto.
Variërend per activiteit van circa € 10,- tot circa € 30,-

 

 

 

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Toscane
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Toscane

Verblijf

Verblijf Camping Le Tamerici

Beschrijving

Waarom we op Camping Tamerici verblijven
Buongiorno! Welkom op Camping Tamerici, zo’n typisch Italiaanse camping waar iedereen elkaar groet. De camping ligt op 3 kilometer afstand van het dorp Cecina. Met je fiets ben je er in een mum van tijd. Aan de rand van de camping ligt een pijnbomenbos en daarachter ligt het strand. Op de camping vind je een ruim zwembad voor een verfrissende duik en je maakt er gratis gebruik van. Bruin bij op de ligstoelen of lees een boek. In de campingwinkel kun je terecht voor boodschappen en verse broodjes. Er is ook een restaurant (met heerlijke pizza’s), een snackbar en een bar. Een zomerse cocktail of een lekker tussendoortje is dus altijd binnen handbereik! Voor de sportievelingen: ga los op het tennis-, beachvolleybal- en voetbalveld! Je kunt er heerlijk jeu-de-boulen en pingpongen zoals vroeger. Bij de receptie is er een gratis wifi-zone en er is een pinautomaat.

Je tent
Er staat een eigen 1-persoonstent voor je klaar op een gezellig veld. Comfortabel kamperen met een echt bed, een kledingkastje, stoelen en (samen met je reisgenoten) koelkasten om je drankjes lekker koel te houden! Onze tenten staan bij elkaar op een eigen veld. Daar is een gezellig terras met loungebanken waar jij met je reisgenoten je dag doorneemt. Het sanitair op de camping vind je vlak bij de tenten en is netjes en schoon.

Eten en drinken
’s Morgens ontbijten we lekker in de buitenlucht op ons gezamenlijke terras. We gaan 3 avonden uit eten (waarvan één avond in Florence) en genieten van de befaamde Italiaanse keuken. De laatste avond sluiten we af met een barbecue op de camping. De drankjes tijdens deze maaltijden zijn voor eigen rekening. De overige avonden ben je vrij om zelf de leuke restaurants te ontdekken. In Cecina Mare verdwaal je haast tussen de vele gezellige restaurants met veel Italiaanse specialiteiten. De keuze is reuze!

De omgeving
Op iets meer dan twee kilometer van Cecina Mare ligt het plaatsje Cecina, met winkeltjes, restaurants, er hangt een knusse dorpssfeer. Op dinsdag is er een markt en naast kaas, worst, wijn en andere spullen uit de streek kun je er ook terecht voor tassen en andere spulletjes. Elke laatste zondag van de maand is er een vlooienmarkt. Waterliefhebbers zitten goed in Cecina Mare; je kunt hier lekker gaan suppen en surfen. Wat zeker ook niet mag ontbreken tijdens jullie vakantie: de kroonjuwelen van Toscane bezoeken. Niets leuker dan stedentrips naar Florence, Siena, Lucca of Pisa!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Le Tamerici
Camping Le Tamerici

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Toscane
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Kamperen in Toscane

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c