Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Kamperen in de tuin van landgoed aan riviertje in de Auvergne

Deze eenoudervakantie spreekt kinderen groot en klein tot de verbeelding. Je zult aangenaam verrast worden door de leuke groep eenouders en volop kids. De groep bestaat uit ouders die in het landgoed verblijven en ouders die kamperen op het landgoed. Een en al gezelligheid, met de vrijheid om te doen waar jullie zin in hebben.

Kamperen met je eigen tent of caravan op een Frans landgoed op basis van half pension (ontbijt & diner), maar lunchen is ook mogelijk. Dit alles alleen voor eenoudergezinnen!
Een prachtige en inspirerende omgeving aan het water voor ouders en kinderen. Deze reis wordt gecombineerd met eenouders die in het landgoed logeren, dus volop kinderen en leeftijdsgenootjes aanwezig. Heb je geen tent laten ons weten mogelijk kunnen we helpen!

Er is op het landgoed volop ruimte, rust, inspiratie, leuke ontmoetingen en een perfecte verzorging voor alle eenouders en de zekerheid dat de kids de tijd van hun leven hebben met volop kids, zon, een eigen zwembad, ravotten  op hart domein van 4 ha. en hun grenzen kunnen verkennen in de veilige omgeving van het landhuis. Dit alles in de zekerheid van het wakend oog van de eenouders en het team van Le Roc Foucaud.

Dus doe, droom en geniet in de prachtige streek Massif Central. Op zo’n 22 kilometer van het kuuroord Vichy vindt je dit prachtig gelegen, sfeervolle landgoed Le Roc Foucaud met park en gelegen aan de vis-rivier de Besbre. De rivier stroomt langs 2 mooie eilanden en onder het huis door! In deze rivier is het heerlijk om met je waterschoenen een zoektocht te maken in de beddingen. Natuurlijk kan je er ook vissen op o.a forel en rivierkreeftjes.

Extra maar Nieuw:4x4 tourtochten, forel vissen, gemasseerd worden en.........
 

Accommodatie
Het landgoed beschikt over verschillende ruimtes. Er zijn ruim voldoende gemeenschappelijke douches en toiletten. Ze bevinden zich in het hoofdgebouw.

Voor het landhuis ligt een zwembad (7x15m) waar je gebruik van kunt maken evenals van de tennisbanen, het (beach)volleybalveld en de jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer. Het verblijf is op basis van halfpension!

Reisleiding
We helpen jullie graag met vervoer naar Le Roc Foucaud; bv. samen reizen. Naar behoefte worden de kinderen gezamenlijk bezig gehouden, Tijdens deze week zijn Robert en anja en het ROCteam er. Zij treden op als veilige vraagbaak, assisteren met plezier bij het kiezen uit activiteiten of excursies en geven graag nuttige tekst en uitleg. Tevens staat Robert voor jullie klaar om informatie te geven over alle mogelijkheden die het domein nog meer te bieden heeft; zoals Torenklimmen, pijl en boog schieten, hangbrug maken, boom hakken en wat niet meer.

Laat je wensen maar horen.

In deze week, georganiseerd voor eenoudergezinnen, worden een aantal activiteiten georganiseerd maar je bent uiteraard vrij om je eigen invulling te geven aan jouw vakantie!

Eenoudervakantie Kamperen in de tuin van landgoed aan riviertje in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen in de tuin van landgoed aan riviertje in de Auvergne

Ouder & Kids

Deze eenoudervakantie is een absolute aanrader voor eenouders die grenzeloos willen genieten in de zekerheid van een beschermde kleinschalige omgeving. Persoonlijke service is het sleutelwoord voor jullie verblijf op dit landgoed.

Tijdens deze vakantie is het 'go with the flow', want het landgoed is exclusief voor deze groep eenouders met hun kinderen. Dat is een ongekende luxe.  Op het landgoed is alles aanwezig om te 'onthaasten' met je naasten, maar als de rust haar intrede heeft gedaan is het misschien ook heerlijk om lekker sportief bezig te zijn, cultuur te snuiven, bourgondisch te genieten en de omgeving te verkennen. 

Bij aankomst heten Robert en Anja jullie welkom met een 'happy hour'. Elke avond is er op Le Roc Foucaud een intiem kampvuur, waar ouders en kinderen steeds weer van genieten onder het genot van een drankje en leuke verhalen. Goed om te weten is dat de drankjes aan de bar gereduceerde prijzen kennen :-)

Vaak organiseren de ouders samen een bonte/disco-avond en de muzikale ouders en kinderen kunnen zich helemaal geven.In een (dagelijkse) jamsessie waarvoor electrische gitaar, electrische bas, piano, drumstel, slagwerk en zangversterker en nog meer aanwezig zijn.  

