Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Jenig, Karinthië

Midden in Karinthië ligt het Idyllische bergdorp Jenig. Dit dorp ademt nog de rust en stilte van een echt Alpendorpje uit. Het heeft zijn typisch Oostenrijkse karakter behouden en is super kindvriendelijk wat heerlijk is voor een onbezorgde wintersportvakantie. Het skigebied bestaat uit ongeveer 110 kilometer piste, met voornamelijk rode en blauwe pistes. Ideaal voor de beginnende skiër en kinderen die je hier niet snel uit het oog zult verliezen. Zowel de beginnende als gevorderde wintersportliefhebbers komen dus volledig aan hun trekken.

Voor de snowboarders zijn er verschillende funparken.

Veel skileraren zijn Nederlandssprekend, hoe fijn is dat! Natuurlijk is er voor de kleinere kids een speciaal skiles programma wat voor onvergetelijk kinderplezier en herinneringen zorgt. De heerlijke berglucht nodigt bovendien ook uit tot andere activiteiten in het winterse berglandschap, relaxen op de vele zonneterrassen, sneeuwschoenwandelingen, een fakkeltocht,  rodelen en nog veel meer.

Het Nederlandse echtpaar Lisa en Dennis runnen het gezellige Hotel Sonnleit'n. Ze kunnen je dus met raad en daad bijstaan en ze kennen de omgeving en de hotspots als geen ander! Daarnaast is er Nederlandse reisleiding aanwezig, die ook mee gaat skiën!

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Jenig, Karinthië
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Jenig, Karinthië

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis overdag lekker op de pistes te vinden.

De reisleiding zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten. Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd, zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd voor jong en oud. De rodelbaan in Rattendorf zal ook voor veel fun zorgen!

De reisleiding zal een leuke fakkel/lampionnentocht uitzetten door de omgeving. Wie zin heeft in een gezellige spelletje, mag lekker aanschuiven. Een leuke kids-night? Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

Langlaufen
Wil je graag een keer langlaufen tijdens de vakantie? In Rattendorf, op ca. 2 minuten met de auto vanaf het hotel, start een leuke route! Je kunt hier ook heen lopen: dan ben je ongeveer een kwartiertje onderweg.

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Jenig, Karinthië
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Jenig, Karinthië

Ski-info

SKIGEBIED Nassfeld

Het skigebied Nassfeld ligt in het zuiden van Karinthië, is het grootste en meest moderne resort van het gebied en staat in de top 10 van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Het is een zeer mooi, modern en verzorgd skigebied welke zich uitstrekt van 1300 tot 2000 meter hoogte. De pistes zijn in prima conditie, als er even geen verse sneeuw is, dan zijn er sneeuwkannonen door het hele gebied om dit op te vangen. De grootte van het gebied is ruim 110 kilometer piste met 30 ultramoderne liften.

Lange afdaling naar Tröpolach
Er is een schitterende afdaling van bijna 8 km, de Carnia afdaling welke helemaal tot aan Tröpolach loopt, bovenaan is de piste lekker breed, ongeveer halverwege ski je tussen de bomen door.
Aan het einde van de dag is het heerlijk vertoeven in dit dorpje met verschillende après-ski bars.
Met de Millennium Expres, de langste gondelbaan van de Alpen ben je in 22 minuten op het hoogste punt, vanwaar je toegang hebt tot alle pistes, een deel van het skigebied ligt in Italië, welke goede mogelijkheden voor beginnende en gemiddelde skiërs biedt.

Piste 64 is voor de beginners heerlijk breed en hierdoor uitermate geschikt om te leren skiën.

Voor de uitdagende skiër is piste 75, de Trogkofelabfahrt met een hoogteverschil van 600 meter de zwaarste afdaling van het gebied.

Daarnaast kun je op de Weissensee, Europa's grootste natuurlijke ijsbaan, heerlijk schaatsen en een mooie tocht maken, of een ijshockeywedstrijd spelen. Hier wordt elk jaar de alternatieve Elfstedentocht gereden.

Voor de langlaufers onder ons zijn er ruim 55 km loipes uitgezet, er zijn mooie tochten die je onder begeleiding of zelf kunt maken, van Rattendorf naar Tröpolach bijvoorbeeld is een prachtige tocht. Ook voor de sneeuwschoenwandelaars worden er meer en meer routes uitgezet.

Verblijf

Verblijf Hotel Sonnleit'n

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven wij in 3-sterren Hotel Sonnleitn. Lisa en Dennis, de Nederlandse eigenaren, zullen ervoor zorgen dat het jullie aan niets zal ontbreken. De sfeer in het hotel is warm, verwelkomend en informeel. Ons hotel ligt op enkele minuten van het skigebied Nassfeld. Dit skigebied is het grootste skigebied van Karinthië, staat in de top 10 van skigebieden in Oostenrijk en heeft 110 km aan sneeuwzekere pistes. 

Kamers en faciliteiten
Hotel Jenig beschikt over een gezellige bar, waar je terecht kunt voor een drankje aan de bar of voor de open haard. In de lounge vind je een tv met DVD-spelers en diverse films, een bank om lekker op te hangen of speel een spelletje. In het kleine maar fijne wellness gedeelte vind je een sauna en een relaxruimte. Lekker opwarmen na een dagje skiën…

Voor de kleinere gasten is er ook een unieke speelkamer met bordspellen, boeken en speelgoed. Verder staat er een tafelvoetbalspel, Playstation 2 en een Nintendo Wii. Ook is er een aparte ruimte voor tafeltennis. In de winter kun je gratis gebruik maken van de houten sledes: direct achter ons hotel vind je heuveltjes waar je met veel pret vanaf kunt glijden!

Alle kamers hebben een en-suite badkamer, satelliet tv, charmant traditioneel Oostenrijkse houten meubels en de meeste kamers hebben een balkon met een fantastisch uitzicht over de ski pistes en de Italiaanse Karnische Alpen. Je hebt de beschikking over gratis Wi-Fi in het hotel.

Komen jullie met de auto? Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken. 

Verzorging
Tijdens deze reis verblijven jullie o.b.v. Halfpension. We starten de dag met een traditioneel Oostenrijks ontbijtbuffet met een Nederlands tintje. Op het buffet vind je o.a. verse witte en bruine broodjes, gekookte eieren, muesli, yoghurt, fruit, vruchtensap en een grote keuze aan broodbeleg zoals honing, jam, kaas, vleeswaren en Hollandse hagelslag.

’s Avonds kunnen jullie aanschuiven en genieten van een heerlijk 3-gangen diner met verse producten uit de regio. Let op! Op woensdag eten we buiten de deur (exclusief). De kosten hier zijn zullen tussen de €15 en €25 p.p. liggen, inclusief drankjes.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Sonnleit'n
Hotel Sonnleit'n

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier Jenig, Karinthië
Eenoudervakantie Sneeuwplezier Jenig, Karinthië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c