Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sportief en Actief in Oostenrijk

Actie, avontuur en ontspanning wisselen elkaar af tijdens deze zomervakantie in het Oostenrijkse Imst. We gaan de bergen in voor gave acitiviteiten zoals raften, bergbeklimmen, mountainbiken en hiken. Uiteraard gaan we ook lekker zwemmen en relaxen in het zonnetje. Pak je sportkleding maar in, wandelschoenen in de tas en op naar Oostenrijk!

Op ongeveer 880 km rijden van Utrecht sta je al midden in de Oostenrijkse Alpen. Dit gebied staat bekend om zijn vele outdoor-mogelijkheden en de prachtige omgeving: dé perfecte locatie voor een actieve vakantie samen met je kind(eren). Reisleiders Albert en Kristian kennen de omgeving op hun duimpje en hebben het programma zo samengesteld, dat je tijdens deze vakantie samen met je kid(s) tot grote hoogte kunt stijgen. Leg je sportkleding maar vast klaar, want we gaan tijdens deze week onder andere klettersteigen (bergbeklimmen), mountainbiken en hiken. Een absolute must voor het actieve gezin! Daarnaast zijn er meer dan voldoende uitstapjes die je naast het survivallen kunt ondernemen, waaronder lekker zwemmen in één van de vele meren of een dagje Innsbruck. Je zult versteld staan van de schoonheid en de sensatie van deze omgeving.

Nu zal je wellicht denken: moeten we (veel) ervaring hebben in de bergsport om deze vakantie te kunnen boeken? Dat is niet het geval! Met de zeer duidelijke uitleg van de reisleiding is dit ook voor jullie gezin mogelijk. Wanneer jij en jouw kind sportief zijn en beschikken over een goede conditie in verband met de activiteiten op het programma, dan is deze vakantie echt een aanrader! Twijfel je? Neem dan even contact met ons op!

Eenoudervakantie Sportief en Actief in Oostenrijk
Eenoudervakantie Sportief en Actief in Oostenrijk

Ouder & Kids

Deze vakantie zit vol met leuke activiteiten die we gaan ondernemen. Daarnaast zijn er ook een aantal optionele activiteiten die jullie kunnen doen. 

Inbegrepen excursies 

Hike, hochtenbodensteig bij Axamer Lizum
We starten in Axamer Lizum en nemen daar de Olympiabahn, een bergtrein omhoog. Vanaf daar starten we een spectaculaire hike door het hooggebergte. Onderweg schitterende uitzichten over het Inntal, Innsbrück en de omliggende alpentoppen. We passeren onderweg twee toppen, de Widdersberg 2327m en de Schneiderspitze 2156m. De tocht eindigt bij een berghut, het Birgitzköpflehaus. Na daar wat gedronken en gegeten te hebben nemen we de Birgitzköpflelift, een stoeltjeslift, weer terug naar Axamer Lizum.

De Klettersteig bij Umhausen
We beginnen met een mooie hike van ongeveer 30 minuten richting de waterval van Umhausen. Daar beginnen we aan een spectaculaire en spannende klettersteig naast de waterval. Door de aanwezigheid van de waterval is deze klettersteig een van de mooiste van Oostenrijk. Onderweg zijn er een aantal rustpunten met prachtige uitzichten. Boven aangekomen passeer je de waterval d.m.v. een touwbaan. Waarna we over een prachtig bruggenstelsel weer afdalen. Dit is een dag om nooit te vergeten!

Mountainbike dag
Vandaag maken we een avontuurlijke mountainbiketocht. De reisleiding heeft een mooie, uitdagende route uitgestippeld in de omgeving van ons hotel. We eindigen met een prachtige, lange afdaling naar ons hotel op 1100m. Het tempo passen we aan op de kids. Onderweg is er natuurlijk voldoende ruimte voor een drankje en een lunch.


Optionele excursies

Dagje Innsbruck
Breng een bezoekje aan het mooie Innsbruck. Voor wie dat wil brengen we in Innsbruck eerst een bezoek aan de wereldberoemde springschans: zeer bekend van het jaarlijkse Vierschansentoernooi. De toegang tot de sportarena is €9,50. Daarna bezoeken we het centrum van Innsbruck. Hier kun je lekker lunchen op één van de terrasjes of haal een broodje Munding: een traditioneel bakkerijtje. Ontdek de kleurrijke gebouwen en spot het Gouden Dak dat werd gebouwd in opdracht van keizer Maximiliaan I. Bewonder de Hofkirche of de kathedraal Dom zu St. Jakob, dwaal door de straatjes of wil je shoppen: je zult je in Innsbruck zeker vermaken!
Richtprijs: €10 p.p. (optioneel: + toegang tot de skischans à €9,50 p.p.)
Richtprijs: ca. €30 incl. fietshuur

Zomerrodelen
In Hoch-Imst zullen we een middag vol plezier beleven tijdens de spectaculaire Alpen-coaster: met een lengte van 3535 meter de langste zomerrodelbaan van de Alpen! Scherpe bochten, steile drops: het maakt allemaal onderdeel uit van de baan waarin je maar liefst 1000 meter afdaalt. Hierna kunnen we de stoeltjeslift omhoog nemen en een mooie hike maken naar de Muttenkopfhütte.
Richtprijs per ritje, incl. lift: kinderen t/m 15 jaar: €12 p.p.  |  16 jaar en ouder €15,50 p.p

