Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Kanotrekking in Zweden

Zie je jullie al zitten op een onbewoond eiland midden in de natuur van Zweden? De éénouder kanotrekking Zweden is de ultieme outdoorbeleving! Na het peddelen onze bivak opbouwen en zorgen dat er voldoende hout is voor ons vuur om op te koken. We nemen jullie mee into the wild!

Tijdens de éénouder kanotrekking in Zweden trek je samen met onze enthousiaste Nederlandstalige begeleiders en andere éénoudergezinnen dwars door het prachtige Zweedse landschap. We kanoën door fraaie fjorden, langs tal van kleine eilandjes en langs rotspartijen. Elke dag zullen we de tent op een nieuw eiland opzetten om te genieten van de prachtige natuur. Natuurlijk is er ook tijd om de omgeving op de eilanden en het vaste land te verkennen, om te zwemmen, te vissen of tot rust te komen in de hangmat. Alle maaltijden zijn bij deze reis inclusief. En ondanks dat we midden in de wildernis zitten, worden we zelfs voorzien van heerlijke verse maaltijden. Dat hebben we ook wel verdiend tijdens deze avontuurlijke reis!

Na de barbecue spelen de kinderen nog wat in het bos voordat ze de tent induiken. Daarna is het tijd voor volwassen kampvuurverhalen en spelletjes. Kijk snel verder voor het programma van deze reis met ‘ik wil niet meer naar huis’ garantie! Kanotrekking in Zweden; Een combinatie van gezelligheid, actief, avontuurlijk maar ook veel individuele rust!

Heb jij nog geen ervaring met kanovaren? Geen probleem! We krijgen uiteraard eerst een instructie van onze begeleiders voordat we het water op gaan. Kanovaren is learning by doing, dus waar wacht je nog op?

Eenoudervakantie Kanotrekking  in Zweden
Eenoudervakantie Kanotrekking  in Zweden

Ouder & Kids

Dag 1 - België/Nederland – Gustavsfors (Zweden)

Vandaag begint het avontuur. We stappen op de bus, waarna we richting het hoge noorden vertrekken. De eerste nacht zullen we doorbrengen in de bus, waarna we de volgende morgen aankomen op onze bestemming. In de bus maken we alvast de eerste kennis met elkaar.

Dag 2- Aangekomen op avontureneiland

Aangekomen in Gustavsfors Zweden (ons basiskamp) staan de 2 begeleiders ons al op te wachten. We verlaten het comfort van de bewoonde wereld en beginnen aan onze kanotrekking door de ongerepte natuur van Zweden. Onder begeleiding van onze begeleiders trek je, samen met je groepsgenoten, door de wateren van Zweden naar verschillende bestemmingen. De meren hebben geen sterke stroming en zijn daarom ook geschikt voor beginners.

De totale route bedraagt zo’n 60 kilometer verspreid over 7 vaardagen, maar als we meer willen dan kan dat uiteraard! We zijn namelijk in het kano walhalla van Zweden. Doordat alles aan elkaar verbonden is zouden we zelfs helemaal kunnen door kanoën naar België, maar dat is misschien iets voor de volgende keer.

Gemiddeld wordt er zo’n 4 uur per dag gevaren, maar dit is altijd afhankelijk van het tempo van de groep. Samen zullen we dit elke dag weer bekijken. Bij aankomst worden de taken verdeeld en het tentenkamp opgezet. Back to Basic!

Naast het kanovaren, is er ook voldoende tijd voor mooie wandelingen in de natuur, zwemmen in de meren, zoeken naar wilde dieren(sporen) of om een boek te lezen aan de waterkant in de hangmat. Trek samen met de groep op of trek gewoon je eigen plan.

Aan eten en drinken hoef je deze reis niet te denken want écht alles is voorzien! Ook worden er verse producten aangeleverd, waardoor we gastronomisch niets te kort zullen komen. Deze kano groepsreis is niet compleet zonder een BBQ-avond. De reisbegeleider heeft een creatieve oplossing om in het wild te barbecueën. Natuurlijk zorgen we als groep samen voor een heerlijk diner elke avond. We sluiten de actieve dagen af aan een lekker warm kampvuur, waar de nodige anekdotes niet mogen ontbreken.

Dag 9-10 - Terug naar huis

Vandaag keren we terug naar de bewoonde wereld. Aangekomen bij ons basiskamp pakken we eerst een heerlijke douche. Dat hebben we wel verdiend na een week into the wild. Vervolgens krijgen we in het restaurant nog een pizza voordat we in de bus stappen naar huis. De volgende dag komen we aan op onze eindbestemming. Samen kijken we terug op een fantastische avontuurlijke groepsreis!

Eenoudervakantie Kanotrekking  in Zweden
Eenoudervakantie Kanotrekking  in Zweden

Verblijf

Verblijf Wildkamperen Zweden

Beschrijving

Tijdens deze reis slaap je in je eigen tent van het merk Quechua. Er is voldoende ruimte voor jezelf en je bagage. Elke avond bouwen we ons kamp op een nieuw plekje op. 

Je brengt zelf je slaapmat, slaapzak en kussen mee. De overige kookmaterialen zijn allemaal inbegrepen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wildkamperen Zweden
Wildkamperen Zweden

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Geen aanbetaling - volledige betaling 6 weken voor vertrek
Voor onze zomerreizen geldt er geen aanbetaling. Je betaalt de volledige reissom uiterlijk 6 weken voor vertrek. Let op! Dit is wel een officiële boeking. Bij annulering handelen we volgens de annuleringsvoorwaarden van de bijzondere reisvoorwaarden.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Kanotrekking  in Zweden
Eenoudervakantie Kanotrekking  in Zweden

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c