Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Pinzolo

Altijd al een keer in Italië willen skiën met je kids?  In het noorden van Italië ligt het rustige en gastvrije dorp Pinzolo wat zich opent met een klein maar fijn familieskigebied van in totaal 32 km. pistes. De overwegend makkelijk tot middelzware pistes zijn perfect geschikt om het wintersporten onder de knie te krijgen en je zal betoverd worden door de prachtige bergketens Brenta, Adamello en Presanella.

Vanuit dit prachtige gebied heb je tevens de mogelijkheid om naar het wereldberoemde Madonna di Campiglio te skiën en ook Folgarida en Marilleva liggen om de hoek.  Dit hele gebied maakt deel uit van het skigebied Skirama Dolomiti di Brenta en telt wel 150 km aan gevarieerde pistes. Je kunt tijdens deze reis dan ook alle kanten op en maakt dit gebied zeer geschikt voor alle wintersportniveau ’s.

Showtime of beter gezegd Snowtime! Dit gebied kent ook een cool funpark waar de kids zich zeker zullen vermaken  en hun jumpskills kunnen beproeven met tables, slides en jumps.

En als je het echte La Dolce vita wilt proeven dan doe je dat natuurlijk op een van de gezellige piste restaurants onderweg.  Een lekkere cappuccino, warme choco met slagroom, heerlijke  Italiaanse pasta’s waar niet alleen de kids van zullen smullen, lekkere spekplankjes of liever een Spritz? Tijdens deze vakantie doen we alles op z’n  Italiaans en genieten we van de prachtige omgeving en het heerlijke  eten wat ook nog eens goed betaalbaar is.

Benvenuto in Pinzolo…

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Pinzolo
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Pinzolo

Ouder & Kids

We zijn tijdens deze wintersportreis natuurlijk overdag op de pistes te vinden en we zijn aan het einde van de dag weer terug in het hotel.

De reisleid(st)er zorgt, in overleg met de groep, voor de leukste activiteiten.  Zo worden er regelmatig wedstrijdjes georganiseerd zoals een ski- of sneeuwpop wedstrijd waarbij leuke prijsjes te winnen zijn, voor jong en oud. De sleeafdaling zal ook voor veel fun zorgen, evenals de indoor schaatsbaan! De fakkel/lampionnen-tocht mogen ook niet ontbreken tijdens deze wintersportreis of een leuke quiz of een bingo? Wij zorgen ervoor dat iedereen zich prima zal vermaken!

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Pinzolo
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Pinzolo

Ski-info

SKIGEBIED Dolomiti Superski

Met zo'n 1200 kilometer aan pistes, 432 liften en 16 skigebieden, is Dolomiti Superski de grootste skiregio ter wereld! De skigebieden liggen in de Dolomieten en zijn allemaal toegankelijk met de skipas van de Dolomiti Superski. De regio is zonnig, maar als de sneeuwval niet optimaal is, zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat 90 procent van de pistes besneeuwd kunnen worden. 

De moderne liften zorgen ervoor dat alle gebieden op elkaar aangesloten zijn en je de wereldberoemde Sella Ronda kunt skiën. Deze mooie skitocht doorkruist de skigebieden Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa. 

Dankzij de enorme keuze aan pistes is er voor zowel beginners als gevorderden altijd iets te beleven in de Dolomiti Superski. Het gebied staat in ieder geval garant voor geweldige tochten!

Het gebied beslaat de volgende skigebieden:

Verblijf

Verblijf Hotel Bellavista - Pinzolo

Beschrijving

Hotel Bellavista is een schitterend familiehotel met een zeer goede service, gelegen aan de rand van Pinzolo. Slechts 500 meter verwijderd van het centrum en 600 meter van de gondelbanen naar de Doss del Sabion. Het hotel heeft een gratis shuttle-skibusservice naar het centrum en de gondels. Tegen een kleine vergoeding brengt de shuttlebus je ook naar Madonna di Campiglio.

Faciliteiten
Hotel Bellavista heeft een entree met een ruime hal, een receptie en een lift. Er is een gezellige lounge en bar met TV en een groot sfeervol restaurant. Ook een skiopbergruimte met schoenverwarming is aanwezig. Het hotel heeft gratis Wi-Fi  in de openbare ruimtes en in de kamer. Het kan zijn dat je op de kamer iets minder goed bereik hebt. Het personeel wordt als zeer vriendelijk ervaren.

Kom je met de auto? Dan kun je deze kwijt op de parkeerplaatsen van het hotel.

Vervoer naar de piste
Het hotel heeft een shuttlebusje die in de ochtend en eind van de middag af en aan tussen het hotel en de skipiste rijdt. Als deelnemer aan deze reis, kun je hier kosteloos gebruik van maken. Mocht je eerder terug willen van de piste naar het hotel, kan dit ook worden geregeld met het busje.

Kamers
Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van een badkamer met douche, toilet en bidet, balkon, telefoon, TV en haardroger. Alle kamers beschikken over een balkon.

Verzorging
We verblijven in hotel Bellavista op basis van Halfpension. ’s Ochtends staat er een Italiaans ontbijtbuffet voor jullie klaar. ’s Avonds kunnen jullie aanschuiven voor een 3-gangen diner inclusief saladebar. Één keer in de week wordt er een speciale avond met diner en live muziek georganiseerd.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Bellavista - Pinzolo
Hotel Bellavista - Pinzolo

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Groepssamenstelling
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze eenouderreis. Wanneer de inhoud van het programma jullie aanspreekt, jullie enthousiast zijn en nieuwe gezellige mensen willen leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij jullie graag op deze eenouderreis en maken wij van deze ervaring de leukste vakantieherinnering.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding tijdens onze éénoudervakantie *
Tijdens deze wintersportreis zal er enthousiaste reisleiding voor jullie klaar staan, die met je meereist of je op de bestemming zal verwelkomen. Hij/zij informeert je over de omgeving en de mogelijke uitstapjes of activiteiten die we tijdens deze reis kunnen ondernemen. Verder neemt de reisleiding de meeste organisatorische zaken uit handen en regelen we naar wens de skipassen, materialen en lessen. We maken van jou en je kid(s) onze hoofdzaak! Na het ontbijt maken we ons op voor vertrek richting de pistes en helpt de reisleiding graag een handje mee bij het wegbrengen van de kinderen die les hebben. Wanneer je geen lessen volgt, kun je met de groep mee gaan om te skiën of boarden en natuurlijk gaat de reisleiding ook mee. We bespreken met elkaar het verloop van de dag. We go with the flow! Geniet van de quality time met je kid(s) tijdens deze eenoudervakantie. Tijdens onze reizen vinden wij het belangrijk dat ouders en kinderen samen kunnen genieten. We organiseren dan ook graag activiteiten die leuk zijn voor ouders en kid(s) samen. Kijk voor meer informatie in ons activiteitenprogramma.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Pinzolo
Eenoudervakantie Sneeuwplezier in Pinzolo

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c