Zie voor verdere details ook de pagina 'Accommodatie' voor alle mogelijkheden die dit prachtige Landgoed Le Roc Foucaud te bieden heeft. 

We schreven het al, maar voor de zekerheid noemen wij het hier nog eens: Naar behoefte worden de kinderen gezamenlijk bezig gehouden. Tijdens deze week zijn Robert en Anja als gastheer en gastvrouw aanwezig. Voldoende tijd om eens samen met je kind te spelen of gezamelijk als groep iets te ondernemen zoals bijv. de waanzinnig leuke en spannende riviertocht door het water lopend!

Samen met de andere eenouders genieten, plezier maken, een wijntje drinken.....Alles is mogelijk, want genieten doe je samen, al mag het natuurlijk ook best alleen.  We hebben een echte 'hangplek' waar 4 hangmatten hangen. De avond vullen zicht snel met gezelligheid bij het uitnodigende kampvuur met muziek en dans en heerlijke gesprekken vol met humor of inhoud. Onze nieuw attractie is voor de jeugd kampvuur slapen onder een nomade tent brengen ze de nacht door onder begeleiding een unieke jeugdervaring.

Eenoudervakantie Kamperen in de tuin van landgoed aan riviertje in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen in de tuin van landgoed aan riviertje in de Auvergne

Verblijf

Verblijf Camping Le Roc Foucaud

Beschrijving

Faciliteiten landgoed
Voor het huis ligt een zwembad van 7x14 meter waar je gebruik van kunt maken, evenals van de tennisbanen, het volleybalveld, de jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer.

Je verblijft hier op basis van halfpension. Bij het diner is 1 glas wijn en water inbegrepen. De drankjes aan de bar kennen gereduceerde prijzen. Er worden verschillende gerechten bereidt en vergeet natuurlijk niet de pizza avond en Pannenkoeken party! Er is een echte pizza oven aanwezig waar we samen pizza’s in gaan bakken.

Jullie worden op de dag van aankomst rond 16:00 uur verwacht en op de dag van vertrek vragen we jullie om 10:00u klaar te staan.

Camping
De camping Le Roc Foucaud is bij het gelijknamige landhuis. Deze camping is ontstaan doordat het landhuis zo mooi gelegen is aan de regenrivier De Besbre. Voormalige gasten vroegen of ze hier ook mochten kamperen en dat hebben we toen opgepakt! We hebben naast de kamers in het landhuis, maximaal 20 campingplekken met stroom en water. Wifi is aanwezig bij het huis. Buiten zijn 2 wastafels aanwezig en het sanitair bevindt zich zowel in het landhuis als ook aan de zijkant van het huis.

De afstand vanaf de camping tot het landhuis is zo’n 20 tot 30 meter. De camping heeft avondverlichting zodat je ook goed de weg kan vinden.

Heb je geen eigen tent, geen probleem! Huur dan een tent tijdens jullie verblijf. De tent is geschikt voor maximaal min. 2 en max. 4 personen en kan bijgeboekt worden tegen een toeslag van €175 per week. In het boekingsformulier kun je deze bijboeken.
Willen jullie er zeker van zijn dat de huurtent nog beschikbaar is? Bel of mail ons gerust.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Le Roc Foucaud
Camping Le Roc Foucaud

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis- en annuleringsverzekering
Heeft u een reis- en/of annuleringsverzekering? Dit is beslist een aanrader om dit tijdig te regelen. Neemt u hiervoor contact op met uw verzekeringsagent.

Mee te nemen
Vergeet je waterschoenen niet voor de rivierloop! En je mag ook je eigen muziek instrument mee nemen voor een gezellige avond!

Paspoort/identiteitskaart
Voor Frankrijk heb je een geldig paspoort of een identiteitskaart nodig.

Reisbegeleiding
De gastvrouw ter plaatse is het aanspreekpunt voor excursies, culturele uitstapjes en outdoor mogelijkheden in de omgeving.

Handdoeken
Als je in het huis slaapt, krijg je een handdoek per week, deze handdoek is niet voor bij het zwembad. Extra handdoeken dus graag zelf meenemen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Kamperen in de tuin van landgoed aan riviertje in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen in de tuin van landgoed aan riviertje in de Auvergne

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c