Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Een leuke eenoudervakantie voor groot en klein! Verblijf samen met een groep op het landgoed waar enkel eenouders en kinderen zullen zijn. Het landgoed heeft een groot landhuis waarin je kunt verblijven en een tuin waar je kunt kamperen. Je verblijft in een prachtige omgeving van ongeveer 4 ha. De vis-rivier de Besbre stroomt langs 2 mooie eilanden en onder het landhuis door. Er is genoeg ruimte, tijd om te relaxen en een perfecte verzorging. Jij en je kinderen zullen dan ook aangenaam verrast worden.

Je hebt de zekerheid dat de kids de tijd van hun leven zullen hebben met volop leeftijdsgenootjes, zon en een zwembad. Daarnaast kunnen ze ravotten in de veilige omgeving. Naast het zwembad, zijn er ook tennisbanen, een volleybalveld, een jeu de boules baan en minigolf. Wil je even rust? Ga dan naar de ‘hangplek’ waar 4 hangmatten hangen.

In de avonden is er ook genoeg te beleven. Ga zelf pizza’s maken en bak ze in de echte steenoven en geniet van een pannenkoeken party. Daarna kunnen de ouders en kinderen lekker aan het kampvuur de avond vullen met muziek, dans en drankjes.

Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Ouder & Kids

Wat is er overdag te doen?
Bij aankomst heten de gastheer en vrouw Robert en Anja jullie welkom met een ‘happy hour’. Op het landgoed is alles aanwezig om meteen te beginnen aan een lekkere ontspannende vakantie. Samen met de andere eenouders kun je genieten, plezier maken, een wijntje drinken en lekker eten.

De kinderen worden naar behoefte natuurlijk ook beziggehouden. Tijdens jouw vakantie worden een aantal activiteiten georganiseerd, maar je bent uiteraard vrij om je eigen invulling te geven aan jouw vakantie. Robert en Anja organiseren graag leuke activiteiten en excursies. Zo is het onder andere mogelijk om op het landgoed mee te doen aan torenklimmen, pijl en boog schieten, een hangbrug maken, boom hakken, riviertocht en nog veel meer. Vergeet niet om waterschoenen mee te nemen voor de spannende riviertocht!

Gezellige avonden
We vinden het leuk om samen voor het eten te kunnen zorgen en daarom gaan we een avond samen pizza’s maken in een echte pizza oven en is er ook een avond een pannenkoeken party!

Ieder jaar organiseren we ook weer een bonte/disco-avond samen met de ouders. Kinderen kunnen zich dan ook helemaal uitleven in een jamsessie. Een elektrische gitaar, elektrische bas, piano, drumstel, slagwerk en zangversterker zijn aanwezig.

Ook is er iedere avond een kampvuur, waar ouders en kinderen steeds weer van genieten onder het genot van een drankje, muziek, dans en leuke verhalen. Ook wordt er een keer ‘kampvuur slapen’ georganiseerd. De kinderen sturen de ouders rond 23:30 uur weg, waarna de kinderen onder begeleiding de nacht doorbrengen in een open tent.

Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Verblijf

Verblijf Camping Le Roc Foucaud

Beschrijving

Faciliteiten landgoed
Voor het huis ligt een zwembad van 7x14 meter waar je gebruik van kunt maken, evenals van de tennisbanen, het volleybalveld, de jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer.

Je verblijft hier op basis van halfpension. Bij het diner is 1 glas wijn en water inbegrepen. De drankjes aan de bar kennen gereduceerde prijzen. Er worden verschillende gerechten bereidt en vergeet natuurlijk niet de pizza avond en Pannenkoeken party! Er is een echte pizza oven aanwezig waar we samen pizza’s in gaan bakken.

Jullie worden op de dag van aankomst rond 16:00 uur verwacht en op de dag van vertrek vragen we jullie om 10:00 uur klaar te staan.

Camping
De camping Le Roc Foucaud is bij het gelijknamige landhuis. Deze camping is ontstaan doordat het landhuis zo mooi gelegen is aan de regenrivier De Besbre. Voormalige gasten vroegen of ze hier ook mochten kamperen en dat hebben we toen opgepakt! We hebben nu dan ook naast de kamers is het landhuis, ongeveer 15 mooie campingplekken met stroom, water en wifi. Buiten zijn 2 wastafels aanwezig en het sanitair bevindt zich in het landhuis.

