Eenoudervakantiegids.nl

Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Een leuke eenoudervakantie voor groot en klein! Verblijf samen met een groep op het landgoed waar enkel eenouders en kinderen zullen zijn. Het landgoed heeft een groot landhuis waarin je kunt verblijven en een tuin waar je kunt kamperen. Je verblijft in een prachtige omgeving van ongeveer 4 ha. De vis-rivier de Besbre stroomt langs 2 mooie eilanden en onder het landhuis door. Er is genoeg ruimte, tijd om te relaxen en een perfecte verzorging. Jij en je kinderen zullen dan ook aangenaam verrast worden.

Je hebt de zekerheid dat de kids de tijd van hun leven zullen hebben met volop leeftijdsgenootjes, zon en een zwembad. Daarnaast kunnen ze ravotten in de veilige omgeving. Naast het zwembad, zijn er ook tennisbanen, een volleybalveld, een jeu de boules baan en minigolf. Wil je even rust? Ga dan naar de ‘hangplek’ waar 4 hangmatten hangen.

In de avonden is er ook genoeg te beleven. Ga zelf pizza’s maken en bak ze in de echte steenoven en geniet van een pannenkoeken party. Daarna kunnen de ouders en kinderen lekker aan het kampvuur de avond vullen met muziek, dans en drankjes.

Dit jaar bieden we een picknicmand services aan: een mand  met o,a stokboord /beleg en boter/ fruit/ drankje /yogourt/ iets exta van de dag bv tostie / snoepje / oprol matjes. Dit alles voor een hele week per persoon 30 Euro.

Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Ouder & Kids

Wat is er overdag te doen?
Bij aankomst heet het team jullie welkom met een drankje. Op het landgoed is alles aanwezig om meteen te beginnen aan een lekkere ontspannende vakantie. Samen met de andere eenouders kun je genieten, plezier maken, een wijntje drinken en lekker eten.

De kinderen worden naar behoefte natuurlijk ook beziggehouden. Tijdens jouw vakantie worden een aantal activiteiten georganiseerd, maar je bent uiteraard vrij om je eigen invulling te geven aan jouw vakantie. Het team organiseert graag leuke activiteiten. Zo is het onder andere mogelijk om op het landgoed mee te doen aan pijl en boog schieten, een hangbrug maken, boom hakken, riviertocht en nog veel meer. Vergeet niet om waterschoenen mee te nemen voor de spannende riviertocht!

Gezellige avonden
We vinden het leuk om samen voor het eten te kunnen zorgen en daarom gaan we een avond samen pizza’s maken in een echte pizza oven en is er ook een avond een pannenkoeken party!

Ieder jaar organiseren we ook weer een bonte/disco-avond samen met de ouders. Kinderen kunnen zich dan ook helemaal uitleven in een jamsessie. Een elektrische gitaar, elektrische bas, piano, drumstel, slagwerk en zangversterker zijn aanwezig.

Ook is er iedere avond een kampvuur, waar ouders en kinderen steeds weer van genieten onder het genot van een drankje, muziek, dans en leuke verhalen. Ook wordt er een keer ‘kampvuur slapen’ georganiseerd. De kinderen sturen de ouders rond 23:30 uur weg, waarna de kinderen onder begeleiding de nacht doorbrengen in een open tent.

Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Verblijf

Verblijf Camping Le Roc Foucaud

Beschrijving

Faciliteiten landgoed
Voor het huis ligt een zwembad van 7x14 meter waar je gebruik van kunt maken, evenals van de tennisbanen, het volleybalveld, de jeu de boules baan, minigolf en nog veel meer.

Je verblijft hier op basis van halfpension. Bij het diner is 1 glas wijn en water inbegrepen. De drankjes aan de bar kennen gereduceerde prijzen. Er worden verschillende gerechten bereidt en vergeet natuurlijk niet de pizza avond en Pannenkoeken party! Er is een echte pizza oven aanwezig waar we samen pizza’s in gaan bakken.

Jullie worden op de dag van aankomst rond 16:00 uur verwacht en op de dag van vertrek vragen we jullie om 10:00u klaar te staan.

Camping
De camping Le Roc Foucaud is bij het gelijknamige landhuis. Deze camping is ontstaan doordat het landhuis zo mooi gelegen is aan de regenrivier De Besbre. Voormalige gasten vroegen of ze hier ook mochten kamperen en dat hebben we toen opgepakt! We hebben naast de kamers in het landhuis, maximaal 20 campingplekken met stroom en water. Wifi is aanwezig bij het huis. Buiten zijn 2 wastafels aanwezig en het sanitair bevindt zich zowel in het landhuis als ook aan de zijkant van het huis.

De afstand vanaf de camping tot het landhuis is zo’n 20 tot 30 meter. De camping heeft avondverlichting zodat je ook goed de weg kan vinden.

Heb je geen eigen tent, geen probleem! Huur dan een tent tijdens jullie verblijf. De tent is geschikt voor maximaal min. 2 en max. 4 personen en kan bijgeboekt worden tegen een toeslag van €175 per week. In het boekingsformulier kun je deze bijboeken.
Willen jullie er zeker van zijn dat de huurtent nog beschikbaar is? Bel of mail ons gerust.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Le Roc Foucaud
Camping Le Roc Foucaud

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis- en annuleringsverzekering
Heeft u een reis- en/of annuleringsverzekering? Dit is beslist een aanrader om dit tijdig te regelen. Neemt u hiervoor contact op met uw verzekeringsagent.

Mee te nemen
Vergeet je waterschoenen niet voor de rivierloop! En je mag ook je eigen muziek instrument mee nemen voor een gezellige avond!

Paspoort/identiteitskaart
Voor Frankrijk heb je een geldig paspoort of een identiteitskaart nodig.

Reisbegeleiding
De gastvrouw ter plaatse is het aanspreekpunt voor excursies, culturele uitstapjes en outdoor mogelijkheden in de omgeving.

Handdoeken
Als je in het huis slaapt, krijg je een handdoek per week, deze handdoek is niet voor bij het zwembad. Extra handdoeken dus graag zelf meenemen.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne
Eenoudervakantie Kamperen op landgoed in de Auvergne

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Verblijf Vervoer Verzorging

NB de genoemde prijs is een indicatie, check de website voor jouw gezinssamenstelling

c