Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Maishofen, Oostenrijk

Maishofen is een typisch Oostenrijks bergdorpje, een perfecte plek voor een gezellige wintersportvakantie. Maishofen ligt midden in de Salzburger Alpen, het is er nog heerlijk rustig en stil. Ben jij toe aan een onbezorgde wintersportvakantie met je kinderen? Geniet dan van de vele skigebieden, met veel blauwe en rode pistes. Ideaal voor de kinderen die al ervaring hebben op de berg of juist gaan beginnen met skilessen.  

Zell am see/Kaprun en Saalbach Hinterglemm liggen dichtbij en deze skigebieden zijn perfect om in de week ontdekt te worden. Zowel de beginnende als gevorderde wintersportliefhebbers komen dus volledig aan hun trekken. Voor de snowbaoarders zijn er veel funparken.

De frisse berglucht nodigt bovendien ook uit tot andere activiteiten in het winterse berglandschap, relaxen op de vele zonneterrassen, sneeuwwandelingen, fakkeltochten en rodelen en meer... 

Verzorging
Het gezellige 3* hotel Quehenberger, waar we tijdens deze eenoudervakantie verblijven, bevindt zich in het kleine centrum van Maishofen. Het echtpaar Quehenberger runt dit gezellige hotel en zal o.a. zorgdragen voor een heerlijk ontbijt en iedere avond zullen zij een 4-gangen diner serveren.

 

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Maishofen, Oostenrijk
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Maishofen, Oostenrijk

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis natuurlijk overdag op de pistes te vinden en we zijn aan het einde van de dag weer terug in het hotel.

De reisleid(st)er zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd, waarbij leuke prijsjes te winnen zijn, voor jong en oud. De sleeafdaling zal ook voor veel fun zorgen. De fakkel/lampionnen-tocht mogen ook niet ontbreken tijdens deze wintersportreis of een leuke quiz of een bingo? Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Maishofen, Oostenrijk
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Maishofen, Oostenrijk

Ski-info

SKIGEBIED Kitzsteinhorn Kaprun

Kaprun is een zeer geliefde wintersportbestemming onder de Nederlanders. De Maiskogel is erg gezellig en ook de gletsjer en het gezellige dorp trekken elk jaar weer wintersporters van elke leeftijd en niveau. 

De beginnende wintersporters kunnen het beste terecht bij de Maiskogel, dichtbij het dorp Kaprun. De hoogte valt hier met 1675 meter relatief mee en ook de moeilijkheidsgraad en het beperkte aantal pistes zorgen ervoor dat deze berg ideaal is voor de beginnende skiër. 

De Langwied afdaling is een stuk ongeprepareerde piste die ideaal is voor de beginnende of lichtgevorderde off-piste skiër. 

Als er wat minder sneeuw ligt, moet je echt een keer naar de gletsjer van de Kitzsteinhorn. Net buiten het dorp bevindt zich het dalstation, maar deze is met de bus of de auto prima te bereiken. Twee liften brengen je hier tot 3029 meter, dus sneeuw zal hier zeker te vinden zijn! De pistes zijn hier breed en lang. Mocht je wat uitdagendere pistes zoeken, dan zit je iets lager op de berg op je plek. 

Op de gletsjer zijn vrijwel geen vlakke stukken te vinden, dus je hoeft hier bijna nooit te prikken of te steppen. 


SKIGEBIED Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt bestaat over veel verschillende dorpen die gezamenlijk veel pistes hebben. Het skigebied is groot, maar niet helemaal aaneengesloten. Gelukkig worden hier skibussen ingezet. Het gebied is niet te massaal en geschikt voor wintersporters van elk niveau en leeftijd. 

Alle gebieden in dit skigebied hebben een eigen karakter, waardoor het elke dag lijkt alsof je in een ander skigebied terecht bent gekomen. In het gebied Flachau - Wagrain - Sankt Johann im Pongau zijn er vooral veel brede en vlakke pistes te vinden. De Salzburger Sportwelt heeft veel fijne pistes voor de beginnende skiërs. Beginners kunnen vrijwel in ieder dorp terecht, op uitzondering van Zauchensee. Voor degenen die wat meer uitdaging zoeken, is Altenmarkt - Zauchensee de beste optie. 

Snowboarders hoeven in dit skigebied bijna niet te steppen. Er zijn weinig verbindingspaden en de pistes sluiten goed op elkaar aan. Off-pistes liefhebbers kunnen het beste terecht in Zauchensee, maar mocht je echt een liefhebber zijn biedt dit skigebied mogelijk te weinig uitdaging. 

De après-ski is voornamelijk in Flachau erg populair, je kunt hier tot in de vroege uurtjes doorfeesten. Daarnaast vallen er in de Salzburger Sportwelt ook andere activiteiten te ondernemen zoals rodelen, langlaufen, ijsklimmen en sleeën.


SKIGEBIED Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

De welbekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 ook Fieberbrunn vormen dit skigebied met zo'n 300 kilometer aan pistes. Fieberbrunn is aan het skigebied verbonden met de nieuwe gondellift TirolS. Je vindt in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn geweldige skimogelijkheden, een waanzinnige après-ski en veel Nederlanders.

