Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Axamer Lizum

De prijzen en data voor deze eenoudervakantie zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.  

Een compact maar afwisselend gebied zal zorgen voor voldoende fun op de pistes, een avond rodelen op de gave rodelbaan zorgt voor nog meer plezier en wat dacht je van leuke spelletjes met de andere kids en ouders? Deze winter binden jullie de ski's of snowboard onder op de pistes van Axamer Lizum in Oostenrijk en beleven jullie een te gekke, voordelige wintersportvakantie samen. 

Dit typische Oostenrijke Alpen dorpje was het decor van de Olympische Spelen van Innsbruck in 1964 en 1976. Het is leuk dat de herinneringen aan de Olympische Spelen zichtbaar zijn gebleven door onder andere de iconische Olympiabahn: een treintje dat je snel vanaf het dal naar de top van de berg brengt op 2340 meter hoogte. En hoe gaaf is het om de verschillende Olympische afdalingen naar beneden te skiën met je kids!

Het gebied van Axamer Lizum is compact en dat heeft zo z’n voordelen. Je verliest je kid(s) nooit uit het oog en het gebied is ook nog eens van alle gemakken voorzien. Het hotel, de skiverhuur en de skischool waar de kinderen vertroeteld zullen worden, liggen aan de piste. De rodelbaan begint op 50m van het hotel. Hoe lekker is dat!

Je loopt zo naar de liften of neem het treintje naar boven en vanuit hier ontdek je leuke en uitdagende afdalingen en kan iedere skiër of boarder zijn ei kwijt met een bereik aan pistes van zo’n 40 km. Nog een aangename verrassing is dat het skigebied nauwelijks wachttijden kent en dat er veel leuke eet– en drink gelegenheden op de piste te vinden zijn tegen zeer vriendelijk prijzen. Tijdens de lunch mag een bezoekje aan het Hoadl Haus niet ontbreken. Vanuit dit restaurant heb je bij mooi weer een schitterend uitzicht over de omliggende bergwereld van de stad Innsbruck.

Voor nog meer winterbelevenis maken we een coole rit op de spraakmakende, uiterst snelle en verlichte rodelbaan. Een echte belevenis voor ouders en de wat oudere kinderen. Deze rodelbaan heeft een enorme lengte van bijna 4 km. en is zeer uitdagend! Een fort of kasteel bouwen in de sneeuw is natuurlijk ook super cool. En wat dacht je van een fakkeltocht door de bergen en daarna lekker opwarmen met een mok warme choco of glühwein in het hotel?

Het skigebied van Axamer Lizum kent alleen maar voordelen. Ook de skihuur en skipassen zijn hier zeer portemonnee vriendelijk en duidelijk voordeliger dan andere skigebieden in Oostenrijk. Een ding is zeker: tijdens deze eenouder wintersportreis gaan jullie een leuke vakantie tegemoet en staat deze reis garant voor gezelligheid en familiepret. Zijn jullie er ook gezellig bij?

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Axamer Lizum
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Axamer Lizum

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. De sleeafdaling en de rodelbaan die beide net naast het hotel liggen, zullen ook voor veel fun zorgen evenals de natuurlijk schaatsbaan in Axams!

Op Oudejaarsavond zal er een avontuurlijke fakkel/lampionnentocht worden georganiseerd. Wie zin heeft in een gezellige eindejaarsquiz of ander spelletje, mag lekker aanschuiven. Een leuke kids-night-out? Bezoek dan de familiedisco, gelegen onderaan de piste. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

Omdat we ons lekker dicht bij Innsbrück bevinden, is het wel zo leuk om een bezoekje te brengen aan deze Tirolse hoofdstad. Beleef een unieke alpien-urbane mix tussen berg en dal, natuur en stad. Innsbrück is namelijk het hart van de Alpen. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk winkelen en cultuur snuiven, terwijl je omringd bent door indrukwekkende bergen.

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Axamer Lizum
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Axamer Lizum

Ski-info

SKIGEBIED Axamer Lizum

Axamer Lizum, dat in 1964 en 1976 gebruikt werd voor de Olympische Winterspelen, is een skigebied dat voor iedere wintersporter iets te bieden heeft. Sneeuw is hier gegarandeerd vanaf half november tot eind april, omdat er voor een groot deel ook sneeuwkanonnen ingezet kunnen worden. Het skigebied, dat bestaat uit ruim 40 kilometer aan pistes, behoort tot de skiregio Olympia Skiworld.

Voor de beginnende wintersporter is er maar liefst 7 kilometer aan blauwe pistes. De gevorderde skiër of snowboarder kan zich naar hartelust uitleven op 21 kilometer aan rode pistes en 2 kilometer aan zwarte pistes. De overige 11 kilometer bestaan uit uitgezette skiroutes. Voor de snowboarders is er een funpark en de doorgewinterde wintersporter kan zich beperkt off-piste uitleven. Er zijn 6 stoeltjesliften, 3 sleepliften en 1 gondellift, waardoor er geen lange wachtrijen zijn. Houd je het liever rustiger? Dan kun je hier genieten van maar liefst 30 kilometer aan langlaufloipen.

Wintersport maakt natuurlijk hongerig en ook hier wordt aan gedacht. Voor ontspanning, een hapje en een drankje kan men terecht in een van de vele berghutjes op de piste of in het panoramarestaurant op de top op 2340 meter.

De wintersporters die niet genoeg uitdaging vinden in Axamer Lizum kunnen ook terecht in andere populaire skigebieden rondom Innsbruck. Met een gedeelde skipas en via een speciale busverbinding zijn deze gebieden eenvoudig te bereiken.

Verblijf

Verblijf Hotel Olympia '64 en '76

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven wij in 3-sterren Hotel Olympia. Het is een eenvoudig budgethotel en is gelegen op een van de mooiste plekjes van Oostenrijk, direct aan de piste. De liften, après-ski en restaurants zijn op loopafstand, net als de rodelbaan! Binnen no-time zit jij in de lift ski je zo terug naar het hotel, zonder je ski’s uit hoeven te doen!

Kamers en faciliteiten
Alle kamers zijn netjes maar eenvoudig ingericht met sateliet TV en telefoon en voorzien van een badkamer met douche en toilet. De meeste kamer beschikken over een balkon. De kamers voor 4 personen hebben een tweepersoonsbed en een stapelbed, waarbij in de meeste gevallen één kind maximaal 14 jaar kan zijn. Heb jij drie kids mee, allen ouder dan 14 jaar? Dan krijg je in de meeste gevallen twee 2-persoonskamers toegewezen.

In Hotel Olympia '64 vind je o.a. aan de piste kant van het hotel de Pfeffermüle: een gezellige stube waar je na het skiën lekker wat kunt drinken. In Hotel Olympia '76 vind je een een sauna* en infraroodcabine*. De hotels hebben gratis Wi-Fi op de kamers en in de openbare ruimtes.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

*   Voor seizoen 2023-2024 is besloten dat de sauna en/of infraroodcabine gesloten zullen blijven.

Verzorging
Het verblijf in hotel Olympia is op basis van halfpension. ’s Ochtends bestaat staat er een ontbijtbuffet voor jullie klaar. 's Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Olympia '64 en '76
Hotel Olympia '64 en '76

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Reisleiding tijdens onze éénoudervakantie *
Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow! Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. Kijk voor meer informatie in ons activiteitenprogramma.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Axamer Lizum
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Axamer Lizum

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c