Area 47
Ben jij een echte waterrat en niet bang voor een beetje actie? Bezoek het coolste waterpark van Oostenrijk: zo heb je water nog niet eerder meegemaakt. Het 20.000m² grote waterpark is een zwemmeer vol waterspektakel. Vijf glijbanen (waaronder de snelste van van het land) en klifduikplatforms met verschillende springhoogtes, de Slip ’n Slide, ga los op het opblaasbaar aquapark-parcours,  laat je over het meer schieten door het waterkanon of lanceren door het gigantisch luchtkussen. Bijkomen kan bij de gezellige strandbar of in één van de vele loungeruimtes.  
Richtprijs: kids ca. €20 p.p.  |  volwassenen ca. €30 p.p.

Raften en korte hike
Zin in een avontuur op het water? Ga dan mee raften op één van de rivieren in de omgeving! We hebben een raft tour die uitermate geschikt is voor kinderen. Daarna gaan we naar Ötz, waar geluncht kan worden. ’s Middags maken we een prachtige hike naar misschien wel het mooiste meer van Tirol, de Piburgersee. Hier zijn terrassen en in het meer is een zwemfaciliteit.
Richtprijs voor het raften: ca. €64 p.p.
Richtprijs voor de hike en zwemfaciliteit Piburgersee: ca. €17 p.p.

Bezoek aan Plansee en Hangbrug
Vandaag is het tijd voor een relaxdag met zwemmen, zonnen en mooie vergezichten vanaf de hangbrug.
Richtprijs: kids ca. €15  |  volwassenen ca. €18 p.p.

Wellness middag Aqua Dome
Lekker een middagje relaxen en bijkomen van alle activiteiten? In Aqua Dome Therme kom je helemaal tot rust en kun je genieten van de omgeving. Vooral de ruime Thermenhal, het belangrijkste gedeelte van de Aqua Dome, verrast je al bij het binnenkomen, met het gevoel alsof je een kathedraal binnen bent gelopen. Maar, hoe je ook tegen dit magnifieke gebouw aankijkt, je komt naar de Aqua Dome om te genieten van water en wellness en dat is precies wat je in de Aqua Dome krijgt.
Richtprijs voor entree 3 uur: kids ca.€16  |  volwassenen ca. €30 p.p.

Hike of mountainbike vanuit het hotel
Vanuit het hotel kun je gemakkelijk een hike doen of mountainbiken op de Miemingerplatte. We hebben verschillende routekaarten en verdere info voor je. Alle verdere informatie zoals prijzen voor fietshuur etc. krijg je van onze reisleiders.

Alle genoemde prijzen zijn op basis van een minimaal aantal deelnemers.

Eenoudervakantie Sportief en Actief in Oostenrijk
Eenoudervakantie Sportief en Actief in Oostenrijk

Verblijf

Verblijf Hotel Belmont, Imst

Beschrijving

Hotel Belmont
Het mooi gelegen Hotel Belmont biedt een prachtig uitzicht, door de ligging tussen het gebergte van Imst. Vanaf het zonneterras heb je een prachtig uitzicht. Het hotel ligt op ca. 1000 meter hoogte.

Faciliteiten
Hotel Belmont beschikt over 55 moderne kamers, welke afgelopen jaar zijn gerenoveerd. In het hele hotel heb je de beschikking over Wi-Fi. Neem een verfrissende duik in het zwembad of wanneer je nog zin hebt in extra beweging kun je je ei kwijt op de tennisbaan. Een drankje drink je in de bar of op het zonneterras. Je auto kun je gratis parkeren op het parkeerterrein. 

Kamers
Alle kamers beschikken over een televisie en eigen badkamer. In de badkamer vind je een douche, wastafel en toilet. Alle kamers zijn afgelopen jaar gerenoveerd. Samen met je kind(eren) heb je de beschikking over een eigen kamer.

Verzorging
Jullie verblijven op basis van Halfpension. Iedere ochtend starten we de dag met een ontbijtbuffet en ’s avonds kunnen we genieten van een diner in het hotel.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Belmont, Imst
Hotel Belmont, Imst

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Verzekering - Bijzondere sporten
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief bijzondere sporten dekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of je voor alle activiteiten bent gedekt. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten. LET OP! Zonder reisverzekering inclusief bijzondere sporten dekking kun je aan enkele activiteiten niet deelnemen.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Corona maatregelen - Oostenrijk
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Reisleiding - Oostenrijk Actief
Deze reis staat onder leiding van onze Nederlandse reisleiders. De reisleiding verwelkomt je in de accommodatie. De reisleiders zullen een welkomstmeeting organiseren waarin je wordt voorzien van alle informatie over deze reis. De reisleiding zal tijdens de gehele reis aanwezig zijn en beschikt over de juiste kennis/diploma's voor het organiseren en begeleiden van de aangeboden activiteiten.

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sportief en Actief in Oostenrijk
Eenoudervakantie Sportief en Actief in Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c