Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Samen Actief in de Ardennen

Het is maar een uurtje voorbij Maastricht. En toch lijkt het of je veel verder van huis bent. Heuvels, bossen zo ver als het oog reikt, uitdagende wandel- en fietsroutes, geserveerd met de Belgische gastvrijheid. Het is niet voor niets dat camping Floreal II in La Roche en Ardennes zo populair is bij onze gasten. Er is hier heel veel te doen voor eenoudergezinnen. Allez, we gaan!

In de Ardennen hebben we niet de eerste de beste camping voor je gereserveerd. Floreal II ligt in het hart van de Ardennen, temidden van stadjes en dorpen die historie en gezelligheid ademen. Zijn de kinderen graag buiten in de vakantie? Dan wordt het helemaal een topvakantie, want op en rond Floreal II is het elke dag moeilijk kiezen uit alle mogelijkheden. Voor de jongsten is er met het activiteiten team superveel leuks te doen in deze prachtige omgeving. Voor de oudere jeugd is er op actief gebied ook van alles te beleven. In La Roche zit je bovendien vlakbij een leuk oud stadje. En is het een keertje minder mooi weer? Geen nood, in onze grote blokhut is ruimte genoeg voor spelletjes of het kijken van een film.


Eenoudervakantie Samen Actief in de Ardennen
Eenoudervakantie Samen Actief in de Ardennen

Ouder & Kids

De week van La Roche-en-Ardenne
In en rond La Roche-en-Ardenne kun je alle kanten uit. Wil je rustig van de overweldigende natuur genieten of mag het wel een beetje actiever? Hier in de Ardennen vind je alles om je kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen. En ook zelf kom je niets tekort! Natuurlijk ben je helemaal vrij om te kiezen aan welke activiteiten je wilt meedoen.

Activiteiten programma
Het activiteiten programma voor kinderen op de basis- en middelbareschool is bij de reis inbegrepen.

Op de sportvelden actief bezig zijn, je lekker uitleven in de grote speeltuin, spelen bij de rivier de Ourthe of naar het zwembad bij het kasteel Floreal? Je hebt de spannende activiteiten voor het uitkiezen. Het team vraagt je hulp bij het onderzoek naar... een moord! Het kan zomaar gebeuren dat de politie je vraagt om assistentie in het onderzoek. Geef jij de gouden tip? En natuurlijk kun je ook sportief aan de slag.

Activiteiten voor iedereen
Op zondag maken we meteen kennis met elkaar. Dan staat er voor iedereen een mooie route uitgestippeld in de omgeving van La Roche. Een van de hoogtepunten van de week is de bekende familiezeskamp op ons eigen terrein. Kunnen de ouders het nog winnen van de kinderen? Wil je al die leuke plaatsjes langs de Ourthe eens van een andere kant zien? Maak dan samen met de kinderen een kanotocht over de kronkelige rivier of op het meer van Nisramont. De omgeving is ook spectaculair om met een mountainbike te verkennen. Met een flink gangetje dender je de heuvels af, maar vergeet niet dat je ook nog een keer omhoog moet... Bij onze eigen blokhut wacht een gezellig en verwarmd terras. Dus de ideale omgeving om even bij te komen én bij te kletsen!

Programma april en mei
Gezien de korte verblijfduur van de vakanties in het voorseizoen hebben we een aangepast programma. Bepaalde bij te boeken activiteiten zullen hierdoor niet mogelijk zijn. Natuurlijk zorgen we voor een compleet programma waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Gegarandeerd.

Wil je nog meer doen? Zoals de voorbeelden hieronder, de definitieve prijzen en dagindeling kun je bekijken op de locatie.

- Bivak
Een avond (en nacht) zonder je ouders, leuke dingen doen met je vriendjes. Een bivak waar eerst een hike aan vooraf gaat en waarbij we samen eten koken in de buitenlucht, samen slapen en ook leuke spelletjes doen. Lekker een avondje zonder je ouders.
circa €7,50

- Bizonrock: spectaculair challengeparcours
Klimmen, klauteren, glijden en dat alles op een spannend parcours op grote hoogte! Tussen de bomen, door de lucht en over de grond. Zin in een spannend avontuur?
8-17 jaar: circa €27,50
Volwassenen: circa €32,50

- Kanotocht over de Ourthe
Heb je een zwemdiploma en vind je het leuk om met andere kinderen de omgeving vanuit de kano te bekijken? Hier en daar pak je misschien wel een stroomversnellinkje mee, of val je om doordat je je evenwicht net even verliest? Geeft niets, een verkoelende duik zit er voor iedereen in!
vanaf 6 jaar: circa €17,-

- Klimmen; wie bereikt de top?
Klimmen is een leuke uitdaging voor iedereen vanaf 8 jaar en kan op verschillende niveaus beoefend worden. Via steile rotsen klim je omhoog, waarbij je op richeltjes steun zoekt en je aan kleine uitsteeksels vasthoudt. Bij het klimmen maak je gebruik van een gordel, helm, touwen en zekeringsmateriaal. Voordat er geklommen kan worden krijg je eerst een uitgebreide instructie over de techniek van het klimmen en over het zekeren.
8-17 jaar: circa €25,-
Volwassenen: circa €30,-

