Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Biberwier

Genieten in de Oostenrijkse sneeuw! In Biberwier, een klein Alpendorpje op 989 meter hoogte, gaan we een leuke wintersportvakantie tegemoet. We gaan skiën in het gebied van de Zugspitz Arena, waar Biberwier en nog zes andere skigebieden onder vallen. Of je nu al ervaring hebt of voor de eerste keer op wintersport gaat: voor iedereen wordt dit een leuke vakantie!

In dit gemoedelijke Alpendorpje staat kindvriendelijkheid op nummer 1. Het skigebied Marienberg in Biberwier is het lievelingsskigebied voor beginners en plezierskiërs. Dit skigebied is klein te noemen, maar daardoor wel erg geschikt voor gezinnen. Het bestaat uit 11 kilometer rode en blauwe pistes en heeft een Kinderland waar de jongste hun bochtjes kunnen oefenen. De perfecte omstandigheden dus voor de eerste meters in de sneeuw! De Marienbergbahn ligt op loopafstand van ons hotel, maar je kunt voor ons hotel ook de gratis skibus pakken naar één van de andere skigebieden zoals Lermoos.

Door de centrale ligging vind je binnen handbereik de 7 skigebieden die tot de Tiroler Zugspitz behoren, waaronder het naastgelegen Lermoos en Ehrwald. Hier vinden skiërs en snowboarders een waar sportief luilekkerland met verschillende pistes, waardoor er voor iedere leeftijdsklasse en niveau een favoriete afdaling te vinden is. De oergezellige almhutten nodigen je uit om tussendoor te genieten van warme Kaiserschmarrn of een drankje met een grandioos uitzicht.

Voor een onbezorgde wintersportvakantie zit je helemaal goed in Biberwier, waar kindvriendelijkheid met hoofdletters wordt geschreven!

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Biberwier
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Biberwier

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. Daarnaast neemt de reisleiding je mee voor een leuke fakkel- en lampionnentocht. Wie gaat er mee een (na)middagje of avond rodelen?

Rodelen is ook altijd één van de hoogtepunten van de wintersportvakantie en zorgt voor veel fun! Met een veilige zitplek op de slee, de teugels stevig in de handen en de benen ingetrokken, sjezen we over de rodelbaan van Ehrwald, Lermoos of wellicht in Biberwier zelf! Afhankelijk van het moment dat we willen rodelen, kiezen we voor de leukste rodelbaan! Het huren van een sleetje kost ca. €8. Stralende gezichten vol enthousiasme inbegrepen!

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Biberwier
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Biberwier

Ski-info

SKIGEBIED Zugspitz Arena

Zugspitz Arena is een populair skigebied onder de Nederlanders. Het gebied ligt namelijk zo'n 800 kilometer over grens, bestaat uit verschillende skigebieden, heeft knusse dropjes én een klein gletsjergebied op de Zugspitze.

De Zugspitz Arena bestaat uit zes skigebieden die niet per lift zijn verbonden. Wel rijden er skibussen door het gebied. Het is dus niet mogelijk om heel lange tochten te maken, maar je kunt wel elke dag een skigebied kiezen!
In totaal zijn er 136 km pistes waar je heerlijk kunt skiën. De meeste zijn brede en zonnige pistes, ideaal voor beginners en skiërs die het rustig aan willen doen. De 5 km lange "Kanonenabfahrt" is voor de ervaren skiër een mooie uitdaging. En voor de kinderen is er een leuke oefenweide met kinderopvang.

Verblijf

Verblijf Hotel Alpina

Beschrijving

Hotel Alpina is een nostalgisch hotel met een heerlijk Oostenrijks gevoel. Op 6 minuten lopen vind je al de gondels van het skigebied Biberwier. Het centrum met winkels, cafés en restaurantjes ligt op zo’n 7 minuten lopen. Door de centrale ligging én de skibus die voor het hotel stopt, is dit de ideale uitvalsbasis voor de wintersportvakantie. Vanuit het hotel heb je daarnaast ook nog een adembenemend uitzicht op de Zugspitze.

Kamers en faciliteiten
Alle 50 kamers van Hotel Alpina zijn verdeeld over drie verdiepingen. De kamers zijn basic ingericht, maar erg netjes. De kamer is voorzien van een bureau, satelliet TV en telefoon. Iedere kamer heeft een eigen badkamer, voorzien van een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers beschikken over een balkon. In de kamer heb je de beschikking over gratis Wi-Fi.

Het hotel heeft een entree met een ruime hal, een receptie en een lift. Daarnaast is er een een eetruimte, ontspanningsruimte en heerlijke zonneterras aanwezig. Ook voor een potje tafelvoetbal of poolen ben je ook aan het goede adres.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Verzorging
We verblijven in hotel Olympia ’76 op basis van halfpension. ’s Ochtends bestaat staat er een ontbijtbuffet voor jullie klaar. ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Alpina
Hotel Alpina

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding tijdens onze éénoudervakantie *
Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow! Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. Kijk voor meer informatie in ons activiteitenprogramma.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Biberwier
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Biberwier

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c