Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Haute Nendaz

Haute Nendaz is een sfeervolle, moderne wintersportplaats rondom een gezellige ijsbaan en biedt leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Het gebied is zeer sneeuwzeker, biedt voornamelijk redelijk makkelijk tot middelzware pistes en is daarom zeer geschikt voor beginners en gezinnen. Daarbij logeren we in een zeer gastvrij hotel en gaat er Nederlandse reisleiding met jullie mee, die naast het skiën ook leuke acitiviteiten organiseert!

Welkom in de mooie wintersportplaats Haute Nendaz! Deze vakantie staat voor ‘alles mag, niets hoeft’ zodat je de zekerheid hebt van een groepsreis en de vrijheid van een individuele vakantie. Met andere woorden: bergen genot voor jou en je kids.

Geniet van de afwisseling van actief en relaxen in deze rustgevende omgeving, vroeg in de avond met de kids lekker genieten van de puur Zwitserse maaltijd en na het diner gaan de kids gezellig wat spelletjes doen met hun nieuwe vriendjes. Kinderen naar bed en jij neemt nog even een lekkere schnapps of een ander lekkernij, het is allemaal mogelijk!

Het is allemaal ook nog zeer betaalbaar, want deze vakantie is inclusief een 6- daagse skipas voor het gebied Printse (212 km). De liften brengen je onmiddellijk van 1350 meter naar 2200 meter, van waaruit je snel via de piste Thyon 2000, Siviez, Veysonnaz en Verbier kunt bereiken, via Plan du Fou. Tevens is dit skigebied sneeuwzeker vanaf begin december t/m eind april.

Nendaz is onderdeel van Les Quatres Vallées en is via het skigebied verbonden met Verbier, Veysonnaz en Thyon. Het skigebied bestaat voornamelijk uit redelijk makkelijk tot middelzware pistes en is daarom ook zeer geschikt voor beginners en kinderen, maar ook voor de ver gevorderden. Vanuit Siviez heb je toegang tot het skigebied van Verbier. Hier kan je via de pistes van Nendaz komen, maar je kunt ook de bus nemen naar Siviez en daar direct opstappen. In het skigebied zijn meerdere funparks te vinden, dus freestylers kunnen zich hier ook goed vermaken.

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Haute Nendaz
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Haute Nendaz

Ouder & Kids

Dag 1*
Vrijdagmiddag worden jullie van je aangegeven opstapplaats opgehaald en reizen we door naar Zwitserland.

Dag 2
In de loop van de ochtend komen we aan bij het hotel. Hier checken we in en hebben we de mogelijkheid om lekker bij te komen van de reis of even wat rond te kijken in de omgeving. Tegen de avond gaan we gezamenlijk dineren in het hotel. ’s Avonds worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd.

Dag 3
Na een stevig ontbijt is het natuurlijk tijd om te gaan skiën. Wil je materiaal huren of neem je les, dan kun je dit bij de boeking aan ons doorgeven. Wanneer dit niet van toepassing is, krijg je van de reisleiding je skipas en kun je direct de pistes gaan verkennen!

Dag 4 t/m 8
Deze dagen kunnen we na het ontbijt uiteraard weer heerlijk gaan genieten van het wintersporten! De reisleiding zal iedere dag leuke activiteiten verzorgen voor jou en je kinderen! We kunnen als groep ook een keer gezellig gaan rodelen. Of gaan we een rondje schaatsen op de schaatsbaan in het dorp (gratis).

Dag 9
Helaas moeten we alweer inpakken en stappen we in de bus (of in je eigen auto) en vertrekken we richting Nederland. Het is mogelijk om een vertrekdiner te reserveren, vraag het aan de hotelier!

Dag 10*
Veilig teruggekomen in Nederland word je weer afgezet bij de gekozen opstapplaats, hopelijk wel met een heleboel fijne herinneringen.

* Wanneer je met eigen vervoer reist betreft het een 8-daagse reis.

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Haute Nendaz
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Haute Nendaz

Ski-info

SKIGEBIED Les Quatre Vallées

Les Quatre Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied van Zwitserland met meer dan 400 kilometer aan skipistes. Dit skigebied strekt zich uit over 4 dalen en bestaat onder andere uit de plaatsen Verbier, Haute Nendaz, Siviez, Veysonnaz en La Tzoumaz. Sneeuwzekerheid is in Les Quatre Vallées vrijwel gegarandeerd, vanwege de gletsjer en vele sneeuwkanonnen.

De Mont Fort-gletsjer is het hoogtepunt van dit skigebied. Vanaf 3.300 meter hoogte kun je hier naar beneden skiën, via een 15 kilometer lange uitdagende piste. Dit is één van de langste en mooiste pistes van de Alpen. 

Het skigebied bestaat voornamelijk uit redelijk makkelijk tot middelzware pistes en is daarom ook zeer geschikt voor beginners, maar ook voor de ver gevorderden. In het skigebied zijn meerdere funparks te vinden, dus freestylers kunnen zich hier ook goed vermaken. Voor langlaufers liggen er meerdere loipes verdeeld over de dorpen van dit skigebied.

Verblijf

Verblijf Hotel Mont-Fort

Beschrijving

Het 3 sterren Hotel Mont-fort ligt in het centrum van Haute Nendaz, op enkele minuten loopafstand van de piste en de skischool. Vanuit het hotel heb je panoramisch uitzicht op het omliggende berggebied. In het centrum vind je onder andere verschillende restaurantjes en barretjes. Zo vind je onder het hotel een gezellig bar waar je terecht voor een drankje.  Hotelier Patrick, zijn vrouw en hun team hebben dit hotel in een korte tijd weer terug op de kaart gezet. Ze hebben het overgenomen en sindsdien heeft het hotel weer goede recensies.

Kamers
Tijdens deze reis verblijf je met je kind(eren) in een eigen kamer. Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer met douche, toilet en föhn. Op de kamers zijn een televisie, telefoon en kluisje aanwezig.  

Faciliteiten
In het hotel heb je de beschikking over een lift naar de hogere etages. Dineren doen we in het restaurant en er is een leuke loungebar met heerlijke bieren en andere versnaperingen. Je ski's kun je opbergen in de speciaal hiervoor ingerichte skiruimte. Er is geen aparte kinderruimte in het hotel aanwezig, maar wel een aparte ruimte waar de reisleiding samen met de kids leuke spelletjes kan doen.  

Kom je met de auto? Je kunt gratis gebruik maken van de parkeerplaatsen van het hotel.

Verzorging
Het verblijf in hotel Mont-fort is op basis van Halfpension. In de ochtend staat er een ontbijtbuffet voor jullie klaar en 's avonds wordt er een 3-gangen menu met saladebuffet geserveerd. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Mont-Fort
Hotel Mont-Fort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding tijdens onze éénoudervakantie *
Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow! Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. Kijk voor meer informatie in ons activiteitenprogramma.

Tijd voor en met elkaar
Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen.De reisleiding informeert je over de  leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes. Tijdens onze eenoudervakanties worden er activiteiten georganiseerd welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten.  ‘We go with the flow!’

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Haute Nendaz
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Haute Nendaz

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c