Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Huurtent Toscaanse kust

Genieten op de meest Italiaanse plek die er maar is, Toscane? Aan het strand, met steden die de fantasie prikkelen - Pisa, Lucca en Florence - in de buurt? Welkom in Viareggio, onze bestemming in Toscane. En wát voor een!

Viareggio heeft internationale bekendheid als badplaats aan de Ligurische Zee in hartje Toscane. De grandeur van de uitgestrekte boulevard ademt de verhalen uit vroegere tijden. Hotels met een geschiedenis en met namen als Grand Hotel Royal, Astor en Palace gaan hand in hand met trendy beachclubs. En op de achtergrond heb je het decor van de Aupane bergen en het prachtige Lago di Massaciuccoli, een historisch meer. Alles wat jij en je kinderen hier zoeken heb je bij de hand. Ontspanning én actie. Lekker eten én cultuur in de mooiste Toscaanse steden. Een goed boek voor jou én leuke activiteiten voor de kids. Kom van de zomer in Toscane je talent als Italiaan eens testen! Krijg je al zin in zo'n vakantie? 

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Huurtent Toscaanse kust
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Huurtent Toscaanse kust

Ouder & Kids

De week van Viareggio
Je wilt spannende en leuke dingen voor je kinderen tijdens de zomervakantie. En zelf heb je er geen bezwaar tegen als je even helemaal tot rust komt. Kijk, dan zit je goed in Viareggio. Rust en actie kun je prima combineren in je vakantieweek. Een mooie omgeving, een aangename watertemperatuur in de zee en het meer plus een jaloersmakend klimaat: wat wil je nog meer. Veel activiteiten? Daar zorgen wij wel voor! Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Acitiviteitenprogramma
Het activiteitenprogramma is bij de reis inbegrepen.

Het activiteiten team staat voor je klaar in Viareggio om de leukste activiteiten met je te ondernemen. Je komt bijna tijd te kort, zoveel is er te doen! Met de zee voor de deur gaan we veel zwemmen en waterspelletjes doen met de kleinste kinderen. Ook gaan ze van alles beleven tijdens de vossenjacht. 

Met de uitdagende activiteiten is het voor de oudere kinderen makkelijk vrienden en vriendinnen maken. Voor de wat oudere jeugd hebben we in Viareggio spannende activiteiten op het programma staan. Ken je Crazy 88, het spel met 88 knotsgekke opdrachten? Weleens gehoord van een potje kwalleballen op het strand? We garanderen je dat je in Viareggio een toptijd krijgt. Met één nadeel: je vakantie vliegt voorbij met zoveel leuke dingen...

Activiteiten voor iedereen
De eerste de beste zondag is het tijd voor een Italiaanse avond. Je kunt er wat beter kennismaken met elkaar en als je een Italië-kenner bent, mag je het meteen laten zien tijdens de Italië-quiz. Mooie steden zoals Pisa, Lucca en Florence zijn een bezoek meer dan waard. Heerlijk dwalen door de Italiaanse steegjes, lekker ijs eten en van het mooie weer genieten. Zin in wat meer actie? Doe dan mee met het beroemde familiezeskamp en maak er samen met de kinderen een spannende en sportieve strijd van. Of ga mee het water op, voor een tocht in een kajak.

Deze activiteiten kun je bijboeken
Wil je nog meer doen? Zoals de voorbeelden hieronder, de definitieve prijzen en dagindeling kun je bekijken op de locatie.

- Dagexcursie naar Cinque Terre
Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust, die in 1997 opgenomen zijn in de Werelderfgoedlijst van Unesco. Door middel van een wandelpad en een spoorlijn zijn de dorpjes met elkaar verbonden. Tijdens een wandeling heb je een prachtig uitzicht op deze idyllische dorpjes, azuurblauwe zee en prachtige heuvels met olijf- en citroenboomgaarden.
4 t/m 12 jaar: circa €25,-
Vanaf 13 jaar: circa €35,-

- Dagexcursie naar Florence
Florence is de hoofdstad van Toscane en ligt aan de rivier de Arno. Met een gids gaan jullie naar een paar hoogtepunten van de stad: de Santa Croce, Galleria Degli Uffizi, Piazza Della Signoria, Piazza del Duomo en natuurlijk naar de Ponte Vecchio. Voor degene die nog meer van de stad willen zien, zijn de tuinen van Boboli en Palazzo Pitti een aanrader. Daar kun je uren doorbrengen. En natuurlijk kun je ook heerlijk winkelen in Florence!
4-12 jaar: circa €36,-
Vanaf 13 jaar: circa €40,-

- Dagexcursie naar Pisa en Lucca
Ga mee naar twee aantrekkelijke steden! Pisa is vooral beroemd om zijn "scheve toren". Naar verluidt liet Galileo voorwerpen van deze toren naar beneden vallen om de val-eigenschappen te bestuderen. Lucca heeft een lange historie en de Romaanse stijl van de dom verraadt al dat het daar in de 11e eeuw goed wonen was. Renaissance is op vele gebouwen van toepassing. De stad is geheel ommuurd, dat een apart cachet geeft aan de plek waar in 1805 Napoleon zijn zuster Elisa aanstelde als controleur.
4-12 jaar: circa €34,50
Vanaf 13 jaar: circa €38,50

- EstiVenture Pizza Party
Italië is het land van de pizza en pasta, dus waar kun je beter genieten van deze heerlijk gerechten dan in Italië? Juist. In Viareggio bijvoorbeeld. Je ouders zijn een avondje uit, dus tijd voor jou om lekker te chillen met vrienden en pizza te eten!
Circa € 8,50

