Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Tauplitz

Deze voorjaarsvakantie ben jij te vinden op de pistes van het famiile-wintersportgebied in Tauplitz, Oostenrijk. Je wordt met open armen ontvangen door Nanja, de Nederlandse hoteleigenaresse die jullie zal voorzien van alle informatie en tips die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie in de sneeuw. Na een heerlijk ontbijt trek je de ski/snowboard schoenen aan en sta je met de groep binnen anderhalve minuut bij de lift. Ben jij klaar voor een week pret in de sneeuw?

Midden in de provincie Steiermark ligt het bergdorp Tauplitz. Dit dorp ademt nog de rust en stilte van een echt Alpendorpje uit. Het heeft zijn typisch Oostenrijkse karakter behouden en is super kindvriendelijk, wat heerlijk is voor een onbezorgde wintersportvakantie. Het skigebied bestaat uit ongeveer 50 kilometer aan voornamelijk blauwe en rode pistes. Ideaal voor de beginnende en redelijk gevorderde skiërs en hoe fijn is het dat je je kids hier niet snel uit het oog kan verliezen. Voor de snowboarders zijn er verschillende funparken.

Natuurlijk is er voor de kleinere kinderen een speciaal skiles programma wat voor onvergetelijk kinderplezier en herinneringen zorgt. De heerlijke berglucht nodigt bovendien ook uit tot andere activiteiten in het winterse berglandschap, relaxen op de vele zonneterrassen, een sneeuwschoenwandeling, rodelen en nog veel meer!

De Nederlandse Nanja runt het gezellige Hotel Sonnenuhr. Zij kan je dus met raad en daad bijstaan en ze kent de omgeving en de hotspots als geen ander! Nanja is ook tevens de reisleidster, maar ze zal niet mee gaan skiën. Alles wat je nodig hebt, kun je gemakkelijk vanuit het hotel bereiken. Na een dag op de piste kun je heerlijk de sauna induiken of in de bar een lekker drankje drinken en spelletje spelen.

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Tauplitz
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Tauplitz

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Onder andere de rodelbaan zal voor veel plezier zorgen! Wie zin heeft in een gezellig spelletje, mag lekker aanschuiven. Een leuke kids-night? Nanja en haar team zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

Rodelen
Degene die nog energie over hebben kunnen op dinsdag of zaterdag in het begin van de avond gaan rodelen! Wat is leuker dan in het besneeuwde winterlandschap op de verlichte rodelbaan een rodelrace met de groep te ondernemen? De snelheidsmeter zorgt voor de extra kick: ga jij harder dan je medereizigers? Bij de rodelbaan vind je de gezellige Skihütte Grafenwiese, waar we onze energie even kunnen opladen met een drankje. De prijs per rodel-afdaling is €3 p.p., inclusief gebruik van de lift en materiaal (excl. vervoer)

Wellness
Wil jij een avondje heerlijk ontspannen? In Bad Mittendorf vind je de Grimming Thermen, een uitgebreid wellness complex. Herstel je spieren door een duik te nemen in de 3 binnenbaden en 4 buitenbaden en te relaxen in de 8 sauna’s en dampgrot. Toegang: €15 (excl. vervoer)

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Tauplitz
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Tauplitz

Ski-info

SKIGEBIED Die Tauplitz

Die Tauplitz is een rustig skigebied waar wachttijden bij de moderne liften nauwelijks voorkomen. Het skigebied is niet heel groot, maar wel heel gevarieerd en gelegen in een mooi landschap. Die Tauplitz is een skigebied erg geschikt voor beginners, maar ook lichtgevorderde skiërs kunnen zich hier goed vermaken. Er zijn genoeg oefenpistes te vinden die erg vlak zijn. Ook voor kinderen is het een geschikt gebied, er zijn een aantal kinderlanden te vinden. Ben jij een echte gevorderde skiër? Dan zijn de pittige pistes van Lawinenstein iets voor jou.

Je kunt genieten van ruim 40 kilometer aan pistes en daarna kun je altijd terecht bij een van de gezellige pisterestaurants waarvan zich er een deel in authentieke berghutten bevinden. Het unieke aan Die Tauplitz is dat er midden in het skigebied een klein authentiek almdorp ligt waar je dwars doorheen skiet. Daarnaast is het gebied bijzonder sneeuwzeker, de gunstige natuurijke ligging zorgt ieder jaar weer voor een dik pak sneeuw die het vaak tot diep in het voorjaar uithoudt.

Verblijf

Verblijf Hotel Sonnenuhr

Beschrijving

Wij verblijven in hotel Sonnenuhr, in het authentieke plaatsje Tauplitz. Ten opzichte van alle andere hotels in de omgeving heeft dit hotel verreweg de beste ligging: het hotel ligt direct aan de piste en op 50 m van de stoeltjeslift. Stap in je skischoenen, klik je ski’s vast en je bent klaar om te gaan!  Alle kamers hebben een schitterend uitzicht over de bergen en ook in het panoramarestaurant zal het uitzicht je verbazen. De sfeer in het hotel is zoals je in een typisch Oostenrijks hotel verwacht: iedereen is even vriendelijk en zullen er alles aan doen om jou en de groep een top vakantie te bezorgen!

Kamers en faciliteiten

Het hotel beschikt over 30 kamers. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben allemaal een fantastisch uitzicht op de bergen! Iedere kamer beschikt over een douche/bad en toilet, TV en een aantal kamers hebben een balkon. In het hele hotel kun je gebruik maken van de gratis Wi-Fi verbinding.

Geniet van de omgeving en uitzicht op het prachtige terras van hotel Sonnenuhr, duik lekker de sauna in aan het einde van de dag en drink een drankje in de huisbar van het hotel. Vanaf 16:00 uur kun je voor de après-ski ook terecht in de bar van het hotel, uiteraard geheel corona proof!

Verzorging

We verblijven in Hotel Sonnenuhr op basis van Halfpension. Iedere morgen staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar met onder andere eitjes en verse broodjes. ’s Avonds kun je aanschuiven voor een heerlijk verzorgd diner uit een uitstekende keuken!  Eén avond serveert het hotel een speciaal diner met taartenbuffet en nog vele andere lekkernijen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sonnenuhr
Hotel Sonnenuhr

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Reisleiding Tauplitz
Nanja, de Nederlandstalige hoteleigenaresse, informeert je over de omgeving en de mooiste pistes, leukste berghutten en de beste routes voor een enerverende skidag met je medereizigers! Verder neemt de reisleiding alle organisatorische zaken uit handen en regelt zij naar wens de skipassen, materialen en lessen. Zelf zal zij niet fysiek bij de uitvoering van de activiteiten aanwezig zijn, maar schroom niet om haar te raadplegen! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden. Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. We go with the flow!

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Tauplitz
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Tauplitz

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c