Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Ontdek & Relax op Tenerife

Op zoek naar stoere piratenverhalen in Tenerife? Ga met ons mee op vakantie naar dit Canarische eiland en geniet van 8 dagen avontuur, natuur en ontspanning! Boek nu de éénoudervakantie Tenerife…

Tijdens de 8-daagse éénoudervakantie Tenerife gaan we op zoek naar schatten, lossen we raadsels op, wandelen we langs schuilplaatsen en luisteren we naar oude legendes! Tenerife heeft een uniek landschap en dat wisten de piraten vroeger al. Vulkanen, kliffen, bergen, bossen en ook nog een strand. Dit is toch de ultieme combinatie voor de beste vakantie ooit?

Als we aankomen op het vliegveld in Tenerife, worden we opgehaald met een minibus en naar de verblijfplaats gebracht. Deze reis staat in het teken van avonturen, maar tijdens de avonturen is er van alles te zien! Op die manier komen de papa’s en mama’s ook aan vakantie toe. Ook zullen we een dag op het water zijn, waar we gaan zoeken naar walvis en dolfijnen, maar ook gaan snorkelen. Even opfrissen!

Tenerife is heel toeristisch, maar daar wij de kaarten van de piraten hebben, zullen wij hier niet altijd veel van merken. We worden naar alle activiteiten gebracht en uiteraard ook weer terug naar de verblijfplaats waar wij alle nachten doorbrengen. Tijdens de activiteiten is er gids die ons echt alles kan vertellen over het eiland.

Na het dagprogramma is er tijd om te ontspannen, of nog even een spelletje te spelen met elkaar. Hoe leuk is het om deze week nieuwe vriendjes te maken? Misschien heeft de reisbegeleiding nog wel een leuk idee voor een spel!

Het weer op Tenerife
Het gehele jaar door is het op Tenerife gemiddeld 22C. Dat betekent dat het in de winter ook heerlijk weer is op dit eiland. Centraal op het eiland ligt de hoogste berg van Spanje; El Teide (3718 meter). Deze heeft een grote invloed op het weer op Tenerife. Hierdoor is kan het weer in het noorden van Tenerife heel anders zijn dan in het zuiden. Tevens kan het op 3718 meter behoorlijk koud zijn (lees handschoenen en een dikke trui).

Eenoudervakantie Ontdek & Relax op Tenerife
Eenoudervakantie Ontdek & Relax op Tenerife

Ouder & Kids

Dag 1- Ready to take off!
Vandaag komt iedereen aan op Tenerife! Laten we snel wat kennis maken met elkaar en onze spullen uitpakken. Na de vlucht van vier uur kun je nu een mooie plons maken in het zwembad! Welke plons komt het hoogst?

De rest van deze dag staat er geen activiteit op de planning, zodat jullie het even rustig aan kunnen doen. Bij het diner bespreken we het plan voor de tweede dag. Laat de vakantie maar beginnen!

Dag 2 - Piraterij op het Anaga-gebergte
We starten de dag rustig met een ontbijtje waarbij de eerste spannende verhalen al beginnen. We vertrekken naar het Anaga-gebergte, dat is één van de oudste gebergtes op Tenerife. Wist je al dat Tenerife vroeger bezet was door piraten? Vandaag lopen we de route langs de verborgen schuilplaatsen en eeuwenoude legendes. De kids helpen mee de weg te zoeken en wie de piratenhoed op heeft, vertelt een piratenverhaal. Ai ai kapitein!

Dag 3 - Als helden op de death ride
Deze dag staat in het teken van klimmen en klauteren. Dit doen we niet zomaar ergens, maar in en rond de canyon! We dragen allemaal een klimgordel, een helm en hebben touw bij ons. Als helden gaan we dit avontuur tegemoet. We zullen afdalen via de touwen en klimmen terug verder via de rotswand, helemaal tot boven! Als we allemaal boven zijn, kunnen we een nieuw avontuur aan: de death ride! Dit is een soort tokkelbaan en ontzettend leuk. Eenmaal terug op de verblijfplaats zullen we alle avonturen met elkaar bespreken, wat was dit een stoere dag!

