Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in het Zillertal

Uitstekend geprepareerde pistes, lange en uitgestrekte afdalingen en een waar kinderparadijs: deze voorjaarsvakantie is een droom op de piste voor iedereen! Of je nu veel kilometers op de ski’s wil maken of voor de eerste keer op de latten zal staan, vanuit de zonnigste plek in het Zillertal trekken we er op uit om de vakantie door te brengen op de Oostenrijkse pistes! Binnen vijf minuten ben je het skigebied Hochzillertal – Hochfügen met 91km aan pistes, evenals bij de pistes van het rustige, kindvriendelijke skigebied Spieljoch waar je als ervaren skiër ook goed uit de voeten kunt. 

Genieten van typische Oostenrijkse Kaiserschmarrn tijdens de lunch, waarna we de naar de rode 5 gaan: de langste dalafdaling van het hele Zillertal. Terwijl de ouders een drankje drinken tijdens de après-ski bij de Postalm of de Kristalhütte, checken wij wie de mooiste sneeuwpop kan bouwen of spelen we een gezellig spelletje. Wie van de ouders of kids draait de mooiste pirouette op de natuurschaatsbaan, op 5 minuutjes lopen van ons hotel?

Tijdens deze reis verblijven we in het charmante en compacte dorpje Uderns, ideaal gelegen tussen de twee skigebieden van Hochzillertal – Hochfügen en Spieljoch. De skibus stopt voor de deur en brengt ons binnen een paar minuten naar de gondelliften bij het grotere, gevarieerde skigebied in Kaltenbach en naar het gemoedelijke, kleinschalige en zeer kindvriendelijke skigebied bij Fügen.

Met de Zillertaler Superskipas heb je de mogelijkheid om in alle gebieden van het Zillertal te skiën. Door de centrale ligging van Uderns kun je eenvoudig met de skibus en de Zillertalbahn naar de omliggende gebieden zoals Mayrhofen en Zell am Ziller.

Of je plezier maakt tijdens de skiles, trucjes oefent in het funsnowpark of je klaar maakt voor een mooie tocht over de 200km aan afdalingen in het Zillertal… We maken er een fantastische vakantie van voor de kinderen én voor jou!

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in het Zillertal
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in het Zillertal

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt niet enkel voor de praktische zaken, maar zorgt (in overleg met de groep) voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. De 5,5 km lange rodelbaan bij Spieljoch zorgt ook altijd voor veel vertier, evenals de natuurlijk schaatsbaan in ons dorp!

Op één van de avonden trekken we de omging in voor een gezellige fakkel/lampionnentocht, welke wordt georganiseerd door de reisleiding. Wie zin heeft in een gezellige quiz of een ander spelletje, mag lekker aanschuiven. De ouders kunnen een middag of avondje après-skiën bij de Postalm of we doen een gezellig drankje bij de Kristalhütte, bovenop de berg met een mooi panorama uitzicht. Samen met de kids maken we er ook een gezellig feestje van! Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken.

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in het Zillertal
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in het Zillertal

Ski-info

SKIGEBIED Hochzillertal-Hochfügen

Aan het begin van het Zillertal ligt het skigebied Hochzillertal - Hochfügen. Het is een populair skigebied vanwege de moderne skiliften en de gunstige ligging vlakbij de snelweg. Het skigebied is ontstaan door de verbinding van het skigebied Hochzillertal (Kaltenbach) met Hochfügen. Door de hogere ligging van Hochfügen loopt het winterseizoen hier soms tot eind april. 

De twee deelgebieden van het skigebied Hochzillertal hebben beide een eigen karakter, waardoor het skigebied vrij afwisselend is. Opvallend is dat veel liften aan de kant van Hochzillertal naast elkaar liggen waardoor de variatie wat beperkt is. Je hebt snel het idee telkens op dezelfde helling te staan. Door de verbinding met Hochfügen heb je echter genoeg opties om je goed te vermaken. Vanaf het hoogste punt van het skigebied bereik je via een rode piste Hochfügen. Het deelgebied Hochfügen is veel afwisselender. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er hier veel leuke pistes te vinden en is het hier goed toeven op de vele terrasjes aan de pistes en rondom het dorp. Voor snowboarders en freeskiërs zijn er verschillende mogelijkheden zoals een funpark, halfpipe en met name in Hochfügen veel off-piste mogelijkheden.
 


SKIGEBIED Spieljoch (Fügen)

Boven het dorp Fügen ligt het compacte skigebied Spieljoch. Dit skigebied is maar klein en daardoor vrij geschikt voor lichtgevorderde skiërs en families met kinderen. Wil je meer pistekilometers tot je beschikking hebben, dan stap je in de auto naar Kaltenbach of Hochfügen en ligt het grotere skigebied van Hochzillertal - Hochfügen aan je voeten.

Omdat het skigebied Spieljoch bij Fügen veel kleiner is dan de rest in het Zillertal, is het er vaak rustig. Veel mensen laten dit gebiedje links liggen. Zonde, want ook gevorderden kunnen zich hier prima een dag vermaken. De pistes hebben een ideale hellingshoek om lekker te knallen en zelfs in het hoogseizoen heb je nauwelijks wachttijden bij de liften. Aan de westzijde van Fügen loopt een gondelbaan naar het centrale punt van deze huisberg van Fügen. Van de pistes is 90% rood, maar laat je daar niet teveel door afschrikken. Het is hier vaak veel rustiger dan in het gebied van Hochzillertal en veel pistes zijn ook voor wat minder getalenteerde skiërs en snowboarders goed te doen. Alleen de échte beginners hadden hier graag misschien wat meer blauw gezien. De afdalingen zijn vrij lang, bij voldoende sneeuw loopt er een afdaling van maar liefst 7 km van de Onkeljoch (2050 meter) naar het 1500 meter lager gelegen Fügen. 

Verblijf

Verblijf Hotel Standlhof

Beschrijving

Middenin het centrum van het dorpje Uderns, in de populaire skiregio het Zillertal, ligt het gezellige familiehotel Standlhof. Een ideale locatie om te genieten van een wintersportvakantie op steenworpafstand van de skigebieden. De skibus stopt voor de deur en brengt je binnen 5 tot 10 minuten naar de omliggende skigebieden, waaronder het familieparadijs Spieljoch en het grotere skigebied van Hochzillertal – Hochfügen. Voor wie zin heeft, kunnen we na de dag op de piste nog een rondje schaatsen in het centrum van ons dorp.

Kamers en faciliteiten
Alle kamers in Hotel Standlhof zijn netjes maar eenvoudig ingericht met satelliet tv, telefoon, gratis Wi-Fi en een badkamer met bad of douche en toilet. Ook beschikken alle kamers over een balkon. Het sfeervolle hotel beschikt over receptie, lift, tv stube, gezellig restaurant en een bar waar je ’s avonds kunt genieten van een lekker drankje. Na een heerlijke dag op de piste kun je ontspannen in de Finse sauna en het stoombad. Skimateriaal kan geplaatst worden de aparte berging en de skibushalte bevindt zich voor de deur.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Verzorging
We verblijven in hotel Standlhof op basis van Halfpension. ’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet zodat we vol energie de piste op kunnen gaan. ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een heerlijk diner (keuzemenu) met veel verse streekproducten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Standlhof
Hotel Standlhof

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Reisleiding tijdens onze éénoudervakantie *
Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow! Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. Kijk voor meer informatie in ons activiteitenprogramma.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in het Zillertal
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in het Zillertal

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c