- Mountainbiken (z)onder begeleiding (12+) 
Met mountainbiken kun je al je energie kwijt. Het fietsen door de bergen en bossen brengt je langs de mooiste plekken. Ook zijn er veel uitdagingen te vinden bij het Mountainbiken; kom je die moeilijke helling op, hoe ver kom je, hoe kun je die afdaling zo goed als mogelijk nemen. Je gaat gezellig met de hele groep en begeleiding op pad om er een mooie tocht van te maken. Je fietst door bergachtig gebied, dus gaat de route afwisselend omhoog en omlaag, het ene moment wat steiler dan het andere. Dit vraagt over het algemeen iets meer energie dan een fietstochtje in Nederland van dezelfde lengte.
Onder begeleiding: 12 t/m 17 jaar circa € 19,50 | Volwassenen circa € 22,50
Zonder begeleiding vanaf 12 jaar: Dagdeel circa €6,- | Dag circa €10,-

- UIT avond
Eventjes een avond zonder de kinderen op stap. Gezellig met andere ouders genieten van een lekker avondje uit inclusief diner en een paar lekkere wijntjes. Het activiteitenteam organiseert in de tussentijd een Middeleeuws Eetfestijn voor de kinderen en stoppen ze in als het bedtijd is. Even de tijd voor jezelf, dat is de UIT avond!
Volwassenen: circa €25,-

 

Eenoudervakantie Samen Actief in de Ardennen
Eenoudervakantie Samen Actief in de Ardennen

Verblijf

Verblijf Camping Floreal II

Beschrijving

De camping
De camping bestaat uit meerdere delen, wij staan op Floreal II. De ligging is schitterend direct aan het kronkelende riviertje, ongeveer een anderhalve kilometer buiten La Roche. Het is een kleine, verzorgde camping, waar je jezelf snel thuis zult voelen. We beschikken over een grote blokhut met een gezellig terras (met grote horeca parasols en terrasverwarming). De blokhut gebruiken we als gezellige centrale ontmoetingsplaats.

De jongsten doe je een erg groot plezier met een bezoek aan de grote speeltuin. Of willen ze eerst naar het zwembad bij het kasteel Floreal? (Let op: geopend vanaf 1 juli). Op de sportveldjes kunnen ze met het animatieteam lekker actief bezig zijn. Het sanitair bevindt zich in een straal van ongeveer 50 meter van de tenten.

Er is gratis WiFi op de camping.

Ligging tenten
De tenten staan in verschillende aaneengesloten laantjes nabij de centrale blokhut en op een steenworp afstand van de kabbelende Ourthe. Door de ligging in een dal zie je rondom het prachtige bos tegen de hellingen liggen. Er is weinig schaduw op de camping.

Bijzettent
Onze luxe bungalowtenten zijn geschikt voor maximaal 1 volwassene en 3 kinderen. Wanneer je met meerdere personen bent dan kun je voor € 40,- per week een bijzettent huren (indien beschikbaar). De bijzettentjes zijn voorzien van luchtbedden en er kunnen maximaal twee kinderen in slapen. 

Verzorging
Je verblijft op basis van logies. De tent beschikt over een uitgebreid keukenblok met allerlei kookspullen. Heb je een keer geen zin om te koken? Dan regelen wij dat de ouders een keer uit eten gaan. Speciaal voor de kinderen verzorgt het animatieteam die avond een eetfestijn en na afloop leggen we ze ook op bed! En aan het eind van de week is er de traditionele barbecue. Gezellig, lekker en betaalbaar!

De omgeving
De Ardennen zijn bosrijk. Heuvels wisselen elkaar af in het schitterende landschap. Stap op de fiets en maak een fietstocht door bossen waar het lijkt alsof je de eerste bezoeker bent. Ook het stadje La Roche zelf is een bezoek meer dan waard. La Roche-en-Ardenne ligt middenin het altijd groene heuvelachtige landschap. La Roche-en-Ardenne heeft een eeuwenoude historie. Vergeet de tijd en wandel op je gemak door dit charmante dorp met 4000 inwoners heen. In dit historische plaatsje vind je leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Een aanrader als het eens wat minder weer is; er is een echte hamrokerij en een pottenbakkerij.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Floreal II
Camping Floreal II

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Wil je de vakantie wijzigen?
Het kan gebeuren dat je je reservering door omstandigheden wilt wijzigen. Je wilt bijvoorbeeld je tenttype veranderen of alsnog kiezen voor eindschoonmaak of een beddengoedpakket. Dat kan tot 4 weken voor vertrek (indien beschikbaar). Per wijziging wordt altijd een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.  Het veranderen van je vertrekdatum, je vervoerskeuze of je bestemming is géén wijziging. Dit is officieel een ‘(deel)annulering’. Dat kan, maar houd dan rekening met eventuele annuleringskosten. Wij proberen de kosten daarvoor zo laag mogelijk te houden. Het kan echter dat de verhuurder van de accommodatie of de vervoersmaatschappij ons kosten doorberekent. Die moeten wij dan ook weer doorberekenen.

Flexpakket:
Weet je nog niet zeker welke week je vrij kunt krijgen op je werk? Twijfel je nog over de bestemming omdat je wilt weten welke leeftijden de andere kinderen hebben? Of heb je het geld nog niet om de aanbetaling binnen 2 weken te voldoen? Dan is het flexpakket ideaal voor jou! De vier voordelen van het flexpakket op een rij:1. Uitgestelde aanbetaling tot 6 weken na reservering (normaal is de aanbetaling binnen 2 weken na reservering)2. Gratis omboeken/wijzigen van je vakantie (normaal €35,-) 3. Prijsgarantie - geen (brandstof en andere) toeslagen achterafHet flexpakket kost slechts €17,50 en geeft je volop zekerheid en flexibiliteit. Heb je net een vakantie gereserveerd, maar geen flexpakket bijgeboekt? Dan kun je binnen 15 werkdagen na reservering alsnog je flexpakket reserveren. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Samen Actief in de Ardennen
Eenoudervakantie Samen Actief in de Ardennen

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c