Dag 4 - Het raadsel naar de El Teide
Na een rustig ontbijt wordt er een belangrijke vraag gesteld: wie is er goed in raadsels? We willen naar El Teide vandaag, dit is de hoogste berg van Spanje. Alleen…. de kaart is kwijt! Door raadsels op te lossen weten we waar we heen moeten. De tocht brengt ons door het nationale park van El Teide en we kijken alvast hoe mooi het hier is. Als we de raadsels hebben opgelost, komen we aan bij de voet van El Teide. Hier stappen we de kabelbaan in en gaan we omhoog. We wandelen tussen de lavarotsen.. dat is nog eens bijzonder!

Dag 5 - Walvis spotten, zee-kajakken en snorkelen
Vandaag ontsnappen we even uit de bergen. Piraten waren ook veel op boten, toch? Dat gaan we vandaag ook beleven! Stap op de boot en kijk in de verte of je walvissen of dolfijnen kunt zien. Wie weet zien we ze wel allebei. Houd de camera’s gereed, want ze zijn zo weer weg! Na de boottocht gaan we naar een strandje. Hier zullen we kennis maken met de onderwaterwereld door te gaan snorkelen. Wie kan de meeste vissen spotten? Tijdens het diner lopen we de dag door en bespreken we het programma voor dag 6.

Dag 6 - Op zoek naar schatten
Op de zesde dag van deze Adventure reis wanen we ons opnieuw in een zoektocht. Vandaag zoeken we naar schatten in de stad La Laguna. Dit is een oude hoofdstad waar de schat verborgen ligt. We hebben foto’s die ons de weg leiden naar de schat. Dankzij de foto’s zien we veel unieke plaatsen van de stad. Hebben we de code eindelijk ontcijferd? Dan weten we nu waar de schat ligt. Snel! Met zijn allen daarheen!

Dag 7 - Sprookjesachtig bos
Na alle zoektochten is het vandaag even tijd om tot rust te komen. Dit doen we in Aguagarcia. Aguagarcia is een prachtig woud en is omringd door sprookjesachtige landschappen. Soms lijkt het zelfs wel even of we op een andere wereld zijn. Geniet van de zonnestralen door de bomen en kijk of je een geheime grot kunt vinden!

Dag 8 - Gracias Tenerife!
De laatste dag is alweer aangebroken. Wat is de week toch snel gegaan en wat hebben we veel geleerd over de piraten! Als we laat op de dag pas vertrekken, kunnen we misschien nog wel een leuke activiteit doen! Vlak voor vertrek wisselen we telefoonnummers uit en spreken we een datum af voor een reünie. Tot gauw piraten!

Eenoudervakantie Ontdek & Relax op Tenerife
Eenoudervakantie Ontdek & Relax op Tenerife

Verblijf

Verblijf Camping Montaña Roja Spanje

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we in een houten bungalow op camping Montaña Roja (Él Médano). Ieder gezin krijgt zijn eigen bungalow. Sanitair is voorzien op enkele centraal gelegen gebouwen op de camping. Elke bungalow heeft 4 bedden die tegen de muur staan (niet zoals op de foto). Hierdoor is de middengang vrij. Het voorste gedeelte van de bungalow is voorzien van bergruimte, tafels en een ijskast. Iedere bungalow heeft zijn eigen terras. 

Het is een leuke camping, gelegen in een beschermd natuurgebied en vlak bij de zee en uitzicht op de rode berg. Er is een cafetaria en zwembad. Tevens zitten we vlakbij het dorpje El Médano en op wandelafstand van beach-bars.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Montaña Roja Spanje
Camping Montaña Roja Spanje

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Geen aanbetaling - volledige betaling 6 weken voor vertrek
Voor onze zomerreizen geldt er geen aanbetaling. Je betaalt de volledige reissom uiterlijk 6 weken voor vertrek. Let op! Dit is wel een officiële boeking. Bij annulering handelen we volgens de annuleringsvoorwaarden van de bijzondere reisvoorwaarden.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven. Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Ontdek & Relax op Tenerife
Eenoudervakantie Ontdek & Relax op Tenerife

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c