- Toscaanse lunch voor ouders in een olijfboomgaard
Lunchen op het landgoed van een traditionele olijfboomgaard is een unieke belevenis. Neem de omgeving inclusief de persen in je op en geniet van een onvergetelijke lunch. Het EstiFun team past op de kinderen, dus ontspannen is gegarandeerd!
Volwassenen: circa €27,50 

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Huurtent Toscaanse kust
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Huurtent Toscaanse kust

Verblijf

Verblijf Camping Italia

Beschrijving

De omgeving
Even een stukje aardrijkskunde. Neem de kop van de Italiaanse laars. Zoek bij de Ligurische Zee. Gevonden: Viareggio! Italianen noemen het - maar chauvinisme is hen niet vreemd - de parel aan de Ligurische Zee. En geef ze eens ongelijk. Alleen al de historie van Viareggio prikkelt je vakantiegevoel: de stad is ontstaan uit een kasteel. Ooit was het zelfs de belangrijkste plaats van Toscane met de enige haven. Toen al was Viareggio internationaal bekend als badplaats, maar daarnaast ook om de visserij en de bloemkwekerij.

In de stad vind je regelmatig een markt op verschillende plaatsen. Aan de boulevard kun je heerlijk slenteren en winkelen in de vele steegjes of genieten op een van de gemoedelijke terrasjes. Je zult er veel te vinden zijn, want de Italianen weten wat gastvrijheid is. 

Liever sportief bezig? De omgeving is ideaal voor de mooiste wandel- en fietsroutes. Ook liefhebbers van watersporten en andere actieve sporten kunnen hier hun hart ophalen. Snuifje cultuur op zijn tijd? In de omgeving staan ook veel historische burchten, Romeinse restanten en musea. En wist je dat het vanuit Viareggio niet ver is naar beroemde steden als Pisa, Lucca of Florence?

Viareggio heeft internationale bekendheid als badplaats aan de Ligurische Zee in hartje Toscane. De grandeur van de uitgestrekte boulevard ademt de verhalen uit vroegere tijden. Hotels met een geschiedenis en met namen als Grand Hotel Royal, Astor en Palace gaan hand in hand met trendy beachclubs. En op de achtergrond heb je het decor van de Aupane bergen en het prachtige Lago di Massaciuccoli, een historisch meer. Alles wat jij en je kinderen hier zoeken heb je bij de hand. Ontspanning én actie. Lekker eten én cultuur in de mooiste Toscaanse steden. Een goed boek voor jou én leuke activiteiten voor de kids. Kom van de zomer in Toscane je talent als Italiaan eens testen! Krijg je al zin in zo'n vakantie?

De camping
We heten je graag welkom op camping Italia. Een levendige 3* camping gelegen in Torre del Lago Puccini, vijf kilometer buiten Viareggio. Grenzend aan het bos en op loopafstand van het strand. Via een bospad van 1500 meter sta je in ongeveer 15 minuten met je handdoek op het strand! En heb je even geen zin om te wandelen? Ieder half uur rijdt er een gratis pendelbus van en naar het strand. Ideaal toch? 

Op deze gezellige camping ga je een fijne vakantie tegemoet. Er zijn twee mooi aangelegde zwembaden waar je een verfrissende duik kunt nemen of lekker op een van de ligstoelen kunt bijbruinen en je boek kunt lezen. Voor de zwembaden moet normaal gesproken bij de receptie worden betaald, maar bij deze reis is toegang tot de zwembaden inbegrepen. Het nette sanitairblok ligt vlakbij de tenten. Voor een warme douche heb je douchemuntjes nodig. Voor boodschappen en verse - Italiaanse - broodjes kun je terecht in de campingwinkel. Op de camping vind je ook een restaurant, een snackbar en een bar waar je terecht kunt voor een drankje. Op de caming kan je tegen betaling gebruik maken van de Wi-Fi. 

De accommodatie
Je verblijft in een luxe bungalowtent Comfort of Espace. De tent Comfort is ruim 16 vierkante meter en de ruimere tent Espace is 25 vierkante meter groot. Beide tenten hebben grote slaapcabines met echte bedden van 2 meter lengte. De voortent is ruim genoeg om binnen te eten en met het 4-pits gasfornuis in de keuken zet je een lekkere maaltijd op tafel. De tenten kun je boeken met minimaal 2 en maximaal 4 personen. Wanneer je met 5 of 6 personen komt, krijg je een bijzettentje bij de tent. 

Onze tenten in Viareggio staan in een lange laan tegenover elkaar opgesteld. Het laantje komt uit bij het gezamenlijke terras. Vlakbij ons laantje ligt een groot en net sanitairblok.

De luxe bungalowtenten beschikken over een ingerichte keuken. Heb je even geen zin om te koken? In de pizzeria of het restaurant van de camping ben je welkom voor je Italiaanse avondeten. 

Bijzettent
Onze luxe bungalowtenten zijn geschikt voor maximaal 1 volwassene en 3 kinderen. Wanneer je met meerdere personen bent dan kun je voor € 40,- per week een bijzettent huren (indien beschikbaar). De bijzettentjes zijn voorzien van luchtbedden en er kunnen maximaal twee kinderen in slapen.   

Bungalow's
Ga je voor luxe? Kies dan voor onze bungalows in Viareggio! De bungalows zijn ongeveer 25 tot 30 m2 groot en hebben een overdekt houten terras. Ze zijn te boeken met maximaal 5 personen. 
De bungalows liggen naast elkaar in een ander laantje, dit is in het verlengde van de bungalowtenten. Beide laantjes komen uit bij het gezamenlijk terras.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Italia
Camping Italia

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Strand en Cultuur Huurtent Toscaanse kust
Eenoudervakantie Strand en Cultuur Huurtent Toscaanse kust

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c