Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Reith bei Seefeld

Een betaalbare wintersport in het skigebied van het modaine en sfeervolle Seefeld. Leuke berghutjes, fijne pistes en een super kindvriendelijk skigebied. Ga deze voorjaarsvakantie mee naar Reith bei Seefeld en beleef een heerlijke wintersportvakantie samen.

Seefeld is traditioneel een vakantiebestemming van de rich & famous. In het kleine naastgelegen plaatsje Reith bei Seefeld bieden wij een leuk 3-sterrenhotel, wat deze eenouder wintersportvakantie ook zeer betaalbaar maakt. Door de centrale ligging van Hotel Alpenkönig, zijn het gezellige centrum van Seefeld en de belangrijke skigebieden in deze regio zeer gemakkelijk te bereiken. Je vind dit alles binnen een straal van maximaal 10 minuten rijden.

Naast dat Seefeld een klein maar leuk skigebied kent, is het super kindvriendelijk en sneeuwzeker. In het dorp ligt een prachtige zonnige oefenweide en een kinderland voor de allerkleinsten en beginners. Wil je wat meer uitdaging dan kun je terecht bij het dalstation de Rosshütte of de Gschwandtkopf, waar de kids zonder moeite aan de slag kunnen maar ook de ouders zich goed kunnen vermaken. Het is bosrijk, heeft prachtige uitzichten en hier vind je hier nog de echte Oostenrijkse, gemütliche eettentjes.

Seefeld staat garant voor een allround wintersportvakantie. Buiten het skiën kun je een paardensleetocht maken, is er een schaatsbaan, kun je rodelen en tuben, maken we een fakkeltocht en… vergeet vooral je zwembroek niet mee te nemen! Er is een schitterend zwemparadijs midden in het dorp met een uitgebreide wellness voor de ouders. 

Kortom: Bergen genot voor jou en je kids! Gaan jullie ook gezellig mee?

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Reith bei Seefeld
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Reith bei Seefeld

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. Daarnaast neemt de reisleiding je mee voor een leuke fakkel- en lampionnentocht. Rodelen is ook altijd één van de hoogtepunten van de wintersportvakantie en ook het zwembad en de schaatsbaan in Seefeld zorgen voor veel plezier.

De leukste rodelbaan is die bij de Hochmoosalm in Leutasch. Deze rodelbaan is 2,25 km lang en kan in 50 minuten te voet worden bereikt. De wandeling start in Weidach en voert naar de berghut nabij het hoogste punt van de Katzenkopf, waar de start van de rodelbaan is.

De stad Innsbrück ligt in de directe omgeving van het hotel en binnen een half uur ben je met de auto in deze fantastische stad. Je kunt deze ook met de bus bezoeken.

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Reith bei Seefeld
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Reith bei Seefeld

Ski-info

SKIGEBIED Olympiaregion Seefeld

Olympiaregion Seefeld bestaat uit 5 skigebieden, welke allemaal hun eigen charme hebben. Het gebied strekt zich uit tot ongeveer 250 km piste, ieder dorp heeft ongeveer 25 km piste.
Seefeld is één van de beste plaatsen in de Alpen voor een veelzijdige wintersport vakantie. Het is voornamelijk een gebied wat voor beginners geschikt is, maar natuurlijk komen de ervaren skiërs ook genoeg aan hun trekken.

Het dorp Seefeld is een wat luxer dorp, hier zul je minder après-ski bars vinden, maar wel wat luxere restaurants en zelfs een casino. Het skigebied Gschwandtkopf heeft mooie glooiende hellingen uitermate geschikt voor beginners en carvers. Het gebied van de Rosshütte is wat uitgebreider met meer rode en een enkele zwarte piste.

Voor kinderen zijn er in het dorp een tweetal oefen pistes met liften met een oppervlakte van maar liefst 20.000m².

Naast skiën en wandelen is het voor langlaufers een ware trekpleister met ruim 245 km loipes. Daarnaast is het mogelijk om 's avonds gebruik te maken van de verlichte skipistes en er zijn ook diverse verlichte rodelbanen.

Vanuit Seefeld zijn de overige dorpen eenvoudig te bereiken met de auto of skibus.

Verblijf

Verblijf Hotel Alpenkönig

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven jullie in 3-sterren Hotel Alpenkönig. Hotel Alpenkönig is een eenvoudig hotel en is gelegen in Reith bei Seefeld. In Seefeld vind je leuke après-ski, de pistes en liften. Door de centrale ligging van Hotel Alpenkönig is het skigebied van Seefeld bereikbaar met de skibus, de bushalte ligt op 100 m van het hotel. Binnen 10 minuten sta je bij de liften.

Kamers en faciliteiten
Alle kamers zijn zeer ruim opgezet, netjes maar eenvoudig ingericht met TV, zithoekje, kluisje en voorzien van een badkamer met douche, föhn, toiletartikelen en toilet. Alle kamers beschikken over een balkon. Vanuit het hotel heb je een adembenemend uitzicht op de bergen.

Hotel Alpenkönig beschikt over 138 eenvoudige kamers verdeeld over diverse gebouwen. Het hotel heeft een entree met een ruime hal, een receptie en een lift. In de lobby heb je de beschikking over Wi-Fi. Voor een drankje kun je terecht in de bar en er zijn twee restaurants. In het hotel kun je biljarten, tafeltennissen en tafelvoetballen (hier kunnen kosten aan verbonden zijn). Er is een speciaal depot voor het skimateriaal.

Het hotel is een voormalig 5-sterren hotel, maar diverse faciliteiten zoals het zwembad en de wellnessfaciliteiten zijn niet meer in gebruik. Wij bieden dit hotel dan ook aan als 3-sterren hotel.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken.

Vervoer vanen naar de piste
Op vaste tijden zullen er busjes tussen het hotel en de pistes in Seefeld rijden. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de openbare skibus.

Verzorging
We verblijven in Hotel Alpenkönig op basis van halfpension. ’s Ochtends staat er een ontbijtbuffet voor jullie klaar. ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een diner, eveneens in buffetvorm.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Alpenkönig
Hotel Alpenkönig

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Reisleiding tijdens onze éénoudervakantie *
Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow! Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. Kijk voor meer informatie in ons activiteitenprogramma.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Reith bei Seefeld
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Reith bei Seefeld

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c