De afstand vanaf de camping tot het landhuis is zo’n 20 tot 30 meter. De camping heeft avondverlichting zodat je ook goed de weg kan vinden.

Heb je geen eigen tent, laat het ons dan weten. Wellicht kunnen wij helpen!

De richtlijnen die getroffen worden op het Landgoed Le Roc Foucaud zijn als volgt:
* Bij aankomst wordt jullie temperatuur opgemeten
* We houden niet de Franse meter, maar 1.5 m afstand van elkaar conform de RIVM. Dit geldt natuurlijk niet voor familieleden.
* In het landhuis, bij de buitenbar en het zwembad wordt er gewerkt met eenrichtingsverkeer, dit wordt aangegeven met pijlen.
* Voor een goede hygiëne zijn er voldoende kranen en desinfectiemiddelen aanwezig.
* Alle activiteiten gaan door, zoals ze beschreven staan.
* Het sanitair wordt iedere 2 uur uitgebreid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Doortrekken met de deksel op de bril is verplicht.
* We eten buiten aan diverse beschikbare en gedesinfecteerde tafels
* Maximaal 10 personen aan 1 tafel, er is voldoende ruimte voor meerdere families aan tafel
* Het (avond)eten gaat niet met de gehele groep, er zullen tijdszones worden afgesproken waarop je met jouw kinderen kunt eten. Er is voor 80 personen plaats dus mogen jullie dan zitten waar je wilt (met in acht neming van de regels).

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Le Roc Foucaud
Camping Le Roc Foucaud

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie!Wordt de reis geannuleerd door Corona maatregelen? Dan ontvang je de volledige reissom retour.

Reis- en annuleringsverzekering
Heeft u een reis- en/of annuleringsverzekering? Dit is beslist een aanrader om dit tijdig te regelen. Neemt u hiervoor contact op met uw verzekeringsagent.

Paspoort/identiteitskaart
Voor Frankrijk heb je een geldig paspoort of een identiteitskaart nodig.

Reisbegeleiding
De gastheer en gastvrouw ter plaatse zijn het aanspreekpunt voor excursies, culturele uitstapjes en outdoor mogelijkheden in de omgeving.

Mee te nemen
Vergeet je waterschoenen niet! Evt. muziek instrument ook mee nemen!Voor de franse avond graag witte bovenkleding.

Handdoeken
Handdoeken voor wastafel zijn aanwezig, extra handdoeken zelf meenemen. Dus badlaken voor het zwembad ook evt slaapzak voor kampvuur slapen.

Wel inbegrepen

 • Bij aankomst soep & uitgebreide broodmaaltijd
 • Bij aankomst welkomstdrankje en hapje
 • Diner incl. 1 glas wijn en water
 • Verblijf o.b.v. halfpension (ontbijt & diner)
 • Verblijf op Landgoed Le Roc Foucaud voor 7 nachten
 • Verblijf op Landgoed Le Roc Foucaud voor 14 nachten
 • Bonte avond/disco avond
 • Dagelijks openvuur wekelijks kampvuur
 • Gastvrouw en gastheer ter plaatse
 • Gebruik van faciliteiten op het Landgoed
 • Pizza-avond
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar het Landgoed v.v.
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Abseilen
 • excursie
 • fiets of tandem huren
 • Grote riviertocht
 • Kampvuur slapen
 • Administratiekosten € 15
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging
17-07-2021 24-07-2021 8 615 Halfpension Plus
17-07-2021 31-07-2021 15 1175 Halfpension Plus
24-07-2021 31-07-2021 8 615 Halfpension Plus
24-07-2021 07-08-2021 15 1175 Halfpension Plus
31-07-2021 07-08-2021 8 615 Halfpension Plus
31-07-2021 14-08-2021 15 1175 Halfpension Plus
07-08-2021 14-08-2021 8 615 Halfpension Plus
07-08-2021 21-08-2021 15 1175 Halfpension Plus
14-08-2021 21-08-2021 8 615 Halfpension Plus
14-08-2021 28-08-2021 15 1175 Halfpension Plus
21-08-2021 28-08-2021 8 615 Halfpension Plus

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c