Het grootste gedeelte van de pistes zijn blauw en rood, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor de beginnende skiërs. De brede oefenpistes zijn er heel fijn en met een beetje oefenen, kun je hier al snel tochten door het hele gebied maken. Ook voor de gevorderde skiërs zijn hier mooie pistes te vinden. Dankzij de verbinding met Fieberbrunn zijn er nieuwe uitdagende afdalingen toegevoegd aan dit skigebied. Ook zorgt deze verbinding ervoor dat je prachtige lange tochten kunt maken. Saalbach - Hinterglemm heeft al flink wat off-piste mogelijkheden, maar in het gebied Fieberbrunn is er voor de liefhebbers meer uitdaging te vinden.

Het dal begint op 1.003 meter en het hoogste punt is gelegen op 2.100 meter. Er zijn ruim 270 km aan pistes in Saalbach - Hinterglemm - Leogang en Fieberbrunn. Deze bestaan van lichte hellingen tot aan WK afdalingen, er zijn funparks, race afdalingen en "Buckelpistes". Het gehele winterseizoen is gegarandeerd sneeuwzeker, mede door de ruim 400 sneeuwkanonnen die het gebied rijk is.

Er zijn 28 gondelliften, 22 stoeltjesliften en 20 sleepliften, ze zijn hypermodern en zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt bij elk weertype.
In het gehele skigebied zijn er ruim 40 berghutten waar je heerlijk kunt lunchen van een snelle snack tot aan een gezellig uitgebreide lunch.

In de avond kun je gebruik maken van 2 verlichte afdalingen voor de skiers en wil je liever rodelen, dan kun je kiezen tussen 5 verschillende verlichte rodelbanen in het gebied.

Verblijf

Verblijf Hotel Quehenberger

Beschrijving

Omgeven door het prachtige berglandschap, tussen de Hochkönig, het Grossglockner-massief, Nationaal Park Hohe Tauern en de grote skigebieden Saalbach-Hinterglemm en Zell am See - Kaprun ligt dit hotel op een prachtige plek in Maishofen.

In het centrum van het dorpje Maishofen vind je het Quehenberger hotel. De supermarkt is op loopafstand, evenals de rest van het centrum. Het hotel ligt in een prachtige omgeving met uitzicht op de bergen. De bushalte is voor het hotel: hier stopt de skibus die jullie naar de piste zal brengen. Op vertoon van een geldige skipas kun je gratis gebruik maken van deze bus.

Faciliteiten
Hotel Quehenberger beschikt over een lobby, hotelbar en een restaurant met eetzaal. Ook kun je je skispullen opbergen in een aparte ruimte. Even helemaal tot rust komen? Duik lekker de sauna in of ga even ontspannen in de infraroodcabine. Deze zijn beiden gratis te gebruiken. Handdoeken zijn aanwezig op de kamer. Mocht je willen dat deze extra worden verschoond, kun je dit doorgeven bij de receptie en zal dit worden geregeld. Badjassen zijn evt. te huur via de receptie. 

Kom je met de auto? Dan kun je de auto kwijt op het bijgelegen parkeerterrein.

Kamer
De luxe ingerichte kamers beschikken over goede bedden en een flatscreen televisie. Op iedere kamer is een (gratis) kluisje aanwezig waar je je belangrijke documenten en waardevolle spullen in kunt opbergen. Lekker wakker worden in de frisse lucht? Vanaf het balkon kun je genieten van het mooie uitzicht of even een boekje lezen. De ruime kamers hebben allemaal de beschikking over een badkamer met toilet, douche of bad.

Verzorging
We verblijven 5 dagen op basis van Halfpension en 2 dagen op basis van Logies en Ontbijt. Iedere morgen staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Aan het einde van de dag kun je aanschuiven voor een 4-gangen menu, inclusief saladebar, in het hotel. Ook kun je een avond genieten van een themabuffet. Op 2 dagen is het diner niet inbegrepen en gaan we gezellig met elkaar wat eten in een restaurantje (excl.).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Quehenberger
Hotel Quehenberger

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

Verzekering:
Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reisleiding tijdens onze éénoudervakantie *
Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow! Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. Kijk voor meer informatie in ons activiteitenprogramma.

Tijd voor en met elkaar
Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We maken van jou  en je kids onze hoofdzaak en zorgen ervoor dat alle organisatorische zaken uit handen zullen worden genomen.De reisleiding informeert je over de  leukste uitstapjes, organiseert verrassende activiteiten en gezellige spelletjes. Tijdens onze eenoudervakanties worden er activiteiten georganiseerd welke veelal door ouder én kind samen ondernomen zullen worden. Je bent natuurlijk ook vrij om samen met je kid(s) wat te ondernemen of gewoon lekker een boekje te lezen en te relaxen. Terwijl de kinderen zich met hun nieuwe vakantie vrienden vermaken, kun jij je met de andere ouders even lekker ontspannen en genieten.  ‘We go with the flow!’

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Maishofen, Oostenrijk
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Maishofen, Oostenrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c